Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.04.2020., 19:58   #14341
dragutin985
Premium
Moj komp

dragutin985's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Opet LG WebOS korisnici, HRTi aplikacija, Videoteka - > Serije - > iz antologije, mozete lo otvoriti ista (nase malo misto npr)
Probao i ne ide. Recimo, velo misto mogu pokrenuti, ali mi javlja gresku, dok malo misto nema opciju da se pokrene uopce.
Probao na samsung tabletu tab s i puno brze aplikacija i sve se pokrece normalno

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: dragutin985. 17.04.2020. u 20:05.
dragutin985 je online   Reply With Quote
Staro 17.04.2020., 20:58   #14342
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Otkad Panasonic ima najbolji image proc?
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2020., 22:49   #14343
tascam
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Još od plazmi.Ti sigurno misliš da ima soni ,jer ga ti imaš
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2020., 23:18   #14344
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Sonyu, iz vlastitog iskustva, mogu priznati da je najbolji u motion handlingu. Gledanje nogometa i na mid end Sonyu mi je zericu (ali osjetno) bolje nego na P5 Philipsu.
I bolje nego na C9 LG-u. Panasonic mi je imao daleko najbolju interpolaciju (jos prije nego su nasi kanali bili HD.. RTL2 je bio pravi test za to, ili SK5, SK6). Handlanje boja i gradijenta je Panasonic isto na vrhu (tu je Philips, bar onaj prosle generacije tj 2018., na dnu od sve 4 top marke).

Meni, iako sam sports fan, Panasonic ima najbolji. Uzeo sam Philipsa zbog ambilighta i odusevljen sam s njim (ambilightom) i nakon godinu i kusur. Ali su Sony i Panasonic OLED-i bolje telke. Za C9 svog 803 ne bi mjenjao, a zbog ambilighta cu preci opet samo na boljeg Philipsa jednog dana, ali kome ambilight nije bitan, uvijek cu preporuciti Panasonica ili sonya (ako gleda jako puno sporta).

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2020., 23:19   #14345
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Evo artefakata:
https://youtu.be/h8fe9Yu_0ls

Primjetio sam slicne stvari i na netflixu i u većem skopeu, al sam to uvik prepisao netflixu
https://www.youtube.com/watch?v=zrE5LS3Q00k
Upravo napravio test na svom c9, sve normalno. Nesto je cudno kod tebe.
Jedina razlika je sto sam ja pustao u full hdu vp9 video.
Staro 17.04.2020., 23:24   #14346
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
55OLEDC9 vs TCL 43EP660 na LG OLED demu ISO i expo sam pokusao ustimati sto realnije kako je uzivo
https://www.youtube.com/watch?v=zrE5LS3Q00k
Yep, otisao mi philips (crko led array nakon 4g), falit ce mi ambilight. Jedina stvar koju sam cjenio kod philipsa. Zato jer je kamuflirao crnu

Ja gledam 90% filmove i serije u total mraku. Ovo mi je preporod sa oledom (C9). Poceo sam gledat /birat filmove po kolicini crne boje
Staro 18.04.2020., 08:45   #14347
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Ocito je da ne znas o cemu pricas

Zadnje izmijenjeno od: Amd_Shill. 18.04.2020. u 09:18.
Staro 18.04.2020., 09:10   #14348
željkozg
Banned

Datum registracije: Oct 2019

Zadnje izmijenjeno od: željkozg. 18.04.2020. u 09:16.
željkozg je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2020., 10:23   #14349
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
Yep, otisao mi philips (crko led array nakon 4g), falit ce mi ambilight. Jedina stvar koju sam cjenio kod philipsa. Zato jer je kamuflirao crnu

Ja gledam 90% filmove i serije u total mraku. Ovo mi je preporod sa oledom (C9). Poceo sam gledat /birat filmove po kolicini crne boje
Sta nisi kupio Philips 804... Oled, ambilight, P5 3. generacije... Ne znam sta se taj C9 toliko hvali, meni su i Philips i Sony i Panasonic OLED-i bolji od LG-a. On je kao jack-of-all-trades master-of-none, ali Philips bolje ispunjava tu ulogu, plus ima ambilight.

