|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
problem s displayom na kučištu
pozdrav dakle, kupio sam ovo kučište Kućište Frontier Meridian ME09A/BK, crno, 400W ATX2, rev 2.0 ![]() TYPE MIDDLE TOWER MAIN BOARD FULL SIZE(K7/P4)2BAY DRIVE SPACE 5.1/4'' 4 DRIVE SPACE 3.1/2'' 4(4 HIDDEN) EXPANSION SLOTS 7 POWER SUPPLY PSII / PSIII(Horizontal) DIMENSION(LxWxH) 425x200x430mm sve super jako lijepo svida mi se, iznutra dovoljno prostora za zrak uz komponente... ali neznam kako spojiti display? :blush: :neugodno: imam za cpu, system i hard po 2 kabla, jedan sa zicicama na kraju a jedan sa bijelim plasticnim kucistem na kraju nalik na ona od gumba za reset i paljenje, samo vece dosta... niti jedno, iskreno govoreci, nemam pojma kamo staviti.. please help me? hvala unaprijed p.s. takoder mi nisu jasni otvori otraga za pci i pci-e kartice.. nemaju rupu za vijak tj. ne mogu ucvrstiti graficku... tu sam isto ostao malo zbunj... sve ostalo stima, nova konfa radi odlicno (p4 630, 2x512 kingmax ddr2, asus 945 chipset, radeonka x1300 512 ddr) jos jednom hvala na pomoci unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
mislim da bi napajanje trebalo imati jedan nestandardni 3-pinski konektor koji spojis sa displayem + jos jedan molex za ventilator....pogledaj, koji kabeli izlaze iz displaya... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
pa velim, imam ta 3 pinska konektora + 3 iste namjene samo u kucistima (pretpostavljam da je to za starije ili drugacije ploce koje imaju konektore na sebi za to) a napajanje sam uzeo novo, s tim da ne kuzim kako bi on trebao primiti informaciju o radu procesora, systema i harda prek napajanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
skroz si pomijesao....nisi me shvatio sto govorim!!! napajanje koje s dobio s kucistem ima 3 pinski kabel koji spojis s takvim istim 3 pinskim kabelom od displaya i to displayu sluzi za napajanje!! drugo: mislim da moras jos jedan molex (obican 4 pinski kabel od napajanja koji ukopcavas u hardove, cd-romove...itd..) ukopcat u display i on sluzi za napajanje ventilatoru koji kontroliras preko displaya!! trece: za obavijesti o radu harda sluzi 2 pinski kabel (takodjer ide iz displaya) koji se ukljucuje u maticnu plocu (obicno dolje desno, gdje inace ukopcavas HDD LED) 4) uzmi staro napajanje i voltmetar u ruke i izmjeri potencijale na svakom od 3 pina tog 3 pinskog kabela sto sluzi za napajanje displaya i onda ih postaj ovdje, pa cu ti reci kako dalje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
evo ga katastrofalna je slika ali bar nekako da dobijete ideju o cem se radi u mom problemu ![]() znaci takve imam za cpu, sys i hdd, za svako od to troje imam po oba ova kabla koja stvarno nemam ideju kamo ukopcati (ovaj desni su zalemljene + i - žice pretpostavljam a ovo desno je ista stvar samo sto imaju to bijelo kuciste oko sebe..= |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
To su ti temperaturne sonde koje moraš staviti na proc (ondje gdje je CPU napisano), čim bliže njemu i izoliraj sondu da ne napravi kratki spoj. Ovaj SYH ili kaj več ti je za mjerenje temp. kučišta,isto sonda!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
nije u kučištima mjesto ovome ali sad sam stvarno pobjesnio mislim sklepao sam puno računala u životu i ovo mi se nikad nije dogodilo, nisam profjesionalac ali se stvarno osječam ko kreten sad više, pazite ovo napajanje na svemu => check matična => check procesor => check hladnjak => check matična ima napajanja => check grafička => check disk => check tipkala => check upaljen komp => NOT EXECUTED tj. ne mogu upalit komp... :/ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, to desno je sonda. Izoštri malo ovaj lijevi konektor il šta je više...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
ajde molim te, bolju sliku stavi, jer iz ovoga se nista ne vidi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ovo je na moju veliku žalost postalo totalno nebitno http://forum.pcekspert.com/showthrea...ewpost&t=34865 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|