|
|||||||||||
|
|
#63662 |
|
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
@mmomistake Ali nije to to, nemaš tu kontrolu ak ti sam ne šaltaš brzine. Sarcasam off sad, čestitke, meni osobno je automatic najveći preporod nakon klime xD Sent from my 2201116SG using Tapatalk
|
|
|
#63664 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#63665 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Ma da, automatik je stvarno preporod. Već sam rekao, ako se auto pokaže kao pun pogodak, svakih 5 godina ću prodati i uzeti isti samo noviji. |
|
|
|
|
|
|
#63668 | |
|
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Ja sam ga pratio pola godine ali mi je ipak uletio passat cc 2012 za dosta manje para pa dok nema bebe se strpimo za skodu! Meni definitivan favorit od svih karavana ![]() |
|
|
|
|
|
|
#63669 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Čuj njega nemoj Škodu ![]() Vozio sam dosta Feliciju, Octaviu 1/2/3 sad i 4. Nijedna nije bila loša. Samo gas. To je ipak top model u top opremi te marke. Bolje nego neki početni modeli "kvalitetnijih" marki. |
|
|
|
|
|
#63672 | |
|
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
![]() @Hamm clan Mazda Hrvatska od prije 5 godina, do sada nema tjedna kad jedan ne posta kako je usisna grana zastopana, turbina otisla, ventili otisli radi podloski ventila. samo da se ode na Mazda Hrvatska i search "2.2" odustat ce bilo tko od takvog motora. a zbog Euro normi ih samo jos vise guse i samo ce krace trajati. dizajn motora je kriv jednostavno, jer je samo pitanje vremena kad ce sve otici kvragu. prijatelj napravio 70k km, ciscenje usisne grane 7000kn. meni turbina na 110k km se razletila, 140k km ciscenje usisne grane..ma horor. sta reci kad imas dvije firme u ZG koje zive od prodaje/ugradnje kompletnih polovnih motora 2.2 u aute jer se stari motori ne isplate popravljati. a taj sport kosta oko 3500EUR. @Mommi cestitke na autu, cisti pogodak vidi se. puno sretnih kilometara.
|
|
|
|
#63673 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
@Mommistake Čestitke. Lijepa makina, ne volim karavane pa bih uzeo takvu limuzinu. Nek te sluzi kako treba. Kakva je buka guma u kabini? Kakva je opcenito buka na vecim brzinama, pritom mislim na 130-160? Kakva je udobnost siceva , da li zuljaju sa strane kao u passatu? @Buljo Upravo napravio 800km preko vikenda, vezano za buku Cc2 na grubom asfaltu. Na 150 u mojoj dimenziji 245/45/18 se cuju kao i zimske Dunlop Wintersport 5, tj jedna od tiših guma koje sam probao. Udobna također Zadnje izmijenjeno od: spawn. 09.10.2022. u 23:51. |
|
|
|
|
|
#63674 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 10.10.2022. u 10:55. |
|
|
|
|
|
|
#63675 | |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Meni je tesko reci obzirom da imam novi auto kojem se malo malo gasi motor u voznji ( ) pa mi se sve glasno ![]()
|
|
|
|
#63676 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Vjerujem ja tebi nisam išao u smisu da "nije istina" to kaj si napisao ali tak ti je za sve, a pogotovo za ekipu koja kupuje dizele za vozikanje po gradu na kratkim relacijama. Za euro norme se u potpunosti slažem. |
|
|
|
|
|
|
#63677 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ovo je druga priča. Udobno i tiše. |
|
|
|
|
|
|
#63678 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Vidio sam to na škodama i super mi se čini. Također, ima li ventilirana prednja sjedala? Sretno s autom, izgleda bombon ![]() |
|
|
|
|
|
|
#63679 |
|
Premium
|
Nema ventilirana sjedala, sportline 2018. to nije imao, čak mislim da ni jedan sportline to nema još uvijek kod škode. L&K ima, Kodiaq ima, ali sportline superb ne. Ima i taj gepek. Peta vrata se dižu kompletno gore (automatski), i onda imaš ravni dio gepeka koji je ravan s pragovima haube da možeš samo kliznuti van stvari, a imaš dodatni pokrov koji kad makneš dobivaš još 10cm na dubini. Gepek je najjači u klasi tako da, zadovoljan. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 10.10.2022. u 09:54. |
|
|
|
|
|
#63680 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Bucnija je od ljetne. Isto bucna kao dobra zimska. Meni je osobno sve bucno, volim tisinu ali probao sam i bucnije pa je ovo ok . Zudim za tisinom i sljdeci auto ce biti udoban i tih, sve drugo necu ni gledat, makar bio ruzan ![]() |
|
|
|
|
|
|
#63682 | |
|
Premium
|
Citiraj:
I ja se nadam. Ako bude, ne mičem se više s tog auta, samo ću noviji kupovati. ![]() Ima sve što jedna familija treba. EDIT: Imam dva seta alu-felgi i guma viška za Octaviu. Jedan ide u prodaju sada, jedan za par dana. Dobio sam uz auto to kao kompenzaciju što nisu imali za moj auto. Ako je netko zainteresiran za set od 4, neka mi se javi u PM. Radi se o: Guma - Bridgestone Blizzak lm005 - 205/60/R16 - cijena nove je 803kn kod nas, 115EUR kod Furlana. DOT 3420, skladištene u skladištu, nisu bile na kiši. Felga - Dezent rim TZ - cijena felge. Felge su za Škodu Octaviu, promjer rupa saznam ako imam ozbiljnog kupca. Slike su ovdje. CIJENA će biti oko 5500kn, misilim da takav set novih u dućanu bude oko 2500kn/komad. Preuzimanje relacija Lepoglava - Varaždin (dostava za ozbiljnog kupca u krugu i eventulano do Zagreba). Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 10.10.2022. u 15:01. |
|
|
|
|
|
|
#63683 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Nedavno sam kupio ljetne gume preko Gumelider online trgovine i sve je proslo u redu iako sam imao odredenih nedoumica prije narudzbe, ali posto je cijena bila znatno jeftinija od ostalih koje sam uspio pronaci, ipak sam narucio. Gume su stigle iz Niozemske u roku od 5 radnih dana, DOT 2722. Iako, mislim da niti ne mogu biti mnogo starije posto je novi model u pitanju ( Continental SportContact 7 ). Sto se samih guma tice, zasad nemam nikakvih zamjerki, buka nije pretjerana, udobnost takoder neki prosjek. Grip mi je tesko procjeniti posto je pogon na sve kotace, ali pri kocenju je osjetna razlika u usporedbi sa Continental ProContact GX SSR All Season gumom koja me stvarno nije nicim impresionirala. Iskreno, nisam pametan da li iskoristiti ProContact kao zimsku gumu u nadolazecem periodu ili kupiti jos jedan set novih guma ( zimskih ). Zimi auto napravi maksimalno 5000km i to velika vecina Zagreb i okolica.. ![]() |
|
|
|
|
|
#63684 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Koja je razlika između Ultracontact i Premium contact 6? |
|
|
|
|
|
#63685 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
Pretpostavljam da imaš kasko osiguranje? Provjeri ako ima koja klauzla za zimsku opremu. Pogotvo ako voziš većinu u gradu jer pogon na sva četiri ne pomaže ako se neki pacijent u lijevoj traci odluči zaustaviti bez da upali žmigavce... Naravno, slažem se da se 99% svega toga može izbjegnuti samo da se pametno vozi. Pogotovo uz sva pomagala danas, automatsko kočenje, radare i tome slično. Ali onih 1%. Ono jedno jutro kad si morao rano krenuti od kuće... Onaj jedan put kad je poledica bila baš na tom mjestu i baš kad si ti išao... Znam da snijega gotovo da i nema u posljednjih nekoliko godina, ali ako te zapadne baš onaj jedan dan dok pada i ti si baš "moraš" na cestu i baš u to vrijeme kad pada? |
|
|
|
|
|
|
#63686 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Slično i ja razmišljam, radije bih da ne moram brinuti i misliti ako dodje do situacije gdje budu zimski uvjeti na cesti. Zao mi je jedino bacati nepotrosene gume, nije do cijene.. Neobično mi je, da budem iskren, sto s autom u originalu dolaze cijelosezonske gume.. |
|
|
|
|
|
#63687 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Ista stvar i kod mene. Gume ne potrošim već prije propadnu zbog starosti. Niti ne vozim puno, ali još uvijek imam dva seta felgi/guma. Rekao bih da imam savršene uvjete za skladištenje guma. Ljetni set je gotov pa sam mislio (i još uvijek razmišljam) uzeti cjelogodišnje pa ih zamijeniti svake 3/4 godine. No, ne sviđa mi se što sam vidio prije 2-3 stranice teme kako izgleda cjelogodišnja nakon 3 godine. CC2 ili CC+. Doduše, ja vozim auto kojemu je novi set CC2 1/7 ukupne vrijednosti automobila. No, prije da ću zimski set kad ga poderem zamijeniti cjelogodišnjim koji ću onda voziti od 15.11 do 15.4 (neovisno ak promjenim vozilo) zbog situacija opisanih na par stranica prije. |
|
|
|
|
|
#63688 | |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ja mogu svoje slikat nakon zime, auto bu tad imao 20-25k km i proći će dvije zime na tim gumama, jednom sam ih zakotrljao na 7k km, drugi put ću vrlo vjerojatno usred zime, tipa 1 ili 2 mj.
|
|
|
|
#63690 |
|
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Danas sve što sam gledao od ponude zimulja je slabo. Planirao sam ih pred kraj ovog mjeseca staviti. Tj moram kupiti nove umjesto 6 godina starih TS860. Ali izbor nikakav uglavnom. Ne znam jel tek pune skladišta ili čekaju navalu pa da dodatno zapapre s cijenama 😅 Na gumama ne štedim baš pa uvijek volim nešto bolje kupiti. Blizzak, Alpin 6 i TS870 su unutar 70 kn razlike što sam našao za svoju dimenziju, 185/65 R15. Mall ima samo jednu jedinu gumu na filteru. Valjda bude i kod njih uskoro puno 😊 Sent from my iPhone using Tapatalk
|
![]() |
|
|