Citiraj:
Autor željkozg Pregled postova
Ja imam drugu generaciju, i vec sam pisao, ona ima svojih mana, ali i dobrih strana. Citao sam da su u 3. generaciji ispravili mane, i to je valjda sad najzaokruzeniji proizvod od svih na trzistu. Ali dok ne vidim 804 u praski, tesko cu povjerovati u bolji motion handling od Sonya i bolju interpolaciju/gradient od Panasonica.

Ali da sam lud na sebe sto se nisam strpio par mjeseci i kupio 804 umjesto 803, jesam. Ali s vjerovao reviewovima koji su rekli da su na 803 problemi s gradientom "manji problemi", a TV izgleda pokvareno kad dodju scene neba ili polu-mraka...

3. generacija P5 to navodno rjesava...
Staro 18.04.2020., 10:30   #14350
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Sta nisi kupio Philips 804... Oled, ambilight, P5 3. generacije...
2000kn razlike, philips je uvijek philips (3 komada rikla u 9 godina, prosjek rikavanja 3g). Ambilight mi je sluzio da prevari crnu. Sad mi to vise ne treba
Andorid ne trebam, smart tv ne trebam. Imam vanjski nvidia shield kojem nema premca i preko njega ide sav "kucni" sustav + denon 5.1.2
Spreman sam za novi hdmi, variable refresh rate sa ps5 i slicnima. Posto smo gejmeri u kuci.

I mislim iskreno, LG je predvodnik oleda, da je dalje od philipsa u tom segmentu.

A i dobro mi je dosla promjena philipsa kao tv brenda. Psihicki

Zadnje izmijenjeno od: RaneZ. 18.04.2020. u 10:43.
RaneZ je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2020., 10:45   #14351
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor dragutin985 Pregled postova
Probao i ne ide. Recimo, velo misto mogu pokrenuti, ali mi javlja gresku, dok malo misto nema opciju da se pokrene uopce.
Probao na samsung tabletu tab s i puno brze aplikacija i sve se pokrece normalno

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Tenks, posla sam im bug report pa cemo vidit
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2020., 10:48   #14352
željkozg
Banned

Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
2000kn razlike, philips je uvijek philips (3 komada rikla u 9 godina, prosjek rikavanja 3g). Ambilight mi je sluzio da prevari crnu. Sad mi to vise ne treba
Andorid ne trebam, smart tv ne trebam. Imam vanjski nvidia shield kojem nema premca i preko njega ide sav "kucni" sustav + denon 5.1.2
Spreman sam za novi hdmi, variable refresh rate sa ps5 i slicnima. Posto smo gejmeri u kuci.

I mislim iskreno, LG je predvodnik oleda, da je dalje od philipsa u tom segmentu.

A i dobro mi je dosla promjena philipsa kao tv brenda. Psihicki

Pošto sam u tim vodama, ti moram reći, da je to realnost današnjih televizora.. To ne valja samo za Philips već i za druge proizvođaće.. Jednostavno su televizori danas programirani, da izdrže tvornićku garanciju i malo više, a poslije polako dođe do određenih problema.. Zato je uvijek dobro uzet 5 godina garancije, ako se to može..
Staro 18.04.2020., 11:00   #14353
gjokic
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jun 2011
Kupi LG C9 puno bolji od tih Philips Sony i Panasonic
web os miljama bolji od svih drugih os sistema za tv
magic remote uzitak za koristit
interpolacija slike vrhunska
a sport vrh gledam dosta formule moto gp i nogometa
i to je to
najbolji izbor
imao sam dvije i pol godine Lg B7 isto vrhunski televizor
uletilo mi za prodat i sad imam 65 C9 najbolje sto sam kupio u zadnje vrijeme
preporuka
gjokic je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2020., 11:14   #14354
željkozg
Banned

Citiraj:
Autor gjokic Pregled postova
Kupi LG C9 puno bolji od tih Philips Sony i Panasonic
web os miljama bolji od svih drugih os sistema za tv
magic remote uzitak za koristit
interpolacija slike vrhunska
a sport vrh gledam dosta formule moto gp i nogometa
i to je to
najbolji izbor
imao sam dvije i pol godine Lg B7 isto vrhunski televizor
uletilo mi za prodat i sad imam 65 C9 najbolje sto sam kupio u zadnje vrijeme
preporuka

Znam, da si veoma zadovoljan sa C9, ali moraš biti barem malo realan Znaš svaki svog konja hvali.. Jer nijedan OLED nije puno bolji od drugog.. Među OLED modelima 2019 su razlike "veoma male", nešto malo se ovdje izdvaja Panasonic OLED GZ2000 i Philips 984. Ali tu je druga priča cjena.. Svaki OLED ima neke pluseve i minuse.. A slažem se sa tobom, da ima Lg bolji daljinski napram konkurencije. A što se tiče Webosa zavisi. Jedni su više zadovolnji Androidom posebno na modelima 2019, gdje radi odlično, a drugi su više zadovolnji Webosom, Tizenom itd.. Ali što se tiče samih smart mogučnosti, je još Android najbolji odabir
Staro 18.04.2020., 11:19   #14355
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Evo ovaj članak što je poslao željko screenshot rezultata, zanimljiv format, blind test i kao najveci "eksperti" u tv reviewanju. A uspoređuje se sa Sony X300 monitorom, koji košta 30'' 30000€

https://www.forbes.com/sites/johnarc...the-tv-titans/
Staro 18.04.2020., 11:29   #14356
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Evo ovaj članak što je poslao željko screenshot rezultata, zanimljiv format, blind test i kao najveci "eksperti" u tv reviewanju. A uspoređuje se sa Sony X300 monitorom, koji košta 30'' 30000€

https://www.forbes.com/sites/johnarc...the-tv-titans/
Moram rec frendu da si kalibrira C9 po ovome je bolja telka od 803 i 804, a meni je moj 803 (postavke s av foruma, nije prava kalibracija) bolji od njegovog C9.

Ali sto se tice ostalog, sve je kako rekoh. Motion handling Sony (Pani drugi), ostalo Panasonic uglavnom prvi ili drugi.

Kazem, kad sam vidio kako sony ima rjesen motion handling na XF85, koji je totalno promasen TV, a rjesen je savrseno, mogu si samo misliti kako je na novijim i boljim procesorima... Moj 803, a ni frendov C9, nemaju motion handling kakav ima Sony XF85. Nije im los motion handling, gledam ja nogomet na svom, i uzivam.. ali sam jebena picajzla i vidim razlike. Nista strasno doduse.
Staro 18.04.2020., 11:35   #14357
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Evo zasto je LG pobjedio:
Citiraj:
For instance, apparently the LG C9 and Panasonic GZ2000 were coming in virtually neck and neck in most categories, until the LG’s lower input lag figure of 13ms (versus 22ms from the Panasonic) allowed it to edge ahead as a gaming display.
Evo za boje:
Citiraj:
Also, while the Panasonic GZ2000 delivered the best color accuracy and HDR tone mapping out of the box, the LG C9’s HDR Autocal and tone-curve adjustment features enabled it to ‘catch up’ after some careful calibration.
Evo za Sony-a
Citiraj:
Sony, meanwhile, picked up the best motion award, impressively confirming the brand’s long-running dominance in this area.
Staro 18.04.2020., 11:44   #14358
željkozg
Banned

Citiraj:
Moram rec frendu da si kalibrira C9 po ovome je bolja telka od 803 i 804, a meni je moj 803 (postavke s av foruma, nije prava kalibracija) bolji od njegovog C9.

Ali sto se tice ostalog, sve je kako rekoh. Motion handling Sony (Pani drugi), ostalo Panasonic uglavnom prvi ili drugi.

Kazem, kad sam vidio kako sony ima rjesen motion handling na XF85, koji je totalno promasen TV, a rjesen je savrseno, mogu si samo misliti kako je na novijim i boljim procesorima... Moj 803, a ni frendov C9, nemaju motion handling kakav ima Sony XF85. Nije im los motion handling, gledam ja nogomet na svom, i uzivam.. ali sam jebena picajzla i vidim razlike. Nista strasno doduse.

Imaš ti dobro podešen Motion na Philipsu..? Philips je baš što se tiće Motiona među najboljima, što potvđuju i razne recenzije.. Moraš imat izključen Perfect Natural motion, i uključen Perfect Clear Motion na medium.. Recimo prošlogodišnji model 7304 ima "veoma dobar Motion", pa je to niži srednji rang televizora sa 50Hz osvežavanjem panela, a recimo Philips OLED 804 ima već "odličan" Motion..

Zadnje izmijenjeno od: željkozg. 18.04.2020. u 12:23.
Staro 18.04.2020., 13:05   #14359
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Imaš ti dobro podešen Motion na Philipsu..? Philips je baš što se tiće Motiona među najboljima, što potvđuju i razne recenzije.. Moraš imat izključen Perfect Natural motion, i uključen Perfect Clear Motion na medium.. Recimo prošlogodišnji model 7304 ima "veoma dobar Motion", pa je to niži srednji rang televizora sa 50Hz osvežavanjem panela, a recimo Philips OLED 804 ima već "odličan" Motion..
Imam, citao sam satima preporuke postavki i ucio sta koja znaci.
Da se razumijemo, dobar je motion i da nisam gledao tekme na Sonyu reko bi da je najbolji do sad. Ne vidim nikakav trail, motion je skoro super smooth, ali naglasak na skoro. Ja sam picajzla. Sonyev motion je maltene CRT like. Apsolutno nikakvih primjedbi nisam imao i uzivao sam.

804 ima 3. generaciju P5, moj ima 2. Moguce da su taj dio jos dodatno ispeglali. U vrijeme kad sam ja uzimao TV Philips je bio drugi po motion handlingu, znaci jos uvijek odlican, ali ipak je Sony bio vidljivo bolji.

Moguce da su ga 2019. ostali dostigli.
Staro 18.04.2020., 13:16   #14360
željkozg
Banned

Citiraj:
Da se razumijemo, dobar je motion i da nisam gledao tekme na Sonyu reko bi da je najbolji do sad. Ne vidim nikakav trail, motion je skoro super smooth, ali naglasak na skoro. Ja sam picajzla. Sonyev motion je maltene CRT like. Apsolutno nikakvih primjedbi nisam imao i uzivao sam.

804 ima 3. generaciju P5, moj ima 2. Moguce da su taj dio jos dodatno ispeglali. U vrijeme kad sam ja uzimao TV Philips je bio drugi po motion handlingu, znaci jos uvijek odlican, ali ipak je Sony bio vidljivo bolji.

Pa da, ti još imaš nešto stariji P5 procesor.. Kao što sam napisao, na modelima 2019 radi Motion odlićno. A što se ostale obrade slike tiće više nego odlićno.. Ali zavisi i koji programi se gledaju, jer na SK motion ne izgleda baš najbolje, a pored toga zavisi i kako kvalitetan je sam tv signal..! Jer dva ista televizora na razlićitima signalima, nećeta davat jednak kvalitet slike..

Zadnje izmijenjeno od: željkozg. 18.04.2020. u 13:39.
Staro 18.04.2020., 14:45   #14361
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Opet LG WebOS korisnici, HRTi aplikacija, Videoteka - > Serije - > iz antologije, mozete lo otvoriti ista (nase malo misto npr)

Hvala na ovome, ne vidim smisao plaćanja pretplate ako se možeš regat mukte na HRTi i sa nekom mail adresom na krivo ime i prezime se ulogirat i gledat mukte programe HRTa?
Staro 18.04.2020., 15:51   #14362
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Citiraj:

Nisu ga dostigli po motionu (Sony)
Staro 18.04.2020., 18:24   #14363
tascam
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Čini li se samo meni ili nam se vratio majstor,andrej filipso ljubac pod nickom željkozg?

Bome si dobro Hrvatski naučio,malo se još osjeti slovenački ali manje nego prije..

Zadnje izmijenjeno od: tascam. 18.04.2020. u 18:31.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2020., 13:53   #14364
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Koji bi bio vaš izbor za treći TV u kući koji će se koristiti relativno malo, znači budžet je najbitniji . Uglavnom navečer, znači možda VA panel bi imao najviše smisla, od 50"

Ima zbilja svega, od HISENSE H50B7100 50" za smiješnih 1900kn, pa preko skupljih HISENSE modela, pa Samsung UE50RU7172 za 2800 kn, LG 50UM7450 za 3040 kn.

OS nebitan jer će TV biti spojen na android box. Netflix, youtube, video preko PLEX-a i sl.

Što bi uzeli?
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2020., 13:56   #14365
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Zna netko kako naštimati da Plex na LG C9, WebOS, prikazuje naša slova normalno? Sada jedino što rješava problem je da konvertam titl u notepad i spremim ga kao "UTF", ali naravno to mi se ne radi za svaki titl.
vlatko27 je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2020., 13:59   #14366
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Sa programom Subtitle Edit možeš pretražiti diskove za svim titlovima i napraviti batch convert na UTF8 encoding
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2020., 14:01   #14367
željkozg
Banned

Citiraj:
Autor vlatko27 Pregled postova
Zna netko kako naštimati da Plex na LG C9, WebOS, prikazuje naša slova normalno? Sada jedino što rješava problem je da konvertam titl u notepad i spremim ga kao "UTF", ali naravno to mi se ne radi za svaki titl.

Konfiguriraj postavke jezika. Prvo moraš pravilno konfigurirati jezične mogućnosti. Postavljanje načina titla kontrolira hoće li se titlovi automatski prikazati tijekom gledanja medijske stavke ili ne.
Staro 19.04.2020., 14:06   #14368
željkozg
Banned

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Koji bi bio vaš izbor za treći TV u kući koji će se koristiti relativno malo, znači budžet je najbitniji . Uglavnom navečer, znači možda VA panel bi imao najviše smisla, od 50"

Ima zbilja svega, od HISENSE H50B7100 50" za smiješnih 1900kn, pa preko skupljih HISENSE modela, pa Samsung UE50RU7172 za 2800 kn, LG 50UM7450 za 3040 kn.

OS nebitan jer će TV biti spojen na android box. Netflix, youtube, video preko PLEX-a i sl.

Što bi uzeli?

Ako očeš stvarno dobru sliku, ti ja preporučujem taj model.

https://www.mall.hr/tv-prijemnici/ph...m_medium=click

Ili još taj model. A možeš i uzet nešto od tvog izbora, ako ti to neče biti primaran televizor..

https://www.nabava.net/televizori/sa...ra-hd-81995151
Staro 19.04.2020., 14:07   #14369
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Konfiguriraj postavke jezika. Prvo moraš pravilno konfigurirati jezične mogućnosti. Postavljanje načina titla kontrolira hoće li se titlovi automatski prikazati tijekom gledanja medijske stavke ili ne.
Gdje? Na Windowsima sam probao staviti HR na cijeli operativni sustav, svi programi ispravno prikazuju titlove na kompjuteru. Probao sam i na LG Plex klijentu stavit HR jezik kao i WebOS na TV postavit na HR, ali nula bodova.
vlatko27 je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2020., 14:07   #14370
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Zar nije receno vec stoput da je sapunasta slika na tim filipsima i da se svaki drugi kvari elektronika
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na