|
![]() |
#541 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
IMHO, opet su ukakili neke stvari... Ovaj Pro+ kao da je korak natrag po nekim speckama ![]() - Pro više nije amoled, sad ti treba Pro+ - Pro+ je MTK - Pro+ nema sdcard reader (ako nekome to još uopće treba) - baterija je slabija na + S 65W punjenja na prošlim generacijama Pro modela došli smo do 33W na 9pro i samo 60W na pro+ Itd. Krenuli su kao i Xiaomi, što više modela valjda da bolje ide prodaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Naravno, moraju kopirati Xiaomi, jer su vidjeli da to pali. 9 Pro je promašaj po toj cijeni... Ali Plus baš i nije. Usporedba s prethodnim 8 Pro. 90 vs 60 Hz 60 vs 50w punjenje Kamera a OIS-om Stereo zvučnici Jedino fali micro SD... |
![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Premium
|
Imao je i moj stari Xiaomi OIS još prije 5 godina, ali softverski nikad nije proradio ![]() Realme 7 Pro koji sad imam ima 65W punjenje i stereo zvučnike, Amoled (ok, samo 60Hz) i istu masu kao i 9 Pro+ Ne vidim napredak? ![]() Mislim napredak osim procesora, 5G i sl. koji su i za očekivati. I još MTK koji je uvijek bio druga klasa iza SD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
MTK nije više odron kakav je nekad bio. Sa Dimensity serijom su napravili dobar posao. Još nisu izašli mobiteli sa flagship čipsetima Dimensity 8000 i 9000, ali po najavama bi trebali imati bolje karakteristike od SD G1 i Exy 2200, a manju potrošnju.
![]() |
#546 |
Premium
|
Ne pratim mobilne chipsete, a pogotovo MTK već dulje vrijeme. Ako su se poboljšali, super, bolje za nas potrošače da SD dobije konkurenciju. Meni su se Realme zaključno s G90T i G95 koje imamo doma pokazali nekompatibilni i problematični u nekim pitanjima. Sa SD7xx i 8xx nikakvih problema. Svejedno me smeta što su dosadašnji Pro srozali, a tek Pro+ je ono što je Pro dosad bio. Marketing ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Premium
|
Slažem se da je sve marketing, ali ne rade li to i drugi? Galaxy A53 ne donosi skoro ništa posebno novo. Novi čipset Exynos 1200, za kojeg ne znamo kakav je. SD778G je bio odličan na A52s. Baterija ide na 5000 mAh, i to je to. Redmi Note 11 Pro 5G donosi nešto jači 5G čip i brže punjenje. Drugih bitnih razlika nema, osim što su svi digli cijene. Realme 9 Pro+ ide istim tim putem, ali moraju paziti na cijenu, jer ako pretjeraju idu u teritorij Nord 2, Galaxy A72/A73, GT Neo 2 i Xiaomija 11T... MTK dominira tržištem čipova i prestigli su Qualcomm, a ove godine očekujem još više od njih....Nije to više ni izbliza ona sprdnja od kompanije od prije par godina... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Banned
Datum registracije: Dec 2020
|
Svaki exynos do sad (osim top modela) je bio smeće. Tak da mislim da ni ovaj neće biti ništa bolji. Uglavnom zanima me novi realme 9pro+ sa dimensity 920 chipom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Premium
|
Nord CE2 = Oppo Reno7 https://www.gsmarena.com/oneplus_nor...eview-2379.php
![]() |
#552 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Danas mi se na realme 6 pojavio problem prilikom zvanja da se ekran ugasi. Da li je netko imao sličan problem? Vidim par caki na netu s isključivanjem senzora itd, ali ništa ne pomaže. Ne vidim tko me zove, niti koga ja zovem te ne mogu prekinut.
