|
![]() |
#511 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
To je isto kao i kad je meni pred desetak godina kad sam bio malo masniji nego sad, rekla doktorica da moram na strogu dijetu. Pogledam sebe, pogledam nju i počnem se smijat. Ja 191 / 120 kg, a ona 171 / 140 kg ![]() Reko, ti meni to iz iskustva ili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Da, kad ulazim kroz vrata spuštam glavu da ne udarm tjemenom u štok ![]() edit evo i slika, prekrižila mi šnitu kruha za užinu, to mogu zamijeniti sa šakom badema. e da, i sirutka, tko to može piti? Ja mislio da mogu ali baš mi ne ide. https://imgur.com/a/7pxHc4c Zadnje izmijenjeno od: Mladenxy. 10.03.2020. u 14:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#513 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Samo je to dosta generički. 1500kcal za nekoga od 90kg nije isto kao za nekoga od 130kg. Nekome je to taman, nekome je to predrastična promjena. Ali ponavljam, liječnici nisu za to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Guest
|
alo daj shvati. ti govoriš o jelovniku za bildera. aha ne, to je isto vrsta dijete ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
U stvari je to OK. držao sam se toga nekoliko tjedana i nisam bio gladan osim navečer kad izludim, ne mogu zaspati, pa spavam 3-4 sata i onda na posao. Ali da se ovak hranim krvna slika bi mi bila super. Ali eto ja to kršim sa kilom banana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Premium
|
Citiraj:
Drmni posni s mjericom whey-a, malo šumskog voća/jagoda, kuhano jaje, ili nešto slično. Nemoj biti gladan. ![]() I ono najvažnije. Nema rezultata preko noći. Pad kilaže nije linearan, nemojte gubiti nadu ako za vikend imaš npr. svadbu i jedeš i piješ 2-3 dana. Nije kraj svijeta, samo rokaj dalje. https://www.facebook.com/powerbuilding.hr/ Ekipa dosta dobro objašnjava današnje mentalno stanje i gluposti koje se prodaju. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 10.03.2020. u 14:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Addicted to music.
Datum registracije: Sep 2009
|
Ja sam prije cca tri godine u sest mjeseci spao sa 125 na 78kg. Imao gnojnu anginu, dosao doktorici i zena mislila da sam tesko bolestan. Poslala me na sve moguce testove, sve u redu i krvna slika nikad bolja. Naime, o cemu se zapravo radilo? Htio sam smrsaviti i pokusavao sa raznim dijetama, ali stvar kod dijete je sto skines kile ali kada se vrati apetit povratis sve kile, a cak i koju vise nabacis. Najdjelotvornija mi je bila tkzv. "Carobna juha", nekakva dijeta koja se prepisuje i daje pretilim bolesnicima koji moraju hitno na teze operativne zahvate i pritom imaju problem sa pretilosti. Nakon testiranja i probavanja raznih dijeta, odlucio sam da to nije za mene i pokusao nesto novo, samostalno. Izbacio sam kruh i pekarske proizvode, za pocetak. U prvih mjesec dana izgubio oko desetak kila. Onda sam ubacio salicu zelenog caja prije spavanja, prepolovio kolicinu obroka za rucak i ubacio malo vise fizickih aktivnosti. Poslije rucka obavezna setnja oko pola sata. Navecer ako bih bio bas jako gladan onda bih pojeo dvije, tri snite rizinih kolaca, ili onih od kukuruza sa nelakvim mlijecnim namazom preko. Nista si nisam uskratio. Jeo sam kiselo, ljuto, slatko, slano, masno. Cak me i doktorica pitala kako i na koji nacin, pa sam joj opisao isto sto i vama na sto mi je zena odgovorila da je zanimljivo ali i relativno opasno izgubiti toliko kila u tako kratkom periodu, ali s obzirom da su svi nalazi u redu nema nikakvih problema. Jednu stvar sam shvatio a to je da je covjekova volja iznimno vazna i moze se skoro sve ako si tako zacrtate u glavi.
![]() |
![]() |
#518 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Ljudi, svi ćemo mi pod zemlju. Dok hodamo po njoj, bio bi red da maksimalno uživamo, nema razloga da se ograničavamo. Uživaj dok možeš. ![]()
![]() |
![]() |
#520 |
Premium
|
Eto, nedugo sam pričao s čovjekom koji je bio primoran izgubiti 90kg, bilo mu je od životne važnosti, doslovno. Rekao mi je, ako ne radi sebe, onda radi curice (koja mu ima 4 godine). Nemojmo biti sebični i razmišljati da "uživamo u životu", jer žderemo sve živo. Ono što sam shvatio nakon što sam izgubio 25kg, da je uživanje u hrani, guštanje, gurmanizam i čekanje gableca ustvari psihički zatvor nego pravo uživanje. Pazi, čovjek se ne može sagnuti, potrčati za biciklom kada curica proba prvi puta bez pomoćnih kotača, ne može sam nasaditi bor za Božić itd. Ok, on je preko 220kg, ali eto, zapitaš se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Antimićanin
|
Dobro jebote, lik je Triglav sam po sebi. Taj nije uživao u životu nego patio od ko zna čega kad se doveo u stanje da ima vlastito gravitacijsko polje. Sa curicom ili ne, 220 kg je problem na Zemlji. Na Mjesecu možda i nije. Kako god, i zbog sebe to mora riješiti. Jel skinuo ili sad ima 220 kg? |
![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Što se tiče priča "ne poslije 19h" jedan "gym baja" mi je rekao - to su gluposti, ako ideš spavati u 1,2,3h iza ponoći, normalno da ćeš biti gladan, treba izbjegavati jesti 4h prije spavanja. Tom logikom ljudi koji idu spavati u 21h-22h, večera u 19h im je kasno, a noćnim tipovima žderačina u 22h nije kasno itd. Nije to samo bitno zbog kila, još je bitnije zbog refluksa/žgaravice. Čista logika je da ne možeš nabacat u želudac, kiseline rade dar-mar da razgrade hranu, a ti u horizontalu... Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 10.03.2020. u 17:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Preddijabetes/sindromX? (glukometar u kutu) Preporuka je da ako si gladan/malo jaci/veci ides na duplu (ili 1.5) dozu ovog napisanog. Po potrebi ![]()
K: 7950GX2, 8800 Ultra, GTX295 Zadnje izmijenjeno od: fran123456. 10.03.2020. u 19:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#525 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ok, nije za šalu. ti extra debeli imaju teži problem. vidli smo to na "život na vagi". mislim da je svima kolega Alph4Dawg rekao točno ono kaj trebate shvatiti. i to je poenta. ovi ekstremi, kako teretana/bilderi tako i ovi 200+(vlastito gravitacijsko polje ![]() |
|
![]() |
![]() |
#526 |
Antimićanin
|
U biti replayam na Mommistakeov post o prehrani njegovoj... Ja sam ovdje nabrojao 120 kuna dnevno samo za jelo. 30 dana = 3600 kuna mjesečno samo na klopu za jednu osobu. Di je još žena, deca... Ali vi sad ovu temu pretvarate u onu sa teretanom. To nije cilj ove teme i ove rasprave. I od ovakvom menua se ne mršavi nego se dobivaju kile ukoliko nije uključeno dizanje tegova. Ne navodite ljude na krivi put. |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
I što se tiče da se od ovog menija deblja to može reći samo onaj tko nema pojma o kalorijama i kalorijskom deficitu. Ako je 2000 kalorija ne možeš se debljati nikako čak u bez ikakvog vježbanja osim ako si curica od 42 kg Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Antimićanin
|
Da, računao sam da kupuje gotove pileće filete. Whey, tablete...sve nabrojano kroz mjesec dana, prosjek po danu. Da, nemam pojima o tome. Osim što gledam ljude koji imaju iste/slične menue i lagano bujaju ![]() Ali ok buljakara, ti srećom imaš pojima pa si me ispravio. I neka si. Nemam niš protiv. I dalje mislim da to nije dobar menu ako želiš mršaviti bez tjelovježbe ta da u najboljem slučaju ostaneš na istoj masi. Probao sam slično i nije se pokazalo baš najbolje. Zadnje izmijenjeno od: Brko. 10.03.2020. u 22:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
A teško mi je napamet izračunat jer uzimam manje više sve a akcijama. Uzmem posnog sira da mi cirka izdura do roka trajanja kad je snizen, piletinu stavim u skrinju i tak. I sad kako radim u zg opet više trošim jer ne jedem doma i žena baš ne stigne više od posla kuhati otkad radi u Jasci itd.. Previše faktora da ti znam rec koja je razlika ali garantiram da nije puno. Edit: kad ćemo ic više pit pivu? Zadnje izmijenjeno od: The AC. 10.03.2020. u 22:47. Razlog: Edit: kad ćemo ic više pit pivu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Premium
|
Citiraj:
Tablete 180 komada omega 3 6 9 na myprotein ili iherb cca 50 kn I dalje ne želiš priznati da pričaš bez uporišta da si naveliko masio procjenu troška ... Ja ti garantiram čime god da ako se držiš ovog neće nitko dobiti kg. Problem je što ljudi lažu sebe pa stanu u pekaru, pojedu čokoladu i sl što se njima čini sitniš a npr sa jednom čokoladom prebacis unos sa 2000 na 2500 kalorija bez jebem ti. Ili dodaju kg voća koje je isto kaloricno. Jelovnik koji je mommo stavio je odličan i bez treninga a uz trening je savršen jer radiš još veći kalorijski deficit. Npr za tebe izračun Vaš bazalni metabolizam iznosi*3331 kcal Ukoliko želite skidati podkožno masno tkivo odnosno suvišne kilograme Vaš dnevni kalorijski unos bi trebao biti između*2731*i*3131*kcal. Ukoliko želite izgraditi mišićnu masu ili udebljati se Vaš dnevni kalorijski unos bi trebao biti između*3531*i*4131*kcal. Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Antimićanin
|
@buljaka O čemu ti? Gdje ja to ne želim priznati i što? Kaj si nabrijan? Ok, možda sam pretjerao sa cijenom. Ne pokušavam umanjiti ili osporiti taj menu. Meni OSOBNO se činilo preskupim za mene samog (da kupujem namirnice koje jedem samo ja a da se dodatno kupuje i kuha za ostale ukućane). Probao sam i nije išlo. Mogu ti i na mail poslati word fajl što mi je jedan trener preporučio (daj mail u PM pa ti pošaljem da vidiš pa reci mišljenje). Meni je prvo bilo skupo a drugo neučinkovito. A nisam "varao" niti pohodio pekare. Nekome možda bolje funkcionira. Imam malo drugačije posloženo kod sebe jer ne mogu imati 6 obroka dnevno raspoređenih u pravilne intervale kao što je bilo traženo (plus minus pola sata). Pogotovo prva 3 obroka dok sam na poslu. Probao sam mjesec dana i odustao od takvog plana. Sad jedem 3x dnevno. 1. Gablec na poslu (uglavnom bistra juha+varivo+salata) 2. Ručak doma (piletina ili riba ili svinjetina + pirjano povrće + neka kiselina) ili jaja 3. Za večeru domaći sir (imam krava u familiji) ili Milbonu iz lidla + cherry rajčice. Često i tunu iz salamure (lidl) umiksam u to. Koliko je to kalorija nemam pojima. Niti me to brine. Nema kruha, nema krumpira, nema sokova, nema tjestenine, nema slatkog. Nekad sam ujutro znao zobene jesti ali mi se gade više pa sam ih odjebo. Za sada se rezultati vide. 1-1.5kg tjedno ide. Bože zdravlja, tjelovježba bi mogla od vikenda, ovisno što će doturi reći na pregledu u četvrtak. @The AC Što se pive tiče, ti si taj koji diktira tempo i termine budući imaš manje free timea od mene ![]() Zadnje izmijenjeno od: Brko. 11.03.2020. u 01:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Premium
|
To da nisi u pravu sa izračunom od 120 kg i izjavama da ta ”dijeta" ne može funkcionirati. Pročitaj malo svoje postove , dobio si sve detalje,dokaze, sa moje strane eod... Kao da se borim sa flatearthersima 😂 Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Spektakl je kako sve teme na ovom PCE postanu tumor nakon cijelih 48h. Bas ono, marvelous. Od zivotnih savjeta da bi svi trebali stat na loptu i jest supljom zlicom ( na cem je trebalo i stati) smo dosli do racunanja bazalnog metabolizma. Fak jea, uz najdebilniju temu automobili gdje je renault bogisukrst i svevisnji a ostale marke odron, ovo je jos jedna tema koja ide na skip and never come back. Wp svima.
![]() |
#536 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Samo cekam da Ninja_Zg dodje i razbaca vas ko salamu po kruhu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Normalno da necu imati 200 kg. To ipak nije normalno. Ja govorim za ove papke koji misle da su bitni jer pisu po internetovima svakojake gluposti. Jede se ovako, jede se obako, jede se ovo, ne jede se ovo, racunaj kalorije. To je veca bolest od pretilosti. Ako mi se jede pljeskavica na kajmaku pojescu je pa makar umro. Necu ih pojesti 5. Jede mi se prasetina, pojescu koliko mi se jede. Ako mi se jede cokolada pojescu i nju, kao i bananu, lubenicu ili bilo sta drugo. Pod uzivanjem u hrani ne smatram prezderavanje nego konzumiranje onoga sto volis i koliko volis. Sve drugo (na jednu ili drugu stranu) je bolest i gubljenje vremena na gluposti. Starci mi rade u farmaceutskoj industriji, magistri farmacije, i to sto se u poslednjih nekoliko decenija gura zapravo najvise veze ima sa profitom, a najmanje sa zdravljem. Od pomjeranja granice "normalnog" krvnog pritiska, BMI-a i ostalih parametara koji se mjere. Samo zdrav razum i nema problema.
![]() |
#538 |
Premium
|
Drug, ne bi vjeroval, ali trošim manje na hranu kada jedem zdravo nego kada jedem pekaru + gablece na poslu. 3 jaja su ti 4.5kn, žlica maslinovog ulja/kokosovog ulja, 10dag gaude. = nekih 5kn (doručak) Kila piletine je oko 40kn (na akciji još i manje), svinjetina ili mljeveno, još jeftinije, od toga ja jedem 3 dana cca (2 obroka po 200+150g), znači piletina je nekih 15kn dnevno, riža max 5 kn dnevno. Posni sir, 8kn. Sve zajedno, nije 50kn dnevno. Omega 3 i multivitamin, kupiš zalihu za 3 mjeseca, DM, nekih 100-120kn investicija. Whey, 250kn, više nego dovoljno za 2 mjeseca. Strongmani ti jednu za oko 80-90kn dnevo. Ja nemam ni 50kn. Ako računaš, jedan gablec u VŽ ti je oko 30kn (jedan obrok). Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 11.03.2020. u 10:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Guest
|
pjedeš li ti kad čvarke, špek, čevape-roštilj opčenito, masni burek, pizze, odojak, janjetina itd ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali se fokusiran na zdravoj prehrani, ali da to bude ukusno. Tipa, pileitna, paprika, crveni luk, malo paradajz sosa i zamotam tortilju. Da ne bude monotono, a da bude ukusno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|