|
![]() |
#10593 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2020
|
Moje iskustvo s modulom. Modul sam dobio odmah . Instalirao sam po uputstvu na lg tv "42le5300-za". Tv ga prepoznaje ali ne otvara kanale. Poslije toga ubacio sam ga u TCL 24 inca i modul radi normalno,prvo ga upari i potom normalno otvara sve moje kanale. Drugi dan sam probao ubacit ga u tv "QUADRO" i u njemu je radio normalno. Sad čekam odgovor od LG Htvatska dali mogu osposobiti moj LG tv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10595 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10596 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10597 | |
Registered User
|
Citiraj:
Sad sam proba na novi LG smart i radi uredno. Znaći moj stari LG ne valja.Morat ću vratiti CAM modul. Čekam odgovor od LG-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10600 | |
Registered User
|
Citiraj:
https://www.lg.com/us/tvs/lg-42LE530...tate=pg:3/ct:r |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10601 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Naravno da nije ništa eksplodiralo ![]() čovjek je probao i sve 5, znači da se može premještati više puta. Tnx za info. Za ovaj LG 42le5300-za gadno su škrti sa specifikacijama, spominje se DVB-T i DVB-C ali se ne navode codeci i ostali detalji. Možda ti se neće svidjeti prijedlog, zarotiraj pozicije TV - a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10602 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10603 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10604 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2016
|
Citiraj:
Kod njih su drugi standardi: ATSC/NTSC/Clear QAM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10605 | |
Registered User
|
Citiraj:
http://gscs-b2c.lge.com/downloadFile...M000243124.pdf Treba naravno i ovo provjerit Ako koristite CAM (Conditional Access Module, modul uvjetnog pristupa), provjerite jesu li u potpunosti ispunjeni uvjeti za DVB-CI ili CI plus. (str 34) Da li uopce nadje sta na DVB-C? HRT radi i bez modula. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10606 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Naravno da danas neću dobiti modul: 17.08.2020 20:31:26 HRVATSKA 10200 ZAGREB Prijam pošiljke 18.08.2020 09:35:45 HRVATSKA 51000 RIJEKA Priprema pošiljke za dostavu 18.08.2020 09:50:01 HRVATSKA 51000 RIJEKA Pokušaj dostave pošiljke Za sljedeću dostavu
![]() |
#10607 |
Registered User
|
Dogovoren CAM ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10608 |
Moderator
|
Ajd slava bogu, nećemo još otvarati šampanjac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10609 | |
Registered User
|
Citiraj:
Moj lg le 5300 ima dvb-c .Ali je problem da dvb-c nema na zemlji Hrvatsaka a ima na Austrija,Njemačka,Slovenija,Mađarska,Švedska itd. Probao sam skoro na sve druge zemlje ali ne ide.Možda je problem zato što Hrvatska nema Dvb-c. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10610 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10611 |
Premium
|
Kako nema ima B.net (A1) emitira u DVB-C preko kabela zato ima onaj C na kraju oznake Cabel, moralo bi raditi pa da i stavis na DE ili SLO, nekaj tebi sa tim CI prikljuckom ne stima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10612 |
Moderator
|
Za ovaj LG (a ima još takvih tv tj. sa takvom pameti), postavi Njemačku ili Nizozemsku, tada otvori opciju za kabel(sku) tj. DVB-C i pretražiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10613 |
Registered User
|
To je nekad bio problem i sa starim Panasonic plazmama. Izbor zemlje koji je pomagao je bila Njemačka, Finska ili Slovenija. Onda se radilo o dvb-t-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10614 |
Moderator
|
Dodatak na ovu moju uputu gore, x serija Philips - a je imala isti štos, kvaka je u tome da pod Hrvatska nije predviđeno / nije otvoren DVB-C aka kabelska. To je inače mana "digitalnog doba" pa kao mora biti predviđeno umjesto kao kod analogije sve otvoreno pa šta nađe. Ranije u temi sam spomenuo, nakon šta se pod Njemačka / Nizozenska pretraži i nađe sve kanale onda se okrene "preferance" jezik za audio / subtitle / teletext na prinarni Hrvatski a sekundarni Engleski, time će ispravno raditi prevod na kanalima koji ga imaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10615 | |
Registered User
|
Citiraj:
Popis svih kanala bi trebali biti na 714000khz, network id-1, 6900, qam256 ako se ne varam, od tuda bi TV trebao pokupit sve kanale i informacije. • Važeća ovjera SO: Švedska (Comhem, Canal Digital), Danska (YouSee Canal Digital, Stofa), Norveška (Canal Digital). • Ukoliko nema željenog Service Operatora, odaberite Other Operators. • Ako odaberete "Other Operators" (Ostali davatelji usluga) ili je u odabranoj državi podržana samo opcija "Other Operators" (Ostali davatelji usluga), pretraživanje svih kanala može potrajati, odnos- no neki kanali možda neće biti pretraženi. Ako se neki od kanala ne prikažu, pratite niže naveden postupak: 1. POSTAVKE -> Autom. podešavanje -> Kabel -> Postavke 2. Opciju Početno traženje programa s "Isključeno" na "Uključeno" 3.Unesite dodatne vrijednosti poput frekvencije, stope simbola, modulacije i mrežnog ID-a. (te informacije možete zatražiti od davatelja usluga kabelske televizije) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10616 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10617 | |
Registered User
|
Citiraj:
Tu se razlikuje full frequncy search od network searcha. NIT nacin pretrazivanja je brzi jer TV ne mora raditi sve permutacije kroz sve frekvencije i modulacije. Znaci ako TV-u "kazes" pokreni mi NIT skeniranje na 714kHz,6900 sym rate u 256QAM NET ID - 1, on ce znat sto trazi i dobit ce 37Muxes kao rezultat trazenja te ce pretrazivati kanale samo na tim frekevencijama koje mu je NIT pretrazivanje vratilo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10618 |
Moderator
|
Ma to su ti novi digitalni igrokazi, osim tih 5 tv kanala ide (nazovimo ga tako) spisak svih kanala sa podacima ... Neki TV - i pretražuju baš na taj način, prvo traže taj "neki" kanal sa podacima pa tek onda "pokupe" sve kanale. To se da primijetiti jer se zapravo vraća / skače po freq. spektru a ne od početka do kraja kao kod stare analogije. Bravo kolega, ti si opisao tehnički a ja se trudio zdravo seljački ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10619 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Nazvao prije par minuta 0800 913 088 i naručio dva CAM modula, razgovor je trajao manje od dvije minute (ništa nisam morao objašnjavati, odnosno trajao je toliko koliko je curki koja se javila trebalo da poklika moje podatke i što hoću) i odmah nakon završenog razgovora (koliko mi je trebalo da nađem ovu temu i počnem pisati post) mi je stigla obavijest ![]() o naručenoj usluzi tak da izgleda da je jedini problem očito u tome na koga naletiš. Usput, nisam je ni pitao za koliko dana dođe na kućnu adresu jer mi nije bitno, pa ćemo sad vidjeti koliko im treba da dostave CAM module ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10620 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Cilim. 19.08.2020. u 10:26. |
|
![]() |
![]() |