Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.01.2005., 15:46   #1
PSIHO
Bloodshed Protected
 
PSIHO's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: BiH
Postovi: 53
Exclamation Nadogradnja Windows 98 u Windows XP

Nadogradnja Windows 98 u Windows XP (Za Početnike)

Modernizacija i nadogradnja operativnog sustava bez gubljenja podataka i ponovnog instaliranja programa.

Start

Windows 98 i Windows XP u principu imaju mnogo više zajedničkog nego bilo koja dva druga operativna sustava.Oba sustava su Microsoft-ova dva najveća uspjeha ne samo na finansijskom planu nego i što se tiče samog OS-a ,njegove stabilnosti, novosti koje je donio ... Win98 je konačno ispunio obećanja koja su dali iz Microsoft-a , bolji ,stabilniji i kompitabilniji OS od svoji predhodnika Win3.11 i Win95 ,sto je uključivalo i podršku za mrežu i USB. Bio je to jednako koristan OS i kod kuće i kao mali poslovni OS i nakon njegovog drugog izdanja (Second Edition , SE ) postao je jako popularan sto je uticalo i na proširenje piratskih kopija ovog OS-a. Iako "zastario" Win98 se još dosta koristi (pretežno na slabijim konfiguracijama sa malo memorije).

Windows XP je najbolji Microsoft-ov OS trenutno. Napravljen je na platformi Win2000 (NT) sa nekim djelovima koda i iz Win9X. Rezultat je bio izrazito stabilan ,brz ,kompitabilan i "user -frendly" OS.

Nadogradnja

Nadogradnja je malo teži i komplikovaniji proces nego instaliranje "blank" sistema. Prednost nadogradnje je to što ovim postupkom ne gubite konfiguraciju sistema , većinu programa i postavke (settings).Prije nadogradnje svakako provjerite dali vaša konfiguracija zadovol/bijedan pokušaj hacka//bijedan pokušaj hacka//bijedan pokušaj hacka//bijedan pokušaj hacka/ minimalne hardverske specifikacije za Win XP :

-Win 98 ili noviji ( Nije moguće nadograditi sa Win95 ili ranijih verzija ).
-Minimalno 233MHz procesor. Blo koji proizvođač (AMD, Intel, IBM, VIA )
-Minimalno 128MB RAM memorije.
-1.5 GB prostora na Hard Disku ( min 3 GB je potrebno za normalno korištenje )
-CD ROM ,CD-RW,DVD ili DWD/RW
-Miš i Tastatura (PS2 ,USB ili Seriall Port )
-Grafička kartica sa podrškom za rezoluciju 800x600.

Postoje dvije verzije Win Xp ,to su "Home" i "Professional" koje na prvi pogled izgledaju identično ali se ipak razlikuju ispod površine:

- WinXP Home nema "remote detskop" opciju za udaljeno upravljanje sistemom.
- WinXP Home nemože kriptovati ( Encrypt ) fajlove.
- WinXP Home nemože zabraniti pristup određenim fajlovima, prog. i resursima.
- WinXP Home nema internet informacioni centar ( IIS ).

koliko nadograđujete sa Win98, Win98 SE ili Win ME možete nadograditi na verziju "Home" ili "Professional" ,ako je nadogradnja sa Win NT 4.0 ili Win 2000 možete nadograditi samo na "Professional" verziju Win XP.

Prije samog procesa nadogradnje potrebno je preduzeti nekoliko koraka kako bi sve prošlo sigurno i bez problema.

Prvi korak je Backup ( pravljenje sigurnosne kopije ) svih važnih dokumenata i programa.Ovo će biti korisno ukoliko u samom procesu nadogradnje dospjete u probleme ( nestabilnost sistema ,nestanak struje ...) vaši podaci će ostati sigurni. Sljedeći korak je skenirati sistem od virusa i adware programa jer u suprotnom sve može biti uzaludno. Update vaš antivirusni softver i skenirajte sve diskove te nakon toga provjerite sistem i od adaware programa sa programima kao što su
"Ad-ware" ili "Spybot S&D" . Nakon što ste očistili sistem isključite bilo kakve auto-pokretane progrme i antivirusni klijent ( kao što je Norton Auto Protect ). Da bi uradili ovo , isključite sve programe koji su vam u "tray" (dole desno na taskbaru kraj sata ) , kao i sve programe koji su vam pokrenuti na detskopu. Ukoliko je vaš sistem povezan na mrežu morate spremiti postavke mreže kako bi ih mogli vratiti nakon nadogradnje. Kako bi uradili ovo na Win98/Me sistemima , kliknite desnim klikom na ikonicu 'network neighborhood' i vidjećete prozor sa naslovom 'the following network components are installed.' Drugi na listi bi trebao biti mrežni adapter ( Network Adaptor ) i trebao bi sadržati ime proizvođača ( Dlink, 3COM, Realtek, SMC etc.) i rječi 'Ethernet adaptor' ili
'NIC' (Network Interface Card). nije obavezno da mora sadržati ove rječi ali u većini slučajeva je tako. Ukoliko imate dva mrežna adaptera postupak je isti i morate ga ponoviti za svaki adapter posebno. Selektujte adapter i u meniju koji se otvori potražite sekciju TCP/IP ,označite je i kliknite na 'properties'. Zapišite negdje vašu IP adresu
(IP address) ,subnet mask i postavke gateway-a. Ako je mrežni adapter podešen na 'receive an IP address automatically' netrebate zapisivati ništa jer će sistem sve sam podesiti. Nakon mreže vrlo je bitni isključiti "Power Managment" opcije kao što su isključivanje monitora, Hard Disk-a i sl.Da bi uradili ovo pratite kratice 'start\settings\control panel' i pokrenite Power Managment. Postavite 'Turn off monitor' na 'Never' , 'Turn off hard disks' na 'Never' i 'System standby' na 'Never' .

Prije početka dobro razmislite o dvije važne stvari prije nego nadogradite na Win XP. Prva stvar su Drajveri (Drivers) ,softwer koji omogućava rad hardwera instaliranog na vašem sistemu. svaki drajver je napisan za određeni operativni sistem tako da nemožete koristiti drajvere koje ste koristili na Win 98 ,što znači da je potrebno naći nove, napravljene za WinXP. To znači da su drajveri već podržani od samog Windowsa-a XP ( instalacioni cd sadrži veliku kolekciju drajvera za starijji hardver ) ili potražite drajvere pisane za XP na službenim stranicama proizvođača. Ukoliko ne nađete drajvere možete ih potražiti na www.driverguide.com velikoj online bazi drajvera. Sljedećo korak je provjeriti kompitabilnost vašeg hardvera ( u slučaju unikatnih djelova kao kod nekih laptopa ili ako je rječ o firmama koje više ne postoje ). Da bi vidjeli da li je saša konfiguracija kompitabilna sa WinXP pokrenite "Upgrade Advisor" program sa instalacionog CD-a ,koji će skenirati vaš hardver i programe i obavjestiti vas o kompitabilnosti sistema ili nekompitabilnosti ako ih pronađe.Program se sam pokreće pri procesu instalacije al svakako je preoporučljivo provjeriti prije toga. Ako vas program obavjesti da neki hardver nije podržan (unsupported) od WinXP to ne znači da sistem neće raditi neg oda drajver za taj hardver nije na WinXp instalacionom disku ,te drajver možete instalirati naknadno.Ako ste prikupili drajvere poželjno ih je spremiti na cd (pogotovo što se tiče modema) jer nemogućnost rada nekog hardvera može onemoćiti pristup internetu.

Instalacija

Nakon što ste pripremili sistem instalacija WinXP je puno lakši i skoro automatiziran posao. Ubacite vaš WinXP instalacioni disku u CD drive. Ako se Cd sam pokrene selektujte 'Install Windows XP' opciju i u padajućem meniju provjerite da li je opcija "UPGRADE" nakon što ste se uvjerili da je selektovana nadogradnja ane nova instalacija (New Instalation) kliknite next. Ukoliko se CD sam ne pokrene uđite u meni Start-> My Computer -> CD i pokrenite setup.exe. Nakon pokretanja setup će tražiti da pročitate licencu WInXP nakon toga sisnite F8 i unesite vaš registraciski ključ , i setup će vas upitati želite li konvertovati vaš Hard Disk u "NTFS" sistem ,odaberite "No" ukoliko nemate određen razlog za konvertovanje jer je moguće to uraditi kasnije u samim windowsima a ako konvertujete gubite mogućnost vraćanja na Win98 (Uninstalacije WinXP). biće vam ponuđena i opcija "Dynamic Upgrade" i ukoliko imate sve drajvere preskočite ovo , ukoliko ne morate biti povezani na internet i ovo će produžiti proces instalacije.

