Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.07.2019., 12:39   #6811
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
Ljudi su skloni pušenju marketinških gluposti, pogotovo ako imaju omiljenu firmu.
Konkretno, bogato nagrađeni "recenzenti" izaberu najpogodniji scenario i onda se interpolira i shilla.
Zašto interpolacije kad se suprotstavljene platforme mogu 1 vs 1 RL testirat ?

Idealno bi bilo testirat na 3-6mj starim Win s antivirusom, TS-om, discordom,...
Naravno to se ne prakticira radi problema s ponovljivošću rezultata, ali bilo bi zanimljivo i korisno.
Staro 07.07.2019., 12:53   #6812
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Ryzen 3700X ide jedva 4.3 all cores i to nategnuto https://youtu.be/6C1Jr5GMnqI?t=368

4.4 boost clock na 1 jezgri

4.3 (jedva) all cores AIO + klima

Sad je maknuo video

This video is unavailable.

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 12:54   #6813
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor SlavoS Pregled postova
Jesi baba narikača, kupi si više tog Intela.....

I gdje ti je tih 20% ?

Bi on, ali ne da mama novaca više. Kaj nije dosta što joj sa 30 godina starosti živi na grbi i cici pare za izdrkavanje po teretanama i za kemiju, pa još da mu daje lovu za Intel procesore kako bi mu igrice radile 15% bolje.

Bi on, ali treba imat neke škole, neki posao, neku plaću, pa bi se onda moglo. Ovako samo san, bol u duši i srcu, svakodnevno gledanje u taj spori Ryzen koji je ekvivalent Celerona 300A i trollanje na PCE forumu.

Brko je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:02   #6814
trpi
Guest

fulao si

tebe srce boli jer novi amd procesor ipak nije toliko dobar
  Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:05   #6815
SlavoS
Premium

Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
fulao si
Ok kad kupuješ Intela s obzirom na fulanje ?
Staro 07.07.2019., 13:08   #6816
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
To sam sve i napisal, trebao sam valjda ovako da me netko ne nabode na vile i na ražanj

Ako imate fenomenalne ryzene prve generacije i još fenomenalnije ryzene druge generacije, ali ako ih i nemate trenutno idu po fenomenalnim cijenama zadržite ih, ili kupite te a ne nove superuber fenomenalne ryzene najnovije generacije koji uloženo/dobiveno trpoaju Intele u šupak svijeta osim akop se ne igrate na 144hz monitorima gdje tek nekolko igara ne mogu držati na tih 144 hza, ali i bez toga su jednostavno fenomanalni a oni koji su ih kupili su pametni, lijepi i mladi i super stručni i ovnaju ovu temu i cijeli internet.
Točka.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:13   #6817
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Pa ne branim ja ili netko drugi da tu napišete milion postova o drugim tipovima testova, raspravljate o chipsetima, stazicama itd. Pišite i potaknite raspravu kavu Vi želite.
Tak je tema i zamlišljena, takva je i bila većinu vremena i uopće nije problem u raspravi kakav je koji procesor u kojoj igri s određenim postavkama i rezolucijama. Samo kaj je to sad otišlo toliko daleko da ispada da određenim korisnicima komp boota direktno u 3DMark, dok se na 720p igra CS:GO. Mogu se ostali raspisati o čemu god ih volja, ali ako nije povezano s "igricama" rasprava se momentalno preusmjerava na sličice u sekundi i sve ostalo je trenutno ugušeno pod lavinom kojekakvih gamerskih komentara. Na kraju budu dvojica - trojica imala temu za sebe, jer svi ostali ne budu ni htjeli pokušati reći nekaj kaj nema veze s "igricama".
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:17   #6818
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Onda je očito koji je interes većine korisnika, nikome se neda raspravljati o stvarima koje ih ne zanimaju...a tema je u skladu sa AMD prezentacijom gdje su pričali o "igricama" na novoj liniji cpu/mbo. E sad pa nismo mi valjda veći papa od onoga u Rimu...
Staro 07.07.2019., 13:18   #6819
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor Blue Spirit Pregled postova
Ryzen 3700X ide jedva 4.3 all cores i to nategnuto sa extremnim vodenim hlađenjem + klimom https://youtu.be/6C1Jr5GMnqI?t=368

4.4 boost clock na 1 jezgri

4.3 (jedva) all cores AIO + klima

Sad je maknuo video

Skužio je da je preuranio pa iskljucio video do NDA lifta

This video is unavailable.
Skrinšot

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:18   #6820
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
fulao si

tebe srce boli jer novi amd procesor ipak nije toliko dobar
Micek, manje kuri kašiku upaljačem i imat ćeš za 9700K. Ovako samo trollaš, a ne kužiš da ispadaš jadan i ljubomoran i da ti se ljudi smiju.

Ali treba imati malo soli u glavi da to vidiš.

Citiraj:
Autor Blue Spirit Pregled postova
Skrinšot
1,48V za 4,4GHz... hahaha, toliko o napadu na 5,0GHz i onim "bit će moguče 4,8GHz sa boljim air coolingom" znači Škot i kompanija su ga failali opako u leakovima. Ajd OK, IPC gain je tu i vidi se, ali takt, nula bodova. 100 MHz više od Zen+.

Staro 07.07.2019., 13:19   #6821
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Ja ni digitron u 720p rezi ne koristim
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:20   #6822
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Ja ni digitron u 720p rezi ne koristim
Kad ti je FX taman za 4K i 30 fpsa
Staro 07.07.2019., 13:21   #6823
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Pa manjina se treba prilagodit većini, a ne obrnuto.

Kao što se kojekakvi NGO-i, imbexi i njima slični moraju prilagodit hrvatskoj realnosti, tako i "ozbiljni korisnici" gamerima na ovom forumu.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:24   #6824
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
Kad ti je FX taman za 4K i 30 fpsa
Koristim 2400g i Vega56 na 2k monitoru tako da ti je konentar prilicno promasen.
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:25   #6825
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Pa manjina se treba prilagodit većini, a ne obrnuto.

Kao što se kojekakvi NGO-i, imbexi i njima slični moraju prilagodit hrvatskoj realnosti, tako i "ozbiljni korisnici" gamerima na ovom forumu.
Ne ali fakat, kak su izašli prvi ryzeni svi su odjednom rendali, vrtili virtualke i imali otvoreno 100+ tabova a sad bi sam o igrama pričali
Staro 07.07.2019., 13:25   #6826
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Onda je očito koji je interes većine korisnika, nikome se neda raspravljati o stvarima koje ih ne zanimaju...a tema je u skladu sa AMD prezentacijom gdje su pričali o "igricama" na novoj liniji cpu/mbo. E sad pa nismo mi valjda veći papa od onoga u Rimu...
Zato sam i prije par desetaka stranica napomenul da se tema treba preimenovati, jer ovo više nema veze s vezom.
  • prijedlog novog naslova teme - 720p GAMING: utjecaj nadolazećih procesora na moderne igrače naslove u 21. stoljeću
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:26   #6827
guerra
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2019
Vidi se da su testovi blizu i da je napeto, al ajmo pricekati neke postene recenzije prije kojekakvih zakljucaka
P.S. Ne zelim trovati temu sa bezbroj testova i grafova sa kvalitetnih kanala, ali reci da je ryzen 1600 cpu za 144hz+ je u najmanju ruku smijesno, a izjava da drzi lock je no comment...
guerra je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:28   #6828
SlavoS
Premium

Citiraj:
Molim te da mi ne dociraš o ponašanju i nauči razlikovati sarkazam od kontradiktornosti.
Citiraj:
To sam sve i napisal, trebao sam valjda ovako da me netko ne nabode na vile i na ražanj

Ako imate fenomenalne ryzene prve generacije i još fenomenalnije ryzene druge generacije, ali ako ih i nemate trenutno idu po fenomenalnim cijenama zadržite ih, ili kupite te a ne nove superuber fenomenalne ryzene najnovije generacije koji uloženo/dobiveno trpoaju Intele u šupak svijeta osim akop se ne igrate na 144hz monitorima gdje tek nekolko igara ne mogu držati na tih 144 hza, ali i bez toga su jednostavno fenomanalni a oni koji su ih kupili su pametni, lijepi i mladi i super stručni i ovnaju ovu temu i cijeli internet.
Točka.
Mladene, Mjadene **be te kao dociranje, a svako malo pametuješ ljudima što trebaju i netrebaju kupiti.
Jel te ko zamolio da mu neukom objasniš smisao života i objasniš kakav PC treba kupiti ???
Umi se hladnom vodom i usput ispljuskaj lika u ogledalu, nebi škodilo i kakav čaj za smirenje i apaurin.
Staro 07.07.2019., 13:29   #6829
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Ne ali fakat, kak su izašli prvi ryzeni svi su odjednom rendali, vrtili virtualke i imali otvoreno 100+ tabova a sad bi sam o igrama pričali
Naj ga jebat sad i ti tako se isto može reći kako odjednom Intelovim korisnicima nisu više bitna zagrijavanja i potrošnja jer eto došli smo u vrijeme da su Intel procesori i topliji i rastrošniji, pa odjednim nije bitno Kod Zena+ odjednom je bio bitan samo 1080P gaming, a sad je odjednom bitan i 720P gaming. I to je tako, kroz povijest u svemu. Neka je konkurencije i neka je rat korporacija. Lako za cijene, ali barem će tehnologija napredovati.

Svatko u svoje doba nađe neku polugu koja kasnije ne vrijedi. U biti stvar je vrlo jednostavna - svatko neka si kupi nešto po potrebi/željama bez da ga moralne (jalne) vertikale ovdje uvjeravaju što da i što ne.

Staro 07.07.2019., 13:30   #6830
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Jos je rano reci i cekamo prave testove no ako razvoj situacije ide u tom smjeru da je OC moguc ali "tehnicki zahtjevan" i donosi
vrlo malo perfomansi a dosta vise problema sa grijanjem onda vise nema i pada u vodu ona teorija @Drug Brko, uzmi jeftinije i ocaj

Vozit ces proc na stocku i razmisljati o hihi..
@trpi
Nedaj se isprovocirati, istinu si mu rekao.. u sridu da bolje nisi mogao.
Staro 07.07.2019., 13:31   #6831
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor SlavoS Pregled postova
Mladene, Mjadene **be te kao dociranje, a svako malo pametuješ ljudima što trebaju i netrebaju kupiti.
Jel te ko zamolio da mu neukom objasniš smisao života i objasniš kakav PC treba kupiti ???
Umi se hladnom vodom i usput ispljuskaj lika u ogledalu, nebi škodilo i kakav čaj za smirenje i apaurin.
Ti pametuješ o kućnom odgoju a ja se držim tehničkih detalja za neki CPU u temi o procesorima. Štoviše pratiš me ko neki fan i samo tražiš priliku za svađu...opusti se
Staro 07.07.2019., 13:34   #6832
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
A što ste se uzjebali oko tričavih procesora
Treba vidjeti recenzije pa onda može rasprava o ovom, onom.
gil je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:34   #6833
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Jos je rano reci i cekamo prave testove no ako razvoj situacije ide u tom smjeru da je OC moguc ali "tehnicki zahtjevan" i donosi
vrlo malo perfomansi a dosta vise problema sa grijanjem onda vise nema i pada u vodu ona teorija @Drug Brko, uzmi jeftinije i ocaj

Vozit ces proc na stocku i razmisljati o hihi..
@trpi
Nedaj se isprovocirati, istinu si mu rekao.. u sridu da bolje nisi mogao.
I eto druge moralne vertikale. Pa de si cijelo jutro. Nije valjda da si i danas pustošio slavonske šume?

Staro 07.07.2019., 13:35   #6834
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Zasvrbila ih je cijena ... iako je tadašnji i7 bilo puno logičnije uspoređivati sa R5 (4/8 i 6/12) svi su se uhvatili R7 (i to po mogućnosti 1800X).
Budući da se više ne smije ni napisati da nešto radiš na kompu, koristim (ne)priliku ... pozdrav svim 3d-ašima i ostalim renderašima, developerima i mrežašima, ma gdje bili
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:40   #6835
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Naj ga jebat sad i ti tako se isto može reći kako odjednom Intelovim korisnicima nisu više bitna zagrijavanja i potrošnja jer eto došli smo u vrijeme da su Intel procesori i topliji i rastrošniji, pa odjednim nije bitno Kod Zena+ odjednom je bio bitan samo 1080P gaming, a sad je odjednom bitan i 720P gaming. I to je tako, kroz povijest u svemu. Neka je konkurencije i neka je rat korporacija. Lako za cijene, ali barem će tehnologija napredovati.

