|
![]() |
#782 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma mene ta potrošnja baš svrbi, doduše, ja bi max išao na xx70, a tu me opet svrbi samo 8gb RAM. Vidi se iz aviona da su ostavili hrpu prostora za ubacivanje dodatnih modela i da čekaju crvene. Samo oni neće ko crveni ponudit BIOS da se otključaju performanse na postojećem modelu, nego će izbacit ''nove i bolje''.ž EDIT: Ovo mi se čak čini da su brute forcali Turing na Ampere pa nek ide sve u kukac, samo da budu jači od crvenih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Premium
|
Sa prve stranice prije konkretnih leakova ![]() Citiraj:
2080Ti - 1200$ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
I to kao main rig! Služila bi i dalje da je nisam blento prodao skupa s cjelom konfiguracijom za sitniš. Iako je AMD napravio reda u CPU tržište, tržište GPU-a je dosadno od kako je pascal izašao. Kad se ovo sve posloži (ampere, RDNA2, zen3) mislim da je napokon vrijeme za upgrade! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |||
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
![]() ![]() Intelov marketing misli da su jako pametni i zabavni, jer im Ryan Shrout radi prezentacije, a nemaju pojma kak se to zapravo radi i to kad firma ima uistinu odličan proizvod. ![]() Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Premium
|
Iskreno pesimističan sam glede radeon grupe (u high endu). Ispast će točna moja procjena od prije par godina da će prebacit 1080Ti tek 2021, eto fulat ću za mjesec-dva (a ni to možda zbog dobavljivosti) No treba priznati da malo smrdi, zapravo jako smrdi da nvidija izbacuje 3 gpu preko 300w (računam tu i sigurnu 3080Ti), dok im je preko 250w, a pogotovo 300w bilo nezamislivo. Očito je razlog da bi AMD skinio nvidiju sa trona da su išli kao uvijek sa flagshipom ispod 300w. Tako da ipak vi nemojte ništa preorderat, možda ove nvidije neće baš toliko impresivno izgledati za 2 mjeseca Možda neće imati konkurenta 3090, možda čak ni 3080, ali bi mogla biti proper borba sa normalnim gpu ispod 300w |
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Znači, RDNA 2 je za konzole već potvrđen i to je GPU po svemu sudeći u rangu RTX 2080 Ti, plus minus. nVidia je na šrot Samsung 8nm procesu izdala varijaciju na temu najjačeg A100 čipa koji sam po sebi ždere 400W ko Žak Houdek MekDonalc. Raje više nema, a nVidia je odmah za dobar dan izbacila najjači čip u tri izdanja, s dovoljno prostora za još edicija baziranih na istom materijalu. Ne znam, ali sama činjenica da AMD Radeon divizija šuti ko Severina kad ju se pita s kim je sve spavala - daje naslutiti da možda čak i postoji šansa da ipak nisu baš toliko nesposobni. Nadam se. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Guest
|
Nema šanse. Nisam očekivao da će 3080 ovoliko razvaliti 2080Ti bez RT-a! Puno je izglednije da će se AMD laktati sa još nenajavljenom 3060 ili 3050, nego prebaciti 3070. Što opet ne mora biti loše za gamere. Konkretno nas koji igramo na 1080p. Mene zanima isključivo 1080p @ 144hz gaming. A ne želim kupiti rabljenu 1080Ti. ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Guest
|
Koji će ti vrag 2080 po trenutnoj njuškalo cijeni? Pa za te novce bi trebala doći 3070. ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#795 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Jebote, prije par postova sam iz zajebancije napisao da bi trebao prodati 1080ti za 900 kn i ekipa mi privatne poruke šalje i nudi tih 900kn, 150 EUR i takve spike. Očigledno je mnogima teško shvatiti sarkazam. Prije bih 1080ti stavio starcima u HTPC nego je dao za te pare. Pa taman da je i 3040 razjebe po performansama |
![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() |
#797 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Hmm znaci 2*3090 + NVlink i veselje od 48 GB Vrama ![]() Brijem samo da nista od tog z a mene jer NVlink bridge treba biti neki jako siroki jer su triple slot a nikako nebi htio ubaciti prvi i 4ti nego prvi i 7mi slot (eventulano 6ti) da se hladi izmedju jer kad su jedna do druge u sandwichu gornja grafa throttla po 300-350 MHz tak da nema smisla ![]()
![]() |
#798 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
AMD jednostavno mora napraviti veći čip da dosegne Nvidiu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#800 |
Freelancer
|
Ma voda mi nije opcija, previse ja to tumbam po kompovima tako da sam od vode odustao. Eventualno kao nekad davno sto sam gledao cusotm rigove sa 7*1080Ti (prerada na single slot + tanki blok) na vodi u jednom custom loopu ali to bi sad moglo ici samo kao 3*3090 zbog sirine grafe ali otom potom...
![]() |
#801 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2020
|
Koliko dobro će se trenutni ryzeni nositi s 3080 i snažnijim karticima na 1440p rezoluciji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Guest
|
Koji točno Ryzen? |
![]() |
![]() |
#803 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Guest
|
Ne bi rekao. |
![]() |
![]() |
#805 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]()
Bila je toliko lijepa da sam poželio da nikad ne otvori usta. A onda mi je nekako objasnila da je nijema. Oženio sam ju Las Vegasu, tjedan dana kasnije. I sad napokon živim sa ženom koju razumijem. Moj PC - https://www.twitch.tv/flegmoar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Samo da vas pocjetim, Pascal je izašao u LIPNJU 2016. Svoju karticu sam čekao do RUJNA 2016, dakle 3 mjeseca do neke dobavljivosti. A i tada ih nije bilo na bacanje i nije bilo mudarenja kao godinu dana kasnije. Tako da se nemojte nadati da će Ampere koji je sada veći hype-shit nego što je bio Pascal onda, biti dostupan u velikim količinama odma kako je najavljeno. Po mojoj procjeni tek prosinac za veće količine i više modela, a i tada će bit pustošenje lagera bikaz Božić. I Kožnati i Baba Su su ovo odlično isplanirali. Godina Korone i (nekima) financijske krize, svi razmišljaju kako preživjeti, osim zadnja tri tjedna prosinca gdje će Korona popustiti kao ove godine po ljeti zbog turizma, pa se neće pitati i eto nam za blagdane Ampera, RDNA2, Zen3 i X670 ploča. E da, i Intel možda tutne neku 14nm+(x47) reciklažu. Do tada, čuvajte pare i dobro razmislite o davanju svojih high-end Pascala u bescjenje ![]() ![]() Imam filing (a moji "pratitelji" mogu primjetiti da me ne vara previše) je da će svi koji će uhvatiti prve Amperke do kraja ovog mjeseca malo biti kiseli jer Kožnatog ne jebe ni pol posto izbaciti Super ili neke nabrijanije verzije iste kartice za iste ili malo veće pare. Naravno, svako svojom lovom raspolaže i fala bogu da imate za iskeširati za nove igračke, no samo kažem da MOOOOOŽDA nebi bilo loše malčice pričekati. Grafe polovne ionako nemrete utopit za velike pare, a strpit se još mjesec dva ili tri nebi trebao biti problem (kažem ja koji uzimam novi Ryzen proc isti tjedan kad je launchan ![]() Naravno, ovi savjeti nisu za one koji su prodali svoje high-end kartice na vrijeme pred koji mjesec pa im se para već ukamaćila i spremna je za utroš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Banned
Datum registracije: May 2019
|
|
![]() |
![]() |
![]() |