|
![]() |
#47851 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Udobnost balonki i handling bez presedana https://i.imgur.com/FAxNRHe.jpg
![]() |
![]() |
#47852 |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Poštovanje, zamolio bih za savjet to jest za drugi pogled. Naime, planiram kupovinu novog automobila i prema ženinim željama to bi trebao biti gradski SUV. Budući da je u tom segmentu hrpa automobila suzili smo izbor na nekih 5. To su T-cross, Kamiq, Kona, KIA Stonic i novi Juke. Pa meni se to na papiru sve čini jako slično i po novcima i po opremi i po izgledu. Budget je nekakvih 150 k kn. Stoga sam mislio pitati ako ima nekakvih osobnih iskustva s tim automobilima i na što bi eventualno trebalo obraiti pažnju. Svaka pomoć je dobrodošla. Unaprijed zahvljujem :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#47854 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Kvaliteta izrade i materijali, jednostavno jeftino. Kolegica ima i30, isto tako. Osobno bi išao na nešto iz Njemačke. Nisam fan, ali zadnje Škode su se pokazale kao odlični auti. Ovaj T-Cross isto mi se sviđa. Dosta ljudi hvali CX-3 Mazdu, ne znam puno o njoj, ali uvijek se proteže po člancima kao jedan od najboljih malih SUV-a. Koje motore gledaš? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47855 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
ako se sama vozi 80% vremena onda je i kaptur dovoljan... ako joj prijateljice vozeSUV onda jbg... moja sućut... ![]() Edit: škoda je postala neopravdano bezobrazno preskupa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47857 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Čitam po svuda da su kumeki svjetCki obavili posao. Svaka im čast. Al kužim ih, htjelu su složit da im treba čim duže do Remetinca. Nevjerojatno kako si netko može dopustiti da se takvo sranje napravi, a da se ništa ne poduzme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47858 | |
Premium
|
Citiraj:
A zašto SUV? to jest taj neki polu SUV. pa povišen je i bolja preglednost. sada imamo mazdu 2. nigdje živo se ne možeš u gradu popeti s njom. svako malo lupiš u nešto. a i godine su tu pa je lakše ući u povišeni auto. budući da ga planiramo imati stvarno dugo to će nam s vremenom biti samo još važnije. a i ženi su ti baš lijepi. neke stvari nisu racionalne ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47859 | |
Premium
|
Citiraj:
Pratim Superb već 2 godine (znači linija od 2017. do 2019.). Jeftinija i dalje od Passata, 2 koplja iznad pasulja. Radio sam nedugo istraživanje za 2.0TDI DSG 7 brzina Passat i Superb, cijena je oko 20 000kn razlike. Pričamo o golom autu, bijele boje, bez ikakve opreme. Kako sam dodavao opremu, tako je razlika u cijeni samo rasla. Nisam fan ni Škode ni VW-a, ali ako ne opravdava Škoda, Passat ne da ne opravdava, već ne može u istu rečenicu s riječi opravdavati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47860 |
The mighty pirate
|
Novi Duster sa SVOM mogućom dodatnom opremom, pa i grijanjem guzice košta 147.850,00 Povišen, penje se posvuda (potvrdio GSS ![]() ![]() Da biram takav auto, Jukea bih uzeo čisto jer izgleda drugačije (par godina modernije od svega drugog).
![]() |
#47861 |
Premium
|
Samo nek košta. Da košta 70 000kn, ne bi ju kupio ![]() ![]() Kolega ju je uzeo kao službeno vozilo, išao u rikverc, nije vidio betonski žardonjer iza (seznori naravno, isto ništa), prislonio se s 10km/h na žardonjer, čuo da je nešto puklo, vratio se 2m naprijed, izašao iz auta, kompletan branik iza je pukao. Nije se svinuo, udubio, već pukao. Doslovce, gola plastika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47862 |
The mighty pirate
|
Čovjek traži gradski SUV. Vjerojatno se ne namjerava zaletavati pod vlakove ili voziti 195 na Bolonji, pa da mu Duster neće biti dovoljan. Uostalom, Stonic i CX3 nisu nešto puno bolje prošle na NCAP-u.
