|
|||||||||||
|
|
#48721 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#48722 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Ali sad sam se sjetio da sam i nakon dugo vremena natocio 95icu umjesto 100tke. Mozda je to... Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#48725 |
|
Premium
|
Nisam gledao uputstva, samo citao da se smije i gdje god gledam (recimo Castrol oil selector) 5w-30 i savjetuje. Da, mora da je to. Vidjet cu kad potrosim, pa natocim ponovno. |
|
|
|
|
|
#48726 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ako je predviđeno i to ulje u specifikacijama, dapače. Inače, točio sam plin na Apiosu, u 300km, dva puta check engine, siromašna smjesa. Nikad prije nikakvih greški dok sam točio na Croduxu. Znači nešto ne štima s plinom tamo. |
|
|
|
|
|
#48727 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Imam isto benzinca sa direktnim ubrizgavanjem u cilindre i turbo punjacem (Astra 1.4 Turbo) za koji je 95 preporuceni, a ovi vecih oktana se mogu koristiti. Mjesecima (vjerovatno i puno vise od godinu dana) sam vozio na 100 oktana da vidim kako ce se auto ponasati i nisam vidio nikakve razlike. Na kraju se ponovo vratio na 95 oktana jer mi 100-tka na kraju izgledala kao obicno bacanje novaca. Cak mi se cini da sada kada je ponovo na 95 oktana auto i bolje radi, ali to je vjerovatno samo placeebo ![]() Eventualno ako si bas na nekoj benzinskoj natocio lose gorivo, ali to je onda druga prica...
|
|
|
|
#48728 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Kažeš da se i tvoj može prilagoditi višim oktanima, ali da je 95 preporučeni? Jel baš preporučeni ili piše "min 95"? Slažem se za bacanje novaca, razlika je ogromna bila u cijeni kad sam točio, 50 lipa, makar sad mi je žao tih 25 kuna koje sam išao ušparati... to je više bilo psihološki da nisam htio bacati novce, iako sam do sad stalno točio 100 (jer kad je bilo 10kn, razlika mi se činila manja). Mislim da više neću ići na 95-icu, jer sam točio na istoj pumpi na kojoj uvijek točim, baš fizički istoj. edit: nakon brzinskog istraživanja ispada da viši oktani pomažu na višim okretajima, a da na nižima motor radi uglađenije i tiše. Zadnje izmijenjeno od: Elven. 20.03.2020. u 11:05. |
|
|
|
|
|
|
#48729 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Trebalo bi baš napraviti test s dijagnostikom-natočiti 95 i potrošiti pa 100tku i pratiti da li je pomaknut kut paljenja, to je jedino što auto može preko senzora detonacije registrirati i podesiti. Eventualno vremena ubrizgavanja dizni. To bi bio nekakav mjerljivi podatak |
|
|
|
|
|
#48730 |
|
Brat od Đon Vejna
|
Što se desilo s cijenama goriva? Gledam u susjedstvu PCZ u utorak dizel 8.05 KN, jucer vec 8.45KN ??
|
|
|
#48732 |
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
|
|
|
#48734 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
|
#48735 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
|
|
|
#48738 |
|
Premium
|
Informacija koju sam danas na licu mjesta dobio od Renaultovog ovlaštenog, a kasnije od mehaničara koji naručuje iz InterCarsa, Tokića i CIAK-a. Oni imaju zatvorene poslovnice i dostavljaju ono što imaju na lageru.
|
|
|
#48740 |
|
Premium
|
Nek netko još potvrdi ili opovrgne ovaj dio za dućane i nabavu izvana. Vidim da je Lageros također zatvorio trgovinu i roba se šalje dostavom, a znam da dio asortimana poteže izvana, ali niti riječi o tome.
|
|
|
#48741 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Kolega ima trgovinu auto dijelovima. Trgovina fizička ne radi ali webshop radi i kaže da dijelovi normalno sve stiže iz EU Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#48743 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Tomić je zatvorio salone, servisi rade po dogovoru. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#48744 |
|
Premium
|
Tehnički mi istječe 23.03, u ponedjeljak. Policu obveznog osiguranja sam napravio. Logično, zbog ove situacije htio bih izbjeći odlazak u stanicu za tehnički pregled dok traje opsadno stanje. Koliko dugo mogu voziti auto a da nemam problem sa policijom? Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#48745 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kakvo opsadno stanje? Moj auto prekjučer registriran bez problema. Mislim da se ne možeš voziti ni dana poslije isteka tehničkog, tj. možeš ako te policija ne zaustavi i napiše kaznu. U narednih 15 dana ide ili odjava vozila ili registracija.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#48746 | |
|
Premium
|
Citiraj:
-čekam u redu -u moj auto ulazi i sjeda treća osoba koja je prije toga bila u kontaktu sa drugim osobama i sjedila u tuđim autima -imam kontakt sa osobom koja uzima dokumentaciju i koja zaprima zahtjev -kontakt sa drugom osobom koja radi novu prometnu itd Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#48747 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ne znam kako je u Splitu, ali u Zagrebu te nema tko zaustaviti jer svi policajci ganjaju ove kaj ne poštuju izolaciju. Kaj se tiče stava MUP-a imaš ovdje članak od jučer (na kraju članka je stav MUP-a), ali opet i da si totalni baksuz i da te zaustave i kazne, poznavajući naše pravosuđe prijava će nakon žalbe 99,9% pasti na sudu. Zadnje izmijenjeno od: bertone. 21.03.2020. u 14:21. |
|
|
|
|
|
#48748 | |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Koliko vidim i čujem, vani se događa zapravo ono suprotno. Najmanje osjetljivi cmolje u kućama i stanovima kao kokoške u gajbi, a oni najosjetljiviji hodaju po ulici. Čovječe, pantelija nikad nije bilo više na cesti nego sada.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
#48750 | |
|
MadModerator
|
Citiraj:
. A 15 dana nakon isteka moras auto odjaviti i vratiti tablice u MUP.
|
|
![]() |
|
|