|
![]() |
#9871 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2019
|
Hfc je specifičnost Bneta kojeg je kupio Vip/A1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9872 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2017
|
Tak je HFC mrežu u ogromnom postotku je gradio samo Bnet i bivši ViP tj sadašnji A1 nije imao veze sa tim , naravno dok ih nije kupio pa sad ima veze ![]() Možda je još netko u nekom manjem postotku postavljao HFC mrežu na području hrvatske ali ja za to osim bivšeg Bnet-a neznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9873 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Pa ako ćemo gledati povijest onda je zapravo sve počelo sa tvrtkom Adriatic kabel, iza nje je brzo došao DCM koji se intenzivno proširio po većim gradovima (Zagreb, V.Gorica, Split, Osijek, Rijeka i td.) i BNet je zapravo nastao spajanjem te dvije tvrtke 2010. godine, da bi samo godinu dana kasnije Vip laganini počeo preuzimati BNet,... zapravo mislim da je Vip (A1) od početka ispod stola forsirao spajanje Adriatica i DCM-a pa da ih po tiho preuzme u paketu jer sve prednosti DCM-a su se lagano počele gubiti nastankom BNeta koji je iz mjeseca u mjesec prilagođavao poslovnu politiku politici Vip-a (A1) iako formalno Vip nije bio njihov vlasnik od početka. Fuj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9874 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9875 | |
Registered User
|
Citiraj:
Bio je i OKTV po Zaprešiću...ne znam što je sad s njima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9877 |
Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 11.01.2020. u 11:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9878 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2019
|
Zanimljiv sažet, ali i malo nepregledan popis TV providera i njihovih tehnologija: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Temp...ders_in_Europe |
![]() |
![]() |
![]() |
#9879 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9880 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
http://mapiranje.hakom.hr/resources/...sko_1_5000.pdf Svojevremeno su pisali da prva faza ide do visine Spara - igralista rupe, a u drugoj fazi ostatak naselja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9881 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Friški bnetovac ođe. Pitanjce, jel' moguće, obzirom da dolazi coax do njihovog stb-a, drito taj coax kabel spojit u teve? Odrekao bi se snimalice i sličnih sr... koje omogućuje spajanje stb-a na mrežu. I dali bi time, ukoliko je moguće tako spojiti, išta izgubio.
![]() |
![]() |
![]() |
#9882 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Ako nemaš internet, može, ali ćeš imati samo 9 domačih kanala u digitali preko DVB-C tunera i ostale u analogiji ( sa očajnom slikom i ne sve kanale). Koji paket imaš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9883 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
Samo me interesiralo da eliminiram jedan uređaj ako može bez posljedica. Ovako nisam ni krenuo, tv, ubee, stb i obavezan bridge mode s mojim routerom, 4 strujne utičnice. Tv je Philips 55PUS6704, mislim da će se na 4k teveu pad kvalitete slike vidit. Nisam još uselio, internet je uzet, pa zato nemogu direkt probat.
![]() |
![]() |
![]() |
#9884 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Eh, sad, ti bi 4k a operateri tek dostigli HD 1080 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9885 | |
Laughing Man
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9886 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9887 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
Kako imaš net, onda ti treba ostati razdjelnik, ali možeš koaks koji ide u STB uštekat direktno u TV i imati ono što sam ti napisao. Na 55'' TV-u slika će ti biti očajna u analogiji. U digitali ovih naših 9 kanala koji su otvoreni će ti biti odlična, jer su oni u HD-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9888 |
Premium
Datum registracije: Jul 2016
|
Usluga deaktivirana danas u 10 ujutro, oprema poslana kako su i napisali na adresu. Sa A1 je gotovo ali....ipak nije ![]() Zovem da mi nije račun još došao te ne želim imati dodatne gluposti sa njima više, dobijam odgovor kako postoji problem sa mojim zadnjim računom ( MA NEMOGUĆE ![]() ![]() već vidim sa računima tek sad kreće drama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9889 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2018
|
Da mene su cak preko telefona uvjeravali da moram platit penale iako sam znao i rekao im da to nije istina, nakon toga su stvarno i poslali racun za te penale. Nakon prigovora na racun su samo odgovorili da je prigovor prihvacen i da im nisam nista duzan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9890 |
Premium
Datum registracije: Jul 2016
|
edit racun za 12.mj ponisten u potpunosti sve gotovo sa bnet. optika 200 100 radi savršeno od iskona. Zadnje izmijenjeno od: cdhr. 18.01.2020. u 23:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9891 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2019
|
STB koji po chipsetu odgovara onom undisclosed A1 Austria modelu, ali ima i DVB-C, 4K je i Android based: https://en.sdmctech.com/product/ott-dvb-c-stb_192.html. Prikladno je i bijele boje ![]() Ovo naravno nije njihov jedini model sa DVB-C, ali jest jedini sa Amlogic S905X2. https://en.sdmctech.com/products/ott-dvb-c-stb.html U odnosu na Broadcom BCM7268 chipset (koji npr. koristi Kaon) Amlogic je jeftiniji, ali nisam našao direktnu usporedbu performansi (nezavisno u kakav se uređaj u konačnici ugrade). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9892 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9893 |
Moderator
|
Nije svaki "kabel" isti ... ima dosta razlika ovisno šta koji "kabel" teh. omogućuje. Neda mi se sad pisati detalje, samo za primjer, može se vidjeti razlika u slici kada je preko optike ili A1 coax ili Adsl / Vdsl parica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9894 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
To nema nikakve veze s kabelom ili optikom. To je stvar bitratea i ničeg drugog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9895 |
Moderator
|
Da, ali različiti ide na različitim platformama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9896 |
You'll never walk alone
|
Pozdrav, imam Kaonov STB star oko pola godine i od prije mjesec dana bilo što snimljeno na snimalici trza svakih 4-5 sekundi, nekad više, nekad manje. Iznimno iritantna pojava. Kad gledam aktualno emitiranu sliku, sve je u redu. Probao sam riješiti problem isključivanjem iz struje i sl., ali ne pomaže. Je li se netko susreo s ovakvim problemom i uspješno ga riješio (čisto da pitam prije nego zovem A1)? Sumnjam da je stvar u pregrijavanju, iako stoji uz televizor na "otvorenome", ne u nekakvoj ladici ili polici. Prije koji dan dan kad je bilo sunčano malo sam drugačije pomaknuo zavjesu i sunce ga je obasjavalo. Tad sam htio pogledati nešto sa snimalice, ali štekanje je bilo takvo da sam odustao. Kasnije se opet zastajkivanje nastavilo u ritmu ustaljenom zadnjih mjesec dana. I da, TV redovito gledam navečer, tako da nije stvar u pregrijavanju izazvanom suncem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9897 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Znaci, do sad mi je punac imao bnet telku +amis 2u1 i trazio je ponudu od A1. Vele mu na telefon 240 kuna 3u1 i dodje ugovor na potpis a na ugovoru pise 240 kuna prvih 6 mjeseci a ostalo 290 kuna. Koja bagra lazljiva. Sve mi se cini da bez otkazivanja usluge i zvanja na onaj broj one sluzbe za zadrzavanje korsinika nista. Ako to jos uopce postoji. Vidim pdf od nekih posebnih uvjeta, jel netko uspio kaj preko toga iskamcit? Preletio sam zadnjih 20 stranica ali nisam nasao... Thx ekipa |
![]() |
![]() |
![]() |
#9898 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Iskljucio hdmi cec, isto.
![]() |
![]() |
#9899 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Jel ima netko (zna) "pouzdanog" agenta od A1 jer ću mogućei otići sa Iskona glede ukidanja SK programa. Može u inbox. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#9900 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
I ja sam imao takav problem prije par mjeseci (Zg Špansko), s tim da sam preuređivao sobu pa sam sam produžio koaksijalne kabele iz utičnice na zidu do rutera i prijemnika (cca svaki 5m). Isto resetiranje nije pomagalo zvao A1, oni online pokušavali i nisu mogli srediti problem. Drugi dan došao tehničar i promijenio konektore na kabelima (ja tražio što kvalitetnije ali svugdje samo smeće) i kaže povećao neku brzinu neta u ormariću na stubištu i od onda sve pet. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|