|
![]() |
#3272 |
Banned
Datum registracije: Apr 2020
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3273 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Samo ti šali, više laprdaš gluposti. Apple watch traje 18 sati - već nosim skoro 5 godina |
![]() |
![]() |
![]() |
#3278 |
Extrema Thule
|
Da, toliko traje kad si aktivan u pokretu i primaš notifikacije ( može i čitati poruke) . Sleep mod ( i alarm) prati, ali značajno uspori bateriju. Otprilike 48% u osam sati sna do buđenja ostaje 39%. Zadnji put sam napunio u petak prije spavanja (22h) pa trenutno traje više ( kao neaktivan) watch 3 , 42mm , zadnji watchOS 8.7.1 - 92% kapaciteta baterije i remen još nije ni propao ( kao što sam naveo skoro 5 godina). Pazi, još tvornički i nikad mjenjanja baterija ( nije išao ispod 15%) Plivam na moru, na bazenu sa više klora, nekad upalim Strava dok vozim bicikl. Moj prosjek pod radnim danom 7000- 12000 koraka ( u to spada 4-5 sastanka - isključivo stepenicom, pod pauzom odem u restoran) . A kad nema aktivnosti nagura se 2000 -4000 otprilike. A kad ima šopinga, digne se nivo. Eto stara raga drži i izvrsno komunicira sa Iphone 14 pro. Meni Garmin ne uklapa stilom (po viđeno za posao). Baš gledam kolegu na poslu , sav izrauban od grebanja po stolu (stalno slušamo tupi zvuk udarca i šuškanja) i nema uopće nikakvu aktivnosti. Remen je već mjenjao. Ajoj, koji šok i tugica. ![]() Članak sa DigitalTrendsa je nekako smiješan. @ivek Isprobao sam Ultru, nekako masivan sa 49mm. Više mi odgovara 45mm kao u 8-ci, ali čekam 9 po najavi.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3279 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Mislim da neću odmah potegnuti na series 8, radije da krenem sa SE 2 modelom pa ako mi sve bude kako spada i budem zadovoljan onda ću ići na nešto bolje i ozbiljnije. Pošto prvi puta ikada namjeravam kupiti smart watch nekako mi je teško potegnuti toliku svotu na series 8 pa da mi ne legne kako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3280 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
Najbolje je tako..to i kupi Vjerojatno će ti bit okej |
![]() |
![]() |
![]() |
#3281 |
Extrema Thule
|
@Bubo Dobar izbor. Neće ti trebati neka aplikacija za vježbanje, praćenje sna i sve to ima ugrađeno u iwatchOS. Jedino ako imaš potrebu koristiti Google task, Todoist, FB messenger, Spotify.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3282 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
@Dottore - malo fanbojizmu naginješ, ne smije se protiv jabuke. Nije apple sat bogom dan, a bome baterija od tih par sati korištenja je koma. Još mislit svaki dan da i to punim. Garmin ima svakako moćnije satove. Ne znam na koji model misliš da ti se ne uklapa, pretpostavljam na Fenix seriju. Pretpostavljam da si onda u odijelima, za to recimo ima Marq serija, sa metalnim ili kožnim remenom se uklapa i na taj odjevni stil. https://www.garmin.com/hr-HR/c/sport..._MARQGEN2=true Što se tiče remena, slažem se, originalni na Fenixu je mekan i brzo se podere. Ali zato ima široki program svih vrsta materijala remena i brzo su izmjenjivi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3283 | |
Banned
|
Citiraj:
Smešno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3284 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
@Dottore Baš to i tražim, sat koji će mi se besprijekorno uklopiti u ekosustav sa mobitelom. Da nemam nikakve dodatne postavke, aplikacije ili radnje. Trajanje baterije je po meni individualna stvar, pošto meni nekad mobitel traje i više od dva dana, nisam neki power user. Pokušavam svesti sve na neki minimum, dakle apple watch SE mi se i čini kao najbolji izbor za početnika poput mene u svijetu smart watcheva. Ako mi se i ne bude dopao, ili budem imao kakve zamjerke lako ga zamjenim sa drugim pošto i supruga ima iphone pa će ona koristiti sat a ja mogu uzeti onda neki drugi u tom slučaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3285 | |
The mighty pirate
|
U principu, već si i prije postavljanja pitanja odlučio da ćeš kupiti apple watch ![]() Citiraj:
![]() Garmin (neki nepoznati model) ne valja jer kolega ne drži ruku sa satom iznad glave kad obavlja svakodnevne stvari? ![]()
![]() |
![]() |
#3286 | |
Registered User
|
Citiraj:
jednostavno najbolje je koristit onaj sat koji imas i mob... ne smije se protiv jabuke,a b ogami ovi neki samo vrijedaju jabuku...cak nazivaju ljude i pederima...pa se kao sale... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3288 | ||
Extrema Thule
|
Citiraj:
Fanbojizam sigurno nije, samo ekipa ima premalo iskustva i plitkog razmišljanja. Najvažnije gledati specifikaciju i odmah muk teorije. :fiju Zar je tebi normalno kada čovjek traži preporuku i tu krene žešća sprdancija koju oteglo na 9-12 postova?? Skineš sa punjača 22h, spavanje, posao 8h i vratiš doma u 21h sa 30-50%. Uopće ne razmišljam da li će ugasiti , da li potrebno napuniti. Niti ne brinem da odem u Brežice, Velenje na pizzu i vratim bez ugašenog sata. I to bez kvazi sprdancije za kupnjom dva sata ili džepni powerbank lifehack? Svaku večer staviš na punjenje, presvučeš / otuširaš i već je na 100%. Opcija Low power nisam koristio jer nije bilo potrebe. Da , Fenix 6 serija (dobro si pogodio). Dosta je lošija kvalitetom i previsokom cijenom. Opa, Garmin toliko štanca satove i tu pogubiš kao u Xiaomi ![]() Hvala na ponudi, za svečano i odjela imam klasični Rolex i Omegu. Citiraj:
![]() Samo još fali dodatak fore: "Ma šalim se, ne poznaješ me sa interneta" ![]() Nemoj biti smiješan. Ako i takav komentar koju si na par unatrag topica - da ih ponovim gradivo : Da li si očekivao pozitivan pljesak?? ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3289 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Jedna od bitnijih stvari ako ne i najbitnija kod sata mi je upravo da ga ne skidam s ruke svaki dan da bi ga napunio. Tražim minimalno 4-5 dana, ako može više, super.... Zadnji Galaxy Watch R800 držao je oko 4 dana, nakon tri godine kapacitet je opao i riješio ga se. Sadašnji Watch 3 Pro uredno 5-7 dana, ja sretan. Apple Watch i općenito ništa od njih me ne zanima već duže vrijeme... ![]() Zadnje izmijenjeno od: locks. 14.05.2023. u 21:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3291 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3292 | |
Banned
|
Citiraj:
Ja sam gadget freak i redom sam posjedovao sljedeće satove: Amazfit GTR, GW(2) 46, GW4 44, GW5 44, Huawei GT2, Huawei GT2 pro, Honor magic watch 2, Apple watch 5 44. Trenutno doma imamo GT2 pro i taj apple watch 5 kojeg žena ima. Ja sve kaj pišem pišem iz lastitog iskustva. Ako mene pitaš najbolji je GT2 pro (sad valjda GT3 pro), KAD SE SVE ZBROJI I ODUZME. Ticwatch ultra i GW 5 pro ako su bitne SVE funkcije ali i oni kubure s batkom (2 dana normalnog korištenja i 3 dana light). Garmin ili još bolje Polar je dobar izbor ako je sport fokus. Apple bi uzeo da imam ajfon (žena ima, ja više nemam) i samo tada ali baterija je stvarno smeće. Sad ovaj zadnji Awatch ima nešto solidniju bateriju ali i dalje je to jako loše. Punjenje preko noći argument je bezveze pogotovo ak se sat koristi i za posao pa nije baš fora kad ti rikne batka u sred dana prije sastanka. Ajde da ona izdrži do kasno navečer ali ona ne izdrži, osim ako sat jedva koristiš. Iskreno ja u zadnje vrijeme na ruci imam najčešće Gshock 2100. Zadnje izmijenjeno od: delavi. 14.05.2023. u 22:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3293 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Fenix 6 košta oko 450-500€ novi, dok Apple ni nema ništa usporedivo u ponudi. Ultra se može nekim funkcijama približiti, ali košta koliko? 