![]() |
#47863 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Dat toliko novaca za Daciu je IMHO suludo. A za hyundai sam čuo samo pozitivne stvari, ovo je prvi glas da čujem da su loši(Momistake kaže da je kolegica nezadovoljna sa i30). A ja dodajem da VAG nebi više nikad kupio. Renault bi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47864 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Honda HR-V? Ali zašto ne Jazz primjerice jer je isto malo viši u pogledu sjedenja, a svi ti crossoveri nemaju nikakav razmak od poda da bi radio razliku za penjanje po rinzolu. Eventualno Suzuki Ignis, meni je baš simpatičan ![]()
![]() |
#47865 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2019
|
Baš, slobodno i nekakva B klasa/BMW 2 kad bi se uklopilo u buđet, sjedi se fino i povišeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47866 | ||
Premium
|
Citiraj:
Kakve veze ima kako će se on voziti? Vidiš kakviih budala ima na cesti zadnje vrijeme? Mislim, ti kupi Daciu, neću ti ja ništa reći. U moju garažu neće ni da je free. Opravdano? Možda i ne, ali jednostavno, no fucking way. Pričamo o 20k EUR i onda netko za tu lovu kupi taj tačak? 20k EUR!? Pa ne budi lud. Za 7 godina taj auto ne možeš prodati za 5k. 2011 godište Dustera imaš po manje od 30 000kn kod nas. Vani i po 3500EUR. Enivej, znaš kak rasprava o autima završava. Ti ovo, ja ono... Ali eto, mislim da Dacia nije dobar izbor. Citiraj:
Cijene B klase mercedesa, 160d preko 230 000kn s PDV-om. Kako se to uklapa u budžet? Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 27.01.2020. u 11:41. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#47867 |
Registered User
|
Zato postoji dio "kad bi se uklopilo u budžet". Čisto spomenuto na Marovu opservaciju da može i kompakt neki mjesto "gradskog" SUVa |
![]() |
![]() |
![]() |
#47868 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Nisam vozio ni jednog, ali od onog što sam čitao, uzeo bih Kamiq ili Juke. Vjerojatno Juke, ako praktičnost nije primarna. Pogledaj malo reviewove na CarWow, on obično jako dobro prenese što su prednosti i mane pojedinog auta, pa se lakše odlučiti šta je kome bitno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47869 |
Registered User
|
Novi juke je 1.0 benzinac samo jel? |
![]() |
![]() |
![]() |
#47870 |
Premium
|
Trenutačno samo taj motor. gledao sam taj carwow. detaljni opisi i dosta mi je dobro. nekako je "trilema" juke, kamiq t-cross trenutno kod nas. Hvala svima na sudjelovaju i doprinosu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47871 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Ako "SUV" segment nije must have, octavia na akciji po 136k dobro izgleda. https://www.skoda.hr/aktualno/novost...edition-16-tdi |
![]() |
![]() |
![]() |
#47872 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Octavie pak uopće nema u konfiguratoru, ali mislim da je kvaka u: Citiraj:
![]() |
![]() |
#47877 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
S obzirom da na većem dijelu naših AC ako uhvatiš 50 km u komadu da možeš/smiješ voziti 110 km/h i nebitno je na koliko se vrti pri 150 km/h ![]() ... no informacije radi, pri 100 km/h u petoj se vrti malo ispod 2k rpm |
![]() |
![]() |
![]() |
#47878 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47879 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Al obavezno sidi u svakog i provozaj, kako se promjeni misjenje o autu čim prvi put sidneš u njega... Eliminiraš ko od šale ![]() Toyota CH-R(prosla) mi je bila hit hit hit, kad sam sio u nju ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47880 |
Premium
|
Ali svi su 1.0 motori...Iz onoga što sam pokupio po kućama samo je crossland 1.2L i stonic je 1.4 u našem budgetu. Sve drugo je 1.0 od 115 KS - 120 KS. I pokušavam otići i sjesti i provozati svaki. Samo termini probnih vožnji kod nekih su "opali me peglom" npr od 11 do 15 samo radnim danom.... Ali bar odem sjesti u svaki poslije posla pa vidjeti ako se može voziti (t cross se mogao npr). I tako sam si sastavio ovu tablicu u prilogu, ali nije mi ovo mala odluka pa mi je svaki input super. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|