Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2023., 09:43   #69601
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja sam otfurao motor na tehnički cca. 7 dana nakon što je istekla registracija i nije bilo problema.
Postoji i tu 'kvaka 22'. Kao datum registracije upisuje ti se datum kada si izvršio tehnički. To znači, ako si ga napravio prije isteka trenutne registracije, da si si skratio registraciju za tih nekoliko dana.
Tehnički ionako možeš obaviti bilo gdje u HR. Glavno je da si osiguran.
Staro 29.09.2023., 09:50   #69602
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ekipa stigla mi je kazna (nema kaj drugo).
Stara veli da je prekrsajni nalog i nemre preuzet a na ceduljici kaj je postar ostavio je grad Sibenik.
Ovo ljeto sam bio tamo i morao do bolnice, stao sam na jedan nogostup do zida i bio u autu pol sata sa klincima, nikome nisam smetao (mislim da bi i smart mogao proc pored mene po tom istom nogostupu), al pretpostavljam da je to to.
Kakva je prica sa tim kaznama, ima li zalba smisla (klinci u autu spavaju dok je zena na hitnoj)?
Meni je danas isto stigla isto Šibenik, ali glavna cesta Stjepana Radića 1 gdje je parking poljana, jedino kad smo tamo stajali je kojih 10tak minuta da uđemo na parking, ali to je na cesti skretanje za parking, ovak nismo stajali nigdje.
Ali platio sam tih 15e, kak su napisali neda mi se u Šibenik ako bude žalba i poziv.

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2023., 09:54   #69603
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Mozes afaik tjedan-dva bez tehnickog ali ne i bez osiguranja
Mislim da je to dobra volja policije ako te zaustavi. I to pod pretpostavkom da si prije bio na tehničkom te imaš onaj plavi papir ako nešto nije ok. Prometna vrijedi od - do. I ako te zaustave iza "do", dobra je volja policajca da te pusti. Frend se držao tog pravila i dobio je kaznu. I mislim da je bio samo jedan dan razlike.

@strgani
Plati osiguranje, obavi tehnički prije i u prometnoj će biti kao da si taj isti dan radio tehnički (13.10.). Meni je istek bio 29.8., bio na tehničkom 25.8 i piše da vrijedi od 25.8.2023. (dan ovjere) do 29.8.2024. (istek prometne).
Staro 29.09.2023., 09:54   #69604
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Ako napraviš u tekućem mjesecu kada ti ističe registracija ne gubiš ništa datum.

Npr 1.10. U ovom slučaju ostaje datum registracije 12.10.

Ako ide 30.9. Onda mu se prebacuje na 30.9.2024.
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2023., 10:00   #69605
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Tako je. A ako imas peh i rega ti istjece 1.10 onda se mozes hebati - moras na taj dan doci. Ali tada ljudi prebace tehnici mjesec ranije zbog prakticnosti i onda uzivas u ovome sto buljaka kaze.
Staro 29.09.2023., 10:28   #69606
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Tehnički mi ističe 13.10., a autom sam na putu u drugom dijelu države u tom periodu. Osiguranje ću sredit prije, nije upitno, ali me zanima što s tehničkim? Moram li ga obaviti do tog dana (13.10.), mogu li koji dan kasnije, kakva su pravila?
odradi na pocetku mjeseca. tj vec od 1.10.
ili odradi u mjestu u kojem se u tom trenu nalazis. sasvim svejedno je u kojoj stanici odradujes pregled. osim ako nemas neku vezu kod sebe doma

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Mozes afaik tjedan-dva bez tehnickog ali ne i bez osiguranja
hmm nisam bas siguran. ako se dobro sjecam stari je dobio kaznu zbog toga.

npr tehnicki istekao 15.9. on je platio osiguranje i otisao ali nije prosao iz nekog razloga. dobio je 2 tjedna rok za to popraviti. nije stigao odmah jer je isto mislio da ima vremena nego se vozao po gradu i zaustavila ga murija 20.9 (datumi su primjer samo) i napisali su mu kaznu jer vozilo nije imalo tehnicki pregled. sto je i istina i isteklo je. ali i policajci su tu bili zbunjeni i skoro mu nisu napisali. a tko zna mozda nisu ni trebali

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ja sam otfurao motor na tehnički cca. 7 dana nakon što je istekla registracija i nije bilo problema.
Postoji i tu 'kvaka 22'. Kao datum registracije upisuje ti se datum kada si izvršio tehnički. To znači, ako si ga napravio prije isteka trenutne registracije, da si si skratio registraciju za tih nekoliko dana.
Tehnički ionako možeš obaviti bilo gdje u HR. Glavno je da si osiguran.
krivo.

ako mu je tehnicki 13.10. i on odradi pregled bilo koji dan od 1.10 do 13.10 pisat ce mu i dalje 13.10.

nista se ne skracuje.

meni je otkako sam kupio auto, tehnicki 12.2. a niti jednom nisam isao 12.2. na pregled. redovito po tjedan dana prije. i to pise u prometnoj. tehnicki obavljen 6.2.2023 ali vrijedi do 12.2.2024
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2023., 10:29   #69607
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Starog su zaustavili..ništa..frenda..ništa...i svaki je bio tjedan-dva nakon isteka ali su uredno bili osigurani.

Treba porčitati u zakonu.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2023., 10:38   #69608
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
e jbg onda su ga zeznuli
jer to su bili presretaci na brzoj cesti a on je prestizao kolonu pa su ga zaustavili i uz to vidjeli da mu je istekao tehnicki. ali su i sami provjeravali 20ak minuta. zvali ostale kolege. itd itd.
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2023., 11:21   #69609
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova

Što nije da možeš već od 30 dana ranije? Tekući mjesec mi nema smisla jer može biti da ti tehnički ističe 01. ili 02.10., onda nemaš nikakvog lufta.
Možeš 30 dana ranije, ali mora biti u tekućem mjesecu.
Baš tako, ako ti je tehnički 1. ili 2. onda si .

Nisam bzvz išao po auto 31. u mjesecu, iako su htjeli da dođem idući dan

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2023., 11:47   #69610
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Hvala svima na savjetima, odradit ću prije jednostavno

Citiraj:
Autor Zeryx Pregled postova
... ili odradi u mjestu u kojem se u tom trenu nalazis. sasvim svejedno je u kojoj stanici odradujes pregled. osim ako nemas neku vezu kod sebe doma

Ne treba mi veza za ovaj auto

Ma stvar je u tome da će draga imat auto tih tjedan dana kad nije tu, a auto je na moje ime.
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2023., 11:51   #69611
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Registrirat ga moze bilo tko s prometnom od auta. Unuk baki, prijatelj ljubavnici itd jos ako kao vlasnik sredis osiguranje online (to mozes napraviti do 30 dana prije isteka rege, ne mora biti u tekucem mjesecu, polica se aktivira na dan isteka stare police) onda si na konju jer polica je isti tren vidljiva u sustavu, nema papira, nista. Covjek bi rekao da je stiglo 21. stoljece, ali svi znamo da nije
Staro 29.09.2023., 12:12   #69612
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Registrirat ga moze bilo tko s prometnom od auta. Unuk baki, prijatelj ljubavnici itd jos ako kao vlasnik sredis osiguranje online (to mozes napraviti do 30 dana prije isteka rege, ne mora biti u tekucem mjesecu, polica se aktivira na dan isteka stare police) onda si na konju jer polica je isti tren vidljiva u sustavu, nema papira, nista. Covjek bi rekao da je stiglo 21. stoljece, ali svi znamo da nije

Ovisi od stp-a, ne ide svagdje.

Ali uvijek se može neka punomoć napisati, ne mora biti ovjerena. To prolazi 100% čak i u eurohercu na vrbanima

Osiguranje može platit bilo kad i aktivira se minutu nakon starog, to oni podese. Papir ne treba kako si napisao.
Al za sam tehnički, mora biti u tekućem mjesecu unazad. Ako preskočiš postojeći datum, bude ti vrijedilo od dana kada dođeš
Staro 29.09.2023., 12:25   #69613
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Možeš 30 dana ranije, ali mora biti u tekućem mjesecu.
Baš tako, ako ti je tehnički 1. ili 2. onda si .

Nisam bzvz išao po auto 31. u mjesecu, iako su htjeli da dođem idući dan
Bezveze, ali ok, bar sam nešto novo saznao
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2023., 14:51   #69614
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
jesi li siguran da znaš o čemu pričaš?
Pitanje treba ponekad postaviti i samom sebi.
Iznosiš previše, u najmanju ruku diskutabilnih (subjektivnih) navoda, osjetno distanciranih od objektivnosti.

