|
![]() |
#661 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2021
|
Imam već jedan Telemach priključak optike preko HT-ove infrastrukture, htio ugovoriti novu uslugu na drugoj adresi gdje je također dostupna HT-ova infrastruktura, poslao zahtjev za novom uslugom Telemachu, dogovorili dosta dobre popuste... Javlja mi sales agent nakon 10ak dana da je zahtjev odbijen od strane HT-a zbog nedovoljnog kapaciteta. Jel se itko našao u sličnoj/istoj situaciji? Imamo nekoga iz HT-a ovdje da može detaljnije provjeriti o čemu je riječ? Nekako mi ta odbijenica HT-a ne drži vodu - zgrada ima svega 20ak stanova od toga ako imaju 2-3 aktivna priključka optike. Zamolio sam agenta da ponovno pošalje zahtjev pa ćemo vidjeti hoće li biti kakvih promjena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Htjeli ste kapitalizam - eto vam ga ![]() HT hoće prvo izvući max profita a tek potom će se zadovoljiti manjim dijelom koji im ostaje od preprodaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Ovo je diskriminacija. Ili nema za nikog ili ima za sve. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2016
|
Da li netko zna što u Obavijesti o namjeri postavljanja svjetlovodne distribucijske mreže koju objavljuje Telemach znači 1. i 2. faza? S obzirom da se moja kuća nalazi u obuhvatu sukladno Obavijesti, izrazio sam interes u Telemach za optičkim priključkom pa se nadam da će me zvati kada izgradnja mreže bude gotova. Jedino su moju adresu iz nekog čudnog razloga evidentirali kao stambenu zgradu i tražili suglasnost predstavnika stanara pa sam morao objašnjavati da se radi o privatnoj kući, a ne zgradi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
Citiraj:
Kada je optika završena i pred puštanje u pogon, obično ide prodajni predstavnik po ulici, od vrata do vrata, na taj način se ugovori i popust |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Zvao sam u petak SZK od Telemacha da mi Nokiu prebace u bridge mode. Kaže mi prvi lik da si prebacim sam ako znam ![]() Modem se podigne, ja provjeravam adrese na svom routeru kad ono šipak - imam i dalje LAN adresu na WAN interfaceu svog routera. Spojim laptop na jedan po jedan port od Nokie, sa svakog mi net uredno radi i dobije LAN IP preko DHCP-a. U postavkama Nokie za WAN interface i dalje vidim da dobiva javni IP. Nazovem Telemach opet i zamolim za provjeru a teta mi kaže da je router fakat u bridge mode-u. Ja velim da nije jer vidim lokalnu adresu na WAN interfaceu svog routera, a ona mi kaže da mi tehničari mogu složiti javnu dinamičku (??). Dao sam teti pusu i napisao im mail. Da li vi koji ste prebacivali njihov router u bridge sigurni da je njima bridge ono što mi smatramo bridge-om a ne nešto drugo? Javim ako mi SZK odgovori na mail |
![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Poludrago kamenje
|
Jesi li čitao moj post na prethodnoj stranici? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Premium
|
Da, jesam. Moj router je na WAN strani konfiguriran za DHCP i spojen je na LAN1 od Nokie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Poludrago kamenje
|
Citiraj:
Veliš da i dalje dobiješ privatni LAN IP 192.168.x.x? Ako da, onda tam u Telemachu netko nije napravio posal kako treba, davi ih Najbolje na mail tehničkoj |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Lurker71. 27.09.2023. u 10:09. Razlog: slika |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Premium
|
@tirkiz - jesi li Ti čitao moj post ? ![]() Moj Router dobije LAN IP (192.168.1.x) @Lurker71 Kod tebe je drugačije, meni svijetli Internet LED na ONT-u. Poslao sam im mail. Thnx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Poludrago kamenje
|
Citiraj:
![]() Da, nije ti to telemach stavio u bridge, bolje na mail pa će to netko pravi pročitati i odraditi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Registered User
|
Citiraj:
Code:
interface : eth0 ip address : 86.xxx.xxx.xxx [Active] subnet mask: 255.255.248.0 router : 86.xxx.xxx.xxx name server: 86.xxx.xxx.xxx 86.xxx.xxx.xxx dhcp server: 86.xxx.xxx.xxx lease time : 3600 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
... Zadnje izmijenjeno od: wareham. 06.10.2023. u 17:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Barem ja jesam. Ali ja nisam ni imao 1Giga paket, nego odmah 2 tako da ne znam da li ih daju samo na upit bez promjene paketa, a i nema mi logike da ih samo tako daju. ![]()
![]() |
![]() |
#678 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
PS. Koji je tocan SKU/naziv tog “boljeg” routera? Edit: vidim da si ranije napisao da je to Nokia XS-2426G-B. Thnx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Stigla mi je optika, zamolio sam za router ovaj bolji i dobio ga bez problema jer su ih "imali dosta na zalihi", iako imam 1Gbit brzinu. Prelazio sam sa HT-a kod njih, dobio 12mj TRIO Full paket za 13c, slijedećih 12mj nešto malo manje od 36 ojra. Za sada sam malo testirao, bez određenih podešavanja, i brzina mi je kada testiram vanjske servere download cca 220Mbit, upload 500+ bez problema. Opalim speedtest prema telemachu bez beda ide 600+ download (testiram preko wifi tak da me ne brine kaj nije max) ![]() Jel ima netko sličnu situaciju? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
Te brzine prema van su više-manje normalne. Rijetko ćeš naletjeti na nešto što će ti dati više od 300-400 Mbps u downloadu. Jedino što dosljedno uspije izvući maksimum je Steam, kod ostalih je lutrija. (Ne računam sintetičke speedtestove.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Telemach i fiksna su blagi užas. Evo već 2 tjedan pokušavaju riješit problem što ne mogu zvat ljude na fiksnoj HT mreži i ništa. A prije toga sam trebao prijavit 3 puta isti kvar da bi ga ozbiljno shvatili. Imao na drugoj lokaciji VDSL preko telemacha nakon 6 mjeseci natezanja su mi raskinuli ugovor bez penala i prešao sam na HT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Premium
|
Ekipa, jel ima netko problema sa "boljim" Nokia routerom koji se dobiva uz 2Gbit brzine? Naime, nakon nekog vremena kao da se 5Ghz mreža zblesira i nema interneta na njoj. 2,4GHz radi normalno, preko LAN kabela radi normalno pa pretpostavljam da nije problem kod njih nego već u samom routeru i wifi modulu. Nisam još provjeravao da li se događa na određenom kanalu ili mu smeta određena postavka, prvo sam došao provjeriti ovdje da li netko ima sličan/isti slučaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Pozdrav, da li telemach dozvoljava bridge na 2Gbps optici da li netko zna možda ?
![]() |
#684 |
Poludrago kamenje
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Premium
|
Citiraj:
Sačekat ću još tjedan dana, a nakon toga dopis email-om, pa sukladno njihovom odgovoru možda i prijava nadležnim institucijama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#688 | |
Premium
|
Citiraj:
Napisao sam "bez bridganja" tj mene ne zanima Bridge, a gore je ekipa također napisala da se može dobiti bridge bez beda tak da ne moraš ići sa pretpostavkom "koliko sam čuo" jer se sve o tome zna, samo se malo potruditi i pročitati... Već sam par puta napomenuo da mi je Nokia preogromna i da mi se ne da imati dva takva divovska uređaja već bih htio nit utaknuti u svoj router/ONT i peglati samo sa svojom opremom, a moj trenutni operater kojeg plaćam o tome još ništa ne zna... Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |