|
24.09.2020., 14:57 | #1951 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Stvarno mi nije namjera potegnuti neku spiku apple vs što god. Ali evo čisto moja perspektiva korisnika apple watcha, možda nekom pomogne u odabiru... Imam apple watch 5 nekih godinu dana i nisam mu našao ni jednu veću manu. Naravno da bi radije da mu traje baterija 7 dana a ne 1, ali mi ne smeta jer sam do sad svaki sat skidao prije spavanja, neovisno o trajanju baterije, jednostavno ne želim ništa na ruci dok spavam. 99% vremena ga koristim od nekih 8 ujutro kad se dignem, pa do nekih 11 navečer. Baterija mi bude na cca 40-50%. S tim da ga stvarno koristim po danu, računajući i korištenje pri redovitom trčanju (od 6 do 12km, ovisno o danu) pa stvarno ne znam odakle im tih "up to 18 hours". Ne znam što mu čovjek mora raditi da toliko cucla bateriju I umjesto da ga odložim gdje god, ja ga odložim na bežični punjač, ono... 0% dodatnog efforta u odnosu na inače. Po meni odlične stvari na apple watchu: 1. jako precizan GPS 2. odlično mjerenje otkucaja srca 3. apple pay 4. javaljanje na pozive (perfektna stvar ako me netko zove dok taman kuham ili radim nešto gdje mi trebaju obje ruke - ni jednom, ali doslovno ni jednom, mi nitko nije komentirao za kvalitetu zvuka/signala, ne skontaju ljudi da nisam na mobu. A sugovornikov glas je jako kvalitetan, nevjerojatno mi je da je takav iz tog malog zvučnika) 5. bluetooth signal je nenormalno dobar i stabilan, znam doslovno ostaviti mobitel na gornjoj etaži u uredu i otići u teretanu na donju etažu koja je skoro na skroz drugom kraju kuće, i dalje radi bez problema) 6. sve žive aplikacije koje mi padnu na pamet (računajući audible, koji uredno downloada stvari i lokalno na sat, tako da mogu slobodno slušati i kad idem trčati) 8. health app od applea (sve stvari koje sam ikad mjerio su mi tamo, od kilaže i svih statistika koje mi daju inteligentne vage, do svih treniranja, svih šetnji, otkucaji srca) 7. masu sitnica koje obožavam a koje je teško sve nabrojati i opisati ljudima jer svaka sama za sebe možda ne zvuči nešto previše wow, ali sve se tu skupa itekako zbroji u odlično korisničko iskustvo. Npr. kad na spotify-u pustim nešto preko airplaya na home audio sistemu, automatski su mi kontrole i na satu bez da išta uradim. I onda npr. mi krene stvar koju ful želim čuti - pojačam zvuk preko "krune" na apple watchu, jer ona automatski pređe u mod volume controla kad slušam spotify, i em što je odlično što je to tako jednostavno i prirodno, em imaš onaj analogni feeling kad pojačavaš volumen na samom pojačalu Sad ću stati, da ne pišem romane. Moj zaključak je - ako vam nije mrsko stavljati puniti sat pred spavanje (ili ujutro nakon spavanja, dok se tušnete ili što god), ne znam što si bolje možete kupiti za smart watch.
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 24.09.2020. u 15:04. |
|
24.09.2020., 15:44 | #1952 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Demistifikacija Apple Watcha 1. GPS je GPS. Ne može biti precizniji zato jer je to Apple. GLONASS, GALILEO...svi satovi to sve podržavaju. 2. Opet, nije do Applea nego do senzora, a senzor koji mjeri otkucaj srca na ovaj način, kao i svi ostali satovi s HR monitorom s donje strane, jednostavno nije precizan. Koliko znam, Apple nema podršku za ANT+ senzore, tako da ozbiljan senzor na njega ne možeš ni spojiti. 3. Garmin Pay 4. Kako se javiš na poziv ako ti trebaju obje ruke? Javim se i na garminu, a mobitel je opet toliko blizu/daleko da čujem sve sa speakerphonea. 5. Opet, BT standard je u pitanju, nije do Applea. BT ide i do 100m 6. Garmin ConnectIQ 7. Sve već viđeno... https://support.spotify.com/us/article/garmin/ 8. Garmin Connect (još mnogo više od navedenog) Sve ovo što ti je wow i fascinantno na Apple Watchu za 700€ imaš na Garminovom VivoActive 4 za 300€, samo što mu baterija traje 8 dana. Daleko od toga da je Watch loš, ali za tu cijenu ne pruža puno.
24.09.2020., 15:54 | #1953 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Pametni satovi
Gdje piše da Apple watch 6 košta 700 eura? A koliko košta Fenix 6 ? Samo je bitno naći najjeftiniji Garmin i krenuti u raspravu. Mrzio sam Watch 2 , nosio Huawei watch, Garmin Fenix 3 i pružio opet priliku prema Watch 3. Čim koristim i odmah promjenio mišljenje zbog toga što je dobar i jednostavan. Ovime nisam potaknuo fanboy-izam. Отправлено через iPhone
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Dottore. 24.09.2020. u 16:01. |
24.09.2020., 15:55 | #1954 |
49%winner
|
Cak se mogu i sloziti s Igorom, jer dosta toga sam vidio u praksi kod kolega koji imaju apple watch, a pogotovo nekih stvari koje su bolje rjesene naspram galaxy watcha. Jedina stvar koja nije ista je ta baterija, od 5 do 7 dana, ovisi koliko ga nosim. Meni s druge strane je GW jedna od boljih kupovina otkad sam prodao garminov sat iz razloga sto sam puno vise htio klasicni izgled sata, a nisam vise imao potrebu za sportskom masinom. Igrom slucaja bio je forerunner. Mozda bi drukcije mislio da je bio F3 ili sl. 1. GPS je na mjestu, ne leti 2. HR radi iznenadjujuce dobro s obzirom da koristim milanese loop, a ne remen, ali nisam testirao tocnost 3. Uspio sam upogoniti spay, slazem se, once you go black... 4. Pozivi u voznji, to mi je bio jedan od key featurea kad sam ga kupovao - i radi jako dobro 5. BT domet nije bogzna sto, najveca mana imho 6. S aplikacijama kaska debelo. Moze proci par dana da nista na satu ne cackam - jer nemam sta cackati osim gledat prognozu i swajpati po widgetima. Fali mi dobar smart home app (apple to ima super rjeseno). Cak i njihov smart home app izgleda bolje od google home na mobovima (opet, imho). 7. Takodjer. Stravu sam ugasio, nemam potrebe za njom. Za ovo sto radim dosta mi je samsung health. 8. Ovo i ja cesto koristim, doma castam svasta sa jutuba, deezera itd i sat uredno prepoznaje player na mobu te imam nekakvu kontrolu. ALI kod castanja nema kontrole zvuka sto je ogroman propust. Rekao bih da je to prije propust na relaciji mob-chromecast nego do sata. Plan je ostati na GW dok mi ga ne uniste updejtovima. Baterija ce valjda potrajati s obzirom koliko je trebam puniti... Zalosti me samo da nova serija GW ne prati neki napredak i rade kompromise s autonomijom pa ih niti ne mogu gledati kao upgrade
24.09.2020., 16:00 | #1955 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Eto, 759€ za ovo, dajte me nemojte... Nitko ne spominje Fenix, pričamo o VivoActive 4
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 24.09.2020. u 16:07. |
|
24.09.2020., 16:19 | #1957 | |||||
Flajing super šiiiip
|
Neda mi se pisati romane, vidim da si nabrijan Ali ajde bar par stvari: Citiraj:
Počeo sam pisati pa sam izbrisao, nemam volje... neka ostane na ovom kratkom pitanju Citiraj:
Kome stvarno treba ANT - neće kupiti AW. I što ti znači nije do Applea nego do senzora? Pa normalno da je do je do senzora, i ne, svi senzori takvog "tipa" nisu jednako precizni Ok, ali kao netko tko koristi apple pay i inače, apsolutno mi se neda imati 2 tipa plaćanja. Citiraj:
Ja se javim gdje god da mi je mob, tebi možda nije bitno ali meni je. Dovoljno mi je vrhom malog prsta pritisnuti gumb za javljanje, tako se javim Opet nemaš pojma. BT standard je jako bitan, ali nemaju svi uređaji receiver/transmitter sa jednakim dometom. Sve super, ali 0 bodova u odnosu na app store. Citiraj:
Kažem samo da apple watch ima sve skupa najbolji dojam UX-a za mene. Što želiš da ti krenem nabrajati sve još dodatne stvari koje možeš sa apple watchem u odnosu na garmina? Daj me nemoj Citiraj:
I ima neke appove/tehnologije koje apple ne podržava, što naravno nekom može biti više nego dovoljan razlog za ići na garmina. Ako tebi garmin daje sve što ti treba - super, meni ne pada ni na pamet preći na njega. Eto, dosta od mene na ovu temu. Živio ti meni
24.09.2020., 17:12 | #1958 |
49%winner
|
24.09.2020., 17:20 | #1959 | |||||||||
The mighty pirate
|
Here we go again, opet se dam navuć u apple fanboy rasprave OK, let's play Citiraj:
Citiraj:
Nađi vremena i prouči kako rade senzori i čemu služi ovo lijepo zeleno svijetlo koje svjetli ispod, onda možemo pričati Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Pomislio bi čovjek nakon toga da nošenje Apple Watcha pretvara ljude u Power Rangerse. Citiraj:
24.09.2020., 17:37 | #1960 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Uf, malo zvučiš kao butthurt Android user. I to kažem ja kao korisnik Androida i VA4 Meni je VA4 čisto ok proizvod za te pare, niš previše specijalno. Nisam oduševljen ni GPS-om ni izgledom, UX mi je ružan. Nema nativni app za open water swimming. Ali za te pare je neki best buy, zato sam ga i uzeo. Da furam iPhone, što se ne može dogoditi jer mi se gadi iOS, vjerojatno bih uzeo i neki AW. |
24.09.2020., 17:39 | #1961 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Ali nevezano za smart watch raspravu, moram priznati da sam već primjetio na više tema da si poprilično isfrustrirana osoba i da se zbog toga na žalost ne može normalno i zrelo pričati s tobom. Hajd, samo ti meni budi sretan i držim ti fige da ćeš se promjeniti
24.09.2020., 18:10 | #1962 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Meni je najbitnije da ste vi obojica zadovoljni sa svojim uređajima. Svatko ima svoje prioritete i to je to. Ja primjerice ne bih nikad nosio Apple Watch radi dva razloga: kratka baterija i kockasti dizajn. Sa druge strane, znam ljude koji bi isključivo samo radi toga uzeli taj isti sat. O cijenama nema smisla raspravljati, jer što je uređaj skuplji, ljudi si nađu više razloga zašto im je super (my self included) Da sam platija VA4 4000 kn, i meni bi njegov Bluetooth bija apsolutno najbolji, odmah ispod njegovog najboljeg GPSa
24.09.2020., 18:42 | #1963 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Izjava da je svaki gps jednako precizan je blago rečeno vic. Postoji više proizvođača chipova za gps i ostale sustave koji vidi vraga ne rade jednako točno, pa imaš tu i implementaciju koja, vidi vraga opet, nije jednako dobro napravljena na svakom uređaju. Da je to sve tako jednostavno ljudi bi uzeli sat s alia od 30$ i imali skoro sve što nude Apple, Garmin, Polar... ali vidi vraga, nijedan kineski jeftilen ne radi točno i precizno. Sent from my iPhone using Tapatalk |
24.09.2020., 19:21 | #1964 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
e sad još kad skuži da postoji apple watch SE za 350 eura |
24.09.2020., 20:59 | #1965 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
28.09.2020., 11:11 | #1967 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Roditelji među vama, da li je netko kupio klincu dječji smartwatch? kakva su iskustva? Ovako nešto msilim: https://www.silux.hr/proizvodi/dodat...nce-pozivi-sms
28.09.2020., 11:32 | #1968 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Jesam ja, prvo Myki onaj najobičniji s tipkicama. Radio je ok dok malena nije zaboravila da se ne skače sa satom na ruci u more. Sat je inače bio ok. Nakon toga neki kinez, Q50 čini mi se. Smeće samo takvo. Dođem u Zadar, a sutradan pokaže da mi je dijete na Paklenici. U startu nije radio sa gsm karticom pa sam na nekom youtube videu u komentarima našao upute nekog lika kako postaviti sat da radi s tom karticom (nije radio data promet). Završio u smeću nakon cca tjedan dana. Sad sam na Myki touch. Radi bolje od onog prvog. Baterija izdrži 2 dana. Dosta je prcizinije pozicioniranje jer radi na gsm baznim stanicama, wifi i gps. Mana mu je što nije vodootporan, niti malo. |
30.09.2020., 19:08 | #1970 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2020
|
Citiraj:
|
|
30.09.2020., 19:27 | #1971 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Kuzim roditeljsku zabrinutost, al' zar nije malo previse na takav nacin kontrolirati dijete? I do koje dobi mislite to raditi? Sve me to podsjeca na Black Mirror: Arkangel.
30.09.2020., 19:42 | #1972 | |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
Citiraj:
Ali isto tako ću i poštivat njihovu privatnost jednom kad uđu u pubertet... Barem njemu, za nju ćemo još vidjet - zlato tatino. |
|
01.10.2020., 22:19 | #1973 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
04.10.2020., 21:03 | #1974 |
Registered User
|
Galaxy watch koristim za praćenje koraka, otkucaja/stress, notifikacije, poneki poziv i rjeđe slanje poruka (lagani pain in the ass na satu). Ne koristim aod a svjetlina mi je notch manje od max.Tako mi baterija traje komotno 4 dana. Htio preći na galaxy watch 3 (sviđa mi se dizajn i što je lakši) ali kad sam čuo od frenda da mu traje max 2 dana skroz sam odustao. I ne čudi me obzirom da su iz nekog neobjašnjivog razloga u njega odlučili staviti slabiju bateriju. |
04.10.2020., 21:21 | #1975 |
49%winner
|
Nazalost nakon prvog GW, ovaj novi je lagani kompromis - lipsi sat sa kracom autonomijom. Danas sam imao dobru scenu, blago receno sam se scimao. Ostavio sam mob doma i otisao na rucak. Sat se spojio na wifi i odjednom dolazi mi poziv na sat... Trebalo mi je neko vrijeme da shvatim da moba nemam i da mi je poziv proslijedjen preko wifija... Genijalna fora moram priznati, prvi put sam je dozivio u praksi. Pozivi imaju izvjestan lag, ali ono, ne treba cjepidlaciti... Naravno, i poruke mi prosljedjuje na isti nacin. U Wear appu upalite remote connection i morate imati upaljen (auto) wifi + wifi network sync za potpuni ugodjaj. Druga stvar, spojio sam u autu bt modul i mob se automatski upari kad kresnem kola. Kad me netko zove sat mi uredno nudi opciju javljanja, ali po defaultu nudi javljanje preko bt modula - ne preko sata. Jebes mu sve ovaj sat necu tako skoro mijenjati, genijalan je od autonomije do featurea koji me zanimaju.
04.10.2020., 21:39 | #1976 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Vidim da si oduševljen, pa me zanima izbor |
|
04.10.2020., 21:44 | #1977 |
49%winner
|
GW46, vjerojatno imamo istu velicinu s obzirom na tvoj prosli post Edit: mislio sam da odgovaram delavom, my bad
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 04.10.2020. u 21:58. |
04.10.2020., 21:51 | #1979 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
04.10.2020., 22:08 | #1980 |
Registered User
|
Čime si nezadovoljan? Imao sam Garmina i GTRa i jedino kaj mi fali je veća autonomija baterije. Ostalo mi je sve bolje kod Galaxya. Realno, svi ti satovi nemaju toliko mogućnosti niti svoj OS niti apove i onda im ni nema što puno trošiti bateriju a opet me razočaralo kako su stavili manju bateriju u Galaxy watch 3. To je totalni fail. Nekom ne izdrži ni 2 dana.... Zadnje izmijenjeno od: delavi. 04.10.2020. u 22:18. |
|
|