Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.03.2020., 11:02   #48811
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Keano16 Pregled postova
Tehnicka neispravnost iz 2 razloga:

- stvarna kad te zaustave i primjete problem (npr. preseravanje s onim plavim svjetlima itd)
- datumska (kad prodje mjesec u kojem je obavljen TP)

i to je to.

Istekom prometne dozvole AUTOMOBIL JE I DALJE TEHNICKI ISPRAVAN, sve do kraja tekuceg mjeseca. Kaznu mozes dobiti za ISTEK DOKUMENTA PROMETNE DOZVOLE, i to je sve (to znaju progledati kroz prste).

Vjeruj mi, vodio sam velik vozni park i znam sto pricam.

Kao što rekoh, tehnički si neispravan s datumom isteka prometne, a neispravnost se utvrđuje izvanrednim pregledom, i postoji kazna ako se utvrdi neispravnost.

Kazna za istek prometne nije kazna za tehničku neispravnost.
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 11:27   #48812
Keano16
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Netocno. Auto je tehnicki ispravan do kraja tekuceg mjeseca
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 22:59   #48813
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Kao što rekoh, tehnički si neispravan s datumom isteka prometne, a neispravnost se utvrđuje izvanrednim pregledom, i postoji kazna ako se utvrdi neispravnost.

Kazna za istek prometne nije kazna za tehničku neispravnost.
Nisi u pravu.
Keano16 je dobro napisao auto je tehnički ispravan cijeli taj mjesec u kojem ističe registracija. Ako imaš osiguranje murija ti jedino može stisnut kaznu za istek prometne dozvole 700 kn.
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 23:10   #48814
Keano16
Premium
Moj komp

Tako je!

Uz napomenu, da se ne shvati to preolako, kazna za pravne osobe (tvrtke) je mnogo veca... i koliko se sjecam idu 2 kazne (odgovorna osoba u pravnoj osobi + pravna osoba).

Dakle - fizicke osobe se mogu malo igrati s tim terminom, a svima kojima je auto na firmu to NE SAVJETUJEM
Staro 23.03.2020., 23:17   #48815
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Datum registracije: Sep 2019
Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
Nisi u pravu.
Keano16 je dobro napisao auto je tehnički ispravan cijeli taj mjesec u kojem ističe registracija. Ako imaš osiguranje murija ti jedino može stisnut kaznu za istek prometne dozvole 700 kn.
2012. mi je rečeno(na dosta surov način) da je ta fora istekla. Imao sam uplaceno osiguranje ali tehnički nisam odradio(jer je mater tvrdila isto što i vi sada). Dobio sam kaznu od 2000kn za neregano vozilo(tada) I skinute tablice u centru zagreba...

Imam negdje I zapisnik toga.
SympForTheDevil je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 23:19   #48816
Keano16
Premium
Moj komp

Ne znam kakvi su bili zakoni 2012., ali sada je ovako kako je i napisano. I to ne samo sada, nego vec duze godina (ja znam da je barem 5 godina tako).

Mozda je i 2012. bilo tako. Ne znaci niti svaka napisana kazna da je napisana sukladno zakonu.
Staro 23.03.2020., 23:22   #48817
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Ooooo,ako sam išta napisao napisah žalbi....i ako nije policija donijela ispravnu odluku sud tada na Kennedyevom sigurno je
Staro 23.03.2020., 23:48   #48818
Xenon
Banned

Citiraj:
Autor SympForTheDevil Pregled postova
2012. mi je rečeno(na dosta surov način) da je ta fora istekla. Imao sam uplaceno osiguranje ali tehnički nisam odradio(jer je mater tvrdila isto što i vi sada). Dobio sam kaznu od 2000kn za neregano vozilo(tada) I skinute tablice u centru zagreba...

Imam negdje I zapisnik toga.
Nije to fora. Nazovi STP pa pitaj ak ne vjeruješ.
Pa ako ti je istekla rega krajem mjeseca a uhvatili su te početkom novog onda se nemaš kaj žalit.
Staro 23.03.2020., 23:49   #48819
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Nije istekla mi je u tom mjesecu i streslo me u istom. Ima negdje pisani zakon o tome dostupan za javnost?

Nebi se pouzdano u stp. A bogami ni u forumske glasine nakon što sam u pauzi između potresa zavrtio guglo.

Citiraj:
Primjerice, 03.06. vam ističe registracija na automobilu. Koji je rok za tehnički pregled te ima li veze ako uplatite osiguranje prije tehničkog?

