|
![]() |
#601 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Hodao 2019 po Brooklynu usred bijela dana, nakon 2 sata šetnje skužim nešto mi je čudno, a ono nisam bijelca vidio 2 sata. Malo panika, i nakon toga skužim da ljude boli kurac za tebe plus milicija prolazi svako malo... Nakon korone kriminal je eksplodirao u NYC. Šetao po Bronxu, Harlemu je da je sve po danu bilo al opet, nikakve neugodne situacije niti krivih pogleda...
![]() |
#602 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
meni je najgore bilo u gare du nord kad sam išao pješke prema montmartreu... ajde da sam bio sam ali je žena bila sa mnom. doslovce ko u filmovima, crni klošari pored bačvi iz kojih gori vatra, griju ruke i melju nešto na muslo-afričkom. sreća moja pa sam bio bradati krkan u trenirci i faca ko da ću ih pobit sve skupa, a u sebi sam bio malo preplašeno mače, reko ako nas sad zaskoče nema nam spasa i nije bilo neugodnosti a montmartre, oni crnci kaj ispred prodaju sranja, samo ih otepeš i mir božji. bitno je samo ne pokazati nikakvu slabost, ne da se ni njima zajebavati s tobom nego traže nekoga da ga opelješe i amen. najsigurniji grad mi je definitivno bilo koji istočnog bloka, tamo nikad nikakvih problema, a najnesigurniji mi je zasad bio pariz (i to samo taj sjeverni dio) premda sva ta turistička mjesta su ti prst u uho i hodaj kam hoćeš
![]() |
#603 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ma da, svjestan sam da je Stuttgart minoran u odnosu na te gradove. Nije to bila poenta. Poenta je da i ovdje mozes umisliti da te svi hoce ubiti i opljackati pa se neces osjecati sigurno. Ne znam, valjda mene ne gledaju tako jer sam 2m/120kg, bradat i rijetko se smijem. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Trebaju mi prijedlozi: Gdje otići obiteljski sa dvoje klinaca (12 i 14 godina) krajem ovog / početkom slijedećeg mjeseca malo odmoriti 4-7 dana a da ne bude dosadno ? Dakle, ne sightseeing i zujanje okolo nego nešto tipa toplice/spa ili slično (pošto će već biti prehladno za nekakvog mora i otvorenog bazena) ? HR, SLO, ITA, AUT, CG, ne bih dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne isplati se. Previše zezancije i nespavanja za premalo novaca. Gosti zovu u bilo koje doba dana i noći. Također kasne satima, a ti ih moraš dočekati, očistiti i oprati sve iza njih…. a neki od njih su vrlo nezahvalni. Ako nemaš djece i želiš se time baviti možeš neko vrijeme dok ti ne prekipi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Prvi put cujem za ovakvo iskustvo rentanja, da se ne isplati. ![]() Jos najboolje da ne moras docekati (cak i ne moras, mozes kljuc u lock ostavit kao sta dosta iznajmljivaca radi), ocistiti i oprati iza njih a da ostave pare za smjestaj, pa wtf. ![]() Uostalom sve to mozes nekom forwardati da ti hendla za neke pare. |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Cistit i docekat moras uvijek. A airbnb sam izbacio jer ima takvih pacijenata da je to cudo. Jedan me pitao da mu slikam gornji dio kreveta/naslon da vidi kako izgleda. Napisao sam uplati na paypal 30€ i slikam ti i donji dio. Sve moguće slike objavljene. Pun svijet je idiota, vecina je izgleda na Airbnbu. Susjeda ima 4* apartman, iznutra je predivan, najgori klijenti su Airbnb klijenti ,toliko da ga je ugasila nakon dugo godina. Airbnb na kraju uzme isto kao Booking,tebi 3% ostatak naplati klijentu podizanjem cijene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Nije istina da Airbnb uzme isto kao Booking. Meni kao iznajmljivacu uzme 3%, i to mi je bitno. Booking uzima 15%, po novome sam cuo da za privatne iznajmljivace uzima 18%. Gost na kraju mozda plati isto i tu i tamo, ali zasto da si placam veci trosak PDV-a na proviziju ako ne moram. Meni je na kraju krajeva bitno samo koliko ja dobijem, koliko gost plati ma manje zanima. Ja radim samo i iskljucivo preko Airbnb-a, ukupno 4 apartmana, i mogu rec da sam zadovoljan sa svime |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
1. 3% iznajmljivaču (tj 3% + pdv = 3,75%) + onda uzima još jedno 12-15% kupcu. 2. 15% iznajmljivaču. Booking koliko znam ima jednu politiku, tj. 15% + procesuiranje transakcija karticom od 1,10% ako to koristiš. U svim Booking i AirBNB politikama dođeš do sličnog iznosa novaca za krajnjeg kupca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Je, ali ja gledam s aspekta iznajmljivaca, gdje mi je AirBnb bolji, tj povoljniji po mene. Manja provizija = manji PDV na provoziju, i isplata prvi radni dan nakon dolaska gosta, a ne jednom mjesecno. A aspekta kupca, njemu je bitno da sto jeftinije prodje. A ni od jednih ni drugih ne ocekujem da mi ista rijese u slucaju nekog problema, tako da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Kolege, sljedeci tjedan idem na 3 tjedna u makedoniju,skoplje. Imate li kakvih preporuka sto vidjeti, sto jesti, gdje jesti, gdje odlaziti vikendima na izlete? Svaka preporuka je dobrodosla Sent from my SM-A528B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja sam bio prošle godine poslom na 2 mjeseca pa je bilo i malo Grčke i Albanije usput. Hrana im je vrhunska i prilično jeftina za naše standarde. U samom centru na trgu ti je kuća majke Terezije, ona 2 jedrenjaka na Vardaru u centru, pijaca u centru pod obavezno obiđi. Sve građevine i spomenici su ogromni i monumentalni, kopija grčke u malome. Mada je u Skopju sve umjetno i nedavno sagrađeno, ostati ćeš vizualno iznenađen ... pozitivno. Ako voliš planine ... Imaju 6-7 planina i vrhova sa 2400-2600mnv. Popeo sam vrh Pelister s 2600mnv na Baba planini. Priroda je nevjerojatna. Kruševo - Tošin grad, klopa, bircevi, restorani. Tamo ima neko uzletište za paraglaiding ... Sjecam se da je bilo padobrana i zmajeva na sve strane. Ohrihdko jezero i grad Ohrid. Tamo imaš samostan koji se turisticki obilazi, a onda ti je i blizu Albanija i mjesto Korče s poznatom pivovarom ... pivski grad sa hrpom dobrih beerhouse s pivskom klopom. Glede jezika ... Na pocetku ih ništa nećeš razumjeti. starije generacije uglavnom govore i razumiju naš jezik dok mlađe generacije ne. Al nakon par nocnih izlazaka brzo se i makedonski proprica 😆
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 08.10.2022. u 11:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#614 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() Sent from my SM-A528B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
laser
|
Krajem iduceg tjedna idem u Nicu autom. Ako sam dobre informacije nasa, Italija i Francuska su klasicni sistem naplate cestarina kao kod nas na kucice, ali Slovenska vinjeta mi je prst u oko. Ima li neki jednostavni nacin za izbjec kupit tjednu vinjetu za 30 km prelaska Slovenije ili da se pomirim sa 15 eura po smjeru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
laser
|
Tu me i vodi ruta na mapama, preko prelaza GP Pasjak na E61 preko GP Pesek(?) do Trsta. Znaci ne treba vinjeta? Moje shvacanje je bilo da za bilo gdje u Sloveniji na vecu cestu prakticki treba vinjeta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Putovanja
Vinjeta ti treba samo za autoceste. Na Pasjak pa na Pesek ne trebaš vinjetu. Samo pazi na kamere, ima ih na par mjesta na toj cesti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
U wazeu ak ne stavis da imas slo vinjetu, profurat ce te okolnim cestama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
A ovoj mapi je oznaceno sta se naplacuje https://en.wikipedia.org/wiki/Highways_in_Slovenia |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Fresh Juice
|
Nisam imao pojma da ulaze i te tri brze ceste, a prošao po sve tri |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
The mighty pirate
|
Ako putujete van EU i trebate internet, a uređaj podržava eSIM, mogu samo preporučiti https://www.airalo.com/ Proveo tjedan dana po Turskoj s njihovom eSIM. Besprijekoran 4G u svakom ćošku zemlje. Prezadovoljan i cijenom i kvalitetom usluge.
![]() |
#624 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
pozdrav ljudi, odnedavno sam počeo putovati, prvi put u životu sam bio negdje izvan HRV, ITA i SLO ![]() Drugo - postoji kakva jeftina destinacija sada kroz 12/2022 i 1/2023 di bi se moglo otići na četiri dana? da je avion/smještaj/hrana jeftinija nego kod nas? to je u turskoj i bugarskoj bilo full jeftino, volio bih otići npr. i u amsterdam, ali to je navodno jako skupa destinacija ![]()
![]() |
#626 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Gledam da bi išli u neki shoping u slo ili at. Da li u at imaju vinjete ili nesto drugo? Kako to najlakse kupim? Prag je super, nama je bilo i u Budimpesti super. Kad bolje razmislim, bilo nam je super di god smo išli ![]() Jesi razmisljao da npr, odes vlakom na neku destinaciju? Bez obzira na hrvatske željeznice, mi smo znali otići do Ljubljane vlakom. Bilo je zakon, laganica, sami u kupeu. Jos mi je teta na glavnom sredila popust i prodala karte po grupnoj cijeni a sam nas ne dvoje bilo ![]() Mi smo dobili prinovu nedavno pa smo malo limitirani, ali cim se bude moglo, napadamo dalje, prvo autom pa cemo vidjeti za dalje.
![]() |
#627 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#628 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Premium
|
Mislio sam napraviti djir zg-graz-bec-salzburg-ljubljana u 12.mj (Zena voli bozicne sajmove 😃 ![]() @alien obicno ti vecina low budget letova bude od 04-10mj. Ja sam prosle godine bio u Londonu, Minhenu, Napulju i Parizu. London i Pariz imas cijelu god po ok cijenama sa ryanairom - biti spreman na malo voznje od aerodroma do centra grada… |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|