|
![]() |
#18753 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Sugar
https://m.imdb.com/title/tt16418808/ Vrlo dobra detektivska mistery serija u neo noir stilu, sa twistom oko kojeg se lome koplja, pa nemojte previše googlat da si ne spojlate, ni otvarat moj spoiler ![]()
![]() |
#18754 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Tko zna, zna. Nenadjebeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18757 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Neznam jel si uspio pogledat prije nego je debil iz nekog razloga stavio limit tko može pogledat. Generation Kill |
![]() |
![]() |
![]() |
#18758 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
@Roberto: meni je isto twist bia gg, farrell je bas s lakocom odglumia, def naveci adut serije - ali nisam siguran da su sazidali dobar temelj za iducu sezonu, ako ce je uopce bit? EDIT: daj sfixajte ovaj spoiler tag, jbt ![]()
![]() |
#18759 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Je, odličan je Colin bio. A druge sezone će najvjerojatnije bit, dobre rejtinge su imali koliko sam vidio.
Al da, druga sezona teško može bit ko prva nakon ovog. Osim ako...
![]() |
#18760 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogledao novog Rebusa (reboot). Dok je prije svaka epizoda bila priča za sebe, sada su napravili da su sve epizode jedna priča. Mi dont lajk it. Osim toga, stari Rebus mi je bio više cool sa svojim cinizmom.
![]() |
#18761 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#18762 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogledao ST Discovery. Žali Bože vremena. Lošija čak i od Picarda. Utješno je da je gotovo sa tom franšizom.
![]() |
#18764 |
Registered User
Datum registracije: May 2023
|
Govorim kao old-school Trekkie ... ali i kao osoba koja je pratila Star Trek kroz godine, franšiza je nažalost umrla 2005. godine sa završetkom serije "Enterprise". Odluka je bila donešena iznenada, do te mjere da scenaristi nisu ni znali kako završiti seriju nego su morali "posuditi" likove i radnju iz TNG, epizode "The Pegasus", i staviti likove Enterprise-a kao pozadinske, u stilu još jedne avanture na Holodeck-u. Čak ni smrt Trip Tuckera, inženjera nije imala smisla ... lik je ubijen reda-radi, zato što su eto znali da je priča gotova i da je tako svejedno što napravili sa posadom. Sve nakon toga je išlo nizbrdo, i dalje od vizije koju je imao pokojni Gene Roddenberry. A Star Trek Discovery ... ili "STD" kako su je fanovi podrugljivo zvali od samog početka nije baš prošla među fanovima, i iskreno me čudi da je uopće toliko dugo preživjela koliko i jest. Picard s druge strane je obećavao u startu, ali onda su ga uništili političkim odlukama "od gore", kao i činjenicom da su izbačeni svi politički nepodobni glumci koji nisu odgovarali upravi. PS, ovo zadnje nije nikakvo nagađanje ili čak moje osobno mišljenje, u to vrijeme sam bio jako aktivan na Twitteru i imao čast voditi raspravu preko privatnih poruka sa jednim od glumaca na Voyager-u, koji se trebao vratiti natrag u seriji Picard. Čovjek mi je jasno i nedvojbeno rekao da su ga izbacili van, i da više nije dobrodošao zbog "političkih izjava i stavova". Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 02.06.2024. u 23:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18766 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Krenula treća sezona Mayor of Kingstown
![]() |
#18767 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Svjestan si da je STD kratica od Star Trek Discovery i da nema ništa podrugljivo u tome? Kao što je TNG od The Next Generation, DS9 od Deep Space Nine itd...