Nakon instalacije prvi puta će vam se pokrenuti WinXP i nakon što kreirate korisničko ime ( User Name 9 i vašu lozinku (Password ) sistem će biti pokrenut. Prvi korak u novom sistemu svakako je instaliranje novih drajvera koje ste skupili prije nadogradnje. ukoliko želite provjeriti koji hardver treba nove drajvere ili eventualno ne radi pokrenite "Device Manager" (Start->My Computer->Perfomance and Mainterance->System->Hardware->Device Manager ) i hardver koji nije u funkciji označen je sa žutim upitnikom. Nakon toga je preporučljivo izvršiti update sistema ( mora postojati pristup internetu) .


by Dario T.
PSIHO je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2005., 19:42   #2
Cataphract
Premium
Moj komp
 
Cataphract's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Constantinopolis
Postovi: 1,002
Citiraj:
minimalne hardverske specifikacije za Win XP :

-Win 98 ili noviji ( Nije moguće nadograditi sa Win95 ili ranijih verzija ).
-Minimalno 233MHz procesor. Blo koji proizvođač (AMD, Intel, IBM, VIA )
-Minimalno 128MB RAM memorije.
-1.5 GB prostora na Hard Disku ( min 3 GB je potrebno za normalno korištenje )
-CD ROM ,CD-RW,DVD ili DWD/RW
-Miš i Tastatura (PS2 ,USB ili Seriall Port )
-Grafička kartica sa podrškom za rezoluciju 800x600.
htio bih naglasiti da su ovo minimalni zahtjevi za odrađivanje instalacije XPa. nakon toga će raditi, ali brzinom šahovske partije. pomakneš miš, odeš napravit kavu, vratiš se, srkneš par puta - strelica miša se pomakne. na ovu konfu se instalira samo ako si mazohist, besmrtnik ili, optimalno, besmrtnik mazohist.
Cataphract je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.04.2005., 00:19   #3
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp
 
giga's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2003
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,868
Dokaz da ovi iz microsofta lazu o minimalnim zahtjevima:
Ma 128 Mb je super,ja ga neki dan isprobao na Celeronu 433 sa 64Mb rama. Dizanje sustava cca 5min,ulazak u my copmuter oko 15sec...
__________________
Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.
giga je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2005., 10:39   #4
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp
 
Emissary's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Split
Postovi: 2,264
Celer 1200 i 128MB rama vrte gole XP-e prilično brzo.
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2005., 22:19   #5
ZCracker
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Samobor
Postovi: 81
Ljudi kaj vi pričete ja sam vrtio Win Xp pro SP 1 na celeronu 266 MHz i 64 Mb rama i radilo je čist OK!Istina da boot traje malo duže cca 4 min ali ak se sistem redovito održava radi normalno! Kakvih 15 sec za My Computer max 7, ali nije ni tolko!
A za igre da i ne pričam!Xp daje bar 5-7 fps-a više od 98 SE
__________________
BY ZC
ZCracker je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2005., 22:22   #6
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp
 
Emissary's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Split
Postovi: 2,264
Vidim ne žuri se tebi u životu
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2005., 22:54   #7
ZCracker
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Samobor
Postovi: 81
Žuri se meni al htio sam samo istaknuti da XP funkcionira i na takvim konfiguracijama!Uostalom kaj nije bolje čekat 3 sec duže na otvaranje My Computera i imat stabilan OS nego imat brži 98 SE i reinstaliravat ga svaki vikend!!!!!!
__________________
BY ZC
ZCracker je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2005., 08:47   #8
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp
 
