|
![]() |
#8911 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Otkuda tebi info da Safari i karte i kalendar ne rade kako treba? Savim površno i plitko. Korisnik sam oba tabora. Safari radi jako dobro, učitavaju brzo stranice. Karte će biti dorađene u iOS 16. Za kalendar nisi sjetio povući iz Google? ![]() @Snake Google News (pratim što mene interesira) i Photos nije bloatware. Samsungove appove mjenjam za Google Dialer i sms. Mailovi od Outlooka postaju sve gori i gori. Nekad neće syncati (često treba restartati /ponavljati lozinku) i a i ponekad pogrešno javlja nepotrebnu notifikaciju. Najavili su i reklamu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8912 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Kod iOSa mi je bar jasno. Znaš u startu da je zatvoren sustav i doviđenja. Ako ti paše super, a ako ne vozi dalje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8913 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ma netko je napisao da je google photos bloat, a iphone kao nema bloat pa sam pomislio da nema ni osnovne aplikacije. Nisam nikad ni minutu koristio iOS, tako da ni ne znam koji preglednik je ni druge njegove osnovne aplikacije.
![]() |
#8914 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Tako sam navikao i to odgovara mojim potrebama... Citiraj:
Meni je praktički i Google Photos "bloat". Ne kao takav u smislu da app stvarno spada pod bloatware već u smislu da je nikad nisam koristio niti namjeravam, pa je automatski brišem zajedno sa drugim aplikacijama... Da ne spominjem Google app, Youtube music, Play services for AR, Duo i sl... Meni su to sve nepotrebne aplikacije koje ne koristim, nekom drugom su svakodnevnica ![]() Btw kod iPhonea defaultni browser je Safari, no možeš naravno instalirati neki drugi poput Firefoxa i sl. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8915 | |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
Šta koristiš za fotografije, radiš neki upload na cloud? Zadnje izmijenjeno od: goran1985. 08.09.2022. u 11:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8919 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Točno, maloprije provjerio na ženinoj 13-ici... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8920 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na Samiju ne možeš maknuti Chrome, ali ga možeš deaktivirati. Isto vrijedi i za FB i još neke appove.
![]() |
#8921 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Koji mobitel kupiti? - 2. dio
E, vidiš, kužim frustraciju kad ti nabijaju društvene mreže kao nešto što mora tvornički doći na uređaju i još se onda ne može potpuno maknuti. Ne želim to, ne želim vijesti, ne želim kupovati glazbu i filmove i ne zanimaju me dionice. Idealno bi bilo da korisnika kod prvog paljenja pita da stavi kvačice na stvari koje želi pa onda nek svatko na samom startu ima osnovni paket koji mu treba
![]() |
#8923 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
A kak si ti zamislio da te brand prati i da na kvartalnom sastanku može reći da ima toliko i toliko korisnika koji rade to i to. Never gonna happen. Informacija je valuta, i da na nekakav način ne dolaze do njih, mogu odmah staviti ključ u bravu
![]() |
#8925 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8926 | |
Premium
|
Citiraj:
- ADB: jednostavna naredba, radi bez roota, za naprednijih korisnike - jedna od aplikacija poput Pacage Disablera: jednostavan UI, doslovno sa jednim klikom izbrišeš željenu aplikaciju, pogodno za manje napredne korisnike ali svejedno treba znati što radiš... Bez obzira na ovo, volio bi da korisnicima daju na izbor koje aplikacije žele ostaviti a koje ne, pogotovo ako se ne radi o bitnim sistemskim aplikacijama o kojima druge aplikacije mogu ovisiti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8927 |
Premium
Datum registracije: Jan 2018
|
To je utopija čistog Androida. Daj mi uređaj sa baznim OSom a ja ću odlučiti dali m treba FB i Instagram ili mi treba bankarska aplikacija i navigacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8928 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() No, šalu na stranu, to bi zaista bila prava definicija Androida kao open-source OS-a... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8930 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Na bankarsku aplikaciju mislimo na Google Wallet. Samsung nijednom nije potrudio biti dostupan, ali zato putem updatea instalira nepotreban bloatware. Džabe je instalirati Samsung Pay / Wallet mimo korisnika kad nije dostupan u Hrvatskoj - bez obzira koja regija dostupan. Bez obzira koliko debloatao bloatware i vraća se ponovno. Apple walet već godinama dostupan. Izvrsno funkcionira.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8931 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Slažem se. Ono što bi trebalo radit, radi kako treba. Apple pay beskontaktno radi čak i sa Erste Bank karticama koje naravno ne rade beskontaktno na Goigle Payu. Ali evo malo se igram sa XSom cisto sa vidim moze li biti main phone pa da kupim jači s boljom kamerom i baterijom. Nema AOD, nema npr tubemate pa music app koji sortira i s kojom odmah napravim liste, dobio sam pdf na mail , otvorio mi samo točkice. App s neta forget, npr stari Tapatalk. Attachment kao takav na mailu, -no go. Ima još jako puno toga što koristim ali ne cesto npr slanje slika preko nfc-a da se ne zagubi kvaliteta pa žena izradi slike i slično. Ostalo bih čak progutao i prilagodio se ali ovo mi je dealbreaker. A sviđa mi se jer jednostavno sve šljaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8932 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Uzeli za punicu A52s, prvi susret s Androidom nakon skoro 2 godine od kad sam na iOS-u. Količina govana od aplikacija unutra nepotrebnih, duplih aplikacija (Samsung Browser i Chrome, Mail i Gmail, Gallery i Google Photos, Google Drive i OneDrive, Messages i Messages) i štekanje animacija i skrolanja na potpuno novom i friško otvorenom mobu... Pobrisal sam i disejblal kaj sam mogel, al opet je ostalo bloata ko npr: Samsung Free, AR Zone, Bixby, DECO PIC, Galaxy Store, Galaxy Themes, Game Booster, Group Sharing, Samsung Checkout, Samsgun Cloud, Samsung Free, Samsung Galaxy Friends (??!?!), Samsung Pass, Sticker Center, Voice Wake-up... Uz hrpu disejblanih i izbrisanih aplikacija, da bi se došlo do kolko tolko normalnog korisničkog iskustva čovek treba uložiti bar par sati, i imati tehničko znanje. Pa kaj ti je, znam da je to low-midrange telefon i da flagshipovi rade bolje, ali od kad sam na iOS-u zaboravil sam na horor Androida... ...ajd, stock android je ok, i po meni jedini prihvatljivi flejvr.
![]() |
#8933 |
Guest
|
ne znam zašto šteka... ali ja sam imao A52, i najnormalnije je radio bez štekanja i sl. Zadnje izmijenjeno od: chief_wolfinjo. 09.09.2022. u 14:08. |
![]() |
![]() |
#8934 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ja sam zeni uzea a52s i mob leti, ne znam kako tebi steka. P.s. po defaultu je iz nekog kretenskog razloga ukljuceno 4 od 6 giga za ram. Treba ici na Baterija i podrska za uredaj -> Memorija -> RAM Plus i odabrat 6 giga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8935 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Ekipa, prodao stari S20+ sa njim i brzi punjac koji je dosao. Pa trebam sad za S22U uzeti (45W), , posto ne dolaze vise u pakiranju. Pliz neku preporuku kod nas sta uzeti. Ne bi origigi ako bas ne moram. Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#8937 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Dodao onaj RAM plus 6GB. Baterija za mene samo prosječna. Ujutro je bila na 96%, sad je na punjaču jer je pala na 24%. Bloatwarea na bacanje. Nešto se može pobrisat ili disejblat, ali dosta toga ne može. Finger očajno spor, kao i face unlock. Zasad sam onako, poluzadovoljan 😁 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8940 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ne velim da su performanse loše, ali animacije štekaju kao i skrolanje, i to zamjetno... Ali meni, za osobu od 60+ godina bude i više nego dovoljan. BTW ovaj RAM Plus, kaj ne razumijem zakaj bi takav "fičr" uopće trebal biti dostupan krajnjem korisniku, je za virtualnu memoriju (koja koristi storage), ne za RAM.
![]() |
|
|