|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
par pitanja u vezi pleksiglasa ...
Pravim rezervar od pleksija, nista specijalno, obicni pravokutni oblik ... ali me zanima s cime ljepiti stranice, a da to izdrzi i ne propusta vodu ? okvirno rezervar je nekih 30x30x5cm, a pleksi je debljine 4mm. i jos jedno pitanje ... kako urezati navoj (za šaraf npr.) u stranicu pleksija, a da ne ispuca. Probao sam napraviti par komada ali mi se pojave malene pukotine oko navoja. Nisam koristio nikakve masti za urezivanje navoja. pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
stranice ljepi silikonom a navoj prvo probusis sa busilicom manju rupu zatim zagrijes saraf i onda urezes navoj sa VRUCIM sarafom onda nee popucati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Jedini bed je kaj ti stranice koje ljepiš najčešće promijene boju, odn, pobijele ako se radi o prozirnom pleksiju... Silikon je definitivno najbolje rješenje, kao što kaže Codiac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
navoj sam urezivao sa obicnim ureznicama za metal, ovo sa sarafom funkcionira, ali izgleda dosta gadno. silikon ? hoce li drzati dovoljno, vjerovatno ce biti vodonepropusno ali da nebi cijeli rezervoar mogao "setati" tj. savijati se ? pleksi je proziran ba bi bilo pozeljno da je i ljepilo isto, jel neostik i slicna ljepila su zuckasta tako da bi to bezveze izgledalo, ali zanima me kako bi se ponasalo neko trenutno ljepilo, super ljepilo ili sta vec ... ali nema druge nego isprobati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Prije par godina sam dosta radio sa plexyjem u jednoj firmi šta je radila reklame. Postoji specijalno ljepilo za plexy, odlično drži ....samo nikako se ne mogu sjetit kako se zove..znam da smo ga nabavljali u Zagrebu i da je bilo relativno dosta skupo..ako se sjetim javiću.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Hurr durr
Datum registracije: Jan 2006
|
evo ti stvari s kojima se rade rupe za metal http://tinyurl.com/8d5gy , a ako reže metal i plexi če bez beda
![]() |
#8 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Ali sad barem znam sta otprilike da trazim. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|