|
|||||||||||
|
|
#67201 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Prevedeno u balkanske mjerne jedinice…isto toliko teži Passat B7 2.0 TDI lubeničar s 10s to 100. ![]() Inače, Ford stavlja svoj 1.0 motor i u Transita pod normalno. Ako je takav motor dovoljan za takvo opterećenje, onda ne vidim problem.
|
|
|
|
#67202 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
(kao ja npr.)Zato lijepo ipak nastavljam s garancijom, cca. 1000€ za sljedeću godinu pa ako nešto bude - pokriveno je. |
|
|
|
|
|
|
#67203 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
|
#67204 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
EV troše energiju i kad miruju https://revijahak.hr/2023/05/13/skri...il-kada-stoji/
|
|
|
#67206 |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Nemam sta dodat . Nema veze ni s pamecu ni stvarnoscu.Jos jedan HAK clanak placen od vlasnika benzinskih pumpi koji rado zarađuju na fobiji od el. automobila. Iskustveno (nakon 2x GO od 4 tjedna), Tesla gubi 1km dometa po danu. Godišnje 365 km = 15€ najskuplje njemačke struje.
|
|
|
#67207 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
SDI je motor koji je koristen samo iz jednog razloga - trajnost. Nitko nije racunao na performanse s njim. A sto se preticanja tice, to je relativno, ako pretjecemo auto koji vozi 170 km/h, onda trebas 150+KS, ali u svakodnevnim situacinama 100kW je i vise nego dovoljno, osim ako smo se toliko razmazili. @sinisa1989 bas sam iznenadjen da netko kod nas koristi takve metode pri odnosu s kupcima. |
|
|
|
|
|
|
#67208 | |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Taj transit ne ide s mjesta. Kratke prve četiri brzine, do 80km/h ubrza, do 110km/h se još nekako dođe, a preticati sam mogao samo uz ogroman oprez (isključivo kamione). Čim autoput ide malo uzbrdo, ne mogu se ni kamioni prestizati. Vozi se na moment inercije ![]() Zbog otpora zraka je i potrošnja praznog bila nešto iznad 10L/100km. Taj najam mi se nikak nije isplatio. Dali su mi ga u zamjenu za već bukiranog Merc Vita (isto transporter verzija, ali je Vito znatno kompaktniji) jer nisu imali na dan preuzimanja nijedan slobodan. Kažu tehnički defekti.
|
|
|
|
#67209 |
|
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Je li netko imao problema sa Thule krovnim nosacima? Koristim Thule Rapid kit i montirao sam neki dan cvrsto drzi ali opet imam neku tremu. Radi se o passatu CC koji normalno nema one nosace gore nego ima 4 kukice koje sve drze i naravno lijevo desno svaka sipka kako se stegne. Ne mislim voziti brze od 100, i ne znam ima li potrebe mozda nakon prve montaze provjeriti nakon pola sata, sat da se nije nesto razdrmalo? Doslovno sam ih cupao gore dolje naprijed nazad i auto se ljulja. ![]() |
|
|
|
|
|
#67210 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#67211 |
|
Budget gamer
Datum registracije: Nov 2017
|
Možda ste vi više upućeniji nego ja Trebam neke dijelove za auto i pošto ne želim davati 1+ k € za far našao sam ga ovdje za duplo manje. Zna biti i na allegro.pl (vlasnici mall.hr) ali trenutno nemaju nijedan čitav. https://motoallegro.net/en/ Je li to legit stranica? Da ne ostanem bez 500-600 € |
|
|
|
|
|
#67212 | |
|
|
Citiraj:
|
|
|
|
#67213 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Kakav far je u pitanju?
|
|
|
|
#67215 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako se ne varam, ovdje ima par Dacia hejtera. Evo jedne vijesti za njih. https://www.index.hr/auto/clanak/vid...a/2463949.aspx
|
|
|
#67216 |
|
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
Zamolio bi preporuku/savjet što bi vi napravili, auto je Peugeot 3008 te se na autu nalaze trenutno 225 55 18 ljetne gume Michelin Primacy 3, dot 2021. godišnje se prelazi cca 15-20k km, ima više otvorene/autoput nego grad Zagreb.. Da li bi išli na kombinaciju cijelogodišnjih guma pa sam miran nekoliko godina sa vulkanizerom itd, naravno premium guma ili kombinacija mijenjanje sve 4 gume, ljeto zima, odnosno da na zimu kupim sve 4 nove gume pa kombiniram ili da samo kupim prednje nove zimske gume i kombiniram ljeto zima gume? ok na gumama se ne štedi ali gledam povoljniju varijantu, naravno ne divljam s autom, normalne vožnje, niti tražim opake perfomanse guma u zavojima itd.. hvala |
|
|
|
|
|
#67217 |
|
Premium
|
2 para po 4, najidealnije riješenje. Nije najjeftinije, no na dulje staze najbolje riješenje (usudio bi se reći da financijski nije ništa skuplje od drugih kombinacija, pošto bi imao gume sigurno 4 godine barem). Cijelogodišnje, nisi sigurno miran par godina. Gume su baždarene na od prilike 30-40k km, ovisno o gumi. Ako radiš 20k, za 2 godine će ti biti upitno da li ćeš ih ostaviti na autu. Ovako s 2 para si siguran 4 godine. Na kraju dana, na istom si financijski, a imaš gume za zimu i gume za ljeto. Kombinacija zimske-ljetne, pogotovo u zimi, ježim se od te pomisli. Bez obzira jel ima snijega ili ne, ljetna guma na niskim temperaturama je opasna, ne samo za tebe, nego i za sve druge u prometu. |
