|
![]() |
#1 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
prestrašan!!!
Muškarac. Rane tridesete. U pomalo neudobnom položaju oslonjen na šank. Svako malo lizne od svog duplog pelinkovca. Po odjeci, nogama koje u ritmu muzike titraju po podu, po držanju tijela, prosto po svemu, može se reci, stereotipni Eros-Bosancero. Dva stola dalje, sama, mirna, sjedi lijepa žena. Po vanjštini bi se reklo da su generacija. Je li samo dobro ocuvana ili je stvarno ista godina proizvodnje, teško je reci, ali da dobro izgleda je fakat. - Mmmm, vidi one mace - pomisli naš glavni junak - baš dobro izgleda. Kako bi samo rado pricao s njom... Ali šta da joj kažem?? Tako sam prokleto stidljiv i svaki put kad pokušam pricati s nekom ženom, valjam samo gluposti.. Hm.. Znam!! Reci cu joj da sam se u nju zaljubio na prvi pogled. Ma, ne.. Radije ne.. Ismijace me i izvaliti neki od ženskih fazona na tu temu. Možda da joj pošaljem pice, a ostatak ce doci sam po sebi. Pih, baš sam smotan. U tom trenutku žena ustaje i odlazi. - Jebiga.. Stvar se sama od sebe riješi. Baš sam smotan. Kako mi fali hrabrosti svaki put. Toliko je tema o kojim bi se dalo nešto mljeti. Pa i upucavanje je za ljude. Šta mi može biti, da me odbije ili da pristane?! Ni od jednog od tih stvari se ne umire. Mada bi u ovom drugom slucaju umro od srece. Neka. Možda je i bolje ovako. Ko zna kakve bi mi sve probleme ova lijepa žena donijela... Par minuta poslije, žena se vraca i sjeda za isti stol. - Evo je opet!! Vratila se!! To je to! To mora da je znak! Mi smo odredjeni jedno za drugo! Sad cu joj prici. Valjda ispricam nešto interesantno! Sad ili nikad! Eksira svoj dupli pelinkovac da se okuraži, provuce ruku kroz kosu, uvuce stomak, ispravi ledja, lagano odšeta do stola za kojim lijepa žena sjedi, spusti se na slobodnu stolicu i dubokim glasom upita: "Jesil' ti to pišala?!"
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
DO-BAR! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
LOOOOOOOOOLčina ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bacc. ing. comp.
Datum registracije: Nov 2003
|
lol:clap: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
NITKOV
|
Ovo je istinito pismo kojim je nepoznati mladic u Hrvatskoj nedavno pokusao izbjeci vojnicku duznost. Stovani gospodine ministre obrane, Dozvolite mi da Vam objasnim svoju situaciju u nadi da cete moci razrijesiti moj slucaj. Trenutno cekam poziv u redove HV. Imam 23 godine, ozenjen sam 47-godisnjom udovicom, koja ima 26-godisnju kci. Sa tom kceri ozenjen je moj otac. Ozenivsi kci moje zene, moj je otac postao i moj zet. U isto vrijeme, moja je zena tasta mome ocu, a kci moje zene moja je maceha. U sijecnju zena i ja dobismo sina. To je dijete brat oceve zene, a zet moga oca. U isto vrijeme, to je dijete i moj stric, jer je brat moje macehe. U svibnju zena mog oca rodila je sina. To je dijete moj brat, jer je sin moga oca. U isto vrijeme, to je dijete i moj unuk, jer je sin zenine kceri. Dakle, ja sam brat svoga unuka, a s obzirom da je muz necije majke i otac toga dijeteta, ja sam i otac zenine kceri, te brat njenog sina. Jasno je, dakle, da sam ja svoj vlastiti djed. Nadam se da sam sve jasno objasnio. Nadam se, gospodine ministre, da cete me razrijesiti vojnicke duznosti, jer zakona nalaze da sinovi vise od dviju generacija (dakle djed, otac i unuk) ne smiju istovremeno sluziti vojsku. Hvala vam na razumijevanju. Odgovor Ministarstva Odbrane RH uslijedio je nakon dva tjedna. U izvjestaju pisalo je: Osoba je permanentno razrijesesna vojnicke duznosti, zbog sumnje psihickih nedostataka i mentalne nestabilnosti koje su poslijedica kaotickih odnosa unutar obitelji.