Da me eventualno ne shvatiš krivo, bez dlake na jeziku: nema tako davno da si se prozvao iskusnim matorijem koji je skupljao iskustvo u automobilskoj industriji. Međutim, pojam cjeloživotno učenje je očigledno nepostojeć u tvom svjetonazoru.
Generalizirani format informacija baziran na subjektivnim mišljenjima, koje pokušavaš upakirati u celofan tehničkih pojmova, kakav podastireš ovdje, nije adekvatan! Samosugestivna priroda takvih informacija će većinu osoba zainteresiranih za temu, ali bez naprednog znanja, odvući u jednosmjernu slijepu ulicu.

Korist od takvih priloga je u rangu Hammovih trolanja "dizel je car". S tim da je njegove komentare bar donekle moguće shvatiti kao zajebanciju, pa se čovjek i nasmije. (Pusa Hamm )

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Imaš li možda info kako su ustanovljene sigurne granice? Kako su došli do tih zaključaka?
Odgovor ćeš naći na ICNIRP stranici, gdje su javnosti dostupni svi dokumenti.

---

Netko je spomenuo da se ICNIRP brine samo od 100kHz, međutim, najvjerojatnije je otvorio samo jedan od dokumenata.

Statična magnetska polja su pokrivena publikacijom iz 2014, Health Physics 106(3):418-425; 2014
Staro 29.09.2023., 15:57   #69615
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Korist od takvih priloga je u rangu Hammovih trolanja "dizel je car". S tim da je njegove komentare bar donekle moguće shvatiti kao zajebanciju, pa se čovjek i nasmije. (Pusa Hamm )
DIZLO 4 LIFE!

https://youtube.com/shorts/gPPZi2dZn...jbHPr7aY-QgbMj

Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2023., 16:04   #69616
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Daču nismo dugo spomenuli.

Neki dan jednu proučio, bila kod mehaničara na dizalici.
Sandero Stepway 1.5dci 63kw, 2011.g.
380 000km na satu.

Očekivao sam poluraspadnut auto.
Je iznutra plastičan, vide se ogrebotine na oblogama vrata, al sve je na mjestu, niš ne ispada, svi prekidači rade, mijenjan prekidač svjetla samo.
Motorni prostor suh, ispod auta sve suho, a niš nije predihtavano, ok, ipak to nije BMW ccc...

Čak alternator je originalni što je nevjerojatno za Reno mehaniku.
Staro 29.09.2023., 16:53   #69617
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Jesi ti siguran da ima 63kW? 1.5dCi obično ima 115 KS/85kW i taj je motor nepoderiv. Merc ih je stavljao u svoju A klasu.
Staro 29.09.2023., 17:04   #69618
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Imao sam službene Clio 4 Grandtour sa 75 i Megane 4 s 90 ks 1.5 dCi. Nikakvih kritika na motor (osim što ovaj jadnik sa 75 nije full natovaren mogao držati 130 na tempomatu na onom najjačem usponu autoceste ZG-RI)

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2023., 17:23   #69619
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Piše u prometnoj 63kw
Staro 29.09.2023., 17:25   #69620
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Suncan je dan, nema prevelike guzve u prometu, valjda ce i ovo redakcija crne poslikati pa dokumentirati do veceras.

Beba petica (520 d) rekao bih recentni model. Spustam se s Kaptola, parsto metara od Jelacica, Ilica, malo iza Zare i prema bivsem Kino Lika ulazu. Zabila se valjda u vozilo cistoce, cistaca koji mete ulicu. Stajao je pokoji sluzbeni iz ceha cistoce, pa vjerujem da se zabio u dio kontejnera koji je zahaklan na biciklinu. Bebi je lijeva strana udarena, ali razina kitanja i farbanja, koliko sam u voznji mogao vidjeti, ne cini se strukturno znacajnije ostecenje.

Ali svaki aribag je otvoren! Vozac, suvozac, sjedala odozada, svi su otvoreni. Nisam mogao vidjeti drugu stranu, pa je tesko reci kako je to sve izgledalo.

Ali pitam se na glas, sto tocno sustav/kamera od petice tocno vidi od informacija? Super je da ih je otvorio, zastitio od mozebitne nezgode, ali po vidjenom, nesreca ni priblicno nije bila tako dramaticna.

Koliko ce ga kostati (za model) stavljanje novih airbegova, na svim spomenutim sicevima?

...
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2023., 20:48   #69621
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova

Koliko ce ga kostati (za model) stavljanje novih airbegova, na svim spomenutim sicevima?

...
U slično glupoj nesreći prijateljici su se otvorili svi zračni jastuci i zavjesa na mini cooper countryman, njih 6 ili 8.
Ceh je bio 1500 eura po jastuku, i to ie bilo prije par godinq, dakle danas može biti samo skuplje.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2023., 00:56   #69622
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Koliko sam mogao vidjeti u nekoliko videa na YT kod kojih komentiraju total loss iliti totalke, ponekad samo tako minorna nesreća gdje su svi Airbagovi vani znaju staviti auto u neisplativ popravak, jer kod dosta modela se prednji kompletan kokpit mora mijenjat + ostali jastuci + pojasevi + reprogramiranje.

Svakako blesavo ako je npr. u autu bio samo vozač - a ono ispali svih 10+ jastuka. Bogme fini cirkus poslije bude
Staro 30.09.2023., 03:15   #69623
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Da ne quotam sve i jednog od vas koji ste krivo napisali i par vas koji niste.
Tehnički pregled obavljen u tekućem mjesecu kad vam istječe važi do sljedeće godine do ISTOG datuma isteka. Teh.pregled obavljen DO 30 dana ranije od isteka, a u mjesecu PRIJE mjeseca isteka vrijedi do ZADNJEG dana TOG mjeseca u kojem ste obavili tehnički. Za ove zabrinute što su si 'skratili' tehnički na mjesec prije, a u biti samo za tih par dana razlike, a ne mjesec, to se rješava da sljedeće godine odeš na tehnički PRVOG u sljedećem mjesecu, i opet će vrijediti do ISTOG datuma kao onda kad ste ga 'skratili'. Zašto je to tako, zato što se datum tehničkog veže na datum police osiguranja, a ona MORA trajati 365 dana ilitiga punu godinu dana. Doduše i dan danas postoji generali i slična šabanezerska osiguranja koja se toga ne drže po propisima pa skraćuju police ako dođete iz drugog osiguranja, time radeći prekršaj zakona o osiguranju jer je striktno zabranjeno da isti predmet osiguranja bude osiguran u dvije osiguravateljske kuće. Ili manipulacije sa satom isteka osiguranja. Po zoo polica mora trajati do dana isteka u 23:59 ilitiga u 24:00 da budemo strogo precizni.
Primjera radi - polica vam istječe 15.10.2023, tehnički 15.10. Odite na tehnički 20.9.2023, tehnički će vrijediti do 30.9.2024., a polica i dalje do 15.10.2024. Nagodinu odete na tehnički 1.10.2024., i obavite sve, registracija komplet, dakle i tehnički i osiguranje vrijediti će do 15.10.2025.
Staro 30.09.2023., 09:15   #69624
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
To se meni "desilo" jedne godine.

Imam regi 9.5 i morao sam otići u 4mj i tehnički mi vrijedio do 30.4, a osiguranje do 9.5

I onda sam nakon par godina to poravnao
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2023., 09:52   #69625
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Inače na tehničkom, više utvrđenih manjih nedostataka može biti jedan veći, više većih opasni

Čl. 225 st.7 ZSPC-a.
Ako auto npr nema jedne tablice, to je veći nedostatak.

Ne znam dal se mijenjalo, moram proučiti, al tehnički pregled je uvijek vrijedio do zadnjeg dana mjeseca u kojem je obavljen, dok prometna vrijedi do datuma koji na njoj stave.

Poček za kaznu neimanja police je 30 dana od isteka
Staro 30.09.2023., 10:17   #69626
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Loša vijest - i kamere su postale pametne
https://www.poslovni.hr/svijet/nova-...kamere-4410747
Staro 30.09.2023., 13:05   #69627
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Teslina tvornica u Berlinu ima velikih problema sa ozljedama na radu i ekološkim havarijama
https://www.dw.com/hr/za%C5%A1to-je-...adu/a-66952795
Staro 30.09.2023., 15:50   #69628
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Loša vijest - i kamere su postale pametne
https://www.poslovni.hr/svijet/nova-...kamere-4410747
Ne vidim po čemu je ovo revolucija, u odnosu na dosada postojeći section kontrol, gdje ti mjeri brzinu između dvije sekcije koje mogu biti udaljene i par km.
Ili sam nešto krivo shvatio?

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2023., 16:52   #69629
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Evo ni E Ficeke vise nitko nece: https://de.italy24.press/gesellschaft/887852.html
Ovamo je dizel opet otisao preko 2€. Strujic dakle ostaje do daljnjeg glavni daily kod nas
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2023., 16:55   #69630
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Nije revolucija ali je odlična stvar jer svi tamo di su kamere uspore. a prije njih i odmah nakon GAS.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno