Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.09.2020., 09:58   #25801
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
vidim homofobija na najjače. samo naprijed. pokaži se u pravom svijetlu.
otišlo je u krivom smjeru vidim.
balakan express
Omasio si ceo fudbal.

Zar ti zivis ispod kamena ili nesto? Vidi se da nisi upucen jer ne shvacas o cemu kolega govori. I, u pravu je.

All you have is your fire and the place you need to reach.
Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash.
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2020., 12:57   #25802
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
vidim homofobija na najjače. samo naprijed. pokaži se u pravom svijetlu.
otišlo je u krivom smjeru vidim.
balakan express
Jesi li propustio #metoo kampanju?
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2020., 14:37   #25803
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
The Social Dilemma prilicno kontroverzni dokumetarac o necemu sto svi koristimo vise ili manje. Iako koristim Facebook, YouTube i opcenito socialne mreze slabo jer sam znao za ovo sto govore u dokumentarcu i prije (no nisam znao da je to toliko u detalje i da oni to s namjerom i svjesnoscu rade).

Ako ste pogledali slobodno bacite komentar. Nazalost trebam Facebook, ali vec sam ga ionako prejako srezao, ali definitivno cu smanjiti gledanje, bez emaila isto tak nemogu...
Staro 12.09.2020., 15:37   #25804
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
IMHO, nema ništa kontroverzno u dokumentarcu. Baci pogled (ako već nisi) na Citizenfour i ostatak sličnih materijala.
Citiraj:
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
2.2 billion monthly active users (January 2018)
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 12.09.2020., 15:50   #25805
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Gledao sam Citizenfour, ali ovdje mi je jasno da ovi koji su radili u tim kompanijama lijepo to iznose na vidjelo i nitko jos nista nije poduzeo. U americi navodno kak se pricalo da su hackeri sredili da Trump pobjedi, ruski, a nisu hackeri nego social media majstori koji su preko reklama podigli njegovu kampanju... To su nagadjanja, ali da ti mozes mjenjat misljenja rudi reklamama i gurat ih tamo gdje hoces je strasno.
Staro 12.09.2020., 15:55   #25806
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Nažalost je tak, a ljudi su danas više nego ikad podložni (tuđim) sugestijama bez da uopće stanu na tren i razmisle, a tehnologija nas je fino unazadila u tom smislu, pa se više uopće ne dovodi u pitanje kad je "nešto na netu".

Netko i da hoće ne može ništa poduzeti, jer je s vremenom sve skupa postalo preveliko i previše toga sada ovisi o "uslugama" koje te firme nude, da bi se netko uopće konkretno pozabavil s time.

Ja možda i ispadam čudak u ovakvim raspravama, jer uopće ne koristim društvene mreže, ali mislim da nisam propustil ništa previše bitno.
Staro 12.09.2020., 17:28   #25807
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Ovaj social dilemma nije bas o tome jel nesto je ili nije, mislimm uhvatili su se i fake news. Mene vise zabrinjava AI koji automatski radi i kako su to lijepo objasnili u dokumentarcu. Glumi onaj iz Mad Maxa, tko je gledao odmah ce ga prepoznat, haha

AI je tu, ta superracunala su mocna, a sad zamisli dok dodje pravo quantno racunalo neznam gdje ce nam biti kraj. A najbolji podatak je da je procesing power u posljednjih nekoliko godina skocio za strasno puno, nikada nista u povijesti covjecanstva nije toliko skocilo kao procesing power, a sve da se ta velika data cim prije i lakse procesuira. A gdje su tu ovi crypto algoritmi pa mineri, joj strah me uopce zamisliti ako bi ovi krenuli u tom smjeru. Pod ovi mislim ove ogromne multi miljarderske kompanije (Google, Facebook, Amazon i drugi)
Staro 12.09.2020., 17:39   #25808
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Pogledal sam Social Dilemma, zato i velim da nema ništa kontroverzno u tom dokumentarcu, jer su još jednom, kao i mnogi prije njih pokrili sve aktualne teme.

Ni jedna od tih firmi ne bude dopustila da im se na bilo koji način ugrozi poslovni model, koji kao što imamo prilike vidjeti - funkcionira besprijekorno.

Umjetnu inteligenciju smo isto tak mi sami stvorili i pustili u svijet, tak da sad više nema mjesta čuđenju.
Staro 12.09.2020., 17:43   #25809
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Da znam, pod kontroverznim mislim kako su ovi bivsi zaposlenici tih kompanija progovorili i kako nemaju dlake na jeziku. A nije mi jasno zasto? Nakraju lik kaze obrisite racune, pa necemo valjda stvarno morat brisat racune, nije sad jos tako strasno, u USA su izbori sad i kladim se u biti vec je poznato da ce biti krvave kampanje preko Facebooka i drugih oglasivaca.

Inace Europa pokusava nesto s tim kompanijama da se drze zakona ali sve je to slabo...
Staro 12.09.2020., 17:50   #25810
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Jedino, ako misle istovremeno ugasiti sve podatkovne centre i općenito kompletnu infrastrukturu svih tih firmi - onda im mogu nešto, ali sad je lagano i prekasno za takve akcije. Svi oni imaju koristi jedni od drugih. Pretvarati se da Zuckerberg i sl. uistinu mare tko je predsjednik koje države, je tak jasno bezveze, jer takvi ko on mare samo o tome da je njihova platforma ta koja ima najviše utjecaja na sve oko sebe. To pak, za sobom povlači ogromne količine novaca, utjecaj ove ili one vrste, nema čega nema. To je jedino do čega je njima stalo. Jasno, njihov interni marketing odradi svoje, pa se malo pretvaraju da vode računa o uzrocima "štetnosti" proizvoda koji guraju, ali to je samo da u tom datom trenutku skinu pogled javnosti sa sebe i usmjere ga ono bitno - "poznata starleta u društvu bogatog poduzetnika viđena ispod stola popularnog lokalnog restorana", itd.
Staro 12.09.2020., 18:12   #25811
Trbonja
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Baci pogled na Who Is America
Serija je, ali na tragu Borata i Ali G-a. Mislim da ga je ovaj puta čak i najdublje metnuo amerima.
Gledao sam tu bolesnu brutalu. Tu je nadmašio samog sebe.
Trbonja je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2020., 18:32   #25812
Nybelung
Guest

Naravno da im je bitno tko je precjednik. Da ih Trump nije nagazio, OVO se nikad ne bi dogodilo.
Ne znam kakve filmove gledate, ali Google ima neke zbilja "zle" feature. Autocomplete, personalizirane reklame, sugestije videa, itd. Kad nešto tražim, pratim iz zabave što mi guglo nudi pod autocomplete npr. i nekad se naježim do kosti.
Kakvi Rusi, kakvi hakeri... ne kažem da se ne miješaju, ali njihov utjecaj naspram Googlea? Mislim da nije uopće mjerljiv.
Strašno je koliki utjecaj samo jedna kompanija ima na mišljenje cijelog svijeta. Ni Đelo Hadžiselimović im nije ravan.

Ja sam tek nedavno shvatio što se događa. Tj. da Guglo zna o meni više nego moja žena. I što je najvažnije, da me gad ne voli. Ne sviđa mu se što tražim, i želi mi promjeniti mišljenje.
Ali to mu ne smeta nuditi mi LIDL-ove reklame za alat, da usput na meni i zaradi koji dolar.
  Reply With Quote
Staro 12.09.2020., 18:54   #25813
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
...Ja sam tek nedavno shvatio što se događa. Tj. da Guglo zna o meni više nego moja žena. I što je najvažnije, da me gad ne voli...
Tko te ne voli? Guglo il' zena? A tko je gad, ne usudim se ni pitat

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2020., 19:12   #25814
Nybelung
Guest

Ne voli ni tebe.
-->
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Tko te ne voli? Guglo il' zena? A tko je gad, ne usudim se ni pitat

Ne voli ni tebe.

Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 12.09.2020. u 19:20.
  Reply With Quote
Staro 12.09.2020., 19:55   #25815
danex
Premium
Moj komp

danex's Avatar

Datum registracije: May 2009
Gledali Fatima, Anelka misunderstood i social dilema.
Tri filma ispod 7 na imdb za redom, ko zna što nas večeras čeka na netflix ruletu?
danex je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2020., 20:52   #25816
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Citiraj:
Ne znam kakve filmove gledate, ali Google ima neke zbilja "zle" feature. Autocomplete, personalizirane reklame, sugestije videa, itd.
Kad nešto tražim, pratim iz zabave što mi guglo nudi pod autocomplete npr. i nekad se naježim do kosti.
Kakvi Rusi, kakvi hakeri... ne kažem da se ne miješaju, ali njihov utjecaj naspram Googlea? Mislim da nije uopće mjerljiv.
Ukoliko nisi, svakak provjeri House of Cards i Person of Interest serije, pogotovo epizode u kojima ova prva serija jako lijepo prikazuje na koji način se tehnologija u modernom društvu iskorištava za manipuliranje javnog mišljenja u svrhu namještanja izbornih rezultata. Tim više, jer Amerika putem kojekakvih lobija zapravo ima ništa drugo nego legalizirano mito i korupciju. Druga pak serija, kroz sve svoje sezone zorno demonstrira koju moć ima umjetna inteligencija, posebice kad je u krivim rukama. Obje serije danas više nego ikad, a pogotovo kad je Trumpova Amerika u pitanju, služe kao svojevrsni pogled u budućnost i to nekoliko godina prije, nego su se sve trenutne aktualnosti odigrale. Jasno, ima takvog materijala koliko nas volja i bilo ga je prije svih ovih sranja, ali spomenute serije su mi u friškom sjećanju, pa ih zato spominjem.
Citiraj:
Ja sam tek nedavno shvatio što se događa. Tj. da Guglo zna o meni više nego moja žena. I što je najvažnije, da me gad ne voli.
Ne sviđa mu se što tražim, i želi mi promjeniti mišljenje.
Ali to mu ne smeta nuditi mi LIDL-ove reklame za alat, da usput na meni i zaradi koji dolar.
To sve, više-manje, na ovaj ili onaj način možeš ili zaobići ili barem umanjiti koliko je to maksimalno moguće. Za početak ne moraš koristiti Gmail profil kad samo surfaš netom, tj. nemoj uvijek biti logiran u web-preglednik koji koristiš sa svojim Google profilom. History ili isključiš kompletno ili podesiš da se sve briše čim zatvoriš preglednik, kolačiće koji nas uvijek prate također na sličan način srežeš u korijenu. Kaj se samog Googlea i njihovih servisa tiče, za sve postoje alternative, samo je pitanje koliko su ljudi spremni odreći se određenih komocija koje automatski dolaze kad se koristi Google ekosustav.

Primjera radi:
Staro 12.09.2020., 21:41   #25817
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Da lijepo si ih nabrojao, koristio sam neke neko vrijeme ali neide, komocija, i ovo sto Google nudi je vrhunsko. To treba priznati, to svi priznaju, i Facebook u sustini je fenomenalna aplikacija. Ali je problem sto jedni i drugi su presli na tamnu stranu...

POI i HOC su odlicne serije, ova POI dugo traje, ima masu sezona, a i HOC isto ima. U HOC odlicna glumica, u POI glavni lik osvjezenje iako je serija starija.
Staro 12.09.2020., 21:52   #25818
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Daleko od toga da Google nema odlične aplikacije i općenito mogućnosti koje nude u sklopu svojeg sustva, samo velim - ovisi o pojedincu do koje mjere namjerava sve to koristiti na dnevnoj bazi.

Kaj se ovih serija tiče i tema koje se kroz njih provlače - realnost (1 - 2) je neki put veći Sci-Fi od onog koji gledamo na malim i velikim ekranima.
Staro 12.09.2020., 22:01   #25819
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017

Bez većine Google stvari možeš, ili ih barem možeš koristiti da ne skupljaju podatke o tebi. Stvar je tvog odabira, ali čini mi se ti ga ne želiš donijeti.
I nije mi jasno kako ne možeš bez Facebooka?

Startpage - u biti Google pretraživanje, samo s filterom da se ne veže na tebe. Možeš i bez njega, koristi google, ali koristi addon za browser koji briše kolačiče svaki puta kada napustiš domenu (cookie autodelete npr.)
Ne koristi CHROME
Napravi si svoj email, ne koristi gmail. Prebaci sve usluge sa gmail na privatni email.
Nemoj biti prijavljen u Google non stop.
Koristi blokiranje reklama i praćenja, npr. uBlock Origin.
Isključi sav history na Google i blokiraj bilježenje svega što možeš. Obriši sav history.

Riješio si hrpu problema, osim ako koristiš android, onda si na maps i youtube automatski prijavljen.

Ne koristi Facebook, nije teško.

Nisi riješio sve, ali si 90% smanjio količinu informacije koje im daješ.

-->
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Da lijepo si ih nabrojao, koristio sam neke neko vrijeme ali neide, komocija, i ovo sto Google nudi je vrhunsko. To treba priznati, to svi priznaju, i Facebook u sustini je fenomenalna aplikacija. Ali je problem sto jedni i drugi su presli na tamnu stranu...

POI i HOC su odlicne serije, ova POI dugo traje, ima masu sezona, a i HOC isto ima. U HOC odlicna glumica, u POI glavni lik osvjezenje iako je serija starija.
Tema su filmovi.

Upute za tebe:

Bez većine Google stvari možeš, ili ih barem možeš koristiti da ne skupljaju podatke o tebi. Stvar je tvog odabira, ali čini mi se ti ga ne želiš donijeti.
I nije mi jasno kako ne možeš bez Facebooka?

Startpage - u biti Google pretraživanje, samo s filterom da se ne veže na tebe. Možeš i bez njega, koristi google, ali koristi addon za browser koji briše kolačiče svaki puta kada napustiš domenu (cookie autodelete npr.)
Ne koristi CHROME
Napravi si svoj email, ne koristi gmail. Prebaci sve usluge sa gmail na privatni email.
Nemoj biti prijavljen u Google non stop.
Koristi blokiranje reklama i praćenja, npr. uBlock Origin.
Isključi sav history na Google i blokiraj bilježenje svega što možeš. Obriši sav history.

Riješio si hrpu problema, osim ako koristiš android, onda si na maps i youtube automatski prijavljen.

Ne koristi Facebook, nije teško.

Nisi riješio sve, ali si 90% smanjio količinu informacije koje im daješ.

Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2020., 09:02   #25820
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Može preporuka filmova poput The King. Znači, Engleska, kraljevi, srednji vijek i slično..
Staro 13.09.2020., 09:32   #25821
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Izvoli, posluži se sa pladnja

Srednjovjekovni: https://www.ranker.com/list/all-medi...es/ranker-film

Prvih 9 su lektire.

Od ostatka sa popisa definitivno treba spomenuti, The Pillars of the Earth (miniserija od 8 epizoda po sat vremena) te neizostavni The Seventh Seal.

Striktno viteški i filmovi o kraljevima: https://www.ranker.com/list/all-knig...ms/ranker-film

https://screenrant.com/best-knight-m...-green-knight/

Bacio oko još ovdje: https://screenrant.com/medieval-movi...on-holy-grail/

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv

Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 13.09.2020. u 10:18.
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2020., 10:13   #25822
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Hvala Blue
Staro 13.09.2020., 11:42   #25823
mkey
Premium
Moj komp

Nsam ga primijetio na ovim popisima gore, makar ne pri vrhu ali meni je bio OK. Outlaw king
Staro 13.09.2020., 11:57   #25824
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Ima ga, doduše 56 na listi pa zato ga nisi primjetio al svejedno dobar https://www.ranker.com/list/all-medi...es/ranker-film

Nije mi se dalo navodit sve, lakše je i ljepše nego nabrojat 20 suhoparnih imena filmova i linkat ih na IMBD .

Mada i na tom popisu ima nepotrebnih filmova, al opet je prakticnije i zgodnije za prolistat, što jeste a što bi tek mogli pogledat.

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2020., 19:30   #25825
mkey
Premium
Moj komp

Ma OK su te liste, nego kako to već bude, 100 ljudi 100 čudi. Naročito kada se rade top liste. Ne gledam baš puno filmova te tematike, ali ovog jesam i mislim da je bolji od 56tog mjesta.
Staro 13.09.2020., 21:31   #25826
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Coma. dobar film, dobro su odradili efekte, izvrnute perspektive, cak i prica ima logiku. Mjesavina nekoliko filmova, Dark City, Inception, cak i Matrix al' opet drugacije.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2020., 22:33   #25827
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
pogledao The Social Dilemma.
odlican.

geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2020., 07:50   #25828
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Coma. dobar film, dobro su odradili efekte, izvrnute perspektive, cak i prica ima logiku. Mjesavina nekoliko filmova, Dark City, Inception, cak i Matrix al' opet drugacije.
nakon invazije nekako sam ovaj odgadjao pogledati, imam ga nekih mjesec dana na posudbi pa bi mogao i pogledati napokon.

Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
pogledao The Social Dilemma.
odlican.

sinoc pogledao, svidio mi se i nije mi bilo neko veliko otkrice jer sam vecinu vec znao. ali nivo na koji idu za povecanje engagementa me iznenadio, bez ikakvih skrupula. za sebe znam da je tako pa nekako se prilagodis kao odrasla osoba, ali za preteen i teen dob je to jako jako opasno.
Staro 14.09.2020., 07:56   #25829
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
pa to uprav. unistit ce nam mladez do kraja. pogledaj ih vec sada, face su iz srasle sa ekranima. meni muka kad to vidim. ja sam odrasto 90ih uz komp i komp mi je ovisnost i dan danas, ali necu i ne zelim sošl netvorks ni vidjeti ni cuti. nemam nikakav acc i bjezim od toga.
al kako ces ti djetetu kojem u skoli pune ostali glavu stime zabraniti to, kako :-(.

edit: nemoram ni rec, kad kazem negdje da nemam fačabuk, da me se gleda onak, malo cudno
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2020., 08:30   #25830
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Nažalost, uvuklo se u sve pore društva do te mjere da se uzima zdravo za gotovo i ako nemaš neku (ili sve) od tih popularnih mreža, stvarno čovjek (u očima one druge strane) ispadne čudak, jer je većini nepojmljivo da nisi "gore".
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na