|
|||||||||||
|
|
#31 |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako netko zna kako odredit na laptopu MAC adresu zamolio bi ga da pomogne i meni i Skyu. @Sky kad dobijemo odgovor onda u opcijama u routeru podesiš MAC adresu od lapa i uključiš MAC filter, i nako toga routeru mogu pristupit samo MAC adrese koje su spremljene u router, za sve ostale je router nevidljiv. ![]()
|
|
|
#32 |
|
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Uglavnom, treba mi da svi mogu komunicirati sa svakim. Da mogu na lapu surfati iz dnevnog boravka dok komp skida nešto s neta. Da mogu slobodno prebacivati podatke između lapa i kompa. I naravno, da mi nitko izvana ne može upasti i cuclati promet. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Strichek Moderator
|
Za prebacivanje podataka sa lapa na komp i obrnuto možeš tak da kad spojiš lap na router da napraviš običnu mrežu kao za LAN.A MAC adresa je jedna od zaštita ima još enkripcija al ako nema neki bolesni hacker pored tebe sam napraviš ovo sa MAC adresom i to je to.
|
|
|
#34 |
|
Guest
|
Meni treba netko tko se kuži u ovo ili Complete moron's guide to WLAN... ![]() |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Sky, probaj ovako: Na routeru makni DHCP (advanced settings->local network), ostavi defoltnu IP adresu routera (192.168.2.1 ako imas SE555) i subnet kakav je. Na oba kompa stavi isti workgroup, npr MREZA Sad na kompovima: IP prvog - 192.168.2.2 / IP drugog 192.168.2.3 Subnet oba ista, kao i kod routera - 255.255.255.0 Gateway kod oba kompa isti - 192.168.2.1 DNS kod oba kompa ista: prvo polje 195.29.150.3 drugo 195.29.150.4 (te DNS unesi i u routeru, advanced settings->internet->internet connection->DNS servers) Ne razumijem kako ne mozes drugi komp (laptop) spojit? Ima li taj laptop svoj neki program za wi-fi ili ide preko Wireless Zero configurationa od Windowsa? Ovo od windowsa je zajeban jer ne dopusat npr. 6 znakova u WEP ili WPA enkripciji...tako da mora biti postavljena enkripcija na routeru sa 5 ili 8 znakova mislim... Najlakse da izbacis da te enkripcija ne zeza je da ju nakratko maknes i da se onda probas spojiti na wireless sa laptopom...
|
|
|
|
#36 | ||
|
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
A gujde za wlan i lan imate samo treba malo pročitat.
|
|
|
|
|
#37 | ||
|
Laughing Man
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
#38 |
|
EMP moderator
|
Pa jel nije 5 ili 13 znakova u ASCII sustavu? Ja sam stavio sebi na 5. MAC adrese bi se trebale vidjet u samom routeru čim neko uđe u njega...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#39 | ||
|
Laughing Man
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
|
#40 |
|
EMP moderator
|
Mislim da je za WEP 5 ili 13 znakova...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Laughing Man
|
Kolko čujem WEP nema smisla ni postavljat. Možeš rađe stavit samo svoju mac adresu na access listu, promjenit ime connection pointa i stavit SSID na invisible.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Moderator
|
Ja mogu kod sebe staviti i na WEP i na WPA kolko god znakova ocu. Jer koristim software od USB 108-ice a buraz software od svoje wi-fi i nema nikakvih problema. Kaj je najbolje, i imam sifru od 8 znakova, al mi preko Wireless-a od windowsa nece prihvatit tolko (znaci zabunio sam se, Windowsi traze 5 ili 13 znakova. a sifra mi je takva da ju lako pamtim i to mi je sifra za vecinu stvari. Cemu da si stvaram dodatne probleme oko pamcenja ? ![]()
|
|
|
#43 |
|
nothin' to say..
Datum registracije: May 2005
|
ja mislim da bi bilo krajnje vrijeme da one guzice u t-centru neki kujac naprave, a ne ovo smece...al sta se vrijedi zalit na njih kad njih zaboji kujac... mos ih zvat kolko os...jednom je kabal pokvarit, drugi put nije nesta podesito i tak nesta..zar ne postoji neki NORMALAN prirucnik za to.... a i njihova stranica je "zakon"...potrosi mi vise mb kad ocu provjerit stanje s potrosnjom nego kad skidam nove drivere za grafu..... |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Guest
|
Pazi konceptualaca...SE555 i 108-ica im bez pretplate koštaju 1538 kuna, a za oko 1000 kuna se može nabaviti u Linksu LinkSys-ov router i adapter nekoliko milijardi puta kvalitetniji od ovog smeća koje nama uvaljuju...go figure... |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Laughing Man
|
Tko drugi nego Ferengi da nanjuši prevaru...: hello2 : Inače koliko sam čuo Siemens mrežna oprema na profi razini je skuplja od Cisca, pa ti misli ko je tu lud.
|
|
|
|
|
#46 | |
|
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
ovo je sa hr.comp.adsl : Citiraj:
|
|
|
|
#48 |
|
Moderator
|
E se moze kako maknuti da je pocetna sifra kod routera admin? Brijem da cu zaboraviti na to kad jednom restartam router preko one rupice...
|
|
|
#51 |
|
Guest
|
Ma za nevjerovat. Kad upišem adresu routera, gad se ne javlja...ufff... |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Moderator
|
Si stavil noviji firmware pa napravio hard reset? Hebemu, mozda su i promjenili defoltnu IP adresu kao i ono sa admin sifrom... Nadam se da samo nisi stavio neki od a/b firmware-a...
|
|
|
#55 |
|
Guest
|
Stavio sam onaj sa PCEXa, ali nisam hard resetirao. Hmm, idem isprobati, ako me nema na netu sljedećih par dana, znajte da je u pitanju "something has gone terribly wrong" problem. ![]() |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
Kamo nestade firmware???
Vidim, raspisali se vi o firmwareu,postavkama i itd... Na mom je već firmware v1.30 (Nov 2 2005). Radi li se o istom ili je ovaj ipak noviji? Pod onim linkom na downloadu ne vidim niš :mad:, pa ajte molim vas bacite ga ponovo da ga i mi što malo kasnimo možemo skinut. :clap: Tnx |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne vidim!!!?
Pomozi čoravom i glupom, ja to ne vidim. NEMA. Nisam baš toliko blesav da nisam tamo pogledao,uostalom u 1. postu je link na Download. Izgleda da ga više nema. Su dodali šta novo? Osobito po pitanju QoS-a? Jer ove opcije koje ima su živi šrot, hebalo ih predefinirano. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Tek naisao na ovaj forum, a muce me isti problmi kao i vas s tim da je meni veza pucala i kad je bila always on i to nakon 1 do 2 minuta. Posudio se515 i sada nekako radi ali jos uvijek puca najmanje 3 do 4 puta dnevno. Dodje mi da: DualWiel router i Simensa. Moje pitanje je bi li mozda bilo najbolje da sam kupim recimo belkin router i da sam podesim postavke? Inace, kako sad do firmware-a??? |
|
|
|
![]() |
|
|