|
|||||||||||
|
|
#70381 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
|
|
|
|
|
|
#70382 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Strucljaci napadaju https://www.poslovni.hr/hrvatska/uvo...-13-11-4416726 Prodisalo je sve i evo opet…debili |
|
|
|
|
|
#70383 | |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#70385 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Čini mi se da previše gledaš na stvar iz svoje perspektive. Jesi išao kad ujutro iz smjera istoka na Jankomir? Zakrči se sve do Lučkog, a ovaj dio je posebno problematičan iz sigurnosnih razloga jer se tu račva ulaz u Zg, autocesta prema Mariboru i smjer prema Ljubljani. |
|
|
|
|
|
|
#70387 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Pa kad je hrpa njih otišla ili na periferiju ili u okolne gradove (Samobor, Ivanić, Dugo Selo, Karlovac, Zabok, Velika Gorica, Zaprešić, Bistra…) zbog parsto ojra jeftinijeg kvadrata. Nije trebalo dugo da zakrče sve ceste kad idu na posao i s posla. Sad nije dobro ni njima ni nikome. Dogodi se samo jedno njesra na obilaznici i kolege putnici kasne po par sati na posao ili doma. A ono što se uštedjelo na kvadratu moralo se dati na transport i izgubljenom vremenu u istome. |
|
|
|
|
|
#70389 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
nek si ti nama rekao, sram nas može biti sve koji ne živimo u centru Zagreba i krivi smo za krkljanac na obilaznici! puj kvadrati na periferiji grada, a pogotovo mi iz provincije, treba nam ukinuti pravo glasa jer sve osim Zagreba je vukojebina! jel tak razmišljaš i u ljetnim mjesecima kad se A1 zakrči? stoka sitnog zuba nema za avion pa koristimo autocestu do mora... postoji nešto što se zove javni prijevoz, ali naš mentalitet nam ne dopušta da ga koristimo jer ako ne ideš autom na posao, susjed će misliti da nemaš para ili da ti se ne diže. |
|
|
|
|
|
#70390 |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#70391 |
|
#erase startup-config
|
Automobili
Smirite se djeco. Jako ružno govorite o sebi i o svojim lijepim mjestima stavljajući meni riječi u usta. Ono su riječi mojih mnogobrojnih kolega i bivših kolega koji žive u tim gradovima. Žena i ja smo puno puta razmišljali da odemo van Zagreba na istok ili zapad ali upravo zbog ranije navedenog nismo htjeli - za sada. BTW: ženi je posao i vrtić 5min od kuće, a meni je posao 20-25min biciklom. Kad pada kiša idem tramvajem. Hvala na pitanju. |
|
|
|
|
|
#70392 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Nece. Na zapadu se nista ne radi i ne dograduje, a ima hrpa prometa.Mislim na svu srecu ne idem u zg svaki dan pa mi i nije previse stalo ali ovo je sistem “dok nekom ne smrkne drugom ne svane”. Bile su ogromne guzve i kad su tak stavili jednu traku. Jedino tko profitira su muljatori koji preticu kolone itd…. |
|
|
|
|
|
#70393 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#70394 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Čini se da mi koji smo rođeni na periferiji smo idioti koji nesmiju putovati obilaznicom. Pitam se zašto onda sve više i više se dojebavate iz betonske prčije u "periferiju". Neznam, ali kako nitko ne primjećuje problem mostova i nadvožnjaka? Bez obzira na relativno dobru prometnu povezanost, sve se svodi na manje od 10 prelazaka preko rijeka i pruga, gdje SVI moraju se protaknuti da bi došli do odredišta? Svaka prometna studija priča o tome, još od vremena juge, ali jbg, nikoga nije briga, problem su seljačine sa periferije, nikako dekani iz grada. EDIT: Mene osobne zabole za Zagreb i bilo koji drugi grad, radim gdje i živim, pa me ne sekira promet u bijeloj selendri. Ali ljudi oko mene putuju relacijama npr. Ivanić-Sv. Nedelja, pa se naslušam priča i avantura od svakodnevnog putovanja. |
|
|
|
|
|
#70395 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Prebacit se na dva kotača (skuter). Da se 30% odluči na dva kotača promet bi se znatno rasteretio. |
|
|
|
|
|
#70397 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma kak god brži je meni pukao film sad dok sam privremeno na Trešnjevci. Dulje mi treba do Radničke nego iz Gračana. |
|
|
|
|
|
#70398 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Svatko će ti ovdje davati svoja osobna mišljenja oko guma. Puno toga ovisi - gdje živiš, da li grad ili selo, način vožnje pojedinca... |
|
|
|
|
|
|
#70399 |
|
#erase startup-config
|
Automobili
Ne možeš izgraditi toliko cesta i mostova koliko ekipa to može zakrčiti. Vidi Amere. Iskrcaju par milijardi dolara za proširenje jedne velike petlje i prilaznih cesta pa se jako brzo ponovno zakrče :-/ Oni su savršen primjer kako život u predgrađu u kombinaciji s radom u “downtown” loše funkcionira. |
|
|
|
|
|
#70400 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Dokazano je da izgradnja dodatne trake neće riješiti problem https://interestingengineering.com/v...estion-happens Problem Zagreba: - centralizacija, svi oće doći gore - 20g sustavnog ne ulaganja u infrastrukturu (u režiji Bandić&Co) - mentalitet ekipe Neke se stvari mogu riješiti, al se ne mogu riješiti odmah i sa novcima koje grad nema Ja sam se preporodio od kada sam se vratio u centar. 2min do vrtića/škole, 15min do posla. Auto samo vikendom kada idem negdje u šumu neku. |
|
|
|
|
|
#70401 | ||
|
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Meni je fascinantno koliko ljudi ne razmišljaju dok voze. Ono, kružni tok ima dvije trake i svi prilazi mu imaju dvije trake i svejedno ekipa vozi kako im se sprdne. Nadam se da će mlađi bolje voziti jer valjda to ipak imaju bolje riješeno u autoškoli. Btw., po pitanju rotora, Pula Citiraj:
Želim reći, nek svatko traži sreću po vlastitom nahođenju i sve ostale priče (moj kvart je bolji od tvoga, ti živiš na selu pa si seljak, tko vrijedi, leti i sl.) su suvišne. |
||
|
|
|
|
|
#70402 |
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
|
|
|
|
|
|
#70403 | |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Inače su se u takvim plavima dovozili eurići prije nego su postali službena valuta ako se dobro sjećam.
|
|
|
|
#70405 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Kao i stariji dizel na kojem moras izvaditi pola ispusnih filtera, kao i bicikl za koji ne postoji normalna infrastruktura, a kao i biti pjesak (osim ako nisi ministar gospodarstva). Poanta motora, a pogotovo gradskih skutera, je da se mozes provuci kroz promet. Ja kad se s nekim upoznam prvo pitam di zivi. Ak je van granica grada zagreba ne razgovaram se dalje. Rubni kvartovi idu na daljnju procjenu, tipa jel vozi dizel ili normalan auto ![]() |
|
|
|
|
|
#70406 | |||
|
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Prije čak do prije 2-3 godine ni nije bilo toliko prometa ko kaj ga ima danas. ![]() Promet je problem ali život van velikog grada ima svoje ogromne prednosti koje ne bi mijenjao za povratak u taj zapišani betonirani mravinjak u kojem nema parkinga. Citiraj:
Ne razmišaljamo o odlasku u ZG. ![]() Ja radim od doma, a ona radi tak da ide na posao prije 7 tak da i nije ogromna gužvai ide prije 15h doma. Iako ok je centar ako je kuća i ako imaš garažu i nekaj dvorišta. Život u zgradi (opet) ne dolazi u obzir. Prije bi se preselio u Jastrebarsko. ![]() Citiraj:
![]() |
|||
|
|
|
|
|
#70407 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ovo su ti blindirani kamioni koji idu na relaciji HNB - FINA Dalmacija. Pratnju im čini 4-5 Touarega punih ATJ sa pancirkama i u punoj ratnoj opremi. Svaki put kada naletim na njih na autocesti naprave neki iznered. |
|
|
|
|
|
|
#70408 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Dobro tučem kilometre. Od servisa zasad standard ulje filteri, injektori (sva 4), diskovi+pločice, elektromagnet klima kompresora, gume i... to je to. Zadovoljan s vozilom, mjesta ko dreka, udoban, pouzdan, nije me ostavio na cesti. Što se mana tiče - tu i tamo zeza Engine error pa me baci u safe mod (čađa na ulazu u turbo, lijen sam to očistiti). Koža isto nije najbajnija stvar na svijetu. I automatski mjenjač koji je toliko užasan da glava boli. Srećom imam f1 mjenjač na volanu koji radi perfektno. Moram se pohvaliti ![]()
|
|
|
|
#70409 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Na ulaz u turbo dolazi čisti zrak izvana, čađa je na usisnoj grani motora od ne-blokiranog EGRa, a i ako je vakumski kontrolirani VNT turbo, postoji šansa da se nataložilo čađe na krilcima VNT-a pa se dogodi underboost ili overboost situacija. Također "italian tune up" pomaže ako se odradi svako toliko ![]()
|
|
![]() |
|
|