|
![]() |
#1 |
Just4Fun
Datum registracije: Nov 2003
|
Pitanje o grafici u prijenosnicima
zanima me di ima opisa grafičkih kartica koje se koriste u prijenosnicima? ili ako netko zna ukratko zanimaju me prijenosnici sa X200,X300,X500,X700 grafičkim karticama-zanima me da li su to sve zasebni grafički procesori ili neki koriste sistemsku memoriju? i kad bi uspoređivali recimo radeon mobility 9700 sa nekim od ovih gore-da li je 9700 bolja od nekih ovih... unaprijed hvala
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
To su sve samostalni graficki cipovi iako su u pravilu slabiji od svoje stolne brace, sto po taktu sto po manjku kojeg pajpa. isto tako mogu djelit sistemsku memoriju, ali uglavnom ovi "jaci" imaju svoj vlastiti ram. Mobility Radeon 9700 je otprilike po performansama jednak stolnom R9600 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
eto konkretno ovaj kod mene u sigu guta 11k 3dmarkova01, oko 4k mark03 ako se dobro sjećam... a igre... guta colina 2005 na max 1280, warhammer 40k 1024 mid i sad se više ne sjećam kako su ostale bile. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Just4Fun
|
e bas me i to zanima, jel 9700 mobitlity bolji od ovih mobility sa x (x200,x300,x500...) oznakom? jedino sam kod x200 primjetio da su neki u opisu prijenosnika pisali da dijeli memoriju. a za ove ostale nisam vidio... jer planiram kupiti FSC Amilo PRO koji ima mobility x300 sa 64mb pa me zanima jel jaci od 9700? hvala
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
x300 nije, ali x700 je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Just4Fun
|
jel mi može neko potvrditi informaciju koju sam dobio u mikronisu-kaže lik da taj FSC sa x300 grafičkom dijeli sistemsku memoriju... ja sam iskopao neki manual gdje piše da je to extrena grafika sa 64Mb i ne piše nigdje ništa o dijeljenju sistemske memorije? ovo mi je važno jer ako dijeli sistemsku sigurno ga ne bi htio uzeti...radije onda R9700...
![]() |
#7 |
Guest
|
ja mislim da imas nekih verzija koje dijele memoriju, nekih koji ne.... mislim da one s ati-jevim chipsetom na laptopu dijele (obicno nemaju x300 naljepnicu na laptopu), ali u svakom slucaju ti je 9700 bolja.... nego, na koje laptope mislis? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Ako "važeš" između X300 i R9700 onda nemoj voditi računa o tom dijeli li X300 mem ili ne, jer 9700 opere pod s njom ![]() Ja bi definitivno uzeo 9700, bez obzira što je to nešto starija generacija čipa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Just4Fun
|
prvo sam se odlučio za FSC Amilo Pro V2045 - http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=2479&catid=29 koji ima P M 1,7, sata 80Gb, ddr2 512, i gigabit lan u odnosu na FSC Amilo M-1425 koji je sa P M 1,6, ata 60Gb, ddr 512 i bez gigabit lana, a ostale karakteristike su im podjednake... tak da sad važem- ak je ova x300 zasebna grafika sa 64mb, onda ostajem pri tome jer mi je ipak jaci proc, sata hard i brza mema, dok ak dijeli sistemsku memoriju onda bi ipak ovaj sa 9700... šta mislite o tome?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Just4Fun
|
e da jel mi može onda tko točno odgovoriti dal ta x300 dijeli sistemsku memu ili ne? lik u mikronisu mi je rekao da dijeli...a sad sam uspio iskopati neki manual gdje piše za taj V2045 da ima eksternu grafiku...
![]() |
#12 |
Guest
|
mislim da taj model ne dijeli, ali nisam siguran...neda mi se sad kopat po netu, ak se strpis do sutra navecer, javit cu ti tocno.... a zasto ti je uopce toliko bitna graficka kod laptopa?? nije valjda za igre?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Just4Fun
|
a nije za igre, nego imam fobije od integriranih grafičkih kartica... ![]() kad sam vidio šta se sve radi sa windowsima i dijeljenjem sistemske memorije (tipa - komp ima 128MB rama, s time da je 32mb dodijeljeno grafičkoj a na tome se vrte win xp!!!)
![]() |
#14 |
Just4Fun
|
odluka je morala biti donesena danas... :P lik iz nitela mi je rekao da "valjda" nije djeljiva-nije mogao naci tocnu inf...dok mi je lik iz mikronisa potvrdio da ta u modelu V2045 ima svojih 64mb (znaci jucer su mi krivo rekli), nije nista govorio o mogucnosti dodatnog uzimanja memorije... to sam pronasao ovdje na pcekspertu u clanku o grafickim karticama donjeg segmenta, ali stolnih verzija...(valjda to vrijedi i za prijenosne)... i uh ovo me je boljelo kad sam vidio da je x300 bila najlosija od svih testiranih...no kao sto sam rekao nije mi tolko vazno, samo da je "svoja" graficka eto to je to...V2045 dolazi krajem sljedeceg tjedna... a sto se tice ove price o X300 - kolko sam skuzio tam gdje pise: Ati mobility radeon x300 64Mb - to je vlastita memorija Ati mobility radeon x300 128Mb - to je dijeljena - samo nisam siguran da li je to 64Mb vlastite, a 64Mb uzme od sistemske (pretpostavljam da je tako jer sam to zakljucio iz clanka) ak imate jos koju informaciju, savjet itd...napisite je slobodno ili ak sam nes netocno zakljucio ispravite... hvala na pomoci
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Ova X300 64MB ti ima 64MB na sebi a povlaci ili do 128 ili do 256MB sistemske memorije...U svakom slucaju savjetujem da doplatis na svakom laptopu 300-tinjak kuna do 1GB memorije...ni neki izdatak s obzirom na ukupnu cijenu, a neusporedivo je ugodnije... Steta sta si iz Zagreba jer ja bi ti preporucio da uzmes iz Impulsa: AMILO A1667G * AMD Turion 64 Mobile Technology ML-32 Processor * Microsoft Windows XP Home * Microsoft Works 8.0 * 512 MB DDR, 80 GB HDD * 15.4 WXGA GLare, 16:9, DVD Multi Format DL Burner, WLAN * ATI Mobility Radeon X700 128 MB * Jamstvo 2 godine 9.810,00 kn (PDV uključen) Nemoj gledat samo nazive modela...jer vidis ovdje A1667G dolazi sa X700 128Mb, a u drugim ducanima sa drugim grafickim karticama... Ako ti je graficka bitna ni ovo nije losa alternativa: ACER Aspire 5024WLMi • Procesor: AMD Turion 64 ML-34 1.8GHz • Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800 • Grafički sustav: ATI Mobility Radeon X700 128MB • Radna memorija: 512MB DDR (proširivo do 2GB) • Tvrdi disk: 80GB ATA • Optički uređaj: DVD RW DL • Dimenzije: 363 x 278 x 32.9 mm • Masa uređaja: 3.07 kg • Jamstvo: 12 mjeseci • Baterija: 3 h • Operativni sistem: Windows XP Home • Modem: da • Mreža: da (Gb LAN) • Bežična mreža: da (802.11g) • Audio ulazi/izlazi: da • USB podrška: 4 x USB 2.0 • PCMCIA: da • TV out: da • FireWire: da • VGA izlaz: da • Infracrveni port: da • Čitač kartica: da (6-u-1) 9836 Kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
slazem se....turioni gaze, a x700 takoder ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Just4Fun
|
gledao sam ovaj drugi lap sta si napisao, acerov sa turionom, al nekak sam mislio ipak se drzat pentiuma m, nisam imao nikakve inf o turionima i kakvi su u usporedbi sa P M (osim sto su 64 bitni)
![]() |
#18 |
Guest
|
ja sam procitao jednu recenziju od 14str (kad su dosadna predavanja ![]() usporedivali su skoro identicne laptope (hp-ove) sve isto, osim procesora (i chipseta naravno).... turion je u svemu malo bolji, pa i u trajanju baterije.... jedina prednost pentiuma je bila dual chanell memorija, ali kad je bila u single chanellu, turion je imao bolje rezultate sa svojim ddr-om, nego pentuim sa ddr2... uglavnom, tu su negdje, kojeg god da kupis neces pogrijesit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Just4Fun
|
e pošto smo to sad riješili, zanima me vaše mišljenje o torbama? neznam da li će mi doći torba s ovim ili ne, al svejedno razmišljam o nekom kvalitetnijem ruksaku...pa jel ima tko kakvog iskustva s torbama i gdje da počnem prvo tražiti? hvala
![]() |
#22 |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
ruksak ti je zakon za laptop, pogotovo ako si pjesak, a ako uzimas torbu bolje je uzeti sa vise pretinaca nego onu u koju stane samo laptop ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|