|
![]() |
#62101 |
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Eko norme su zagušile taj motor skroz. Isti motor uz Euro 3 u kombinaciji s ručnim mjenjačem je bio živahan u puntu. Sad je Fiat prešao na 1.0 firefly sa mild hibridom, slična konjaža, ali je poletniji. Vjerojatno je taj fiat 500 iz 2020 ili 2019. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62102 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Ali ono... bilo gdje u Hrvatskoj sa imanjem i zimskih i ljetnih guma ne možeš faliti nikako, jedino je pitanje bi li ti za 99% vremena all season guma bila dovoljna. Ja sam previše na relaciji Zadar-Zagreb da bi mi i palo na pamet ne imati dedicated zimske i ljetne gume.
![]() |
![]() |
#62103 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Vjerojatno nešto od neprodane zalihe, jer za rent vozilo (Europcar) ima dosta malo km (38k). Uglavnom, automatski mjenjač na Fiatu i stakleni krov idu na black listu ![]()
![]() |
![]() |
#62104 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ja ih imam 6mj/9k km. Prije sam furao 2 seta ali kod zamjene auta nakon kaj sam vidio eco gumu koja dolazi s njim (osobno nikad ne bi kupio takvu sebi), pa cijene tpms senzora… Cc2 sam vidio prosle godine kada je izasla samo u usa, ove je stigla u eu pa sam relativno i upoznat s njima. Jedan od stvari koja je prevagnula je to da sam zadnja dva seta promjenio sa jako puno mesa al su godine napravile svoje i odlucio sam da mi je bolje mijenjat gume svake 2-3 god nego duplo toliko. Zasad sam primjetio dvije mane na cc2, prva je kaj Visage kaze a to je da voli skladistit kamencice a druga sto nisu bas tihe na jako grubom asfaltu (mislim da su glasnije od klasicnih ljetnih u ovom slucaju). Ostalo samo plusevi. P.S. Vecina voznje je po Zgu, koji pravog snijega nije vidio 4-5 godina.
![]() |
![]() |
#62107 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
@Buljo, CC2 spada u A klasu, sto se tice buke, ispod 70 decibela. A takvima su ih i testovi prve generacije prozivali, a kamoli CC2. Da nisi mozda zaboravio (plasticne) lance skinuti ![]() Ali opcenito, da veci broj forumasa, na nacin koji sad citam u temi, pise o CC ili opcenito kvalitetnim godisnjim, samo prije koju godinu, bilo bi ravno ukazanju! Kad sam tek prvu generaciju uzimao, pa u razgovoru spomenuo poznatima, od kletve da ce me skupljati po cesti, da sam rizik na cesti, da ce mi zaustavni put biti +100 metara. Ukratko, katastofa ![]() ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#62109 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Kad pogledas sare i videe kaj su unaprijedili sa cc2 modelom jasno je da su ove tise, velim da je mana grubi asfalt, ne obican koji vidjamo svuda. Doduse tesko je i usporedit sa necim od prije obzirom da sam mijenjao i gume i auto. U 6 mj kad sam bio na moru na putu do plaze sam iz dosade gledao gume, kod nasih najvise cjelogodisnjih, a stranci su me iznenadili (A i DE) ogroman broj zimskih guma. Na svega 5-10% auta (raznih klasa) top gume, poprilicno me iznenadilo to.
![]() |
![]() |
#62110 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Meni su CC2 uvjerljivo tise od PilotSport4. Kako nema vuke motora, to mi je bio izrazito bitan faktor.
![]() |
#62114 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Nije mi problem dati taj novac ako cu biti zadovoljan i ako ce trajati kako treba. Cjenovno mi je isto dali kupio 2 seta po 750kn komad losih guma (za te pare nema dobrih u toj dimenziji) i traju mi 3 sezone zima ljeto ili 1500 dobre da traju isto, ali sigurnosno plus buka nije isto. Zato gledam cc2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#62115 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62116 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Nakon svih studija za kupnju cjelogodisnjih mogu rec da su cc2 najvise ljetne od cjelogodisnjih uz ponajbolje rezultate po zimskim uvjetima. Mozda na godinu izadju neke nove (ne michelin) koje ce bit bolje od mjih al zasad, imho, cc2 je najbolja cjelogodisnja guma. I da, onaj koji voli offroad i ide cesto po kamenitom makadamu neka izbjegava cjelogodisnje.
![]() |
![]() |
#62117 |
Premium
|
CC su "najvise ljetne" jer to jesu ljetne gume. Sluzbeno ih je Michelin zvao "ljetne gume, sa zimskim certifikatom". I zato su takav hit. Ostale su zimske gume koje su prilagodjene za visoke temperature. I to nikad nije davalo neke extra rezultate. Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#62118 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
A sad, sport i glazba ![]()
![]() |
![]() |
#62119 |
Strichek Moderator
|
Ne znam po kojoj logici zimske kroz cijelu godinu mogu bit bolje od allseason kroz cijelu godinu. Plastika ne mogu postat nakon dvije godine osim najjeftinijeg sita. Tvoje su raspadnute, kocenje i po suhom je upitno, a znamo da problem nije suho nego mokro. Cijena cc2 je u rangu ponajboljih ljetnih, zimske su skuplje, bar u mojoj dimenziji 205/55/16. Ili imas dva seta, ljetne/zimske ili 1 cjelogodisnji. Da ima snijega ko prije 5 god u Zgu vjerojatno bi ja i dalje imao dva seta, ovako smatram da nema potrebe. A da ne pricamo o temperaturama po zimi od 20 stupnjeva i hladna jutra u 4/5 mj kad ljudi vec skinu zimske…
![]() |
#62120 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Nego kad ste već na gumama, u nedelju idem u obečanu zemlju Nemačku po novi(ji) auto i ako je sve OK u ponedljeak\utorak vjerojatno moram kupiti nove gume kod nas. S obzirom da su na autu vjerojatno Čelostone Drift Maxxx ili do kraja ljeta budu sigurno u tom stanju, ziher me čeka kupovina. Kaj gledati u 215/45/18 ljetnih? Zimske bi trebale biti OK za bar još jednu sezonu, ali da se i na to pripremim 205/60/16 - tu pretpostavljam da bez brige mogu gledat 'ko i za stari auto (Focus Mk2) Conti TS, GY UG9, cijena nije toliko strašna u odnosu na trenutne. Ako ima veze Mazda 3 G120 AT, ljimuzina
![]() |
#62121 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Da li bi u slučaju prometne nesreće bilo policiji / osiguranju važno ako sudionik nesreće ima zimske gume usred srpnja? Legit me sad zanima ![]()
![]() |
#62122 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Zimske ili ljetne, boli njih ona stvar u srpnju, ali isto tako te može poslati na vanredni tehnički ili napraviti provjeru guma i vidjeti da je zbog loših guma napravljena prometna nesreća (auto tehnički nije ispravan), onda je to kazna. Znači bez obzira na uvjete i godišnje doba, ovo moraš ispuniti: Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#62123 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali reci da podrapana zimska Fulda drzi cestu bolje nego Potenza Sport, PilotSport, SportContact ili F1 Asymetric, to ne da ne drzi vodu, nego nema veze sa zdravim razumom. Mozda predlozit Pirelliju da u F1 ubaci podrapana zimske gume, pa da bolidi rade jos bolja vremena? Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62125 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
OtpriLke da, al točnije Pravilnik o tehničkim uvjetima veli (4) Dubina utora pneumatika po gaznoj površini mora biti viša od tvornički dopuštene dubine označene TWI oznakama, odnosno ako iste ne postoje najmanja dopuštena dubina je 1,60 mm. Neispravnost na cesti se utvrdi ako je ispucana, nepravilno istrošena (ćelava s jedne strane radi špura), index brzine, dimenzija, na istoj osovini različite gume itd. Inače najbolja zimska guma za 30+ stupnjeva mora biti bar 10 godina stara i pretvrda za zimu ![]() Nove zimske na tim temperaturama nikako, posebno ne oni koji rade puno km, za njih je najbolja opcija 2 seta već montiranih zimskih i ljetnih. Za one koji rade malo km, voze do 60km/h i koče 50 metara prije zaustavljanja-da, nova zimska cijele godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62126 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
![]() ![]() Jako ti je loša matematika, al dobro. Svak ima svoje. Samo naprijed u kupnji zimulja svake dvije sezone ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62128 |
Fresh Juice
|
Ništa, nordic way to go. One možda potraju tri sezone ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |