|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() Konfiguracija je: DFI Infinity nF4 3000+ (Winchester) 2x 512Mb Kingmax SR 433 Chieftec 350W Delta Ploča je nova (stara mjesec-dva), nije mjenjan cooler na NB-u (smeta grafa) i flash-ana je zadnja verzija BIOS-a. Proc je malo stariji, ide do 2,7GHz (300*9) na 1,6V. Hlađen je sa AC Freezer 64. Memorija je nova, kupljena danas. Napajanje je staro par mjeseci. Mislim da sam iznio (barem) većinu bitnih informacija. Evo u čemu je problem: Proc je neko vrijeme bio na 2,4GHz (mema 217, CPU 267*9). Zatim sam promjenio memoriju i vrtio ga na defaultu. Danas sam nabavio novu memu i htio sam vidjeti do kolko ide. Prvo sam testirao deklarirane vrijednosti i sve je dobro radilo. Zatim sam resetirao i u BIOS-u podesio memoriju na 250 @ 2.5-4-4-8, omjer 1:1. Komp se normalno boot-a i uđe u Windowse. No u njima uopće ne registrira OC (CPU-Z, Properties itd.)!!! U čuđenju resetiram i uđem u BIOS. Tamo sve u savršenom redu > CPU freq: 2250MHz (250*9). I sada, KOJU GOD vrijednost u BIOS-u podesim - u Win ne registrira promjenu. Please help... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Flash biosa imas istu maticnu kao i ja i imas iste djecije bolesti... samo flashaj novi bios i onda podesi sve kako si podesio i sve ce ti biti pet . ![]() btw stavi FIXNU voltazu svega jer i sa time zna ploca malo podivljati ![]() etoga nemas straha ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Probaj clear CMOS-a malo duže (bar 10 minuta) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
@Codiac - Ne vidim razlog. Uredno je sve radilo i na defaultu i na raznim OC postavkama sve do prije 3 sata. @Jelc - Radio sam clear CMOS, al ne na taj način. Budem probao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
@Jelc - Nažalost, nije pomoglo ![]() Ima tko još kakav savjet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
I ja djelim misljenje sa codiacom, probaj opet flashat bios... P.S. Di si kupio memu? Ajd mi odg na PM ako ti nije bed... A ako ti je negdi pri ruci, daj prepisi kaj pise na chipovima i na onom bijelom zaljepljenom papiricu na memi...
![]() |
#7 |
Registered User
|
@Vucko - Imaš PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Istu sam i ja stvar imao s 9NPA+Ultra , kad sam stavio da mogu mjenjati množitelj proca u win nije registriralo OC, sada je sve dobro makar me mema mući! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
@Codiac - Evo, OPET sam flashao najnoviji BIOS i sve radi kako treba. No mema ipak nažalost neće na 250. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ako je ovaj Kingmax onda nije ni čudo na neće preko 500. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Je, upravo taj Kingmax. Znam da su danas manje šanse nego prije recimo godinu-dvije da ćeš dobit dobre module, ali ipak ima slučajeva. Evo recimo Vucko, njegova ide na 250. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Pa znam ja to. Malo bolje pročitaj u čemu je bio problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Vjeruj meni ta ja sam mjesec dana samo citao o toj ploci znam ju ko svoj dzep ![]() Ima sugav bios chip i onda samo preflashas bios kada mjenjas memu ili cpu i sve uredu ![]() Steta sto mema nece prek 250 :mad:
![]() |
#15 |
prcknedl
|
i to kolko ja znam verzijom 510-1... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|