|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Leadtek 6800LE, hlađenje i očitavanje temp. pitanje
Evo, jučer bio u ZG i zaletio se u Links po hladnjak. Uzeo sam VF700AlCu jer nije bilo Cu. Mijenjao sam iz dva razloga: 1) vent na stock hladnjaku je lagano prozujao, 2) kad sam u linuxu stock vent radi na maxu (osim u X-ima pod nvidia driverima) pa malo iritira. Uglavnom, temperutra jezgre je na 5V kojih par stupnjeva niže od stocka (idle 36-40, ide do max 52), a ambijenta je nešto više pala. To bi valjda i trebalo biti tako s obzirom da je stock hladnjak masivan i od bakra, a i pasta mi se činila kvalitetna (AS na jezgri, mislim, i nije bila žvaka na memoriji). Kućište je dobro ventilirano. Čisto me zanima da se znam orjentirati jel to normalno? Drugo ... Everest drugačije očitava temp. jezgre nego nv driver, Ati Tool (0.25 b10) i MBM. Za nekih 5 stupnjeva manje u idlu, nekih 7-8 pod opterećenjem. Temp. ambijenta se poklapa. Inače, kartica na dodir (PCB) djeluje mlako, pasivci na memoriji (Zalman dvokomp. ljepilo) i Zalman VF isto nisu baš tako topli. Siguran sam da je sve dobro naleglo, AS5 pasta na jezgri. Ja sam po tome više sklon vjerovati Everestu. 9700Pro sa Slecerom koju sam imao prije se grijala primjetno više na dodir (i PCB i hladnjak i memorija). Generalno sam zadovoljan performansama ... tih je, vidjet ću kak će se temperature kretat kad zatopli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Evo očitanja Everesta: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Informacije o senzoru Tip senzora ITE IT8712F (ISA 290h) Tip GPU senzora National LM89 (NV-I2C 4Ch) Naziv matične ploče DFI nF3 Series Temperatura Matična ploča 33 °C (91 °F) CPU 26 °C (79 °F) PWM 25 °C (77 °F) GPU 37 °C (99 °F) GPU okolna temperatura 27 °C (81 °F) Seagate ST340016A 22 °C (72 °F) Seagate ST340016A 24 °C (75 °F) Hladnjaci CPU 1383 RPM kućište 1048 RPM Naponi CPU jezgra 1.54 V +3.3 V 3.31 V +5 V 4.97 V +12 V 11.90 V +5 V Standby 5.05 V VBAT baterija 3.04 V AGP 1.58 V +++++++++++++++++++++++++++++++++++ U isto vrijeme nv diver čita GPU 42 C, okolina 27 C. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jun 2004
|
OT: jesi probao otključati karticu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
zasto tako mali clock? moja bez problema ide na 395 i 850 sa voltmodom na 1.2 i stock hladjenjem a ako pogledas sticky o toj temi vidjeti ces da je ekipa dobivala jos bolje rezultate ili si vec imao artefakte? :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ovaj novi ima podršku za nvidie, čak i neke Asusove posebnosti ... malo je bugovit još, ne zove se bez veze beta. Artefact tester radi (mislim da radi), očitava frekvencije i temperature ... "Find max core/mem" opcije su još nedorađene ... ne zaustavlja se, nego ide do kraja, pa treba pazit na njega ![]() Najviše me zanimao zapravo Artefact tester, tak nečeg nema za nvidiu, ili ja bar nisam naišao na to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|