|
![]() |
#991 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Memtest, ali sam testirao svaku pločicu posebno. Jedna je prošla 2 passa a druga počela bacat errore nakon minutu-dvije. Ne znam što bih ti savjetovao, možda bi i ja na tvom mjestu to sve vratio i bok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#992 | ||
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
Citiraj:
Obzirom da PBO direktno utječe na Sveto Trojstvo:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#993 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#995 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Ma proc je 99%, ram 1% .. uvjeren sam da te hebe PBO kojeg ne znam zašto ne želiš isključit ![]() Rekao sam ti, iste bsodove sam imao prilikom OCa procesora. Exiled ti je dodatno objasnio da to nije default postavka. ![]() Uglavnom dijagnostika je za strpljive, korak po korak. Ne tri koraka odjednom ![]() Brijem da ti se nece srusiti vise. Takodjer, vec sam ti spomenuo i manuel ponovio, nisi probao 3800 i 3900 mhz manualno? Ja bi ga stavio na 3500 dva dana tek toliko da vidim da li ce opet bsod , tek tako bi bio siguran u eliminaciji ![]() Citiraj:
![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#996 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Oni ce zasebno testirati: Memoriju CPu Plocu itd... Nije kupio sastavljenu konfiguraciju kod njih pa da mora sve raditi tip-top ! Uostalom, zar nije ovo drugi identican slucaj da netko ima bsod na stocku bas sa tom memorijom ? Vec je bio post jedan ali ne znam od koga... X370 ili B450 ploca i bas taj ram i isto nije bio u QVL Listi samo ne znam kako je taj slucaj zavrsio...
![]() |
![]() |
#997 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Nikad nisam gledao te ram liste. Prosao sam sve ryzen generacije i različite rame. Pratim "internet" itd. Nikad nije bila upitno da li ram radi. Bili su eventualno upitni postignuti taktovi. Nadalje, imam taj njegov ram trenutno, i sve radi skroz ok kod mene na xmp profilu. Ram mu moze biti neispravan, ali to nema veze listama i td. Cak i kad bi zanemarili njegovo potrosacko pravo, sumnjam da bi mu to spočitavali lol ...cak i losiji ducani bi mu ponudili makar zamjenu ili nešto lol ..uopce ne sumnjam da uz lijepu zamolbu ce mu odobriti neko rješenje koje ce biti na obostrano zadovoljstvo ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 05.08.2019. u 21:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
McG
|
Zato sam i napomenul na prijašnjoj stranici nek stavi memoriju na DDR4-2133/2400, jer na tome mora raditi neovisno o QVL listi. Mada, ako je sve kupljeno prek neta, čovek ima pravo vratiti kupljeno bez puno objašnjavanja. Samo da kasnije ne ispadne repriza, a u igri budu nova ploča, procesor i memorija, dok s druge strane Exy na Asrock B450-Pro4 ploči nema brige na 4.2GHz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#999 | ||
Premium
|
Citiraj:
PBO bi svakako moralo maknut, u ovom konkretnom slučaju je potpuno beskoristan. Citiraj:
Što ovdje nećemo pročitati ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 | |
Premium
|
Citiraj:
Sta ti nije jasno ili ne razumijes razliku izmedju reklamacije/servisa i vracanja artikla unutar 14 dana ?
trebaš seedbox? Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 05.08.2019. u 21:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1001 | |
Premium
|
Citiraj:
Taj dio mi je jasan, nego tebi nije jasno što je QVL lista. Ukratko, ono što je na listi radi sigurno. U tvojoj interpretaciji, samo ono što je na listi radi. QVL lista nikad pa ni onda ne može biti korištena kao argument za odbijanje reklamacije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1002 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
![]() Usput za exy-a, ram se testira preko noci na stock SVE u BIOS-u, jedan error i ram je neispravan (nikakve promjene voltaze). Memtest ide po redu s svojim uzorcima koji koriste ram i dok ne dode tvoja kombinacija, kombinacija temperature ram-a i/ili uzorka, moze proci dosta vremena. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Ne kužim zašto se kupuje non qvl ram (osim ako nije c14 ili neki suludih frekvi), kad aegis provjereno radi sa svim ryzenima na svim pločama, a ujedno je i jedan od najjeftinijih. Mislim da ovo i Nino može potvrditi.
