|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
XP i US Robotics modem
Imam problem u WIN XP-u i to slijedeći: Windowsi su našli kompletan hardware pa tako i modem US Robotics 56 K externi i sve fino podesili. Nakon zatvaranja računala i ponovnog otvaranja više nema modema, te moram ići u Device menager i sa Wizardom Add new hardware on nađe modem i sve fino podesi. Znači problem je u tome što svaki put kad ponovo upalim kompjuter u Device Manageru nema instaliranog modema, te ga ja svaki put moram sa wizardom naći i onda nema frke. Ovo mi je već postalo dosadno, u WINME nisam imao tih problema. Inače windowsi su XP Pro + SP1 i još nakon toga UPDATE-ani preko interneta. Ima li netko kakvu ideju kako da rješim ovaj idiotski slučaj. Thanks |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
upali modem kad upalis kompjuter ili kad udes u windowse winkey+pause pa samo pritisni refresh u device manager i cekaj malo
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Duuuugo sam imao taj modem i uvijek sam ga palio i gasio, pa opet palio itd., dok mi jednog dana nije puko film i vise ga nisam gasio i sve je bilo ok, pa bi i tebi savjetovao isto...
![]() |
#5 |
Premium
|
Stvarno radi kad ga ne gasim
Pa ovo je za ne vjerovati !!!!!!!!!!!!!! Stvarno je sve OK ako ne gasim modem. Znači komp ugasim a modem ostavim otvorenim i pametni WINDOWSI XP turbo SP1 itd znaju za modem i nema nikakve frke. Ako netko sazna kako da ja ipak gasim i moj modem a da prilikom slijedećeg paljenja Windowsa XP oni skuže da imaju modem neka mi obavezno javi. Naime kad izbivam nekoliko dana od kuće onda imam tu ružnu naviku da ugasim sve uređaje u kući, a što ljudi iz Redmonda nisu valjda smatrali bitnim za svoj najnoviji O.S. Nadam se da će se to riješiti ako ne prije a barem u nekom SP6. No ako netko ima ideju tu sam, samo pišite. Thanks |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Somewhere around Barstow
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
RJEŠENO
OK. Stavio sam modem na istu utičnicu di mi je i komp pa kad kresnem prekidač upali se modem, a nakon toga dignem komp i on ga vidi. UH ajde samo da radi. Thanks |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Devil
|
Finta je u tome da NT sistemi svaki put kad se pokrenu ponovo detektiraju hardware pa ak je modem ugasen ne detektiraju ga i nema ga u device manageru. Vec je bilo rijeci o tome ovdje ali davno. Neko je dao i link za nekakav patch ali je link bio mrtav. Pa ako doticni ima kakvo rijesenje nek se javi. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Sve je to OK ALI!!!!!!!!!!
Sve je to OK. Ali ja imam naviku ići jesti i kad se vratim vidim da se komp sam konektirao na Internet i da skida "štotojaznamkojikura*" od updatea bez mog odobrenja o onda popizdim jer ja to nisam htio, a on je na Internetu već 2 sata bez mog znanja, a sa Win XP-om je to slučaj stalno. Zato volim kad mi je modem ugašen, onda sam svoj na svome ( Bill Gates sucks he, he) Ali ovdje za sada moram držati modem uključen, i ja pušim ( dobro ajde barem izvadim tel. liniju da me baš komp ne ispilava. No ako netko sazna rješenje uvjek je dobro došlo. Thanks |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Administrator
|
Re: Sve je to OK ALI!!!!!!!!!!
Citiraj:
2. U desnom okviru pronađi "Remote Access Auto Connection Manager" 3. Dvostruki klik miša 4. U novo otvorenom dijalogu pod Startup Type odaberi Disabled 5. Pritisnite Stop. I to je to ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Administrator
|
Ili isključiš autmoatic update. Ili odabereš opciju Never dial a conection, pod internet properties,conection. Uglavnom milion rješenja da ti se XP ne spajaju sami na net. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|