|
![]() |
#1 |
Proud Acer 5920g owner
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() Prvo pozdrav svima na forumu. ![]() Nadam se da mi možete pomoći... :confused: Planiram za par mjeseci nadogradit postojeće računalo, pa me zanima koju ploću da uzmem... Naime, imam Agp grafulju 6800ultra, koju ne bi htio mijenjat, ali većina ploća za s.939 su s pciex utorom. Pa me zanim koju mi preporučate mb za am64 3500+ proc, sc.939, da ima AGP utor za graf. karticu. Hvala puno na svim odgovorima. ![]()
![]() |
#2 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Re: Maticna s.939 i AGP
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Proud Acer 5920g owner
|
Novci nisu toliko bitni... ![]() Ozbiljno razmišljam da ostanem na Abit-u (sad imam nf-7s, preeezadovoljan) Kako vam se ćini ova? mbo abit av8-3rd eye, k8t800 pro, ddr, zvuk, g-lan, fw, s-ata, s. 939 Iako nekako više vučem na nvidia chipset... Možda ova? mbo dfi lan party ut nf3 ultra-d, ddr, zvuk, s-ata, fw, g-lan, s. 939 Kakav je DFI kao proizvođač?
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Dark Side of Moon
|
evo jedne odlične matične za malo novaca asrock 939dual-sata2 poslije sam kupiš bolju grafu i nemoraš mjenjat ploču
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
za te novce neće dobit bolju ploču,da ja nisam imao para uzeo bi upravo tu ploču
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni bi trebala stić ovaj tjedan, nadam se. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Zar nije DFI u maloj prednosti nad MSIjem glede OC-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() @žile1942 Ja bi dao prednost DFI-ju... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
upravo tako.... premalo informacija sam imao o dfi... usput max fsb mi je 305 i može još više ali temperature me zabrinjavaju zasad vozim na 275mhz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
...
Ja imam DFI Nf3 Ultra-D...i moj savjet ti je da ju zaobidjes..ploca je ok...al ima svoje musice...ja isto imam dobru graficku koju nisam htio prodati...i sad sam shvatio da bi bolje bilo da jesam....moj savjet ti je da pricekas s trenutnom konfom do sljedece godine dok ne dodje amd i socket m2.....sumnjam da ti sad bilo koja igra trza.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Proud Acer 5920g owner
|
Problem je u tome što imam mogućnost preko kompenzacije da uzmem par komponenti, pa bi htio to što prije iskoristit. ![]()
![]() |
#18 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
![]() Htt ide isto ko i na dfi al memoriju mozes dobrih 20mhz vise navuc na dfi-u
![]() |
![]() |
#20 | |
Proud Acer 5920g owner
|
Re: ...
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Re: ...
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
MSI K8N Neo2-54G (nForce 3 Ultra) |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Premium
|
Idemo malo matematike
¹ iako nForce 3 omogućava 1.100+ MHz, u većini slučajeva 60% nazivne HT brzine će dovoljno da ne dolazi do zagušenja na sabirnici Prednost Athlon64 integriranog memorijskog kontrolera je ta da je sistem daleko manje ovisan o karakteristikama memorije. Premda ćete na webu naći gomilu testova koji pokazuju mogućnosti AMD arhitekture uparene sa ekstremno brzim memorijskim modulima prava istina je da Athlon64 radi zadovoljavajuće brzo sa različitom memorijom. U tablici niže možete pronaći nekoliko testiranih tipova memorije (PC2100 je tu samo radi usporedbe i sigurno vam nitko neće savjetovati njenu upotrebu). Rezultati ~5% su označeni jednakom bojom. Zanimljivo je da Ballistix ima nešto bolji skor u usporedbi sa TCCD 1:1 memorijom. Čini se da AMD-u bolje leže niske latencije nego sama brzina memorije. Iz rezultata se može vidjeti da PC3000 memorija koja radi sa 133 djeliteljem i niskim latencijama (2-2-2) gotovo stiže PC4700 TCCD na 290MHz. U igrama razlika PC3000 3-3-3-1T u odnosu na najbržu memoriju je unutar 10%. Na 1600*1200 razlika je i manja budući da sada usko grlo predstavlja grafička kartica. Za napomenuti je da dosta memorija koje se trenutno mogu naći na tržištu mogu raditi ~200MHz 2-2-2.
Testni sistem: Zadnje izmijenjeno od: leonardo. 10.01.2006. u 18:37. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Radi sasvim uredno i bez problema prolazi i Prime (1h30 dok ga nisam sam prekinija) i 3D Mark ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|