Već 04.06. ste u prekršaju što se tiče isteka registracije i možete dobiti kaznu. Ako auto uz to nije i osiguran, kazna je puno veća. Tehnički pregled i osiguranje vrijedit će vam kroz cijeli 6 mjesec, ali ne vrijedi i registracija jer se ona veže na prometnu dozvolu. Obavezno automobilsko osiguranje možete ugovoriti i mjesec dana ranije, jer vam ono počinje vrijediti tek kad staro istekne.
Evo ga, nisam bio ni ostao lud. I rege vam po skidaju

Citiraj:
Na primjer, istekne vam registracija i nikako da stignete na tehnički, ali napokon tjedan dana nakon isteka krenete prema stanici za tehnički pregled. Na putu vas zaustavlja policija koja prema prometnoj utvrdi da nemate registrirano vozilo. Nikakvo kumljenje, moljenje i plakanje neće pomoći da vam ne ispišu kaznu od 2.000 kuna za neregistrirano vozilo i kaznu za 5.000 do 20.000 kuna za upravljanje neosiguranim vozilom.
Iz jadranskog osiguranja:

Citiraj:
Budite pažljivi oko toga kada Vam ističe registracija vozila jer Vam policija neće tolerirati ni dan zakašnjenja nakon isteka ukoliko Vas ulovi u prometu.

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 24.03.2020. u 00:00.
Staro 24.03.2020., 00:08   #48820
Xenon
Banned

Kad si ti u prekršaju murija je uvijek u pravu. Nitko nije rekao da nisi u prekršaju jer ti je istekla prometna dozvola ali vozilo ti je tehnički ispravno. Sad kako će na to gledat neki murijak sudac ili netko treći je pitanje njihove volje. Ali vozilo u toj situaciji ti je tehnički ispravno (oko toga se proteže rasprava) a ne bi smio biti na cesti jer ti je prometna istekla. Isto kao što ne bi smio vozit auto jer ti je istekla vozačka što ne znači da ti od tog datuma ne znaš vozit auto ili nisi sposoban za to.

SMIJE LI SE S VOZILOM SUDJELOVATI U PROMETU NAKON ISTEKA VALJANOSTI PROMETNE DOZVOLE?
Sukladno odredbi članka 238. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (“Narodne novine”, broj 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14, 64/15 i 108/17), motorna i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cestama ako su registrirana i ako imaju važeću prometnu dozvolu. Odredbom stavka 8. istog članka propisana je novčana kazna u iznosu od 700,00 kn, ukoliko vozač upravlja vozilom kojem je važenje prometne dozvole isteklo do 15 dana.

Slijedom navedenog, registracija vozila odnosno prometna dozvola vrijedi do datuma naznačenog u prometnoj dozvoli. Po isteku valjanosti prometne dozvole, s vozilom se ne smije sudjelovati u prometu.

Na ovo ti se veže i kad padneš tehnički a istekla ti je prometna. Znači ista stvar imaš kao 2 tjedna za popravak nepravilnosti ali ako ti je prometna istekla murija te može kaznit isto kao i za tvoj slučaj gore.

Zadnje izmijenjeno od: Xenon. 24.03.2020. u 00:16.
Staro 24.03.2020., 00:23   #48821
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Znači 2700 I tablice dolje?

Jer tvoj je tekst 2016. a 2019. kaže:

Citiraj:
Zabluda je i da će vam policija „oprostiti” ako upravljate neregistriranim vozilom, a registracija vam je istekla prije manje od 15 dana. Ta informacija je netočnapolicija će vas kazniti s dvije tisuće kuna ako vam je registracija istekla, pa makar i samo jedan dan.

Kaznu ćete platiti ako vam je prometna dozvola istekla za više od 15 dana.
A nedavne vijesti iz regije:

Citiraj:
Vozača su zatekli u rutinskoj kontroli prometa u Daruvaru, a zbog upravljanja neregistriranim osobnim automobilom sud mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 2000 kuna. Zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje dobio je još 20 tisuća kuna kazne. Budući da je upravljao vozilom bez da je sklopio ugovor o osiguranju, sud je vozaču izrekao novčanu kaznu u visini od 50 tisuća kuna. Ovime je aktualiziran pitanje rješavanja jednog od vodećih problema sigurnosti na cestama - upravljanje neregistriranim, neosiguranim i tehnički neispravnim vozilima.
Dakle,dobivaš,700kn za isteknutu prometnu dozvolu ukoliko čika nije dobre volje(i ako si preko 15 dana od njenog isteka,ako nisi, zanemari i čitaj dalje),2000kn za UPRAVLJANJE VOZILOM KOJEM JE ISTEKLA REGISTRACIJA(dovoljan je samo prelaz preko ponoći) i još tablice dolje koje isto valja platiti u Heinzlovoj.

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 24.03.2020. u 00:48.
Staro 24.03.2020., 00:48   #48822
Xenon
Banned

Jel ti znaš čitat? Ti sad drobiš i navodiš primjere koji nemaju veze sa time kaj si ti bio nesposoban i popušio kaznu.
Vozilo je tehnički ispravno u cijelom mjesecu isteka prometene. Oš ti dobit kaznu za to il ne je sad neka druga priča ili vlastita sposobnost.

Nitko ne opravdava da se ne poštuju pravila ali to ne znači da neke stvari ne stoje.

moj tekst je sa stranica CVH a ne novinskog članka kao tvoji, tolko o tome.
Staro 24.03.2020., 00:52   #48823
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

a ONI SU PRAVNO ŠTO?

zAKON.HR

Dva soma kuna čim si u nereganom autu zatečen u prometu. 1 ili 15 dana nakon isteka. Mješaš upravljanje nereganim vozilom i kaznu za istek prometne. Jbiga shvatićeš.
Staro 24.03.2020., 00:58   #48824
Xenon
Banned

Citiraj:
a ONI SU PRAVNO ŠTO?

zAKON.HR

Dva soma kuna čim si u nereganom autu. 1 ili 15 dana nakon isteka. Mješaš upravljanje nereganim vozilom i kaznu za istek prometne. Jbiga shvatićeš.
Pravno prepisivači zakona.

Ti da bi shvatio moraš prvo naučit kaj znači registracija a kaj tehnički ispravno vozilo. Do tada adio ...
I u buduće ne upuštaj se u nešto što ne znaš jer vidiš da te ta škola dosta košta.
Staro 24.03.2020., 01:06   #48825
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Pa nije bitna tehnička ispravnost nego registracija vozila pobogu

Registracija ti je vezana za datum prometne dozvole:

Citiraj:
Primjerice, 03.06. vam ističe registracija na automobilu. Koji je rok za tehnički pregled te ima li veze ako uplatite osiguranje prije tehničkog?

Već 04.06. ste u prekršaju što se tiče isteka registracije i možete dobiti kaznu.
Koju kaznu možete dobiti? Lagani pogled u narodne novine kaže ovo:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.PNG‎
Views:	223
Size:	23.3 kB
ID:	22078  
Staro 24.03.2020., 01:10   #48826
Xenon
Banned

Citiraj:
Pa nije bitna tehnička ispravnost nego registracija vozila pobogu

Registracija ti je vezana za datum prometne dozvole:

Koju kaznu možete dobiti? Lagani pogled u narodne novine kaže ovo:
Konačno si shvatio.
Samo kaj mi cijelo vrijeme raspravljamo o tome jel vozilo tehnički ispravno ili ne nakon isteka registracije. Svakom (osim tebi) je jasno da kad istekne registracija je auto neregistriran.
Staro 24.03.2020., 01:14   #48827
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

ALi je bila riječ samo osiguraj i turaj do kraja mjeseca bez tehničkog....ili sam krivo shvatio? Uz 700kn ako te uhvate.

Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
Nisi u pravu.

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 24.03.2020. u 01:19.
Staro 24.03.2020., 01:20   #48828
Xenon
Banned

do 15 dana od isteka prometne.
Staro 24.03.2020., 01:29   #48829
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Dakle,u zakonu republike hrvatske...lijepo piše,da je pojam registracija,vezan uz datum na prometnoj dozvoli,osim ako se ne radi o vozilima sa privremenim tablicama vozila koje je osigurano. Sa istekom datuma na prometnoj,auto više nije registriran. Kazna za vožnju nereganog vozila,jedan dan poslje isteka prometne dozvole(iliti registracije) je 2000kn.

Znači kazna za vožnju neregistriranog vozila.

Jel pazi,zakon tako govori...ne cvh,ne pizde strinine, zakon...portali kažu krajem 2019. da su se stvari promijenile i da se kažnjava po principu po kojem zakon govori...i imamo potencijalne nobodye sa foruma koji govore da je sve OK i da se radi po starom zakonu od pitaj boga kada. Vrlo sklisko tlo koje može nekoga dosta koštati.

