|
![]() |
#48091 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Hvala frende... A imam, naravno, ali bolje ne vraga vući za jezik. Eto, ja bi prodao Daciu da ju dobim. Nemam povjerenja u njezinu "sigurnost", a sigurnost meni dragih ljudi je dosta važna. @zvonac Kaj fali ovoj na slici? To šta taj model košta preko 150 000kn. I što je i dalje Dacia, bez obzira kako izgleda. Ne mogu reći da ovo ne izgleda dobro, nisi sam to ikada rekao. Samo eto, i dalje je to sve klasu ispod nekog prosjeka. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 06.02.2020. u 17:37. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48095 |
Premium
|
Bolje ... od Dacie. HINT: Na 3 točkice staviš bilo koji auto, bilo koje godište (ne starije od 20 godina) i svaki puta si u pravu ![]() Eto, neću više ništa o tom poluproizvodu govoriti, uspoređivati Mecedesa (o kojem ja nisam rekao ni riječi) i DaCiu je kao uspoređivati Krim Team 2 i Game of Thrones. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48098 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#48099 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2019
|
Citiraj:
Tako da je isti motor u mercedesu i Daciji samo u nacrtu. Da mi treba auto za šljaku....uzeo bi daču bez problema. Pola sela di ljetujem ima dustere za naganjanje ovaca po brdima,vožnje ronilačkog materijala i mašina za barke po Kvarneru itd...svi je hvale. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48100 |
Premium
|
trouble, rođo, jesi to ti? ![]() Da, motor je preslagan, odnosno sklopljen s dijelovima od malo boljih materijala. Iliti poboljšanje od možda 10k kuna po motoru. Ali zanimljivo kako je počelo s A klasom, a evo već došlo do E klase. Kod C klase su neki već bili na aparatima.
![]() |
#48101 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
Tako je lik na forum.hr tumačio godinama (veliki Mercedes fun boy) kako Renault izradi motor, pošalje u Stuttgart pa onda veliki inžinjeri, koji rade za F1 ekipu Mercedesa taj motor rastave i nadograde zlatom. Svi koji imaju gram pojma o auto industriji se smiju na ovakve gluposti. Merc uzima motor od Renaulta jer je provjeren, dobar i uštediti će masu para da ne razvijaju svoj motor. Dal' merc stavlja svoj dvomaseni? Vjerojatno. Isto kako imaju i svoje getribe i ostale stvari. Dal' u proizvodnji imaju možda još koji zahtijev? Vjerojatno. Ali ništa što će dramatično povećati trošak. U auto industriji trošak od 2 dolara po komadu nečega je ogroman. Stoga ne treba baš ove funboy priče slušati bez doze promišljanja
![]() |
![]() |
#48102 |
Registered User
|
Dragi, ja svoje znanje nisam popio radeći u Mercedesu već čitajući po internetu....ako oni lažu lažem ja. Ne znam za tvoje internet bitke po raznim forumima sa raznim fanboyima niti ne ulazim u to. A ne moj se ljutiti,tvrdnje da je motor ili nije nadograđen kurcem od internet anonimusa niko ne smije uzeti sa ozbiljnošću...pa neću ni ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48103 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Actually počelo je sa B klasom, God dana kasnije sa A. Ubace oni to u sve šta treba ali u Freyu su mi rekli da u C klasi nadalje ta prodaja ide ništa do nikako u najboljem slučaju ![]() Taj motor u A & B klasi je sasvim OK. Neki će reći da to nisu Mercedesi ko linije uopće. Linije uglavnom za mlađe i ženskice,koje se nit ne sjećaju kako je bilo voziti W124 sa 3 hiljade kubika da bi se pozvali na upropašten Mercedesov legacy ugradnjom motora nastalog u suradnji sa Renaultom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48104 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Mercedesi, bemveji i audiji su valjali dok ih je bilo malo na cesti jer su bili skupi. ![]() Od Švaba jedino merc, ali ak je motor više sličan s dci-jem nego različit, radije onda dača ![]() Ali zato ima Infinitija s provjerenim mercovom mehanikom ![]() Dača mi je super auto ko rabljeni par godina star, za tu lovu odličan auto. Ali za novi 90-100 000kn za osobnu potrebu, to nikad. Dovoljno se kužim da za tu lovu unesem nešto do 3 godine staro pod garancijom, ne nužno premijumumi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48105 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
Citiraj:
aj molim te... Dacia je solidan auto,bolje novu Daciu nego neko izvozeno i staro njemacko smece tipicno nase balkansko razmisljanje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48108 |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
dvije stvari: 1) upravo saznao da u .de ima povratna naknada za neke stare dijelove auta; servopumpe i sl. https://www.lenkgetriebe.net/informa...-altteilepfand Postoji li to i kod nas i ako je, je li isto zakomplicirano kao povratna naknada s bocama? 2) pjesacki: je li istina da pjesaci imaju pravo prelaziti na udaljenosti od 2m od pjesackoga ili iskljucivo na oznacenom bez znacajnije tolerancije? (ne mogu na netu nac nista...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#48109 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48110 | |
Premium
|
Citiraj:
Mi sad tu raspravljamo o nečemu što je ovaj ili onaj napisao na internetu. Naposljetku, internet i forumi su tu za razmjenu mišljena. Al kažem, kad podvučeš crtu iza ekonomske logike autoindustrije, onda samo isprike ljubitelja merca radi opravdavanja toga da francusko smeće od motora bude u automobilu ljubljenog proizvođača mogu proizvesti takve nebulozne konstrukcije.