|
|
|
|
|
#67218 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Kombinaciju zimske naprijed, ljetne odostraga zaboravi jer bi time samo dodatno destabilizirao auto u lošim uvjetima podloge po kojoj voziš. Idealna kombinacija je dva seta guma na dva seta felgi, em je zamjena brza i jeftina, em sa zimskom možeš ići na manju colažu i viši profil gume. |
|
|
|
|
|
#67219 | |
|
Owner
|
Citiraj:
ako je ova Michelin oznaka 225 55 18 v98 da li i zimska mora biti tako jer na webu nalazim uglavnom oznake 225 18 v102 XL budući je ovo suv, ili može ici i bez ovog XL? |
|
|
|
|
|
|
#67220 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
ima li netko preporuke stranice/shopa s tekstilnim tepisima za auto nesto bolje kvalitete iz prve ruke? aliexpress je uvijek opcija, ali ih je vecina 3D, odnosno tepisi za zadnju klupu su u jednom dijelu i kvaliteta mi je upitna
|
|
|
#67221 | |
|
|
Citiraj:
https://insideevs.com/news/601060/do...-dacia-spring/
|
|
|
|
#67222 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#67223 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Koje je to godište PUG i koji motor je unutra? 225 većinom ide uz 45/18, ali realno sve ovisi što piše na vratima i na što je homologiran. 225/55/18 ako imaš takve ljetne, možeš uzeti takve i zimske ako ne misliš felgu mijenjati. Kod tebe XL ne znači Extra Large, nego Extra Load, tako da ne može škoditi. ![]() Samo da dimenzije idu na felge. |
|
|
|
|
|
|
#67224 | |
|
Owner
|
Citiraj:
ok, onda bi to bile gume za osobna vozila a ne za SUV/4x4, budem tako onda tražio kada bude vrijeme za to,, na te felge koje imam bi stavio naravno i zimske 18" |
|
|
|
|
|
|
#67225 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Možda da razmisliš o 17 ili 16" pa da uzmeš čelične, na dulje staze si ušparao 800-1000kn na izmjene godišnje, možeš sam zamjeniti gume doma. Ali da, ako ostaju alu, 18", 225/45-55/18. |
|
|
|
|
|
|
#67226 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
XL nece skoditi ali trebalo bi vidjeti sto kaze peugeot. Malo je tvrdja bocnica zbog vece nosivosti gume i sukladno tome je neudobnija guma. Ali vise nosi, manje se fleksa i moze sacuvati felgu. E sad, koliko je neudobnija, to vjerojatno vise ovisi o stanju samog ovjesa na autu i "mesnatosti" gume. Moj 308 je dosao sa 225/45 R17 XL gumama i nisam uspio iskopati je li XL uvjet za ovaj auto ili ne. Mozda kod tebe na SUV-u to bude negdje izricito navedeno. Ja sam isao toliko daleko da sam na service boxu kopao popis opreme prema VIN-u i nista. Uzimam i dalje XL gume jer je unutra 2.0hdi pa si mislim, ajde, malo je tezi...
|
|
|
|
#67227 |
|
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Zadnjih 6 godina sam na cjelogodišnjima. I kako stvari stoje, izgleda da ću isključivo na istima voziti sve dok budem mogao sam birati gume. Slavonija, Zagreb, Njemačka, preko Alpi zimi i uzavrelog mađarskog asfalta ljeti. Sve 5. Continental gume izdržale 45t km, tad sam pregazio staklene boce i taman dolazila zima pa ih zamijenio Hankook cjelogodišnjima. I te evo 20t km kroz dvije godine, ako bude sreće, još 2 godine će biti na autu. 225/45/17, samo xl postoje u toj dimenziji.
|
|
|
#67228 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
osim "huktanja" na 140 apsolutno nikakve zamjerke Po ovom mokrom, slinavom i usranom vremenu su super, ako budu takve i preko ljeta opet idu na auto
|
|
|
|
#67229 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Igrom slučaja svaki dan vozim CONTINENTAL AllSeasonContact 175/65R14 86H XL. Nemam neke zamjerke osim kaj kroz veće lokve vode treba malo usporiti tj. opreznije pošto mi se čini da joj akvaplaning i nje jača strana. ![]() Tak da si i ja razmišljam isto o all season gumama na ostalim autima. Ne znam...nisam pametan nisam školovala. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 18.05.2023. u 07:38. |
|
|
|
|
|
#67230 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tu po Zabregu Clio 4 na Bridgestone Weather control A005 Evo u dimenziji 205/55 16, bez ikakvih zamjerki. A vozilo se i na Sljeme i do VU. Evo druga sezona sad, fakat super guma i za kisu i za vrucine. Preko bare, na 330i Continental extreme contact dws06 u dimenziji 225/40 18. Isto tak bez zamjerki i na suhom i na snijegu. A na kisi su genijalne. Na Priusu sam imao General Altimax RT45 i bile su ok ali to je ionako slab autic. Ali opet, na Eko Turanzama se klizao na kisi ko po ledu ![]() Tak da se moje misljenje o cjelogodisnjim gumama full promjenilo. Sad, neke jeftinije cjelogodisnje vjerojatno jesu ni v rit ni mimo ![]()
|
![]() |
|
|