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 24.03.2020. u 01:46.
Staro 24.03.2020., 08:04   #48830
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor Keano16 Pregled postova
Tehnicka neispravnost iz 2 razloga:

- stvarna kad te zaustave i primjete problem (npr. preseravanje s onim plavim svjetlima itd)
- datumska (kad prodje mjesec u kojem je obavljen TP)

i to je to.

Istekom prometne dozvole AUTOMOBIL JE I DALJE TEHNICKI ISPRAVAN, sve do kraja tekuceg mjeseca. Kaznu mozes dobiti za ISTEK DOKUMENTA PROMETNE DOZVOLE, i to je sve (to znaju progledati kroz prste).

Vjeruj mi, vodio sam velik vozni park i znam sto pricam.
Pa eto, koliko god vozni park vodio, nije veći od onog kojeg ja "vodim"

Da ponovimo, ako te zaustavi dan nakon isteka, odmah na licu mjesta dobivaš kaznu za istek prometne.

Ako si zaustavljen manje od 15 dana od datuma isteka prometne, dobivaš kao vozač SAMO 700kn

Ako je prošlo 16. Ili više dana, vozač dobiva 2000kn, a vlasniku ide 700kn jer ga nije odjavio nakon 15 dana i odmah se skidaju tablice.

Za policu dobivaš kaznu 31. Dan od njezinog isteka ako ju nisi obnovio, jer je 30 dana poček.

Kao što rekoh, dan nakon isteka prometne, tehnički si neispravan, i policajac te može odvesti na vanredni tehnički.
Neide automatski kazna za to, na licu mjesta, nego nakon vanrednog.

I za to dobiješ kaznu, ako si se utvrdi, manja, veća ili opasna neispravnost. Više većih ide pod opasnu. Za to se skidaju tablice.

Da bi dobio nakon tehničkog ovjerenu prometnu, moraš biti tehnički ispravan. Znači produženje prometne=tehnička ispravnost. Jedno je vezano uz drugo.

Osim toga, možeš biti tehnički neispravan, i za vrijeme važenja prometne, ako se to opet utvrdi na vanrednom tehničkom.
Staro 24.03.2020., 08:42   #48831
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Znači po tvojem, ne postoji kazna za vožnju neregistriranog vozila iako postoji po zakonu republike hrvatske?

Znači manit se isteka prometne, to je druga stvar. Govorimo o neregistriranom vozilu. A vozilo je po zakonu rh neregistrirano čim ima ne važeću prometnu dozvolu a prometna dozvola ne vrijedi čim istekne.
Staro 24.03.2020., 08:48   #48832
Xenon
Banned

Citiraj:
Kao što rekoh, dan nakon isteka prometne, tehnički si neispravan, i policajac te može odvesti na vanredni tehnički.
Neide automatski kazna za to, na licu mjesta, nego nakon vanrednog.
Ti isto ko i ovaj tvrdoglav u svojoj gluposti.
Ne, nisi. Ne možeš biti tehnički neispravan ako tehnički vrijedi dok se ne napravi ponovni tehnički. Vanredni tehnički te murijak može odvest bilo kad ako posumnja u nešto i ako se nakon toga ustanovi da na ponovnom tehničkom si tehnički neispravan onda je auto tehnički neispravan.

Murijak svakom može skinut pločice u bilo kojem trenutku ako vidi da ti je nešt oštećeno razbijeno i sl. ili sumnja u tvoju tehničku ispravnost.

I u slučaju kojem raspravljamo ne dobivaš kaznu za tehničku neispravnost nego za istek prometne i ostalo kako je navedno.
Citiraj:
Znači po tvojem, ne postoji kazna za vožnju neregistriranog vozila iako postoji po zakonu republike hrvatske?

Znači manit se isteka prometne, to je druga stvar. Govorimo o neregistriranom vozilu. A vozilo je po zakonu rh neregistrirano čim ima ne važeću prometnu dozvolu a prometna dozvola ne vrijedi čim istekne.
Mislio sam da si svhatio al očito još nisi ... budeš s vremenom samo polako i strpljivo.
Staro 24.03.2020., 08:59   #48833
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Ne, netočno. Ne mogu se skinuti tablice više u bilo kojem trenutku na cesti bez vanrednog tehničkog.
Uvjet je papir s tehničkog.

Nisi u toku, taj se dio promijenio, kao i kategorizacija tehničke neispravnosti.