![]() |
![]() |
#48111 | |
Premium
|
Citiraj:
Tako da: ![]() EDIT: I ovaj 1.3 TCe benzinac iz A/B klase je Nissanov/Renaultov.
![]() |
![]() |
#48112 | |
Registered User
|
Citiraj:
I opet ponavljam,tim motorima ništa ne fali u A i B klasama. Da su mi sada klinci spremni za vožnju kupio bi im te aute sa tim motorima i platio bi koliko treba. A ako misliš da neko ulazi u Gašpariča/Jolija/Emila sa pola miliona kuna i razbija glavu jer je u ponudi za 350k kn nekakav Renault motor...blesav si 100 gradi. I za tvoju informaciju....francuski motori SU JEDINO što valja na francuskim autima. Peugeot kad kupiš JEDINO što duže na autu radi bez greške je hebeni motor(testirano). Vjerujem da je tako i u Renaulta. Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 07.02.2020. u 00:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48113 |
Premium
|
Ne pričam ja protiv francuskih motora, već godinama radim 40 tkm godišnje na dCi-u i prezadovoljan sam. I slažem se, briga vlasnika A klase što je ispod haube dok to radi onako kako treba.
![]() |
#48114 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
I treba biti, znači da je uberpremijum ![]() Inače, od ganc nove dače za te peneze, mislim da je ovo bolji auto ![]() https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-...oglas-30036095 |
![]() |
![]() |
![]() |
#48115 |
Premium
Datum registracije: Oct 2018
|
Od Dacie sam vozio Dustera 2017., 1.5dci 4x4 i solidna oprema, dobio ga diša na privremenoj zamjeni kad je Talibanu crkla mašina na 101000km. Mislim da je dci imao nekih 115ks ili koliko već ide u tu najjaču izvedbu, sam motor je super, ali ono što je mene razočaralo je to da auto unutra ima mjesta kao u Puntu dvojci... diša imao 100kila, kolega 150+ i ja nekih 130, u autu je bilo tijesno ![]() A kad sam ga probao voziti prva stvar koju sam zaključio je da frajer koji je dizajnirao ovu kutiju za lijevi zvučnjak sa prekidačima za staklo ima rezervirano posebno mjesto u paklu. Ne možeš da si ne naslanjaš lijevo koljeno na nju, taman pokriva područje kretanja koljena; na slici ne izgleda tako, ali ako nogu ne držiš na kuplungu nego na footrestu koljeno pati. A nisam neki krakat, imam 178cm ![]() Jedino mi je žao što nije ostala malo duže da isprobam kakve mogućnosti ima taj 4x4 njihov ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48116 | ||
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
No, u slučaju nesreće, mislim (ne tvrdim) da se čak udarac na pješaka i na 10 m od zebre računa kao da si ga lupio na zebri. Ovdje imaš slučaj da je bila podjeljena odgovornost na 20 m od zebre. I još je pješak bio pijan. ![]()
![]() |
![]() |
#48117 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja sam imao situaciju s pješakom, nije bilo zebre kilometrima. Ispalo je na kraju da sam ja trebao obratiti veću pozornost na pješaka jer je pješak spadao u "ugroženu skupinu" u kojoj su djeca i starije osobe. Debilan zakon, i sve ovisi o sudcu. Nije mi se dalo istjerat to i gubit vrijeme po sudu, al da je to uredu, nije.
![]() |
#48118 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48119 | |
Premium
|
Citiraj:
https://www.motor1.com/news/363246/b...ms-awd-rwd-m3/ Ali vjerujem da će izgledati odlično. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|