|
![]() |
#8401 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Pa to Protis mora odmah rijesiti i dati drugu memoriju (ako ju ima na stanju, a vjerujem da ima). Takva su moja DOA iskustva (Mikronis, HGSpot). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8402 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
Imam napajanje koje sam kupio u HGspot i ima garanciju. No nemam racun, nemogu ga nikako naci. Imam i original kutiju. Dali mogu dobit nekako po serijskom broju ili nekako garanciju.
Ako da, onda pogledajte sliku dolje i recite jel ovo podlijeze garanciji? Napajanje je modularno i jedan taj utor se skurio, ali imam druga 3, pa sad dali to oni uvazuju ili ce reci, pa imate druga 3? Slika:
![]() |
#8403 |
Premium
|
Probaj se sjetiti datuma kupnje, pa neka ti opet isprintaju racun. Ne bi to trebao biti toliki problem. Inace, prema mom iskustvu, servisi vecinom gledaju serijski broj. Mene zadnja 2-3 servisa nitko nije pitao racun (HDD, UPS, laptop). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8405 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne mogu ti reći da 'hebi se, imaš druga 3 utora'. Komponenta mora biti 100% ispravna, a u tvom slučaju ona to nije. Reklamacija bi trebala biti uvažena.
![]() |
#8406 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Već je mogućnost da nece uvazit jamstvo nego da hoce.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8407 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Za račun, odi do HG Spota i zamoli ako ti mogu pronaći račun. Vjerujem da će ti ga pronaći.
![]() |
![]() |
#8408 |
Premium
|
Ako je čovjek koristio origigi kabele, a je, očigledno je problem kontakta kabela i utora na napajanju. Ne znam na koji bi način to mogla biti greška korisnika. Da je bilo nekakvo preopterećenje, valjda bi se aktivirala kakva zaštita u napajanju. A nije.
![]() |
#8409 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
Prc moje rek'o bi Viljuška... Zovem jutros, pitam kad će, šta će... Ne znamo i ajd bok! Sva sreća što imam u drugom kompu 4x4GB pa sam bratski podijelio inače bi se mog'o j***t. Toliko o tome... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8410 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Pa opće je poznato da kod određenih dobavljača/trgovina/servisa dijagnoza neispravnog HDDa ili RAMa traje po 2-3 tjedna. To se takve obdukcije i dijagnoze vrše da ge zadeve imaju vrednost 1.5x nove komponente ![]() Nekima svaka čast, a neki baš vole HDD testirat 24 dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8412 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
Još im u RMA obrascu šernem SS iz MemTesta da ne gube vrijeme jer se iz istog vidi da memoriju jedino pleh drži na okupu i opet kako bi Viljuška rek'o: "Prc moje!"... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8413 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo zvao HGspot i mogu po serijskom nac racun i to reklamirat. Dobra stvar je da je kabel odnosno taj utor na modularnom zgorio a ne da je HDD zgorio. Vidjet cemo kak ce to rijesit, bas me zanima dali ce popravljat ili sto, vjerojem da se taj konektor dade zamjenit osim ak nije nesto unutra otislo zbog cega je uopce i doslo do tog problema. Ukratko: Kod HGspota a vjerujem kod svih drugih se moze po serijskom broju za stvari koje imaju serijski broj tipa ovakva napajanja i takve ajmo reci vece stvari, za USB ili nesto tako sitno nemogu po serijskom broju reklamirat jer nemaju taj broj pa nemogu nac racun.
![]() |
#8414 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Naravno da mogu al nisu obavezni. Al ako lijepo zamolis, pa jos ubaciš kutiju domaćica u igru, sve se može. Ak mi dođe netko bahat i krene s vrata: mali daj mi izvuci račun... Doviđenja ![]() Ontopic: Ako ti odobre, zamjenit će ti. Nema popravaka toga, to nitko ne radi u hr.
![]() |
![]() |
#8415 |
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
Jedno pitanje kupili smo tipkovnicu prije 25 mjeseci i prestala je raditi. Na računu piše 36mj jamstva a na jamstvenom listu 24 mjeseca. Naravno odbili su jamstvo jer se kao gleda jamstveni list. Logitech na stranici kaze 36mj jamstva. Kaj je sad ispravno?
![]() |
#8417 |
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
Neznam oni su nam javili da je odbijeno i citirali neki članak sa njihovog weba da je kao jamstvo navedeno na računu informativnog karaktera, da je kao pravo jamstvo naznačeno na jamstvenom listu. Dakle u kratko hebu nas.
![]() |
#8418 |
Premium
|
Moram i ovdje sada pohvaliti Zel-Cos i Lenovo (ako sam znao prije kritizirati, red je i pohvaliti). Nakon silnih zavrzlama s laptopom, zamijenjena je baterija, punjac i maticna ploca. Lenovo Tech Team je odobrio novo 12 mjesecno jamstvo na bateriju (to je bilo i ocekivano), te novo 36 mjesecno jamstvo na laptop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8420 |
Premium
|
Osobno smatram da bi trebao to dobiti, Zakon je za mene poprilicno jasan. Sretno! U mojem slucaju je Lenovo Tech Team to odobrio, tako da i nije bilo potrebe za dodatnim radnjama, citatima zakon i sl. Da se jos i stim ne moram zezati. U zadnje vrijeme me bas nece, sto god kupim moram reklamirati jer je neispravno ili djelomicno neispravno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8421 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
a eto ovo je odgovor na zakon koji sam im citirao http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=8386
![]() |
#8422 |
Premium
|
Nisam najbolje shvatio tvoj prvi odgovor. Za maticnu plocu je ocekivano da ide novo jamstvo... a za cijeli laptop nisam siguran. Vjerujem da smo svi ovdje svjesni da maticna ploca = laptop, ali... Ja iskreno to i nisam ocekivao, ali eto, vjerojatno su mi malo izisli u susret zbog problema koje imam skoro godinu dana, a na koje reakcija nije bila bas najbolja u startu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8424 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#8425 |
Premium
|
@fanATIk Ocito je dobio, samo se je u prvoj poruci krivo izrazio. Nema potrebe za provokacijama... @mamutarka Lenovo Tech Team je ekipa iz Bratislave. Nisam siguran da li su oni za samo EMEA regiju ili mozda cijeli svijet nadlezni za "tehnikalije". Obzirom da je moj problem bio malo kompliciraniji, bili su ukljuceni u rjesavanje i oni su odobrili to novo jamstvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8427 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
''ja za matičnu neki dan nisam dobio novo jamstvo'' se odnosilo za novo jamstvo za laptop, previdio sam taj dio napisat za cijeli laptop jel, ko keano kak je dobio ja, zasad, samo ploča
![]() |
#8429 |
Premium
|
Pa i nije jer je mbo glavni dio laptopa, a zakon negdje kaže da bi se u takvim slučaju trebala dobiti nova garancija na cijeli uređaj.
![]() |
|
|