Do kojeg to datuma po tvojoj teoriji vrijedi tehnički, ako ti prometna ističe npr. 05.04.2020g?

Neregistrirano vozilo nije ono kojemu je istekla prometna.
Neregistrirano vozilo je ono kojega uopće nema u evidenciji u RH.

Čim ima prometnu koju je izdala RH, registriran je, pa makar ga prometna istekla prije 10 godina.

Daklem, dopeljaš nešto izvana i tu se voziš s tim bez tablica.
To je neregistrirano.
Staro 24.03.2020., 09:12   #48834
Xenon
Banned

Citiraj:
Ne, netočno. Ne mogu se skinuti tablice više u bilo kojem trenutku na cesti bez vanrednog tehničkog.
Uvjet je papir s tehničkog.

Nisi u toku, taj se dio promijenio, kao i kategorizacija tehničke neispravnosti.

Do kojeg to datuma po tvojoj teoriji vrijedi tehnički, ako ti prometna ističe npr. 05.04.2020g?

Neregistrirano vozilo nije ono kojemu je istekla prometna.
Neregistrirano vozilo je ono kojega uopće nema u evidenciji u RH.

Čim ima prometnu koju je izdala RH, registriran je, pa makar ga prometna istekla prije 10 godina.

Daklem, dopeljaš nešto izvana i tu se voziš s tim bez tablica.
To je neregistrirano.
Ne bi bio ja ustrajan u tome da nisam 100% siguran. Ako ti tehnički istekne 02.03 vrijedi cijeli taj mjesec (znači samo tehnički, ne osiguranje, ne prometna, ne registracija). Hoće li tebe nakon toga murija kaznit? Vjerojatno hoće ali zbog isteka prometne i drugih navedenih stvari.

Možete Vas dvojca taljfljat koliko hoćete ali raspravljao sam sa više ljudi milion puta o tome i 2 frenda mi rade na tehničkom. I tehnički određuje jel je vozilo ispravno i koliko a ne murija. I ako je tehnički neispravno prilikom produženja reg. tehnički ti daje 14 dana rok da popraviš auto tj. možeš se vozit ali ako ti je prometna istekla zbog iste s tvari možeš pobrat kaznu.

Eto ako je tako još bolje. Ne može ti skinut pločice bez ponovnog tehničkog. I ne da mi se više raspravljat oko onoga što znam, isključem se.
Staro 24.03.2020., 09:15   #48835
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Ništa,vrijeme je samoizolacije tak nemamo kaj delat,ide jedan poziv Hajnclovoj nakon kave da utvrdimo činjenice

Jer dakakao,cijenim imanje veza u stanicama za tehnički pregled jer to shvakako ima svrhe ako ti ne dela štop svjetlo pa da frend zaradi 50kn a ja prolaz,kod ovakvih stvari više preferiram pravni fakultet ili cipelića koji je primoran svaki novi zakon izdrglati čim izađe.

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 24.03.2020. u 09:22.
Staro 24.03.2020., 09:28   #48836
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Redovni i preventivni pregledi vrijede do kraja mjeseca u kojemu im ističe propisani rok važenja.

https://www.cvh.hr/tehnicki-pregled/...ckog-pregleda/

Brkate tehnički i registracije

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: buljaka. 24.03.2020. u 09:46.
buljaka je online   Reply With Quote
Staro 24.03.2020., 11:20   #48837
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Odjebali me u heinzlovoj kaže ne radi odjel pravnih službi,pošaljite mail na bla bla. Čekamo dok ne prođe korona...
Staro 24.03.2020., 12:51   #48838
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Prometna ti vrijedi do npr 20.04.2020.
Dođeš na tehnički 10.04.2020. godine.
Padneš.
Na izlazu iz tehničkog te zaustavi policajac i vidi papir da nisi prošao tehnički.

Znači nisi u nikakvom prekršaju.......
Staro 24.03.2020., 12:57   #48839
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sta nije to jedina poanta zasto ljudi idu ranije na tehnicki (tko moze), a ne zadnji dan - imas dovoljno vremena da popravljas auto ako padnes, a mozes bez straha voziti u tom periodu.
Staro 24.03.2020., 14:33   #48840
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
@xlr

Bolje se ne petljat u raspravu. Većina vozi na tehnički za produljenje prometne u zadnji tren. A ovdje su pomiješali i kruške i jabuke i đumbira i limuna i naranče...bolje ne ulazit u to

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na