Emissary's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Split
Postovi: 2,264
Ako ti tako kažeš...iako je meni 98-ica znala potrajat i više od godinu dana
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2005., 09:16   #9
Bran
nemam kaj napisati
 
Bran's Avatar
 
Datum registracije: May 2003
Lokacija: Međimurje
Postovi: 1,303
Citiraj:
Originally posted by ZCracker
Žuri se meni al htio sam samo istaknuti da XP funkcionira i na takvim konfiguracijama!Uostalom kaj nije bolje čekat 3 sec duže na otvaranje My Computera i imat stabilan OS nego imat brži 98 SE i reinstaliravat ga svaki vikend!!!!!!
Tri godine sam imao Win98SE na kompu i sve je bilo u redu tako da ne možeš govoriti da nije stabilan. Sasvim me dobro služio. A sad na tom istom kompu (Celeron 600, 192 rama) imam WinXP Pro i sve radi gotovo jednako brzo kao i s Win98. Stvarno je mala razlika u brzini.
__________________
ASUS A3500N Centrino 725 1.6GHz, 15"(1024x768), 4X +/- DVD-RW, HDD 60GB, DDR 512MB, Li, Fax/Mod, LAN, IEEE1394, 4xUSB2.0, 0.35 millijuna pixela integrirana video camera





Bran je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2005., 12:12   #10
spawn
Premium
Moj komp
 
spawn's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Istra
Postovi: 7,946
Citiraj:
Originally posted by ZCracker
Ljudi kaj vi pričete ja sam vrtio Win Xp pro SP 1 na celeronu 266 MHz i 64 Mb rama i radilo je čist OK!Istina da boot traje malo duže cca 4 min ali ak se sistem redovito održava radi normalno! Kakvih 15 sec za My Computer max 7, ali nije ni tolko!
A za igre da i ne pričam!Xp daje bar 5-7 fps-a više od 98 SE
Mora da igras Farcry na toj konfi pa mjeris FPS.
NHF,samo šala.
spawn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.08.2005., 02:25   #11
speedy-3
Premium
Moj komp
 
speedy-3's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 458
ma nie to nis pentium 1 266Mhz 64MB EDO ramova Win Xp Pro SP2 leti bolje radi nego sa 98-icom tweek by dmd
speedy-3 je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2005., 05:51   #12
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp
 
Emissary's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Split
Postovi: 2,264
he he leti

Dobro da i 98-ica ide, jer je meni trzala muzika u Winampu na sličnoj konfi.
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2005., 16:43   #13
dmd-0
Premium
Moj komp
 
dmd-0's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: /
Postovi: 592
Citiraj:
Originally posted by speedy-3
ma nie to nis pentium 1 266Mhz 64MB EDO ramova Win Xp Pro SP2 leti bolje radi nego sa 98-icom tweek by dmd
vidim, vidim, sjetio si me se, sad još samo moras naućit kako se pise moj nick
BTW - to je pentijum mmx 133@208, a ne 266
dmd-0 je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2005., 16:49   #14
dmd-0
Premium
Moj komp
 
dmd-0's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: /
Postovi: 592
Citiraj:
Originally posted by Emissary
he he leti

Dobro da i 98-ica ide, jer je meni trzala muzika u Winampu na sličnoj konfi.
ne moras vjerovat ali njemu treba oko 2, 2.5min za paljenje(bootanje i loganje), za otvaraje my computer oko 2-3sek, winamp5 sa klasičnim skinom leti(podesio sam i vizualizacije tak da nimalo ne stekaju). Kako je speedy-3 reko LEEEETIII!!!
dmd-0 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2005., 16:13   #15
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 9,887
je li moguće natjerat XP da rade na laptopu P133, sa 24mb rama, i 1 gb diskom, da je napraviti nekakvu "laganu "verziju sa Nlite-om?

btw, tko bi mi iz Zagreba mogao posuditi instalaciju win98SE, i pripadajućeg Office paketa (word samo me zanima)..
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2005., 16:18   #16
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 9,322
Citiraj:
Originally posted by ZCracker

A za igre da i ne pričam!Xp daje bar 5-7 fps-a više od 98 SE
ne slažem se, kad sam zadnji put imao 98SE i XP zajedno zbog igri, jerbo 98SE vrti igre puno brže kad joj treba oko 80Mb rama za rad, dok XP-u oko 250Mb, naravno ovisi kaj sve imaš na kompu tj.u taskbaru.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///





