|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
preporuka za kučište
Molio bih preporuku za nekakvo big tower kučište koje nije preružno, do 600kn, bez napajanja. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
nadji bilo sta da je od aluminijuma i sve ce ti biti fino ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
a gdje ces naci alum. kuciste za 600kn i to big tower ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
A zašto BigTower, postoje i super midi kućišta koja su za 12 uređaja:confused: Je bi ti to waser hlađeneje pa ti treba mjesta ili imaš uređaja pa bi ti još mjesta. Ja sam stara kola pa ili je mister Mkkejs ili TASK. Moj TASK 3700 trenutno udomljava Floppy, dva HDDa, CDRW, CD, dvije ladice i ima još mjesta za dva harda i jedan 5,25" (recimo DVD), ti to dosta mjesta:confused: Imaš i modele sa sondama za HDD, CPU, System, samo jedan šaraf drži sve, ... vidi http://www.task.com.tw/ za ostale modele. Topla preporuka za modele 3700 i ono Saxon (mislim 3800) nisu niti ova dva ovogodišnja modela loša.
![]() |
#5 |
Premium
|
pa ja jedino znam da se na kucistu nevalja stediti, jer sve ove druge stvari zastare za godinu dana, dok dobro kuciste mozes koristiti godinama bez ikakvih problema.
![]() |
#6 |
Premium
|
aluminij za tu lovu nećeš dobiti, a čak mislim da ne bi mogao ni midi tower aluminijski.Kupi neko opako Antecovo kućište.Oni su dosta kvalitetni i stvarno ti mogu služiti puno godina.Koje napajanje imaš?
![]() |
#7 |
I feel devilish today ...
Datum registracije: Oct 2001
|
Naravno aluminij ima smisla SAMO ako nosas kuciste uokolo. Inace nema razloga da das tolko para za aluminijsko kuciste. Naravno osim st se mozes kurciti po forumu ![]()
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Chieftech midi tower u TechnoMaxu ( King Cross ) 589,00 Kn - 5% za cash. Ipak ako imaš love za Antec ( po onome kaj Nara piše ) mrak kučište za tu cijenu. Samo kaj je opet midi ![]() Dobar, drugim riječima skup, Big tower od 600 Kn za sada neznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Kažeš bez napajanja ?? Chieftec all the way.... AOpen isto radi super kućišta, ako nađeš model bez napajanja <600kn, ako ti se iz nekog razloga ne sviđa chieftec ili AOpen onda će i TASK poslužit |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
..
|
slagao sam chieftec big towera prosli tjedan...cura mi je dobila komp...i moram reci da sam razocaran... 1) u donji tray nemozete staviti tri diska jer srednji disk smeta grafickoj pri vadjenju..sto znaci da ako hocete vaditi disk van morate maknuti graficku... 2)da bi stavili disketu ili cdrom morate skinuti prednju masku...nije najprakticnije ali je ok... 3) kliznici za cd-rom i nisu najkvalitetniji...pa se cd-rom malo drma u kucistu ali ne prvise... 4) ima granicnik izmedju gornjeg i donjeg dijela kucista koji ima premalu rupu da bi se proveli kablovi...pogotovo ako imate epox 8rda+ koja ima proc na sredini ploce... 5) napajanje ima jedan vent i k tome se spaja na maticnu plocu..jako glupo... 6) vrata mi se cine da nisu od bas najbolje plastike...ne znam koliko ce dugo izdrzati otvaranje zatvaranje... ima i dobrih strana... 1) ventove se lako stavlja posto imaju plasticne drzace pa nema sarafljenja... ma ima jos dobrih strana samo sto sam vise ocekivao...za 680 kn ipak ocekujem vise.... tako da ga prvo detaljno pogledate prije kupnje...pogotovo zato sto midi tower nema onaj granicnik pod 4) koji sam naveo.... eh da i ako kupujete big tower ocekujte ga u crnoj boji...svi imaju samo te dok su u melcompu u drugim bojama i do 1000kn (bez napajanja)..a crna boja mi bas nije luda ideja zbog ljeta i vrucina... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |||||||||
Senior Member
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Big tower mi treba zbog vodenog hlađenja. Svidjelo mi se Aopenov big tower700 kakva su iskustva s aopenovim napajanjima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Jel uopće pametno držati diskove u onom kavezu nad napajanjem?:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Somewhere around Barstow
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() ![]() Ja se već ponadao da ima kod nekog švercera, a kad tamo brus ![]() Hah ništa, koliko para toliko muzike ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
|
Citiraj:
Najjeftinije celicno kuciste sa par ventilatora je efikasnije od najskupljeg aluminijskog bez ventilatora. To je zato jer ideja odvoda topline je preko izbacivanja zraka a ne vodljivosti samog kucista. Vodljivost samog kucista ne utjece previse na temperaturu unutra (pod uvjetom da je propisno ventilirano).
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
AOpen su više nego veoma dobra kućišta. Imaš Big Tower AOPEN, HQ08, sa 300 W za 941,00 kn. U jednoj firmi imam 5 istih takvih (ne baš istih, nisu big već midi ali su istog dizajna sa tim plavim obrubom na desnoj strani) i rade bez greške još iz vremena STORM computersa koji je isporućivao računala baš u tim škatuljama. Ti PCi inaće rade od 07:00 do 18:00 i tako svaki dan zadnijh tri godine i trpe nestašice struje (proizvodni pogon pa se elektrosustav razleti) istina da im pomažu UPSovi ali ... Uglavnom kućišta su OK ali cijena je veča od tvog proračuna pa ja i dalje predlažem 400W TASK Saxon 3800, ima mjesta za 12 uređaja, ima tri temperaturne sonde, ladicu po želji umjesto jednog 5,25" mjesta (za CDe, šarafe, ...), držać za 5 CD boxova na krovu kućišta i dođe 669,00 kn u Formelu
![]() |
#21 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 | |
|
Citiraj:
Kuciste je termalni podsustav tvoje sobe. Temperatura sobe apsolutno NE ovisi o vodljivosti BILO KOJE komponente na kucistu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
E vodeno je žderać mjesta, pa onda mu fakat treba THE BIG TOWER ![]()
![]() |
#27 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja osobno na ovoj konfi imam jedan killer na lijevoj stranci (strana gdije je MBO) i jedan na kucistu iznad napajanja, tank s pumpom je kod graficke kartice i to je to. Narafno sa strane je plexi i ostale pizdarije ali o tome cemo u drugoj emisiji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|