Svatko u svoje doba nađe neku polugu koja kasnije ne vrijedi. U biti stvar je vrlo jednostavna - svatko neka si kupi nešto po potrebi/željama bez da ga moralne (jalne) vertikale ovdje uvjeravaju što da i što ne.

Istina ovo za zagrijavanje i potrošnju, dok sam imao FX-a imao sam ga pune tri godine tu ste mi sa time najviše vadili mast. Na kraju mi je i on sam vadio mast. Ja sam ovim drugima vadio mast sa delidanjem tj. trganjem procesora.

Gaming na 1440p i 4K nije upitan, šest jezgri i piči, BN je mali na tim rezolucijama. Nije upitan ni 1080p gaming na 60/75 hza, ostaje još samo upitno 1080p na 144 hza i nema tu više prostora za rasprave. Ako novi ryzen i to dostigne ni nemamo više o čemu raspravljati, osim o uloženo/dobiveno, dugoročnost platforme ili kasnijoj preprodaji. Postati će dosadno, možda i slabo aktivno.

edit; toliko od mene u ovoj temi
Staro 07.07.2019., 13:44   #6836
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
ostaje još samo upitno 1080p na 144 hza i nema tu više prostora za rasprave. Ako novi ryzen i to dostigne ni nemamo više o čemu raspravljati, osim o uloženo/dobiveno, dugoročnost platforme ili kasnijoj preprodaji. Postati će dosadno, možda i slabo aktivno.
Samo ne znam zašto se neki ovdje prave toše, ali mislim da i jesu toše, kad se već godinama priča da za ozbiljan gaming na 144Hz AMD nema kaj tražiti, kako u procesorima, tako u grafičkim karticama. To svi znamo i toga smo svi svjesni.

Ali svejedno ekipa koja se igra na 75Hz i ekipa koja enkoda pirateriju se nađe prozvana da o tome metilja. Ljudi koji se bave time, nikad nisu ni pitali što se za takve aktivnosti kupuje nego su već kupili odavno i samo upgradaju plave i zelene kutije. Samo se ekipa zakelji na ove partizane pa nastane što nastane. No, ne bude još to dugo tako, pa će biti bolje

Staro 07.07.2019., 13:46   #6837
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Jbt ovdje sve pro geymeri sa quad 2080...
Moš mislit.
Sad ću malo bit proklet, ali neka; pratim malo konfe sudionika u tredu(barem onih koji imaju hardver naveden pod moj komp).
Manje od pola ih ima max 1070 grafe, a od istih još manje ima monitore na 1440p. A isti su najglasniji kad se priča o 720p rezama, uopće nebitno dali veličaju ili gaze objekt teme.
Možda sam reakcionaran (zastario sam definitivno), ali mi nikak nije jasno tko spizdi 1000+ € da bi se onda u igranju bavio rezama ispod FHD.
Očito su im YT influenseri i kvazi internet gledamusocodkave računalni stručnjaki fritirali mozak.
NPI, nisam protiv rasprava, pa čak ni protiv špekuliranja, ali ovo u kaj se tred pretvorio zadnjih par stranica stvarno nikome ne koristi, a nije ni zabavno.
Staro 07.07.2019., 13:48   #6838
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Tko je moderator ove teme?
Prešao sam zadnjih x stranica i ima par postova s korisnim info, ostalo je mjerenje k*** za 2 FPS-a u 720p ili osobni flame war.

Admin, pls obriši sva osobna prepucavanja jer ovo je već mučno za čitat.

P.S.
1. Koliko ljudi ovdje nabavlja nove Ryzene, a da nije isključivo za gaming?
Pretpostavljam da ih ima, ali kad vide ove rasprave vjerojatno se isključe
2. Koliko vas nabavlja nove Ryzene i dalje gamea u 720p?
messiah je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 13:49   #6839
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor lobo64 Pregled postova
NPI, nisam protiv rasprava, pa čak ni protiv špekuliranja, ali ovo u kaj se tred pretvorio zadnjih par stranica stvarno nikome ne koristi, a nije ni zabavno.

Pa se zato ovaj thread locka danas u 15h i otvara onaj za 3rd Gen. Neka sad završe što imaju za završiti. Ako se ovakva nadjebavanja prenesu tamo...

Staro 07.07.2019., 13:52   #6840
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
On topic

Zanima me kako ce se ponašati 12c i kasnije 16c procevi, odnosno hoce li im mem. dual channel biti bottleneck.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na