![]() |
#9 |
NITKOV
|
ZADAĆNICA FILIPA GAŠPARA (08.11.2001) Gdje Leje se kupusa zbiše I zora ih rumenom vodom zali Zeleno vime siše Materi klenić mali "Moj doživljaj poezije Sergeja Jesenjina" Vrlo je teško objasniti pjesmu poput ove. No to ipak nije problem samo ove pjesme nego općenito svih pjesama Sergeja Jesenjina. Budući da sam već napisao ovu pjesmu na početku, lako je zaključiti da ću se u ovoj zadaći usredotočiti upravo na nju. Prvo ću napisati ponešto o svojim razlozima zbog kojih sam odabrao ovu pjesmu. Sve je počelo kad sam danas došao u školu i saznao da pišemo školsku zadaću iz hrvatskog. To mi je probudilo sjećanja na prošli sat hrvatskog kada je profesorica najavila pisanje, ali ja sam očigledno zaboravio. No dobro. Neposredno prije hrvatskog imali smo sat filozofije na kojem mi je moj prijatelj i suradnik Josip Dvornik rekao da ima nekakvu knjigu od Jesenjina. Ta vijest me je iznimno obradovala zbog toga što sam u toj knjizi prepoznao materijal za svoje novo djelo iliti ovu zadaćnicu. No dobro. Moram priznati da sam prelistao cijelu knjigu koja je puna Jesenjinovih pjesama. U početku sam planirao odabrati pjesmu slučajnim otvaranjem knjige ali bih uvijek otvorio neku dugačku pjesmu, pa sam naposljetku odustao od te metode 'Slučajnog odabira'. Tada sam krenuo u potragu prema naslovu. Pokazalo se da ima desetak pjesama sa vrlo zanimljivim naslovima ali i velik broj onih bez naslova. Prvo moram napomenuti da su ove sa zanimljivim naslovom sve dugačke pa sam bio prisiljen odustati i od toga. Preostalo mi je jedino da obradim pjesmu bez naslova. Izbor je pao na ovu koja se nalazi iznad naslova ove zadaće. Zašto? Iskreno rečeno glavni (i jedini) razlog je njezina dužina. Zauzima samo četri reda u knjizi, pa tako i u mojoj bilježnici. Pjesma je vrlo nerazumljiva za mladog mladića poput mene. No unatoč tome ja ću pokušati opisati svoj doživljaj ove pjesme. Kao prvo, ova pjesma govori o nekakvom kupusu i to je ustvari jedino što ja razumijem u njoj. Sada ću pokušati obraditi svaki stih zasebno.Tako ću možda uspjeti shvatiti značenje cijele pjesme u ukupnosti. Prvi stih: Gdje leje se kupusa zbiše. Što reći o ovom stihu? Kao prvo, ne znam šta su leje. To me podsjeća na riječ aleje, što su ustvari nekakve ulice, pa onda pretpostavljam da su to ustvari redovi kupusa. Već sam nešto postigao; preveo sam prvi stih. Gdje redovi kupusa se zbiše. Sada je krajnje vrijeme da prijeđem na drugi stih koji glasi: I zora ih rumenom vodom zali. Moram priznati da mi je ovaj stih razumljiv. Govori vjerovatno o tome da je kupus vlažan od rose pa izgleda rumeno kada je u zoru izložen prvim zrakama sunca koje dolaze iz smjera Japana. Još jedan stih je riješen ali činjenica je da stvari sada postaju gadne zbog toga što su preostala dva stiha stvarno ružna. Treći stih: Zeleno vime siše. Šta bi sad to trebalo značiti? Vime imaju krave, koze, ovce…, ali kakve to veze ima sa kupusom. Još piše i da je to vime zeleno, što je apsolutno nemoguće. Recimo da sam sada gotov sa ovim stihom, ali kao da i nisam zbog toga što sam doživio potpuni debakl u pokušaju objašnjavanja ovog stiha. Nisam baš optimist u slučaju prevođenja idućeg stiha ali barem ću pokušati, zato da ne ispadne da nisam hrabar. Četvrti, a samim tim i zadnji stih glasi: Materi klenić mali. Svaka normalna osoba će bez većih problema zaključiti da je ovaj stih abnormalan i deformiran i da ga ne može nitko prevesti. Vrijeme je da nešto napišem nešto o ovoj pjesmi u njezinoj cjelokupnoj obuhvatnosti. Ova pjesma je dosta nerazumljiva. Što je uzrok? U knjizi piše da je ovu pjesmu preveo neki Golob. On je ovu pjesmu tako dobro preveo da ja imam osjećaj da bi ju mnogo bolje razumio na Ruskom jeziku. To je pomalo žalosno. Žalosno je i to što sam već malo previše napisao o Jesenjinu pa se nisam uspio osvrnuti na probleme u svijetu, i u Bjelovaru, u zadnje vrijeme. Što bi Jesenjin rekao da vidi što se sada događa? Bombe padaju na sve strane, Antrax na svakom koraku. No to su ustvari manje važne stvari za čovjekov opstanak. Važno je to što se Đordan vratio na parket. No to ima i svojih negativnih strana. Opet će vrtoglavo porasti prodaja Đ-ordanovih tenisica (ovako je rastavio riječ Đordan, op.a.). Svi znaju zašto je to loše. Postoji i dobra strana napada na Afganistan. Tamo je donedavno glavna grana proizvodnje bila proizvodnja droge. Sad se talibani ne mogu koncentrirati na to. U Bjelovaru se u zadnje vrijeme gradi obilaznica. Svi ljudi imaju barem jedan bubreg, a ako ne onda nisu ljudi. Kada su bubrezi bolesni onda se ide na dijalizu. Gadno je kad ni to ne ide. U prošlu srijedu su u ROCK KLUBU svirali narodnjaci – srpski. Ja sam malo bio tamo i nije mi se svidjelo. Bila je živa muzika. Pjevač je izgledao ko Haris Đinović samo što nije bio inteligentan poput njega. Sada ću navesti pjesmu Harisa Đinovića: Ostarit ću, neću znati Dal’ ćeš zamnom Zaplakati Ko ja za tobom Ova pjesma je također u četri reda ali je mnogo razumljivija od Jesenjinove. Iz toga se može zaključiti da je Haris Đinović bolji pjesnik od Jesenjina. U samom završetku moram istaknuti moj krajnji dojam o Jesenjinu, ovoj pjesmi i cjelokupnom njegovom opusu. Pjesme bi odlično zvučale kada bi bile uglazbljene uz harmoniku. Da je Jesenjin još živ mogao bi pjevati u duetu sa Džinovićem. Kladim se da bi to bio svjetski hit. No šalu na stranu. Jesenjin je jedan od najvećih pjesnika svih vremena, ako ne i najveći, i to nitko ne može osporiti, a kamoli ja. Ja sam svjestan da ova moja zadaća baš i nije uspjela ali zato sam označio zvjezdicama koji djelovi ustvari i nisu njen sastavni dio. Ti djelovi su umetnuti zbog mojeg osobnog zadovoljstva. To ću sada objasniti. Ja doma imam sve svoje zadaćnice i uvijek kad sam tužan pročitam ih, te sam odmah bolje raspoložen. Molim vas da mi ne date 1. OCJENA: NEDOVOLJAN (1) A ovako je zadaćnice bjelovarskih genijalaca komentirala njihova profesorica hrvatskog jezika: "Pa ovo što vi radite i pišete nije normalno. Ta vaša djela su monstruozna, nevjerovatna. Kad ja to čitam, pomišljam da li se vi meni rugate kad pišete ovakve gluposti i nebuloze... Morbidna i monstruozna razmišljanja... Nevjerovatno..."
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ovo frend napisao u trenutku inspiracije.. not bed OcKEY!je okej! U vašim godinama svašta se događa: neki nemaju noge, neke cure imaju brkove, neki dolaze do spoznaja da ih privlace istospolne jedinke, neki su samo hermafroditi, neki slušaju underground narodnjake ili cak Avril Lavigne, neki gledaju Milijunaša…uh, cudan je ovo svijet…jako cudan…fakat jako! Ali to nije bitno, ni najmanje! Dakle, djeco moja premila, teta Goga je tu kako bi vam pomogla i ucinila vaš svakodnevni život ljepšim! Ona je diplomirani inženjer poljoprivrede i šumarstva te samohrana majka devetnaestoro prirodno uzgojene djece. Ona je vaš spasitelj! Evo, ovo je njen trud, njeno sve… Teta Goga! Imam 12 godina i 220 kila i dva sam metra visoka. Svi me zajebavaju da sam debela svinja nepodojena, a onda postajem histeriena i ne mogu se kontrolirati pa mi se zna dogoditi da pojedem kolegu iz razreda. Treniram americki nogomet i volim jesti …sve volim jesti! Molim te, pomozi mi ako uopce imam problema! Debela Bertha Kokoško neocerupana, nemoj mi ocajavati! Nisi debela. Tvoji kilogrami primjereni su djetetu u tvojim godinama. Što se tice prehrambenih navika i konzumiranja razrednih kolega, to je u redu. Prehrana mora biti raznovrsna i bogata proteinima. Nastavi s treniranjem i za boga, nabavi si vibrator jer ocito nemaš nikakav seksualni život. To sam zakljucila citajuai između redaka!;-) Najdraža tete Goge! Ja sam mladic iz Žepca! cuh da pomažeš djeci s problemima pa me to potaknu da ti napišem ovo dirljivo i potresno pismo. Naime, dilema je sljedeca. Imah nešto na umu, ali zaboravih. Oh, da! Na oca sam transvestit+peder i svjestan sam da je to posve u redu. Međutim, brine me to što su mi se u zadnje vrijeme osim momaka poeele sviđati i djevojke. Jesam li ja u redu? Što da poduzimam? P.S. Je li ured ako sam malo incestuozan? sexyBEAST Kriploidu nepoštrigani, dragi druže Papaniau, sretni smo što smo primili tvoje pismo i što smo u poziciji da ti možemo pomoci. Vidiš, ti si neodlucna mazga bez imalo kulture. Ako si vec odlucio da si peder i ako je to tradicija u tvojoj obitelji, ne vidim i ne pronalazim razloga da ti budeš strejt. Vidiš i ja sam imala fazu kad su mi se sviđali muškarci. Kao posljedica te ludosti u mladosti proizašlo je mojih devetnaestoro kopiladi. Ali onda sam nakon nekog vremena shvatila da sam skrenula sa svog životnog puta i vratila se karijeri profesionalne lezbijke. Ali ti se ne daj, ne daj da te sotonine zvijeri odvuku na krivi put, da te namame jeftinim Kandit cokoladicama…NEEEEEE!!! Blagoslovio te dabogda i isto tako cuvao svevišnji Bog! P.S. Naravno da je uredu malo biti incestuozan! Nismo li svi!? Koleginice moja školska, partnerice plesna, oh Gogo! Ja sam pedesetogodišnja neudavaca i apsolventica tokarsko - šusterskog fakulteta. Prilicno sam u điru ali uvijek kad se u društvu na tulumima spomene EMIEAK ja pocrvenim i postajem izbezumljena jer ne shvacam znacenje tog izraza. Molim te, kao prijateljicu, kao clanicu Društva za izradu figurica od kaucuka u prirodnoj velicini, pomagaj!!! Zbunjenaxxxxxxxxxxxxxxxxyxxxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyx Stoko sitnog zuba, naravno da cu ti reci što je to EMIEAK. To ti je, zlato moje neobrazovano, gnojna oteklina ocnog kapka tebi možda poznatija pod imenom JEEMIEAK. Strueni naziv toga je Laucius Jechomovalis Uspalitis Sexualis. Služi za seksualno poticanje, zadovoljavanje, izdržljivost… Medikamenti za izazivanje emieka mogu se naci u svakoj bolje opskrbljenoj ljekari ili obližnjem kiosku. Za posljedice i negativne nuspojave obratite se vašem lijecniku ili ljekraniku. P.S. Jebi sebi majku svoju za onog decka kojeg si mi otela ispred nosa u 7. razredu. Dobro se ti sjecaš, svinjo nepomuzgana!… Sretno!!! STVARNI ŽIVOT Bila sam mlada. Prije mnogo godina bila sam mlada. I da ne bi bilo nesuglasica nisam bila nešto previše stara. Imala sam malo godina. Izlazila sam s tri deeka istodobno. Jedan je bio bogalj u kolicima bez ijednog ekstremiteta koji je obožavao kad bi mu na transfuziju instalirala arsen jer je volio nacin na koji je nakon toga umio bazditi, vonjati… Taj je bio jako seksy. Drugi je bio gluhoslijeponijemi farmer s podrueja Dalmatinske Zagore. Najviše sam voljela njegove poglede ujutro, okupane rosom, milovane suncevim zrakama u podne… voljela sam njegovo šaptanje, mumljanje tijekom spolnog akta…Treci je ipak bio bez premca, bio je toliko naocit da mu nijedna djevojka s našeg odjela za autistiene nije mogla odoljeti…Bio je malo anoreksiean…Zapravo imao je glavnu ulogu u filmu MLADI I ANOREKSIENI…Jako dobar film…Ipak, ja sam se istinski zaljubila u kravu svoje prabake Ivanke, Mazulju zbog crvenih vimena koja su se vijorila na laganom povjetarcu. Baš u to vrijeme kad sam shvatila da je ona izabranica mog mladog naivnog srca, moja su tri decka poginula na paraolimpijskim igrama od prevelikih napora nakon iscrpljujuaih meceva u šahu, pikadu i premještanju cackalica s jednog mjesta na drugo. Tugu sam ubijala oralno i analno… skupa s Mazuljom. Posebno lijepo nam je bilo subotnjih veceri kad bi nam se uz vatru pridružili i ostali iz sela. Uvijek sam voljela te seoske orgije… nažalost moja ljubav postala je ovisna o heroinu i pocela se prodavati po obližnjim selima…Plakala sam, konstantno. A onda se zaljubila u modnog agenta koji joj je obecavao silne revije samo kako bi je navukao u postelju. Proklinjala sam dan kada sam je upoznala. Željela sam joj pomoci, ali nisam znala kako, što da radim…Voljela sam tu kravu. Umrla je 16. ožujka 1843. nakon što se toliko predozirala da je zapravo uspjela poletjeti, a onda ju je u zraku, negdje na križanju 28. i 34. pokupio cazmatransov Bojing 007,37. Eto, to je moja prica. Otada sam silovana po tulumima i primam prijetece pozive, no ne bojim se jer mi baka radi kao zaštitar u Zvonimir Security. sheepo
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
E, vidis, ovo je BOLESNO dok su postovi prije tvog smijesni... Nadam se da nisam jedini koji uocava razliku... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Baš bolesno. ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
LOL
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
[QUOTE]Originally posted by buljo [B]Ovo frend napisao u trenutku inspiracije.. not bed ovo ja pisem redovito petkom i subotom naime tada imam para za inspiraciju, ovo tu je soft buraz ja znam u par sati napisati deset stranica al ponedjeljak kad vec polako dolazim ksebi citam i nevjerujem koji sam bolesnik, al y3b1g4 navika. nego jesi ti s tresnjevke? poznat mi je nadimak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Koji su to likovi. Svaka im čast :clap: |
![]() |
![]() |
|
|