![]() |
#1004 | |
Premium
|
Citiraj:
Nikakva reklamcija u njegovom slucaju ne dolazi u obzir niti je pozeljna, neka vrati ram i cpu dok jos ima fore tih 14 dana... Ja sam uzeo prije 4 godine SSD za 2k kuna.. treci dan mislim da je bilo u pitanju oko 15 bad sectors koji su spremljeni u spare area, smart OK, sve ok.. SSD radi. Nazvao trgovinu i ljepo pitao, ocete poslati odmah novi SSD ako ovaj reklamiram i prilozim ss problema. Necemo, ide na servis i kad oni potvrde dobiti cete novi. OK, vracam ga raskidom ugovora o kupnji, ok.. posaljite...
![]() |
![]() |
#1005 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako je RAM neispravan, moraju prihvatiti reklamaciju. Ako je ispravan, ne moraju. Ali ovo što si gore napisao, da ga "mogu otpiriti" zbog nekakve QVL liste, to ne stoji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1006 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ako je reklamacija u pitanju - hoce.. pa moraju. Nigdje nije receno da ce ga otpiliti BEZ testiranja rama koje se, samo po sebi poradzumjeva pod obavezno ako je bilo kakva reklamcija.
![]() |
![]() |
#1008 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Stavit sve stock, + probati jos jedan OS (npr.linux) uz postojeći i koristit ga dan-dva. Ako se i onda ruši onda je nešto do hardvera. Što onda reklamirat ili vratit pitanje je... 99% nije do cpu, rijetkost je to, jedino ako ga želiš zamjeniti zbog primjerka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 | |
Premium
|
Citiraj:
Nije nemoguc scenariji da vrati rame i proc te prodje 14 dana u tom periodu a problemi opet.. radi ploce ? Graficke ? Ne znam sta je kada kupio ali ono sto je kupljeno unutar tih 14 dana sve mora solo isprobati .
![]() |
![]() |
#1012 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Zna se to dogodit kad uzmeš intela...out of the box radi kako je zamišljeno i koristiš PC u windowsima i prst u uho. Ne opterećuješ se frekvencijom memorije, cijenom memorije, toplinom procesora, taktom procesora, voltažom, OC-om, BIOS-om (opskurne beta verzije po forumima), premalim fileom BIOS-a, listom kompatibilnosti memorije, chipsetom, zujalicama od ventilatora na chipsetu, coolerima i lošim prijanjanjem, lošim boost-om ili izostankom istog, PBO-om, lažnim oglašavanjem, neobjašnjivim random BSOD-om, nestabilnošću i rušenju PC-a prilikom surfanja, lošim binnom, upoznavanjem sa lošim iskustvima ostalih korisnika na netu i što sve ne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1014 | |
McG
|
Citiraj:
![]() Bilo Intel, bilo AMD - puni su Interneti kojekakvih problema i peripetija, neovisno o tome kaj drugima obje platforme rade kak spada od prvog dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1015 |
Mutant Year Zero
Datum registracije: Nov 2004
|
Možda malo pričekati novije drajvere i zakrpe? https://www.thefpsreview.com/2019/07...age-and-temps/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1018 | |
McG
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 06.08.2019. u 09:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Rami ga jebu podosta sam siguran u to, odnosno neki xyz sub tajming na njima...jbg nije mema sa support liste i dogodilo mu se ono što se dogodilo dobrom br.usera na ranijim ryzen platformama. Može biti mem.kontroler 5x bolji na novoj gen.cpu, ako nije na support listi-ploca sama kod paljenja krivo postavi automatske settingse i moš ga jebat. @disco Saznaj koji hynix die ti je na ramima i rucno upiši tajminge i subtajminge, mozes koristiti ryzen dram caculator ili mi pošalji na pm(tamo sam ti pisao što mi treba) pa cu ti vratit confo koji ces samo u biosu utipkati.
![]() |
#1020 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|