|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Dileme oko novog kompa
Bok svima, ovo mi je prvi post, odličan sajt! Slažem si novi komp i naravno - prešao sam si zadan budget. Prvo konfa: (mislim ga OCat kolko ide) Mat - ASUS A8N-SLI Deluxe Proc - AMD Athlon 64 X2 4400+ Hlad za proc - Zalman CNPS-9500Cu Grafa - Gainward Ultra/3400 XP GS (7800GT) Hlad za grafa - Zalman VF700-Cu Mem - Twinmos 2GB Dual Channel DDR400 2.5-3-3-8 HDD - Maxtor DiamondMax Plus10 250GB SATA2 16MB Monitor - Samsung SM 193P+ Kućište - Antec Sonata II sa 450W Smart Power II Pržilica - Plextor PX-750A Black Bulk Zvučnici - Logitech Z-640 Input - G15, G5 Sve skupa 14.5 tisuća (imam frenda u veleprodaji). Moja dilema se svodi na to dali da spustim prockas na X2 3800 ili da spustim grafu na Gainward Ultra/2300 (6800GS). Koliko ja razumijem, 6800 i 7800 serije se razlikuju samo u broju pipelineova i megaherzaži, obje podržavaju pix.shadere 3.0. Stoga sam mislio pričekati sa kupovinom bolje grafičke dok ne izađe Vista i novi DX10 pa s njima i nova arhitektura GPUa (G80?). Eh sad, kad bi to bilo? Moja računica je da će novi čipovi pojeftiniti do kraja 2007e. Što vi mislite? Da li da čekam na nove grafičke ili na novi AM2 socket? Jer ako čekam na novi socket onda moram i novu matičnu a vrlo vjerojatno onda i novi ram... I još jedno pitanje. Koliko se gorenavedena Twinmosova memorija može otprilike overclockat i sa kojim dividerom? P.S. Ako imate neko bolje rješenje za neke dijelove slobodno recite. edit - zaboravih reći, komp je za gejming i 3d modeliranje (3dsmax, maya i to) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
A da srežeš na inputu... Po meni je G15 bacanje novaca! Ako si gamer onda ćeš znat cijeniti nekaj tipa Wolfclaw koji je nedugo recenzirani na PCEx, a G15 ima samo dodatne programabilne tipke... Za ono kaj ja igram (FPS i RTS tu i tam koji RPG/MMORPG) beskorisno! Kaj se tiče G5 meni u pucačinama trebaju dvije tipke s bočne strane na mišu (stvar navike - te tipke su back i forward - a G5 ima samo forward).. Ako nemaš jako veliku ruku uzmi Razera Diamondback! 80% ljudi u klanu ga koristi, a možeš nam i pogledati statistike na netu ![]() Leadtek 7800GT je jeftinija od Gainward. Leadtekice su dosta poznate po dobrom clockanju. Ako imaš para za 4400X2 onda uzmi njega ipak je Toledo bolji od Manchestera! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Re: Dileme oko novog kompa
Prvo pozdrav...i dobrodosao na forum ![]() Moje misljenje: 1. Monitor - Samsung SM 193P+ S obzirom da je i igranje u igri imho bolji bi izbor bio : Monitor 19'' LCD Samsung SM 970P, 6ms, DVI 2. Pržilica - Plextor PX-750A Black Bulk Imho plextor je preskup...razmisli o pioneer-u, nec-u te LG-ju(jedini ima 2 god. garancije) 3.Input - G15, G5 G15 mi nije nesto, a G5 je OK makar nije los ni Logitech mx518...ja osobno Razore ne preferiram Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Novi AMD procesori i maticne za iste se ocekuju krajem ljeta (8.mjesec) no pitanje je kad ce do nas stici veci broj procesora te razlicitih ploca (i chipseta) i dok se to "ustima" -realno kraj godine/pocetak 2007.... A da razmislis i o Intelu...jedan Pentium D 930 i 955x mbo? |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Premium
|
Re: Re: Dileme oko novog kompa
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Ili danas... Ovo je podforum konfiguracije i ovakve rasprave ne dopustam! btw Lvx Demos to se ne odnosi na tebe vec na pobrisane postove...a decki ce se sami prepoznati... EDIT:Na zahtjev Lvx Demos-a thread je ponovno otvoren... Slobodno pisite svoje sugestije... Zadnje izmijenjeno od: E.T.. 16.02.2006. u 02:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
Re: Re: Re: Dileme oko novog kompa
Citiraj:
![]() OT Imas PM#2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Uhhh... Izgleda da sam propustio svu zabavu! ![]() Anyway, htio bih updajtati zadanu konfiguraciju. Ovo je definitivno to, osim ako netko nema bolju ideju od mene. Zbilja bih htio čuti vaša mišljenja i prijedloge. Naravno molim da mi objasnite zašto mislite da je vaš prijedlog komponente bolji od moje odabrane... Mat - Asus A8N SLI Deluxe Proc - AMD Athlon 64 X2 3800 Hladilica (za OC) - Zalman 9500 Cu Grafa - Gainward Ultra 2300 (novi 6800GS) Mema - Twinmos 2x1024 DDR400 dual channel 2.5-3-3-8 Ekran - Samsung SM 193P+ Disk - Maxtor DiamondMax Plus10 250GB SATA2 16MB Kuća - Antec Sonata 2 + 450W integrirano Pržilica - Benq DW1640 Input - MS Natural Ergonomic 4000 i Logitech MX518 Zvuk - Logitech Z-640 Suma sumarum - 11966 kn Jedino mi je još frka da li je to pravi izbor matične, postoji li bolja memorija 2gb i buka diska. Na raspolaganju su mi ove matične: Asus A8N Sli Deluxe, Epox 9NPA+ Sli i Gigabyte K8N Pro SLi. Koju da uzmem i zašto? Koja je najbolji overclocker? RAM - Molim pogledajte post u forumu "Overclocking" poetičnog naziva "Dvo gigabajtni dual RAM u 'Rvata" (da znam... manijak sam...) Disk? Ovaj je ful jeftin (639kn) u usporedbi s drugima ali navodno jako rošta kad je defragmentiran. Pitanjce, koliko zapravo buči i zar nebi njegov NCQ tu trebao uvelike smanjiti pomicanje glave i samim time buku? Možda bi vi još nešto dodali (ili oduzeli)? Hvala svima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
nemam povjerenja u twinmos rame. stoga, geil (cca 800kn po 1gb sticku, optimum ili h2) cooler-ovaj je cooler odlican, ali razmisli i o sonic toweru s ventom, naravno. zasto ne razmislis i o dfi lanparty maticnoj, postoje dvije verzije: obicna (jeftinija) i expert (skuplja i bolja za OC, ako ima jos nekih prednosti, netko da me nadopuni) buka diska? maxtoru se glave nesto vise cuju "rosta" (nije previse, uz fortron 400w, zalman 7000 na max i vent na grafickoj ga jedva cujem), ali je zauzvrat jaaako brz. od mene samo najbolje o maxtoru. razmisli i o hitachiju. radi se o vrlo tihom disku koji se cak ni ne grije i dosta je brz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
za cooler, mislim da se bolje i jeftinije rjesenje cini Sonic Tower + neki vent... ram, vidio sam Super Talent CL2, to je ok ram, netko za foruma ga je vozio na 500mhz ako se dobro sjecam... umjesto maxtora, uzmi hitachi-ja... przilica LG eto, to i bilo to od mene... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Sonic Tower - otišao sam na thermaltakeove web stranice i moj jedini komentar je jaaaaooo mrcine... ![]() RAM - Htio bih napomenuti da jednostavno nedam soma kuna za keks od jedne gige ma koje on latencije imao. I također, zar nije poanta dual kitova to što su testirani zajedno pa ih se može i zajedno overclockat? LanParty - u prvoj verziji mi je bila LanParty Sli-D, ali znaš kako je. Morao sam srezat malo sim i malo tam da se spustim u budžet. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |