|
|||||||||||
|
|
#62641 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Automobili
Kad su već spomenzti novi SUVovi. Na moru u ulici je tjedan dana bila parkirana nova Alfa Tonale. Odlično izgleda ![]() |
|
|
|
|
|
#62642 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
#62643 |
|
Fresh Juice
|
U rujnu službeno dolazi u HR. Čovjek koji ga vozi radi u Emil Freyu pa je zato već na prometnicama ![]() |
|
|
|
|
|
#62644 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
razmišljam o kupovini jednog od ova dolje dva modela: https://www.njuskalo.hr/auti/dacia-d...oglas-38255908 https://www.njuskalo.hr/auti/dacia-d...oglas-38210892 nije loše za te pare, ha? poprilično mala kilometraža - ispod 140 000 km, nešto ko fol opremice i imaju ali za taj novac ne možemo očekivati brda i doline od najjeftnijeg SUV-a, na jednom od tih je obavljen nedavno i veliki servis... na jeftinijem onom, taj ima i središnji naslon za ruku, šest brzina šta je do jaja, 100 konja (a slabiji 1.5 dci vozim na starom meganu, i šta god da je sve porikavalo, samo taj motor koji ima 406 000 km još nije riknuo )... jedino šta me malo muči je njihova dob... još malo i oni su desetogodišnjaci, je li to nekakav razlog za brigu? p.s. oba auta imaju i servisnu knjižicu
|
|
|
|
#62645 |
|
49%winner
|
A jbga, sa 10+ godisnjakom moras biti spreman na sve, pogotovo s dizelasem. Veliki servis si obavezan napraviti neovisno o kilometrazi (ako nije radjen), potencijalno sve gumeno pocne stariti/pucati pa pripaziti na to isto (od cijevi do selena i manzetni), amortizeri su isto pred krajem zivota ako nisu nikad mijenjani. To bi pogotovo stavio kao prioritet jer je taj auto divokoza i ne zelis iznenadjenja kod naglih skretanja. To su vise manje stvari koje uvijek imas na umu kod starih auta pod uvjetom da je sve oke s motorom, injektorima, da su servisi uredni na daj boze kracim intervalima... Pogotovo ako je auto iz RAC-a ili leasinga, tada bi sve dvaput provjerio. Prosao sam sve navedeno, pa i vise (ne zelim te plasiti ), takodjer na 9+ god starom dizelasu. Samo sam ga tada kupio o privatne osobe za masu manje para.Meni je zapravo ludo kako je trziste otislo u klinac i taj Duster sada vrijedi 10t eura. A i te servisne knjizice su cesto lakrdija. Odrzavan 5+ godina po servisima, a kemijska identicne boje, pecat isti i ne gubi otisak, rukopis isti. Pazi na to. Klasicna soderaska spika sa servisnim knjizicama.
|
|
|
|
#62646 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Godine jedino doprinose pojavi hrđe. Ako su održavani, i sve je kako piše, zašto ne. Osobno, da trebam suF, dizlo, i u đepu 10000eu, gledal bih vjerojatno ovo https://www.njuskalo.hr/auti/hyundai...oglas-37835131 |
|
|
|
|
|
#62649 | ||
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Ja sam isto fan korejskih turbaka jer kad sam gledao su bili jedini uz VW da imaju dobre 4 cilindricne turbake benzince. I svidjela mi se i ta starija verzija. Ali meni je 1.5 TSI radio iznimno tiho i rafinirano i malo trosio. Dapace skoro nesto manje sto mi sad trosi Alfa 2.2jtd 210ks... Sent from my SM-G996B using Tapatalk Citiraj:
Sent from my SM-G996B using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 21.08.2022. u 08:40. |
||
|
|
|
|
|
#62650 |
|
Fresh Juice
|
Jep, boja je mrak. Nisam fan zelene ali ova njihova vrhunski izgleda |
|
|
|
|
|
#62652 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
U svakom slucaju, povedi iskusnijeg mehanicara sa sobom, moguci su svakojaki problemi, a moguce je da je sve perfektno. Ali svakako ne ocekuj da ces proci bez dodatnih ulaganja nakon kupnje. |
|
|
|
|
|
|
#62653 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Sve se bojim kako dačija stara deset godina nije hrđava. ![]() Ako već mora biti mali suv onda bi išao na yetija https://www.njuskalo.hr/auti/skoda-y...oglas-37867251 |
|
|
|
|
|
#62655 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
|
|
|
|
|
#62657 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kakve cijene... Prije nekoliko mjeseci sam starom gledao Duster benz+plin. Za 145k kn se dobije novi auto full opremljen. Radije nabaviti još malo love pa uzeti novo nego 10g. staro bez gare.
|
|
|
#62658 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
A koliko čekaš novi? I mislim da još od travnja dileri više ne jamče konačnu cijenu novog auta kad i ako stigne. |
|
|
|
|
|
#62659 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ili ovak nekaj kaj baš nije tak staro https://rabljenavozila.dacia.hr/Vozi...aureate/48317/ |
|
|
|
|
|
#62660 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Di ima u ZG i okolici dobro remapiranje motora? Ne zanima me ništa bijesno, ali CX-5 2.2D mi je 150 konja limitiran elektornički, model sa 175 je identičan po svemu, dignuo bi na toliko, eventualno nešto malo više |
|
|
|
|
|
#62661 | |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
. Ionako se kod nas kupuje auto sa zadnjom kunom pa i preko (cast izuzetcima) tako da netko ko gleda za 10k cisto sumnjam da mu je u planu "rastegnuti" se do 20k EUR .Ja svakako nebi dao skoro 10k EUR za 9+ godina stari Duster li ocito trziste diktira cijenu a ne nase zelje , sve je poskupilo pa tako i novi ali i rabljeni auti .
|
|
|
|
#62662 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
|
|
|
#62663 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ima ih dosta u Zgu. Nego kod remapa, ako je identičan motor, npr. bmw 2.0 koji ide u jedinicu i trojku. U jedinici je na 116ks, ali ima i verzija s 143ks. Remapom oni slože na 143ks. Zanima me ima li to utjecala na vijek motora ili potrošne djelove? Ako je isti motor samo ovaj zaključan na 116ks.
|
|
|
#62664 |
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Ako je isti ne utječe bitno, iako s manje ks je manje opterećen. Ja u GP2 i imam 150, dok C5/508 ima 180. Sedox i THP su rekli da su isti motori i da idu na 200+. Ali oni mapiraju na valjcima, nemaju generičke poput Auto Evolutiona.
|
|
|
#62665 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
izgleda da baš nije neko povoljno vrijeme, ni za kupnju novog, a ni rabljenog vozila ![]() p.s. od one dacie duster se odustalo, jer je zaključak bolje ne kupiti ništa - nego daciu daster od 10 godina sa sumnjivom servisnom knjižicom i pitaj boga koliko "realnih" 140 000 km, prije bi rekao da je u pitanju 250 000 km, a ako ne i više ![]() p.p.s pogledati ću tu po istri u auto kućama šta se nudi, kakva polovna kia sportage dizelaš, 1-2-3 godine staro, da nude još koju godinu jamstva iz auto salona EDIT: e ovo je već deal, to bi se moglo nazvati poštenim autom: https://pula.kia.hr/rabljena_vozila/...empomat-42054/ ![]()
Zadnje izmijenjeno od: ALiEN17. 21.08.2022. u 14:48. |
|
|
|
|
|
#62666 | |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/hac-...estama-9131647 Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#62667 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Mislim da je to uvođenje next gen ENC sustava kroz koji će se moći prolaziti sa većim brzinama, mislim da čak 100km/h te sekundarni sustav koji naplatu cestarine vrši kamerama kroz očitanja registracije ako vozači nemaju uređaj poput ENC-a. To je dio ove neke EU-wide strategije što se tiče tih naplata Edit, evo članak od prije tri godine, ne znam jel baš to to i dalje aktualno A šta se tiče ovog remapiranja, jel ima neke velike razlike kod ovog s valjcima ili generične mape? Mislim, jasno mi je kad se želi izvući svaki kilovat iz motora i to treba na valjke, al tipa za ovo kaj mene zanima, da se otključa ustvari koliko motor stvarno može bez software locka |
|
|
|
|
|
#62668 | |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
) je sto niti znas kolko KS ti auto ima sad (ovisi o kilometrazi/odrzavanju i jos X faktora) niti kolko si dobio, znaci sve se svodi na osjecaj , placebo te ono sto ti "tjuner" kaze.Recimo on tebi moze reci da ti je poveco za 40KS a mozda je stvarno razlika samo 20KS ali posto osjetis razilku u voznji ti "vjerujes "u to receno.... Ako mislis ici mapirati onda odes posteno kod nekoga tko ima ispravne valjake da se slozi mapa za tvoj auto gdje se mjeri PRIJE i poslije te se mapa dotjeruje u nekoliko "runova" bas za tvoj auto. Ni svi auti koji izadju iz tvornice nemaju bas identicno broj KS tako da razne genericke mape nemogu ti garantirati nista konkretno bez mjerenja.
|
|
|
|
#62669 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
To je vrlo korisna opcija, pogotovo kad uzmemo u obzir činjenicu da valjda 70% vozača u ZG (nisu bolji ni drugdje) podvožnjak na Miramarskoj (desni kolnički trak u smjeru sjevera) jedva pogode proći sa 20 km/h, tako da će im samo malo širi prolaz na naplatnima biti dobrodošlo osvježenje ![]() |
|
|
|
|
|
|
#62670 | |
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Nije da mi treba, ali u 5% situacija bi ga volio imat. Inače u gradskoj vožnji se ionak bori s gripom, i globalno mi je dosta. Kada mi dosadi, onda možda odem. Ali kako kaže i kolega, da mi samo netko stavi originalnu mapu iz drugog jačeg modela i to bi trebalo biti to. Druga stvar je kad ti iz najjačeg izvlačiš još.
|
|
![]() |
|
|