|
![]() |
#1831 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Od sljedećeg četvrtka hrpa baterijskog alata i baterija posebno. https://www.lidl.hr/hr/c/parkside-mi...aciju/c2461/w2
![]() |
#1832 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Sad mi žao što u SLO nisam uzeo kutnu brusilicu. Bez baterije je bila 25€, kod nas 35€ ![]() Sve je skuplje nego kod njih.
![]() |
#1833 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
To je uvijek tako, kad sam gleda sebi za uzeti više alata, uglavn skuplje u nas nego u DE, ali ima i izuzetaka recimo https://www.lidl.de/de/parkside-akku...aetter/p340683 U nas je 10 eura jeftinije. Nego, dobre su neke stvari na ovoj akciji. Ova ekscentrična brusilica recimo i dobiješ bateriju te pribor za kutnu brusilicu, torba za alat i tako to. Bit će shoppinga ![]()
![]() |
#1834 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Ove baterije su dosta ok kupnja, to ispadne 10 komada 18650 ćeliija od 2000mAh za 22kn po komadu, a tu je još i kućište i zaštitni sklop. Još kad bi Lidl prodavao breakout konektor za te baterije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1835 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Opa, bateriju sigurno uzmem ako ne bude kao do sada, navale da ljudi po 10 komada uzimaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1836 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Jel tko uzimao ovaj 4-u-1 baterijski trimer/rezač grana što će biti u četvrtak https://www.lidl.hr/hr/letak/lidl-po.../flyer/page/26 ako da, zanima me: - da li se flaks za trimer može namotati ponovo kad se potroši ili se uvijek mora kupovati njihove potrošne glave (i ako se mora kupovati, koliko obično koštaju?) - koliko dugo radi na 4A (2x2A baterije) i/ili na 8A (2x4A baterije) - da li je pila dovoljno dobra da bi mogao s njome prepiliti 20-ak cm orahovu granu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1837 |
Suit up!
|
Danas sam malo radija po spremištu i prvi put sa onim Lidlovim setom za bušenje i narezivanje u željezu. ![]() Kako sam u Peveca uzeo one L nosače i ispilao OSB dasku za police, tako sam u željeznim nosačima pregrade u spremištu izbušio i narezao navoje u rupe da nosače mogu fiksirati vijcima za željezo, a ne onima za lim. Super je stvarčica i lako se ureže, međutim treba prostora tako da sam desni nosač morao skinuti sa zida jer je bio uvidan u zid ![]()
![]() |
#1838 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Evo, ja sam ujutro krenuo u Lidl da kupim nešto od alata, na kraju uzeo aku brusilicu i sabljastu pilu, plus jednu bateriju od 2Ah i još jednu od 4Ah koju sam jedva našao. Već u 9 sati nije bilo nijedne u dućanima, obišao sam cijeli Novi Zagreb, tek sam u Lidlu u Gorici uspio naći nekoliko komada dostupnih. Punjač i još jednu bateriju imam od 4 u 1 oscilirajućeg alata tako da za te alate imam 3 baterije. Jedino mi je žao što aku bušilica koju sam kupio godinu dana prije ovog oscilirajućeg nema jednaku bateriju iako je isto 20V, ali su s X20 serijom promijenili utor za nju tako da nije kompatibilno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1839 |
Suit up!
|
Ja sam si danas uzeo onu ekscentričnu brusilicu za 369kn sa baterijom i punjačem. Vrijedi para jer samo baterija i punjač dođu 190kn, a Einhellov ekvivalent bez baterije i punjača je 440kn. Vrlo lijepo radi, poprilično je tiha (pogotovo u usporedbi sa nekom Praktik 220v kojom sam brusio ogradu ![]() Još sam uzeo razne rezne ploče za kutnu brusilicu, dodatni set brusnih listova, lasersku libelu i onu veću torbu za alat. Ova libela je super stvar i to ne zbog lasera, već mi se često desi da moram izbušiti 2-3 rupe u liniji na određenoj udaljenosti, a postojeće libele koje imam nemaju mjernu skalu pa moraš povući crtu i onda metrom mjeriti di treba bušiti. Vrlo jednostavna stvar koja iz nekog razloga nije na svakoj libeli na tržištu.
![]() |
#1840 |
Registered User
|
Šteta da nije bilo aku bohrhammera, to ponajviše koristim ako treba doma nešto probušiti ili poštemat malo, a ne da mi se razvlačiti kabel za Boschev žičani ![]() Ti alati bi u Lidlu mogli biti i generalno dostupniji malo češće, nije da se ne bi prodavali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1842 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1843 |
Premium
Datum registracije: Feb 2017
|
U vezi jamstva na 20V baterije iz Lidla. Nakon što nisam više mogao napuniti bateriju, nazvao sam servisu i rekli su da je jamstvo na bateriju 6 mjeseci. U uvjetima jamstva za aku bušilicu se to nigdje nije spominjalo pa sam poslao upit Lidlu i rekli su da je i na bateriju jamstvo 3 godine i da je serviser dao krivu informaciju pa su mi poslali novu. Prije 2-3 tjedna kad su takve baterije bile na prodaju, pored njih je pisalo da je jamstvo 3 godine. Ako imate isti problem da servis nije htio zamijeniti baterije jer su starije od 6 mjeseci, možete poslati upit Lidlu pa će vam vjerojatno poslati novu bateriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1844 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Jel ima lidl u ponudi kosilice na te baterije od 20V? Ako ne, jel tko ima preporuku za kosilicu na baterije za travnjak od 1000m2 s nagibom do cca 30°? Može i benziska četverotaktna ako postoji da može pod takvim nagibom mada koliko am proučavao to ne može niti jedna sa "Splash Lubrication" sistemom podmazivanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#1845 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Trebam preporuku traktorske kosilice s mogućnošću rezanja veće trave (tako oko pola metra), malčiranjem i širinom rezanja od barem 1 m za teren od 4000 m2. Ne znam gdje pogledati te stvari, Bauhaus i Pevex nemaju ništa pametno.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1847 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Imaš trgovine od Zagreba do Vukovara. Možda nemaju sve svagdje, al može se naručiti. Ako ti ne treba ta trava, onda definitivno malčer ti treba a ne kosilica. Jer usitni i ubije tu travu, pa nemaš brige oko toga. Ako baš hoćeš kosilicu, strižna kosilica ubija travu i od metar i pol, al ti ostane masa iza nje. https://www.njuskalo.hr/strojevi-obr...oglas-25706314 https://panexagm.com/ Panexice nisu u rangu nekih poznatijih brandova, ali to koliko ti imaš može trajati 100 godina. A ako uzmeš novu, znaš da su čekići i ležajevi novi, nema skrivenih troškova, a da ne govorim da možeš naletiti na pohabana kućišta ležajeva pa onda imaš veselje. Nemoj samo pretjerat s veličinom. Neznam kakav traktor bi tjerao to, al bolje uže pa će svima biti lakše. A 4000 kvadrata nije neka površina.
![]() |
![]() |
#1848 |
EMP moderator
|
Nemam traktor, zato tražim traktorsku kosilicu. ![]() Kod strižnih kosilica je problem što lošije kose kad idu nizbrdo, a kod mene je lagani nagib, 3.5-4°, negdje manje, negdje više.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1850 |
EMP moderator
|
Haha, vidim da si se bacio na hard core traktore. ![]() Nekad davno dok mi nije trebalo sam naletio na jedan model tih malih traktorskih kosilica koji ima doslovno sve što i veliki traktor, ali ne mogu sad naći da me ubiješ.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1851 |
Registered User
|
Ja ti imam traktorsku Husqvarna TS138, to je s motorom od 8.6kW i širina je 97cm, ali travu od pola metra s time bome ne bi išao kosit. Najviše što sam pokušavao bilo je nekih 30-35 centi relativno guste trave, raste još u njoj i gavez, djetelina i tako to, i bome je s relativno oštrim noževima išlo teško. Na dva puta sam morao ići ravnat. E sad, ne znam koji ti je budžet ali pola metra neće ići bez neke dobre kosilice koja i košta. Mislim da od Husqvarne 238T ima dvocilindrični motor od 11kW na istu širinu i to bi već imalo više snage za takvu travu. Osim takvih, imaš one s okretom na mjestu koje su profesionalnije pa imaju i više snage modeli. Naravno to nije jeftino baš, ali nije ni to ni mala površina, a niti mala trava. Ja sam bio filozofije kupiti malo kvalitetnijeg proizvođača kad već kupujem, a ne neku generic iz Bauhausa ili Kineza |
![]() |
![]() |
![]() |
#1852 |
EMP moderator
|
Tako i ja gledam, nešto malo kvalitetnije i s boljom servisnom podrškom, do 5000 eura bi moglo proći. Husqvarna TC 242TX mi se čini OK, četiri noža promjera 108 cm, tempomat i ostala čudesa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1854 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
za te novce se nabavi tomo vinkovic i malcer |
![]() |
![]() |
![]() |
#1855 |
Premium
Datum registracije: Jun 2015
|
Treba miusisavač za žirafu. Jel ovako nešto oke? https://www.mall.hr/industrijski-usi...tab=parameters
![]() |
#1857 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Samo di tomo moze kosit, traktorcic nemoze ni proci. Ako se odlucis na traktorcic, svi ti top brandovi imaju i "jeftinije" brandove. Prije desetak godina smo kupili noname traktorcic, huricane mislim da pise na njemu, s brigss motorom, da bi skuzili da pol dijelova na njoj ima husquarnine znakove po sebi. Dan danas kosi super, al nije za visoku travu. Ako vec mora ![]()
![]() |
#1858 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
https://www.ealati.hr/proizvod/al-ko...riggsstratton/ Naravno model i kvalitetu bira novčanik.... Ako imaš "šikaru" 1m gledaj u ovom pravcu https://fatur.hr/trgovina/motorna-ro...a-hecht5060eu/ Ponovo model i kvalitetu bira novčanik.... Možda uzet oboje pa kombinirat....
![]() |
![]() |
#1859 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ja bio danas u motoreni.hr da kupim traktor kosilicu, na kraju odma otišao sa robot kosilicom 12k kn .. cca, al još nije ništa finalno dogovoreno Prvo dolaze doma pogledat, mjerit i da savjetuju koji model robota uzet Treba neku žicu provest 1€/m i kosilica cca 12k kn za mojih 1000m2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1860 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|