Zadnje izmijenjeno od: domy1. 23.02.2022. u 06:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Premium
|
Poznate EU cijene GT2 serije https://www.dealntech.com/realme-gt-...cing-revealed/
![]() |
#558 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Premium
|
![]() Edit: ali u biti ima marketinska taktika, gdje ako prodaja ide lose, dignes cijenu proizvoda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Niti Realme 8 nema taj problem. Odličan mobitel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni se ponekad događa nešto slično na 7 pro, kad imam duge razgovore preko slušalica (žičnih). Samo GSM telefonija, ne i preko internet servisa tipa WA,... Ekran se zacrni nakon onih 1 minutu koliko je podešen i više se ne pali. Možda bi se upalio preko power tipke, ali to mi je podešeno da prekida razgovor pa nije opcija ![]() Ako dođe neka notifikacija za vrijeme dok je crni ekran, uredno se upali. Na volume tipke reagira, ali ekran se isto ne pali. Ne događa mi se stalno, a i za vrijeme razgovora (obično posao u pitanju) ionako ne prčkam po mobu jer su mi ruke na tipkovnici i mišu pa nije neki problem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Premium
|
Realme predstavio novo UltraDart punjenje od 100-200W. Puni bateriju do 50% za 5min. Nadolazeći GT Neo3 će dobiti 150W punjač. Tvrde da će tek nakon 1000 ciklusa punjenja baterija pasti na 80% kapaciteta.... https://m.gsmarena.com/realme_unveil...news-53350.php Oppo finalizira još impresivnije 240W punjenje, koje 4500 mAh bateriju puni do 50% za 3 i pol minute, a do 100% za 9 minuta... https://www.gizmochina.com/2022/02/2...150w-charging/ Zadnje izmijenjeno od: spawn. 28.02.2022. u 19:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Premium
|
Lakše mi je ovako: Valja mu brzina punjenja. To je više manje to ![]() -Automatic Brightness ne zna kad je sumrak kad je noć, uvik mu je noć i previše zatamni -Ne ubija aplikacije u pozadini, masakrira ih, cim se tabaš iz nje masakrira je skorz, pola aplikacija ne radi ocekivano zbog toga(teamviewer odma ubije konekciju, iako ostavi sliku u memoriji), za svaku ponaosob u settings moraš namjestiti da ne ubija tj. allow background -Dopušta zaključati samo 7 aplikacija -Neke aplikacije se čudno ponašaju(anydesk npr. ne može pronaći nearby devices, a na 5T to radi uredno) -Ne dolaze push notifikacije za neke aplikacije (telegram npr.), zato drzim 5T idalje upaljen -Loš Screen On time - u rangu sa OP5T sa 3300mah kad ugasiš Battery management gluposti, a opet ne radi dobro, dopunjavam ga svaki dan, srecom to je brzo -Always On Display je Sometimes On Display, nekad radi nekad ne -Fingerprint senzor nekad zamrzne, treba 10tak puta pritisnuti da skuzi da pritisces -Kada se ekran ugasi, ne puni sa OnePlus punjačem, dok je ekran uplljen puni i to brzo... -Bug kad se smanji ekran pa ga ne mozes povecat bez gašenja moba - kad sam ga uzeo notifikacije nisu radile na WhatsAppu, nasao neko workaround riješenje na forumu od OnePlusa -App switcher mi je crka par puta, kaze app not found, restart pomaže -Launcher je promptno zamjenjen sa Nova Launcherom. -Galerija isto zamjenjena sa nekom placenom sa gstorea -Settngsi lose organizirani, iskljucivao sam Spellcheck jedno sat vremena -Ne daju sarkit rupu od kamere (da tu bude permanentni notification bar) -Screen on time krivo računa, u 4 popodne kaže 4 sata u 6 popodne kaže 3 sata SoT ![]() -DND se pali sam od sebe u autu, to sam nasao rjesenje od nekog spanjolca sa realme foruma zakopano negdi duboko duboko u OS -Flashlight mozes upalit samo sa V black screen potezom, koji se pali u džepu redovno sam od sebe. V ne gasi nego ponovo upali upaljeni flashlight -120 hz češće ne radi nego radi kome je bitno, meni nije, vako i nako je iskljucen i stavljan na 60 -ako ti je bitno kamera je naaaah, previse opiči boje, izgleda wau dok ne vidiš da ti je dite narančaste boje kože i onda bude wtf -sporo pali kameru, u OP5T si u kameri za manje od sekunde (double tap powerbutton), ovaj ima neki isto brzi mod al otvori neki street, pa onda moras izlazit iz toga pa dok udjes u video, vec proslo. Ima jos stvari ali sam pozaboravlja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Premium
|
Zapanjujuće koliko bugova, i kad razmislim veliku većinu ovoga nikad nisam iskusio ni na jednom Realmeu... Flashlight palim i gasim na V bez problema Otvaranje kamere instantno Prilično dobar SoT na svakom Realmeu Finger perfektan Notifikacije ne kasne AOD nema problema Problem su automatic brightness, ubijanje apps na verziji s 8 GB RAM-a, galerija očajna što je lako riješivo, kamere nisu bog zna što... Tebe je baš pogodila loša sreća i čudi me da ga još imaš....Ne može nikakav update sve probleme riješiti. Previše je toga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Banned
|
Citiraj:
Dosta bugova baš me zanima jel bu 3.0 kaj rešil od toga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Premium
|
Nene, GT zatvara pretjerano agresivno ako volis da ti uvijek radi jedna aplikacija, skoro pa je okej. @locks, stvarno stvanro mrzim mjenjat mob, Instaliranje i konfiguriranje svih aplikacija mi je uzas, pogotovo jer phone switcheri ne prebacuju app data... a i OS imam na kompu windowse od 2012 ![]() ![]() Isto i sa mobovima, na 5t sam update na 10 odbijao godinu dana, svaki dan sam swipeao tu notifikaciju ![]() Jos jedan razlog zasto ne zelim mijenjati je sto stvarno nema moba za koji ja sad mogu reci da je meni wau. Zadnji takav mi je bio mi mix 3. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|