![]() |
#18768 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
Sent from my motorola edge 40 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18769 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Vjerojatno si se i sam sjetio u međuvremenu, ili si proguglao. Ali da vam uštedim vremena, STD se odnosi na Sexually Transmitted Diseases, odnosno spolno prenosive bolesti. A taj nadimak je serija dobila od samog početka, i ako mene pitaš u potpunosti ga je zaslužila. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18771 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18772 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Nisam pogledao ni Picarda, a STD samo samo prve dvije sezone (nisam gledao ni Pikea). Kao ST fan, svakako mislim pogledat sve te nove. Ali da budem iskren, meni je Orville puno bolji ST od samog STD-a. A inače DS9 je i dalje nenadjebiv. A spomenuti Severance mi je uz Boyse trenutno jedna od najboljih serija koje sam pogledao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18775 |
Registered User
|
Drago mi je da je ovo netko napisao, u potpunosti se slažem. DS9 je oduvijek bio meta kritika ST fanova, koji su kritizirali seriju zbog činjenice da se radnja odvija na postaji a ne na brodu. Ali za razliku od svih drugih serija "nove generacije" (TNG, VOY) DS9 je jedini usudio uhvatiti škakljivih tema poput rasne mržnje, genocida kao i činjenice da nitko nije savršen i da svi imamo mračnu stranu. Mogao bih navesti puno primjera ... od Siskove manipulacije Romulanaca i njihovog uvlačenja u rat protiv Dominija na prevaru, sve do iznimno moćnih riječi mjenjolika pred sam kraj DS9, kad je (ona) rekla da joj je dosta kardasijanaca i naredila genocid cijele Kardasije, rekla da ih pobiju sve bez iznimke - žene, djecu, civile i ratnike. Jer baš u tome se DS9 distancira od drugih serija, Federacija je bila prikazana kao idila, transparentni pozitivac koji ne skriva opasne namjere i radi za dobrobit cijelog svemira. A onda na scenu dolazi Section 31, koji u svega par epizoda mijenja cijeli dojam Federacije i Flote kakvu smo znali. A i DS9 kao mjesto događanja se uspio (slučajno ili ne) naći u sredini ... bilo je puno likova iz TNG koji su tamo pronašli svoje mjesto ili posao počevši od Picarda, Rikera, Worfa (Dorn je ionako postao regularni član glumačke postave) kao i O'Brien koji je također prešao sa Enterprise-a na DS9. Isto tako, DS9 postaja je bila prva destinacija Voyager-a, prije nego što su krenuli na zadatak i zapeli 70 000 svjetlosnih godina u Delta kvadrantu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18777 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Ali s druge strane, ovo zapravo i nije neki spoiler - dobar dio ovog što sam rekao možeš vidjeti i u najavama i reklamama. Nego, imaj na umu da ne gledaš serije po kronološkom redu, i da su događaji na DS9 nešto malo stariji od Voyagera, što prati i realno vrijeme snimanja (DS9 je bio između 1993 i 1999, dok je VOY počeo 1995 i trajao do 2001) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18778 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Ne razumin koji dozivljaj cega sta Gleda san jednu i drugu kad su izlazile kao osnovoškolac satelitom 'astra' na njemackom :/ iako nisam razumija nista ,gleda sam opet prije 10 g. Pa san gleda opet prije 2,3 godine i gledat cu obe opet kad zavrsin upskejl razumiṣ̌ kugle te obasjale ![]() Nega The Bear S3 je poceja <3 Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#18779 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18780 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Ne znam je li netko od vas vidio što su napravili sa TNG remasterom, ja sam pao na dupe kada sam ono vidio. Usrali su se od posla jer su TNG, DS9 i VOY snimani na najjeftiniji mogući način, vj profi betamax ili štogod, ugl nekakve kazete su bile u điru. Morali su AI uspcaleat, raditi efekte nanovo i svašta-nešto, trajalo je par godina jer su ti masteri bili očajni. I kažu propalo, slaba prodaja...tako da DS9 i VOY nikada neće doživiti tako nešto. A ja bi dao huze da mogu DS9 pogledat bez onog sjajnog, premazan sam vazelinom efekta... Ovo što treki kaže, TNG se u jednom trenu krene preklapat sa DS9 i kada završava TNG kreće VOY i on se malo preklapa sa DS9. Ugl kao što sam napisao, DS9 je meni i dalje debelo iznad svih drugih. Mračni ST, sa hrpu genijalnih epizoda, odličan humor...Quark i njegova obitelj su mi imali odlične epizode. Baš je velika šteta što taj remaster projekt nije zahvatio DS9 i VOY. Inače kad sam bio mulac TNG mi je djelovao grozno dosadno, DS9 ako je i bio na HRT nisam gledao i onda sam se u srednjoj navukao na 7of9 i gledao VOY svaku večer. Tek nakon toga sam pogledao ostatak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|