|
![]() |
#31 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Steta sto je mono. Ali opet, netko tko je snimao na mono videu puno materijala, najvaznije ako je u dobrom stanju. Vise nema puno "premotavaca" kazeta, kakve su videotekari koristili, ali kakvi su i danas preporucljivi za premotavanje kazeta (ispravni) jer stedis glavni video, ili vise njih, za sto je moguce dulji zivot. Pa ti moze biti i za premotavanje kazeta odlican. . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Netko je bio pitao šta koristiti kao "pass-thru TBC" pa evo savjeti kolega u kombinaciji sa DVD Recorder - ima > https://forum.videohelp.com/threads/...-TBC-Need-HELP Ako netko ima neki od navedenih Panasonic DVD recorder modela evo preporuka kako ih podesiti i koristiti za pass-thru > https://forum.videohelp.com/threads/...15-DMR-ES25%29 Za one koji ne znaju ili su zaboravili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja sam isprobao DMR-ES10 kao passthrough i mogu reci da daje vrlo pristojne rezultate, unatoc tome sto nije "punokrvni" TBC ![]() ![]() Zgodan je jer se moze koristiti i kao "hub", imam spojeno na njega 2 VHS-a i jos mogu iskoristiti prednje kompozitne/S-Video ulaze i sve slati preko S-Videa ili komponentnih u komp ![]() Uglavnom, preporuka ako tko naleti na takav deal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mislis na kopiranje sa DVD-a ili Topaz? ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 Zadnje izmijenjeno od: ^SuperUnknown^. 10.11.2022. u 01:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Kopiranje sa DVD, Topaz-a cu se uhvatit kad prebacim sve na PC. Nije da mi je sad to od tolike vaznosti, ali eto cisto bi informativno znao, gledajuci da su gotovo svi fileovi sličnee velicine i duljine videa. Takoder mi Handbrake na nekim videima ne prepozna duljina, takoder na nekim videima oznaci da je dosao do 100%, a ostane jos nekih 10-20min za obradu. Kasnije bas javim sto iman od VHS I Dvd Recordera pa da znam vrijedi li to išta za ovako nekakvu privatnu namijenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
Evo još dva interesantna štiva: https://vhsconverters.com/panasonic-dmr-es10-test/ https://vhsconverters.com/complete-g...hs-to-digital/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Vjerojatno su neki dijelovi DVD-a teze citljivi pa se pogon mora malo pomuciti ![]() Inace, ja sam DVD-ove backupirao na disk pomocu MakeMKV softvera koji VOB-ove zapravo samo prepise u jedan .mkv file i tako transkodiranjem ne gubim na kvaliteti, a i puno brze traje posto samo prepisuje vec postojece streamove u MKV container ![]() Citiraj:
![]() Inace, ima ovdje jedan DMR-EH55 za OK cifru, ako tko treba ![]() https://www.facebook.com/marketplace...38806060409645
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
8-bit Gen.
