|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
trebam novo napajanje
u zadnje vrijeme mi tu i tamo kad dignem komp graficka 6800gs javi da nema dovoljno napajanja. trenutno koristim chiefteka 350w, starog oko mjesec dana. ostale komponente su amd64 3200+, mbo msi neok8f, giga rama, dvd przilica lg, hdd sata2 od 80giga, gigabyte 6800gs i harddisk recording pci zvucna terratec ews 88mt (to je nesto zahtjevnija zvucna). koje mi vi napajanje predlazete? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
tagan seasonic enermax nemos fulat ![]()
![]() |
#4 |
Premium
|
koje je tiše? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
to se i meni znalo događati .... i od kad sam stavio najnovije drivere niti jedanput se to nije pojavilo ....probaj s driverima a ako ti ne pomogne onda napajanje..... iako ja imam neko SmartBox 400W napajanje pa mislim da je tvoje ipak bolje. to se nebi ipak smjelo događati |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ma, to i ja mislim da se zaista ne bi trebalo dogadati. sumnjam na kabel od graficke, ali ne mogu ga nigdje pronaci za kupiti da provjerim. sumnjam na njega jer sam primjetio da je jedan molex malo razmrdan. uostalom, kad vrtim igrice sve je stabilno i cijeli je sistem opcenito stabilan. ovo mi se pojavilo sveskupa tri puta , ali kao sto sam vec rekao nisam primjetio da se smanjio coreclock ili nesto slicno. i kod iduceg restarta vise tog nije bilo. drivere imam najnovije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
tako je bilo i meni prvi put kad upalim komp mi se pojavila poruka kao i tebi i poslje restarta više nije bilo toga......ja imam sad neke modane drivere (najnovije ) s one stranice Guru3D.com..... i od poslje kak sam stavio te drivere nije bilo problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
sad sam stavio te beta drivere, pa cemo vidit. a gdje bih mogao kupit kabel za napajanje graficke? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Inquisitor DeathWatch
|
Ja sada prelazim na Hiper 580W type R, sutra bi trebalo doci, Jer sam zakljucio da mi je napajanje preslabo za pogonit komp iz siga. Otprilike je slicna konfa kao tvoja, jedina je razlika da imam godinu i pol starog chiefteca 360W. I isto imam problem otkad sam prije tjedan tana kupio novu grafu ATI Radeon X850XT, znaci sumnjam da je do drivera, jedino meni nije problem da mi se komp nece dici, nego mi u nekim programima u kojima radim, kad postavim puno elemenata uspori dosta sve to. sutra navecer javim kakvo je napajanje, na netu ga u svim review-ima hvale da je odlicno.
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Nema šanse da tu konfu Chieftec Delta 350W ne može pogoniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
U bilo kojem dućanu sa opremom ![]() Trebaš sa molex-a na pci-ex?
![]() |
#14 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Inquisitor DeathWatch
|
malo sam uzeo olovku i papir u ruke i izracunao potrosnju. s tim da nisam uzimao max. opterecenje osim za proc, ram i grafiku, jer kad radim u rhino-u onda su optereceni prakticki 100% i ispada racunski oko 280W a iskoristivost svih napajanje je 70-75%. Ima u Bug-u od prije jedno pola godine mozda vise test napajanja i tabela koliko trosi koja komponenta kada nije opterecena i kad je 100% opterecena. kad dodem doma prepisem tabelu. a sada cu uzet i jos 2*1gb ddr, tako da ce mi definitivno trebat struje.
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
treba mi onaj koji ima na jednoj strani dva bijela, muski i zenski, a na drugoj jedan crni koji ide u grafu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je samo molex splitter...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
dobro zasto neki tvrde da imam dobro napajanje, a neki da je ono nedovoljno? je li to ista spreha kao i kod onih klinaca kojima i 7800gt sad vise nije bas neka kartica? Zadnje izmijenjeno od: mirkov. 28.02.2006. u 13:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Iz iskustva znam da nema kućne konfe koju ne bi moglo pogoniti kvalitetno napajanje od 350-400W. Ovu usporedbu sa 7800GT si odlično napravio. Naravno, postoje određeni slučajevi kada su u igri dodatni zahtjevi (tišina, modularnost, izgled, mnogo potrošača...), no u velikoj većini slučajeva dobro napajanje se može naći za 300 kuna. Zadnje izmijenjeno od: Sky. 28.02.2006. u 16:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
onda je najvjerojatnije stvar u molexu (koji je malo razmrdan) ili pak u driverima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
seasonic je najtise napajanje sto se moze kupiti u hr ![]()
![]() |
#23 | ||
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |