|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Kako oc-ati 6800LE?
Postoji li i za Leadtek 6800LE nekakav alat za oc u letu, kao sto ima gainward? Svi noviji službeni nvidia forceware driveri nemaju promjenu frekvencija (barem ih ja ne vidim) GPU i MEM iz propertisa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
aka Mali Mirko
|
Hmmm.... da ne hebete me 5% jer kao nisam procitao sticky ![]() Ali problem nije opisan, meni nikako nije prolazio rucni overclock iz propertisa drivera, i sad sam ustanovio da je problem bio u jednom od otklucanih pixel pipeova ili vertex shadera tek moram ustanoviti. Dakle vracam se na difoltnih 8/4 da ustanovim gdje je problem |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
aka Mali Mirko
|
Dakle ovako 8/4 oc na 366/766 3DMark03 7673 12/4 nemoguć oc 300/700 3DMark03 7850 12/6 nemoguc oc 300/700 3DMark03 8183 Dakle ako otkljucam pixel pipeline ili vertex shader, jednostavno mi ne prolazi "TestChange" kada pokusam promijeniti frekv GPU/RAM. Kako zaobici taj test, kako je moguće da to otkljucavanje onemogući overclock? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jun 2004
|
Probaj skinuti powerstrip i iz njega mijenjati taktove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Clockaj sa ATI Tool, po meni je najbolje clockat s tim , a i ima artifact test... Vidim da imas Leadtek LE-icu, kad si je kupio? Jel si skinuo one zvake s memorije i GPU-a? Ja sam danas to napravio, stavio pastu i ispoliral leadtek stock cooler... Smanjila mi se temperatura za par stupnjeva, i dobio sam dosta na overclocku memorije... ![]() ![]()
![]() |
#7 | ||
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
1. kopkalo me kako to da kartica na difoltnih 8/4 pipelinea i shadera se moze ocati a na 12/6 neda niti 1Mhz gore niti GPU niti RAM. Nekako mi to nije bash islo jedno s drugim. 2. sejvao sam bios kartice (sacuvao original) sa WinFox 2.0 i editirao ga sa NiBiTorom 2.6. Promijenio sam defaultne vrijednosti GPU/RAM za 3D na 366/766 cisto da vidim da li to radi jer je radilo na 8/4. Voltazu sam ostavio na difoltnih 1.1V. Je li to voltaza GPU ili RAM? Snimio sam promjene pod drugim imenom. 3. upucao sam bios i sve je proslo ok. Sa boot dos diskete sa wfflash ime.rom. Cak nisam koristio ono "NM" sto je to ? "No Messages"? 4. startao sam WinXP, u prop. pise da je frekvencija 300/700 to kaze i Everest, Prebacim na 3D i kliknem na "Detect Optimal" i odmah se frekve prebace na novoupisane u bios 366/766. Provrtim 3DMark03 nema artefekata niti ikakvih problema..score 9335. I sada kretenski driver neda da vise vratim frekvu natrag na 300/700 jer kaze da nemoze proci test??? Citiraj:
Edit: sad sam skuzio da se mogu u BIOSU postaviti vrijednosti i za 2D i 3D idem na to sad rijesiti.... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Testovi mu ne prolaze iz jednostavnog razloga jer ima najvjerojatnije neispravni pajp. Test ne radi ništa drugo nego radi scan za nepravilnosti u radu. Te nepravilnosti možda okom nisu vidljive, ali kartica svejedno ne prolazi test. Probaj uključit sve pajpe, vratit frekve na difolt minus 1mhz, pa vidi dal onda prolazi. ako ne prolazi znači da ti je bar jedan od pajpi neispravan.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Znas kaj probaj... Probaj ukljucit AA, makar 2x. Ja imam artefakte na 16x1, 6vs, ali samo u 3d marku i fear. Kad upalim AA, sve nestaje, ali je naravno manji score i FPS... Ovo za zvake, neznam, ja sam danas skidao hladnjak, gore je bilo "nesto" bijelo na memorijskim cipovima i sivo na procu... To sam sve skinuo i stavio psvoju pastu...( neznam tocno koju) Dobio sam na clockanju memorije... Inace mi je bacalo errore na ATI tool sa fereq 390 mem, DDR-a 780, sad mi proazi sa 800 - 820mhz...
![]() |
#13 |
Premium
|
Kolka ti je temperatura u idle? Meni je 50C, s tim da nemam nikakvog dodatnog hladenja i jedna stranica je skinuta jer prckam stalno po kompu... inace mi jebilo 55-58C idle, 60-65 load OC, sad mi je 55C load OC...
![]() |
#14 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Artefakti jednostavno ne moraju bit vidljivi golim okom. Instaliraj si ati tray tools, otključaj sa riva tunerom pajpe, ostavi difolt frekve, i stavi u ati tray tools da skenira za arefakte.
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ma ni meni ne prolazi taj glupi test na 16/6, a nema nikakvih problema u igrama i atifafakt scanu... ja sam ju na default 8/4 clocka na 350/850 i tek onda odkljuca sve.... radi skroz super, ne prelazi mi 62 stuplja pod max opterecenjem, za 1100 kn nema bolje agp grafe... jedino me nervira sta je ventilator bucan ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|