800-900€ Što je tu točno preskupo s obzirom da je Fenix sportski sat, a Venu 2 koji je šminka u istom stilu, košta nekih 300€. Kvalitetom čega je lošiji? Ekrana? Kruške i jabuke opet. Hoćeš OLED, imaš Epix ili Venu 2. Cijenom je Epix praktički identičan AW Ultra. AW mi se pokazao beskoristan van “kuća-posao” režima života. Plivam - nema nikakvih načina praćenja aktivnosti. Ne možeš ni upravljati njime jer touchscreen ne radi pod vodom. Opališ po pločicama u bazenu, ogrebotina na aluminijskom kućištu. Titan i safirno staklo? Odlično, cijena? Vozim bicikl - ne smijem pokrenuti nikakvo praćenje ili ne daj bože navigaciju jer je pitanje hoću li doći do odredišta, a o vraćanju doma da ne pričam. ANT podrška ne postoji, tako da od brda senzora za brzinu, temperaturu i sl. ništa ne mozeš povezati. Imam Garminov Edge za bicikl i mogu Instinct (a i ostale Garmin satove) koristiti kao vanjski senzor otkucaja srca, tlaka zraka... I nije samo ograničeno na Garmin jer ANT podržavaju svi osim Applea. Planinarenje ili višednevno kampiranje? ![]() Nema podršku za .gpx, nema podršku za topografske karte ni ikakvu offline kartografiju, tako da nije za apsolutno ništa van asfalta i van dometa mobilnog signala. Ima ljudi koje to apsolutno ne zanima i super, Apple Watch si kupe i prezadovoljni su lijepim blještavim ekranom na kojem se savršeno vidi svaki ![]() ![]() ![]() Zadovoljan si i drago mi je. Meni se ne uklapa u život, a s obzirom što mi nudi, ne bi trebao koštati više od 200€.
![]() |
![]() |
#3294 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Meni je tuzno da sat sa tako dobrom senzorom i praćenjima nema bateriju koja to moze izdržati. Ultra je posebna prica, ali je premium uredjaj. No gle, svatko ima svoje prioritete i voljan ih je platiti. Meni GT2 Pro ne silazi s ruke 10 dana, a iskreno, i to mi je malen period. No izgledom, izdržljivošću i featurima mi je apsolutni best buy, preporucit cu ga svakome i svi koji su ga uzeli na moju preporuku su mi jako zahvalni.
![]() |
#3295 |
Registered User
|
Svako nešto svoje voli..to se vidi i tu po komentarima tako da najbolje izaberi si nešto po volji...i ne vrijeđaj druge ![]() Ja imam okrugli,kockasti i mi band narukvicu... sve je to dobro...samo nemoj neke jeftine gluposti kupovat |
![]() |
![]() |
![]() |
#3296 |
Tehničar
Datum registracije: Dec 2011
|
sat kojem baterija traje 18 sati nije sat nego obaveza. Ne sviđa mi se ni samsung watch sa svojom jedno/dvodnevnom baterijom, a kamo da mi ni dan ne izdura. Imam amazifit gtr2 već 2 godine i radi ko prvog dana, i baterija traje 7 dana cca, taman ga svaku nedjelju punim. Ne dolazi mi u obzir uzimat neš šta moram u pol dana punit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3297 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3298 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Jel postoji sat-telefon koji je samostalan, dakle da ne treba mobitel već se može zvati drito samo sa sata, te da podržava i whatsapp Nije bitno toliko da li je praktičan i definitivno da nije skup |
![]() |
![]() |
![]() |
#3299 |
Banned
|
Ak misliš na sat s kojeg možeš zvati bez da je spojen na mob preko BTa onda kod nas više ne može osim ak ne želiš imati samo sat jer e-sim je kod nas ukinut u smislu da se ne može imati isti broj i na satu i na mobu. Dakle samostalan sat - da, ali samo sa jednim brojem a mob mora biti na drugom broju (idiotarija - welcome to Croatia). Ako si mislio na razgovor sa sata i odgovaranje na whatsapp poruke (ali dok je sat spojen na mob koji je u blizini) onda to mogu Galaxy watchevi, Ticwatch pro i ultra, huawei watch. Huawei GT/pro serija, honor watchevi i amazfiti mogu samo pozive ali ne i odgovaranje na poruke (osim predefiniranih). Zadnje izmijenjeno od: delavi. 15.05.2023. u 12:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3300 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
može primjer takvog sata? i kažem, ne želim da je nešto skupo... |
|
![]() |
![]() |