Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.05.2024., 23:32   #6241
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
trenutno sam na a1 preko ht infre 1,5 godinaosim prvih 10 dana kada je ht pustio preslab signal i dok se to nije sredilo,jedan jedini tehnički problem nisam imao,slično je bilo i prije na t-comu pri uvođenju optike,problemi nastaju u kontaktima sa korisničkom službom,s duge strane ni tu više nije na visini kod jednih i kod drugih i kod trečih izlaze vanjske firme
koje rade za njih pa tako i edukacija tehničara nije baš nerijetko na potrebnoj razini,mada ni netreba jer se večinom sve radi preko centrale,razlika je u brzini izlaska tehničara ,t-com 1-2 dana ,na a1 zna se desit i pet dana,sad dali će ti jedni ili drugi riješiti problem stoji u zvjezdama,naravno ako ga ima ,vlastito iskustvo na optici, je da kad se jednom poštima dalje radi besprijekorno,t-com je nešto bolji ali ni izbliza koliko je skuplji
i na a1 i na t-comu preko optike je tu negdje usluga,a telemach ču uskoro vidjeti imam prvih 100 dana vremena otkazati ugovor ako nešto neće štimati.

Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
U pravu si najpovoljnija ponuda. Dali to važi i ako se uzme preko HT infrastrukture?
Znači uzmem Telemach preko HT-a.
.
da ti ja nebulazim nazovi čovjeka pa se raspitaj:

DANIJEL KRNJAIĆ
0953060778

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 28.05.2024. u 23:39.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2024., 08:33   #6242
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
nedo bog većeg zla od telempaha. bjež od toga.
Daj malo detaljnije to razjasni...

Evo, čitao sam i ja million upisa o telcu da ne valja, ali sam riskirao i prešao sa HT optike na njihovu zbog odličnih uvjeta koje su dali (EON Trio paket), dok me HT ko višegodišnjeg korisnika otkantao sa (skoro) bilo kakvim promo popustima i pogodnostima.
Od puštanja Telemach usluge sve radi kak treba, bridge nisu od prve prebacili nego od druge i nakačio sam svoj Fritz na Nokiu i nemam do sada ni jedan jedini ispad.

Jedino sam imao problem sa WiFi mrežom i Samsung mobitelima; ne znam zašto ali i moj i od supruge mob je znao ponekad biti nakačen na mrežu (5GHz) ali net-a ko da nije bilo (dok su svi ostali uređaji radili najnormalnije)
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2024., 09:23   #6243
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
evo ja upravo potpisao prelaz na telemach 12 mjeseci 1 euro premium paket ,hbo sada max uključen 2 android boxa povrat izlaznine do 198 eura,za 44eura + 7,2% nakon poskupljenja znaći 44eura je puna cijena popust je 12 mjeseci za 1 euro.

imaš i ponudu ako te zanima samo internet;

1 GIGA-1000/500 Mbps (download/upload)
- Neograničeni podatkovni promet
- Neograničeni razgovori unutar nacionalnih fiksnih i mobilnih mreža u RH

Promocija- 12 mjeseci za 1€ uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca
Mjesečni iznos paketa-22,90 €

ako sve zbrojiš i podjeliš na 24 mjeseca daleko najpovoljnije ponude
Ja sam presao sa HT-a 500/250 na Iskon 200/100, cak bi rekao da mi Iskon bolje radi. Jedina je razlika sto sam kod Iskona izbacio njihov router, a kod Tcoma sam imao njihov router. Placam 20.48 eura za tih 200/100.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Staro 30.05.2024., 09:36   #6244
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
koji si ont dobio na iskonu? raisecom ili daju sad nešto drugo?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2024., 10:15   #6245
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Ja sam Huawei dobio

Staro 30.05.2024., 11:46   #6246
jp_rv
Premium

to je baš ONT ili gpon router?
Staro 30.05.2024., 14:01   #6247
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
HT nema All In One Huawei GPON Router te ovdje se radi o Huawei SFU ONT ONU.
HT samo nudi Tehnicolor kao All In One GPON Router.
Staro 30.05.2024., 14:15   #6248
jp_rv
Premium

poslao sam im zahtjev za raskid pa ćemo vidit dal će ponudit nešto ili idem na iskon.
20eur za 300/150 sa ont-om nije loše.
Staro 30.05.2024., 15:39   #6249
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Šta bi trebao prvo otkazati net kod mog providera (HT) prije ugovaranja Iskona? Nema automatizma kako kada se prebacuje mobilni broj među operaterima?
Staro 30.05.2024., 15:53   #6250
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
poslao sam im zahtjev za raskid pa ćemo vidit dal će ponudit nešto ili idem na iskon.

20eur za 300/150 sa ont-om nije loše.
Kako si dobio cijenu 20 eura? Vidim na webu je 22.90 eura sa brzinom 300/150.

Staro 30.05.2024., 16:49   #6251
jp_rv
Premium

xlr - ima ako to želiš. ja imam 2 niti pa bin rađe uzeo novu liniju na iskonu, podesio sve, i onda otkazao HT. ne mogu si dozvoliti downtime sad u sezoni.

bono - telefonski. to je ta cijena s weba ali s ugovornom obvezom pa ti smanje tih 3 eura. obzirom da na optici nemam šta puno razmišljat
Staro 30.05.2024., 17:19   #6252
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Vidim kod web ugovaranja spominju provodjenje optike u kucu... A imam HT nit. Znaci teoretski oni bi meni uveli jos jednu nit ako im ja nista ne kazem?

I meni je sasvim dobra ta ponuda, jer trebam i tv uslugu (penzici se navukli na maxtv). Odgovorit cu ih od fiksnog telefona, da to jednom za sva vremena ugasimo. Budem proucio/zvao, hvala za info!
Staro 30.05.2024., 18:58   #6253
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Vidim kod web ugovaranja spominju provodjenje optike u kucu... A imam HT nit. Znaci teoretski oni bi meni uveli jos jednu nit ako im ja nista ne kazem?

I meni je sasvim dobra ta ponuda, jer trebam i tv uslugu (penzici se navukli na maxtv). Odgovorit cu ih od fiksnog telefona, da to jednom za sva vremena ugasimo. Budem proucio/zvao, hvala za info!
Ako imas vec od tcoma samo ti zamijene router i aktiviraju ONT na Iskonu ili obratno ako se vracas na tcom.

Staro 30.05.2024., 19:51   #6254
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Najs, to mi se zapravo svidja. Bitno mi je da je ONT u igri.

Ako netko koristi tv, moze komentar valja li sta taj njihov box ili je bolje drzati se nekog android tv-a?
Staro 03.06.2024., 13:16   #6255
Wannabes
Premium
Moj komp

Wannabes's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Ne znam za tu kombinaciju, ali sam dobio L paket (tel+net+tv) za 44€ umjesto 59€ koliko je na stranici. Nudilo mi se i nešto jeftinije (41€ mislim), ali bi izgubio dosta tv sadržaja za 2-3€ uštede pa sam prihvatio ovo skuplje.
Takvo što nisam dobio putem standardnih kanala, ali sam putem istih bio toliko dosadan da me nazvalo povratno iz drugog odjela, broj neman jer je skriven, oni mogu zvat ti njih ne Sretno.

Naravno, ruganja radi sad će to sve skupa poskupit 6,5% već u 2. mjesecu korištenja od planirana 24

Citiraj:
Autor Ante M Pregled postova
Ovo 44 je pretpostavljam kad uzmeš neki prosjek, biće imaš 6 mjeseci po 1 euro, a ostatak po 59 ?
To ti je služba za savjetovanje korisnika, uredan broj koji tebe može zvati, ali povratno ne hehe.

Bila je šema na njihovoj stranici ovdje napravit provjeru po adresi/tel broju i automatski ti ponudi 6 mj. za 1€ L paket. Provjerite jel još šljaka.

CPU: Intel Core 2 Duo E7200 2.53 GHz
MBO: Asus P5Q PRO
RAM: 2x1 gb Kingmax 800 MHz
GPU: ATI Radeon HD4850 512MB DDR3
SSD: Kingston A400, 120GB
HDD: Seagate 500GB, 7200rpm, 32MB cache
PSU: Corsair 650W, TX
Case: Sharkoon Rebel 9
Monitor: (Hyundai B70A), Dell U2412M
Keyboard: Logitech y-sae71
Mice: Logitech rx 250
Speakers: Logitech x-230

you did good..
Wannabes je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2024., 07:17   #6256
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Ako imas vec od tcoma samo ti zamijene router i aktiviraju ONT na Iskonu ili obratno ako se vracas na tcom.

Samo update ovog mog slucaja, iako godinama imamo HT optiku, Iskon sad prica nesto o izgradnji mreze i ne mogu mi isporuciti uslugu. Vjerojatno budem otkazao ako su ti rokovi tocni, cekam samo ljudsku potvrdu. Naravno, u kvartu i sire nema nikakvih radova, optika je na stupovima

"Na Vašoj lokaciji trenutno traje izgradnja optičke mreže pa Vam još ne možemo potvrditi spajanje. Ovakvi radovi u prosjeku traju 30-ak dana, javit ćemo Vam SMS-om čim završe."
Staro 04.06.2024., 07:25   #6257
jp_rv
Premium

dal ti ide kabel do objekta sa spojem na fasadi? mora ić ako već imaš optiku.

koliko niti imaš unutra koje su spremne? kutija bi trebala bit otključana, samo pogledaš koliko imaš praznih lc konektora.

ako imaš samo jednu, onda se čeka ericsson da ti splajsa dodatnu nit, da to splajsaju negdje po putu di god da imaju splajs i da te ubodu u centralu.

tek nakon toga stiže operater i daje opremu.

i to će ić tek nakon naloga za spajanje. barem je tako bilo inače. dok god naloga nema, nitko neće spajat dodatnu nit.
Staro 04.06.2024., 08:34   #6258
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ah tako to ide, ja mislio optika je optika, nema tu sta vise dirati. Na tavan ide zica, to stoji, ali se ne sjecam sto je bilo u kutiji. Kako si rekao, vrlo lako moguce da je samo jedna jer samo HT smo ugovarali (to je sve bilo prije nego sam dosao ziviti tu).

Kamoli srece da tu nit dovedu na tavan i poprave mi ulaz kabela u kucu jer na svakom jacem vjetru visak kabela lupa o limariju krova jer ide maltene paralelno sa zidom Stay tuned for more!
Staro 05.06.2024., 00:27   #6259
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Koliko vidim nema teme za T-Com optiku preko Runea pa da pitam tu. Znači bili danas, stavili ONT, signal još nije pušten, bit će sve kroz koji dan... par pitanja...

Koliko se čeka da T-Com prebaci bakar na optiku?

Mogu li iz ONT-a ići prvo na svoj router (Mikrotik) pa onda na T-Comov radi POTS-a (internet u bridge) ili mora ići obrnuto?

Može li se na Mikrotiku napraviti VLAN za VOIP, MaxTV, Internet... pa na njega zakačiti VOIP telefon (izbaciti stari POTS) i MaxTv, pa da potpuno eliminiram T-Comov ruter?
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 09:20   #6260
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kaže se da gotovo nema šta se može složiti na MikroTiku samo treba znati kako tj. najbolji način.

Ako su u pitanju veće brzine (kakve mogu biti na optici) onda treba imati na umu da se uzme dovoljno "jak" MikroTik koji može progurati taj bandwith,
da ne bude usko grlo, pogotovo ako usput radi još nešto kao firewall i sl.

Ako dobiješ / saznaš sve bitne podatke (Vlan - ovi, user / pass od Interneta, kasnije i od VoIP - a) onda je bolje ići na kombinaciju ONT > Tik.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 12:24   #6261
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Mikrotik koji imam je Ax3, taj čak ima 2.5GbE WAN port, šteta da je dobiveni ONT samo 1GbE, tako da tu neće biti problema (4 jezgre na 864-1800 MHz + 1GB RAM)

Podatke za VoIP imam, user/pass također, jedino VLAN-ove ne znam, ali to je brijem javna tajna.

Pitanje je bilo više teoretsko, s obzirom da mi mora ostati POTS tj. njihov VoIP, a da eliminiram njihov router... sad tražim VoIP bežične telefone pa mi ne ide za rukom. Svi traže DECT bazu u routeru (npr. FritzBox) ili su skupi 100€+ (neki modeli Grandstreama sa ethernet portom).
Staro 05.06.2024., 13:16   #6262
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Hap AX3 routa bez problema gigabit. To je uredno radio i prethodnik ac2 koji je 4x716 Mhz. Naravno, to je s normalnim firewallom. Ako ćeš se igrati s QOSom i queues, onda je upitno da li je taj router dosta za gbit, da moram pogađati rekao bi da nije, ali ti to niti ne treba na toj brzini
Čak i da ne znaš VLANove, posnifaš ih na mtiku začas.
Možeš bez problema odvojiti na mtiku jedan port, na njega proslijediti vlan za voip i tu uštekati HTov uređaj radi telefonije.
Imaš i više puta preporučanu shemu da staviš mali managed switch između ONTa i mtika, na switchu rasporediš vlanove za internet i voip.
Imao obje kombinacije dok sam bio na HTu, nekako mi se ova druga više dopala jer nisam morao mrdati po vlanovima na mtiku što je uvijek komplicirano :-)
c-shadow je online   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 13:23   #6263
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

E ovo sa malim managed switchem je zapravo super ideja, lijepo na switchu stavit portove za Voip, Maxtv, internet i bok. Imaš preporuku za kakav jeftini? inače nikakvi queues i QoS na tiku, puno bitnije mi je bilo kod kupnje da ima dobar wifi (pokriva cijelu zgradu) i da 20-tak uređaja mogu istovremeno bez problema na net, to sve radi ok sad na bakru.
Staro 05.06.2024., 14:04   #6264
scrin378
Registered User

scrin378's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
TP LINK TL-SG105E / SG108E … razlika je jedino u broju portova 5 ili 8 … nekih 20-25 eura kosta.
Mislim da je best buy za ovo sta nama treba, VLANovi za net/voip/ maxtv.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.06.2024. u 14:32.
scrin378 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 14:19   #6265
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
@dakky
Neki od ova dva gore spomenuta
Radije 108-icu, nikad ne znaš kad će ti zatrebati još portova
c-shadow je online   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 14:56   #6266
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Za switch su kolege već rekle, a za Vlan - ove i ostale detalje vidi Sticly sa parametrima,
vjerojatno će biti isti kao da se radi o HT infrastrukturi.

Ako ćeš uzimati i MaxTv onda je pametno i njega riješiti preko svog routera jer tada radi brže / stabilnije.

Za VoIp samo propustiš Vlan - ove od VoIp - a i eventualno ACS - a na jedan port i tu nakačiš njihov šroteks router,
to je najjeftinija varijanta a radi.
Kasnije ako baš zaželiš / naletiš jeftino na VoIp telefon (ima primjera po forumu) onda njega složiš umjesto šroteks router + klasični telefon,
samo računaj na potencijalnu gnjavažu oko podešavanja svih parametara dok to proradi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 18:03   #6267
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Hvala svima, bude onda tako, 8 portni pa moze vise telefona ili vise maxtva.

A sto se tice maxtva, pa njemu ne treba router posto je on isto u bridgeu na svom VLAN-u, bar mi se cini da je tako. Dakle u svoj port na managed switchu i trebalo bi raditi.
Staro 05.06.2024., 20:14   #6268
pdx
Premium
Moj komp

pdx's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Pozdrav,

Dobivam optiku sljedeci tjedan. Trenutno imam VRV9518BAAX24-B-2C Arcadyan na bakru.

Da li mi je bolje uzeti ONT pa od njega LANom do postojeceg rutera ili uzeti modem koji ima ONT ugrađen?

Da li mi ostaje trenutno modem koji imam na bakru ili dobivam novi? Imam DYNDNS namjesten i ostalo posto imam sve od ubiquity networka pa bi volio sto manje mijenjati..

Imati cu i MAXTV preko interneta, no on postoji wifi ili samo LAN? Kucni telefon ne koristimo, nemamo.

Hvala
pdx je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 20:33   #6269
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Traži da ti daju ONT+Speedport combo a onda LAN kabelom se spoji na svoju opremu u WAN port i podesiš konfiguraciju sa tvojim podacima koje možeš dobiti od ISPa.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Staro 05.06.2024., 20:38   #6270
pdx
Premium
Moj komp

pdx's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Prosli speedport nije Dyndns opcija radila kako treba pa sam trazio arcadyum.

Znaci ovaj postojeci modem ne moze ostati ?

Kad kazes da trazim info od ISP, pa to je log in na straznjoj strani modema? Mislim u UDM PRO mi ide LAN i tamo je sve namjesteno. Sad mi je to malo zbunjujuce na sto mislis tocno postavke.

Vise bi volio da bude ovaj modem i samo da mi ONT stave Pa od ONT u WAN port na njemu.
pdx je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na