|
![]() |
#60513 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Imaš autotepisi.si https://www.autotepisi.hr/index.php?route=common/home A ja preporučam kao i kolega iznad mene Withcar https://www.withcar.hr/
![]() |
#60515 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Lito ide, pa da se i ja prikljucim diskusiji sa gumama. Sa C70 planiram tour skroz do sjevera Svedske/Norveske prek ljeta pa gledam gume. Trenutno je na nekim Yokohama kojima je DOT 2016, i za tako tezak auto se lagano kuzi da postaju plasticne. ESP i ABS mi se cesce pale nego bi volio, a stvarno ne divljam po cesti. E sad, taj auto ima upisano 205/55/R16 i 215/55/R16. Takodjer u knjizici kaze da mu je max brzina 260 km/h, no trenutne Yokohama na kojima je, su speed index V (240 km/h max). Sve u svemu, zanima me gleda li se speed index uopce na tehnickom i bi li me rusili za to? U 205/55/R16 dimenziji ima hrpa dobrih guma sa oznakom V za 600tinjak kuna po gumi, prakticki nista pametno sa oznakom W. U 215/55/R16 dimenziji pak ima dobrih guma sa oznakom W, samo sto pricamo o 1000-1100 kn/gumi. Eventualno 205/55/R16 - Pilot Sport 4 (91Y) za malo manje od 700 kn/guma, samo me strah da to pak ne bude prebucno. Nisam pametan, bilo kakav savjet/proporuka dobrodosao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60516 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60517 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Po meni Index nije bitan - jedino ako voziš tim brzinama (zakonski jedino po DE autocestama) ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60519 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Kad smo već kod guma, Vulkal supci digli cijenu za čuvanje i montažu. U subotu stavio ljetne, a zimske TS860 otišle na čuvanje nakon 6 sezona. Nemam ih di držati pa mi je jedino rješenje, ali očito ne više toliko ok cijenom. Na zimu ide novi set. Valjda će jedna biti 650-700 kn kako cijene luduju😅 Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#60520 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60521 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jednom na tehničkom sam bio u sličnoj situaciji i nije bilo problema sa nižim indeksom brzine (T umjesto H). Odnosno, nitko nije ništa spomenuo.
![]() |
#60522 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pojeftinjenje je dugo trajalo https://net.hr/danas/hrvatska/od-uto...b-a653d02fe7c2
![]() |
#60523 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Da, benzinske su krcate. Nemam volje stajati u redu za 50kn. Jedino kaj sam danas napravio je pošteno pranje (aktivna pijena i regularno pranje), čiščenje (stakla iznutra, sauganje, plastike i tepisi s četkom te onim sredstvom za tepihe iz DMa) i glancanje (vosak). Sad sam miran neko vrijeme. ![]() Citiraj:
![]() No da kad smo kod idiota u prometu danas oko 18:30 smjer Samobor na dr Franje Tuđmana neki izrod u BMWU s VT regama je prolatio da ga jebeš makar sa 150 cijelu kolonu u traci za lijevo (mi smo čekali u traci za ravno). Ušao je u križanje taman u prelasku s crvenog na zeleno za automobile. Objesna vožnja na najjače. Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 28.03.2022. u 19:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60525 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2020
|
Citiraj:
Sent from my SM-G991B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60526 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
Hm, u kojem smislu ti ta "krutost" gume ne odgovara? Ja ne mogu usporediti s drugima, ali eto već preko godinu dana mi je Gledring u gepeku, više puta tjedno se cucak (husky) vozi na njoj i mogu reći da nije izgrebana od kandži i da se lako čisti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60527 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
kad netko vec pita..da se ja nadodam ljetne 255/45/R20 105V ? gdje bi se to najpovoljnije naslo? ima neki scraper online cjenika guma? preko njuskala narucivao i autotepisi. najbolji mi je dosao sa autotepisi.si, najduze izdrzala kadica bez da je moj majmun podere.
![]() |
#60528 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Po slikama, autotrpisi i whitcar su ista stvar, samo druga naljepnica. Mislim da sam nekad davno narucio starcima s autotepisi, pa cu usporediti kad stigne.
![]() |
#60529 |
Pod naletima kopita zla
|
Tu ima super tepiha https://www.pro-mimato.hr/ Ako ćeš stavljati presvkale za škodu isto im se obradi. Ja sam odmah stavio nakon kupnje auta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60530 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2020
|
Citiraj:
Imam i tepihe od gledringa ali kalupi su bolji od Riguma. Baš su identični originalu bar za moj auto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60531 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60532 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60534 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
U Pevecu našao gume značajno jeftinije od svih ostalih shopova. Konkretno sam tražio Michelin PS4S, u R19 225 35 dimenziji i najjeftinije sam našao oko 1550kn po komadu i sad u Pevexu za 1440, ima i ostalih guma i dimenzija pa bacite oko ako tražite gume... |
![]() |
![]() |
![]() |
#60535 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Planira sam uzet bilstein B4 OE amortizere za prominit na Pandi 100hp, ali dok sam se ja odlucia vise ih nigdi nema, tj ima tu i tamo zadnjih a nema nigdi prednjih. Pitanje je onda koje druge uzet? Guglajuci po netu malo pucam na KYB, u rangu cijene bilsteina je. Ima li tko iskustva, kakvi su KYB amortizeri ili je to sve isto govno? Ima i jeftinijih (japanparts, monroe, ashika) ali na bas najjfetinije ne bi isa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60536 |
Pod naletima kopita zla
|
Sachs? ![]() Ja sam uzimao za clio, mislim da je frend uzimao njih za opel combo i drugi frend za e klasu merca. https://impexautodijelovi.hr/autodij...&bn%5B28%5D=28 Tj krešo je jeftiniji (za divno čudo) https://www.autokreso.hr/autodijelov...izer-10654899/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#60537 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Sebi sam za 308icu uzeo sachsa za koji kazu da je meksi i nisam htio kyb za koju kazu da je tvrdja - to dvoje mi je bila jedina dvojba. B4 tj entry level bilstajn nisam ni gledao. Meho me odgovarao od monroea jer je imao vise reklamacija nego od drugih proizvodjaca. Udobnost mi i ovako pati zbog 17" xl guma pa je sve islo u korist mekseg seta. Ne zalim se, lipo mi je, ali malo se bobam u zavojima ako se zaletim. Sad ce godina dana kako ih imam. Naspram 12 godina starih originalnih amortizera, nebo i zemlja.
![]() |
![]() |
#60538 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Meni je panda tvrda svakako, tako da tu se ne brinem ali su stari amortizeri (pretpostavljam originalni) i ne odraduju svoj posao pa auto zna divljat di ne bi triba. S obzirom na nedostatak ponude ostalih proizvodaca, bit ce kayaba cini se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60539 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60540 |
Takozvani influenser
Datum registracije: Jun 2005
|
Koliko vidim po prijašnjim postovima, forumaši ovdje nisu fanovi Tesle iz raznih razloga, ali ja sam tu da probijem led i javim dojmove ![]() Prošli tjedan preuzeo M3 Standard (LFP baterija, Ryzen MCU) i moram reći da je dojam fantastičan. Preuzimanje je bilo super - ljudi ljubazni, auto besprijekoran. Panel gapovi odlični, nikakvih vidljivih nedostataka u proizvodnji nema. Gledao sam ga 40-ak minuta sa svih strana prije nego sam krenuo doma. Došao iz Gigafactory Shanghai koji je moderniji od američkog i stoga ima puno manje QA problema s autima. Nadalje, novi 3D7 motor je malo slabiji od prethodnog 3D6 (208kW vs 239kW vršne snage) ali je zbog novog načina motanja navoja (hairpin) itekako učinkovitiji. I dalje vuče više nego dovoljno dobro sa 300+ks. Za vozit djecu i više nego dovoljno. Prošao cca 400km od preuzimanja i prosjek mi je oko 135Wh/km - daleko učinkovitije od bilo kojeg konkurenta, koji uglavnom ne idu ispod 200 čak ni lake noge na pedali. Baterija LFP, 60kW - puni se svaki dan na 100% jer LFP baterije trebaju biti punjene bar ponekad na 100% da se rekalibrira maksimalni SoC. Degradacija skoro pa nepostojeća, sudeći prema postovima na drugim Tesla forumima. Unutrašnjost super, softver super, upgrade sa Atoma na Ryzen ogroman pomak u glatkoći učitavanja mapa i općenito softvera, nema nikakvog trzanja. Imam na kući solarno i punjač koji koristi to, a po noći jeftina tarifa. Vozim se skoro za badava. Kad god prođem pokraj benge mi bude nekako toplo oko srca ![]() Mislim da nakon ovog ne bih mogao više natrag na dizlo ili bengu, a vozio sam od Astre F do E63 AMG... P.S. živim vani gdje su poticaji za EV drugačiji i ne isplati se financijski nikako uzimati skuplje modele |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|