/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2005., 16:19   #17
dmd-0
Premium
Moj komp
 
dmd-0's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: /
Postovi: 592
proc bi još mogo proć, ali nejde manje od 64mb rama.usput, sami xp ti zauzmu 1gb harda pa sad....

mislim da ja još uvijek imam 98se(moram provjerit) pa ti mogu poklonit, ako ces platit poštarinu
dmd-0 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2005., 17:26   #18
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 9,887
ako ih potražiš, i ako ih ne pronađem nigdje u Zg, čut ćemo se.

onda, ima tko da je u Zg a da ima instalaciju 98Se win?
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2005., 17:34   #19
MRKONJA
M.U.P.
 
MRKONJA's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,277
Gabre chek PM
MRKONJA je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2005., 19:27   #20
Gladius-
Premium
 
Gladius-'s Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 181
Imam ja win98 se. Imao sam ih skoro 2 godine na kompjutoru stvarno su najstabilniji windowsi ali gadni za oko jedino Medutim kako ja (nemojte se preglasno smijat) nisam jedno godinu dana defragmatirao hard meni je jedna igrica (AvP1) izbacile poruku da defragmatiram hd ako zelim installati avp ah ti dani 98ice... smrc
Zato sad svaka 2 tjedna defragmatiram hd
Gladius- je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2005., 19:33   #21
Gladius-
Premium
 
Gladius-'s Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 181
BTW kad vec govorimo o 98 u xp , frend me zvao da mu slozim windoze xp a ima 98icu,e sad posto sam ja dosad instaliravao xp win samo, dal je sve u redu tj. dal winxp setup nudi opciju da se win 98 obrisu bas u setupu, tj. da nemoram ih iz DOSa formatirat (format c: ) ? pitam da nebi morao sad u virtual pcu izgubit 2 sata da to provjerim . hvala unaprijed
Gladius- je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2005., 19:36   #22
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 18,419
Citiraj:
Originally posted by Gladius-
BTW kad vec govorimo o 98 u xp , frend me zvao da mu slozim windoze xp a ima 98icu,e sad posto sam ja dosad instaliravao xp win samo, dal je sve u redu tj. dal winxp setup nudi opciju da se win 98 obrisu bas u setupu, tj. da nemoram ih iz DOSa formatirat (format c: ) ? pitam da nebi morao sad u virutal pcu izgubit 2 sata da to provjerim . hvala unaprijed
Pa formatiraš tim CD-om od XP-a, lol.
__________________
"Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.




Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12
OS: Windows 11 Pro

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2005., 19:39   #23
Gladius-
Premium
 
Gladius-'s Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 181
odmah lol pa zato i pitam jer nisam dosad u winxp setupu brisao starije verzije wina samo xpove. Neznaju svi sve..
Gladius- je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2005., 19:45   #24
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 18,419
Citiraj:
Originally posted by Gladius-
odmah lol pa zato i pitam jer nisam dosad u winxp setupu brisao starije verzije wina samo xpove. Neznaju svi sve..
Dobro, sorry, al postupak formatiranja je isti bilo da se radi od 98-ici ili XP-u. Možda te pita jel želiš dual-boot, al to odbij.
__________________
"Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.




Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12
OS: Windows 11 Pro

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2005., 07:56   #25
Gladius-
Premium
 
Gladius-'s Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 181
np , tnx sad necu morat sa virtual pcem se zajefrkavat
Gladius- je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2006., 16:27   #26
dspacek
Premium
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Daruvar
Postovi: 106
Jel zna neko kako na win 98 maknuti sheduler task iz traja dolje kod sata.Hvala
__________________
Špačo
dspacek je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2006., 16:47   #27
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 18,419
Otvoriš da i gore neđe u alatnoj traci imaš za isključit...
__________________
"Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.




Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12
OS: Windows 11 Pro

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2006., 19:48   #28
dspacek
Premium
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Daruvar
Postovi: 106
Probati ću to naći hvala.Pozdrav
__________________
Špačo
dspacek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori



Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na