|
@Nikky, ono cemu ces ti moras prionuti, zapravo svi, osmisliti elegantnu soluciju snimanja dosadne digitalne kablovske/TV na D/S/VHS/DVD i svu krasnu analogiju, koja ce jos se motati; ispravna, zeljna, sposobna, najmanje za trajanja nasih zivota. Gledao sam najpovoljnije sustave da se pretvoris u malu kucnu kablovsku analognu pretvorbu, ali stvar je i dalje besramno skupa, komplicirana, te dobavljacima prilicno neprijateljska za kolicinu. Jer jos nisam vidio kablovsku/digitaliju, koja moze <> precizno, glatko, kao stacionirana masina, uz sve procesore i (nesretnu) web ovisnost. Citiraj:
Samsung ima modela DVD/HD koji ga nazivaju "pure" ili neki prefiks u meniju, koji radi istu stvar. Pioneer je u top modelu DVD/HDD iz 2000-tih, isto imao. Pa zato stari vhsovi, krame cak, ali ispravne, jedu zastite i makrovizije za dorucak, pa su cesto kod kucnih snimaka dostatni. . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Prebacivanje VHS snimka na PC
Da li postoji VCR koji može signal s VHS kazete digitalizirati i u realnom vremenu ispucati na firewire? Zašto? Dosta se gubi na kvaliteti zbog interkonekcije cinch kabelima ako ću raditi analogni capture, a VHS->DVD combo mi ne igra jer mi MPEG2 kompresija onemogućava kvalitetno postprocesiranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
Pitanje je "koji chinch" odnosno "kojeg nivoa" video signala ? To je bilo bitno još u analogno doba. Po hijerarhiji (analogni) tipovi video signala: - RGB - Component - S-Video - Composite Ako je samo jedan (žuti) chinch, to je Composite. SCART je zeznut i interesantan jer ovisno šta je spojeno u uređaju i kabelu može prenositi RGB ili Composite. Ovi aktualni (jeftini) digitizeri obično imaju samo Composite a ponekad i S-Video. Ako VCR ima S-Video onda bi taj izlaz trebalo probati / koristiti. Čisto sumljam da ijedan VCR ima FireWire u sebi, znači opet pronalaženje nekakvog FW capture adaptera. Međutim cijela priča sa FireWire (IEEE 1394) odlazi u povjest, moguće da se ni ne proizvode više. Za žuntu > https://vhsconverters.com/two-ways-t...s-to-computer/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Panasonic NVD-80 (1987) uz Sanyo, prvi , za vrijeme, "digitalni" pokusaj te ideje, jasno (memorija, cijena, dostupnost...) ostalo je tek na arsenalu efekata i pokojej nezavrsenoj ideji. Eh,da NEC S-VHS je imao slicnu ideju, ali isto ostalo na hrpi digitalnih efekata. D-VHS uredaji JVC/Philps te pokoji blizanac imaju fireware, postoje caki NTSC HDMI modeli. znam da imas XP softver, koji moze kao transport kontrolirati remote kompletan uredjaj, soft je bas napisan za kontrolu D-VHS opcija. Ali preskupi, veliki i poznati problem s transportom VHS kazeta. Podsjeca me na istu stvar koju su radili DCC kazetofoni s analognim kazetama. Ukratko, vrlo neisplativo. Pa onda neki mogu FW samo uz D-VHS koristiti, pa neki (EU) nemaju komunikacija u dva dijela. Samo ti koji su i mogli, za analogni dio, mislim da je isporuka na kraju isto bila MPEG2, ali mozda sam u krivu za zadnje NTSC modele. Pricam iz sjecanja, imam jako malo iskustva s D-VHS uzivo. Vidio sam od kolege koji je radio u Iskri (SLO) Philips model doma, desetak minuta dok smo pricali. D-VHS je doista ispred vremena dosao, u globalno jako drugacijoj igri od 80-tih i 90-tih. Nedovrsen, ali opet, zadivljujuce da su imali entuzijama ulaziti uopce u projekt pored optike koja je tada vec zagospodarila scenom. Za 250 linija nije vrijedno danas gnjavaze. Moras ici ili necim vanjskim, ili dokazanim kartica/usb cap/ nacinima s dobrim dekovima. Ali kao sto rekoh za antenu, prvi izmjeris situaciju, odlucis sto zelis gledati, pa vidis jel ti treba pojacalo. Tako ni TBC koji je super i ne bih zelio biti bez njega, nije uvijek potreban, posebno ako su epizodne potrebe. . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#44 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Druga poveznica DV/SVHS e to je neusporedivo ozbiljni uredjaj, samo, vise zamisljen za DV editiranje, pa onda slanje na S-VHS. Zato sam spomenuo koju stranicu ranije (zlatni daljinski) jedan od top tri JVC DV/SVHS comboa, koji je dobio apsolutno sve od opcija sto se datumski moglo staviti, slika stabilizacije = sve. A kako je DV rezolucijom bio iznad, tako je i S-VHS dobio opremom sve najbolje za kvalitetu transfera. Top modeli DV/SVHS su idealne masine, samo, drze cijenu, ima ih cak i novih neprodanih. . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|