|
|||||||||||
|
|
#44161 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Mene uzasno zivcira kad idem na posao u Buzin ne sinhroniziranost semafora na SR Njemacke. Dodjes na krizanje sa Ukrajinskom na crveno, dodjes do Vatikanske crveno, kad se upali zeleno moras po gasu, cca 90-100, ogranicenje 70 da uhvatis zeleno na Hribarovom prilazu. Ak ga ne uhvatis onda krenes pa te doceka crveno kod Holjevceve. Izgubis barem 3-4minute radi nesposobnih idiota koji ne znaju poslozit semafore. Nije da su mi minute presudne al me to cekanje iritira... |
|
|
|
|
|
#44162 |
|
Guest
|
Vozio sam Fabiu 3 1.4 TDI onu sa 75 konja( 2 tjedna) i tamo gdje je moja turbak bila na 6.8L, dizelaš je bio do litru niže (između 5.8 i 6.2). S obzirom da je motor skuplji, teži, grublji i glasniji te sporiji, neisplativo za Zagreb, mojim stilom vožnje, u toj klasi vozila. |
|
|
|
#44163 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
|
|
|
|
|
|
#44164 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Benzinci imaju dosta više razlike grad-otvoreno od dizela ipak - Dr Jekyllynd Mr Hyde (moš uduplat bez problema). Mene je pozitivo iznenadio Golf 7 2.0TDI -155ks, doveo ga šura na servis kod mog susjeda i gledam prosječnu potrošnju 5.3l ovaj zadnji period od par tkm a prosječna potrošnja ukupno (auto ima 185 000 u 4-5 godina) nekih 4,6-4,7 ![]() |
|
|
|
|
|
#44165 |
|
Amiga fanboy
Datum registracije: Oct 2007
|
Fieste 1.4 TDCi prosječna potrošnja dok sam ju vozio od 0 km (kupio novu) do 108k km je bila 5,35 l - vožnja po ZG ali ne po pravoj špici i naravno par puta godišnje duža putovanja i otvorena cesta. Trenutno imam 2.0TDI Tiguan DSG 4motion i relacija do posla oko 8 km, Novi Zagreb (Dugave) do Radničke ceste (dio u produžetku Heinzlove) kada idem oko 6 i nema nikoga na cesti potrošnja oko 6,5 l; danas oko 7:45 u gužvi ista relacija 9,5l - po putnom računalu od auta. |
|
|
|
|
|
#44167 | |
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Evo uspoređujem dizela starog 14 godina i benzinca starog godinu dana. Oba karavan kompakta jednake snage, benzinac lakši(cca 150kg) + automatik, na održavanju brzine do 100kmh potroši možda pola litre više. Naravno da su oba nova, razlika bi bila i veća. Ali, gdje se stvari jako mijenjaju su ubrzanja, e tu dizel definifivno više prašta. Kako je netko i spomenuo, meni se dizel ne isplati, i zato sam se prešaltao na benzin. Da novi benzinci nisu većinom turbo, teško bi napravio tu odluku. ![]()
|
|
|
|
#44169 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
slažem se, fakat nejde s mjesta. mi smo ju isto vozili nekih 6 mjeseci doma (zg) i užas. a trošila je tipa 8 litara. nedajbože da upališ klimu zaista lijepo izgleda auto i iznutra i izvana, i aj, dijelovi su relativno jeftini i dostupni, al to je to. edit: e da vidio sam Mar da si napisao da pošto je lanac ne treba ga mijenjat... mogao bi se iznenadit (držim fige da nećeš!). srećom izmjena nije brutalno skupa, taman negdje ko prosječni zupčasti ![]() |
|
|
|
|
|
|
#44170 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Potrošnja iste relacije posao/kuća, nakon nekoliko tjedana skoro da nema gradske vožnje (10 minuta za 4 km, ostatak autoput 17 km). 1.9tdi 105 ps. 5.6 (Octavia mk2 ) 2.0cr. 144 ps. 6.4 (BMW 118d n47, egr zaštopan godišnje) 2.0cr 190ps automatik 6.5 (b47, 520d, egr nakon godine zaštopan) 2.8 benzin 12.5, ak ne stanjem padne na 11 (c5, quattro). Golf mk2 6 Yetta iz 92 6.5 Tak da podnošljivo, no radim premalo km preko tjedna da bi se dizel zagrijao kako spada. |
|
|
|
|
|
#44172 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
na dva mjesta (meho privat i meho ovlašteni) sam čuo izjavu ''toči di oćeš, ali toči uvijek onda tamo'' ja točim na ini, paše lokacijski, iako tifon imam neki popust na HAK al jbg
|
|
|
#44173 | |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Gledam samo da je onaj class+ (kao bolji) dizel. Nisam jos stigao pratit koliko predjem s gorivom s jedne, a koliko s druge pumpe. |
|
|
|
|
|
|
#44174 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() Nisam jos cuo ovu izjavu nigdje, kolko citam, ekipa dost mjenja benzinske, pa isprobavaju di je bolje gorivo. |
|
|
|
|
|
|
#44176 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
|
#44177 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Većinom INA i Class+ dizel, ako je pumpa na kojoj sam bio prije (jer genijalci nisu umreženi, pa mi se ne da svaki put ponovo davati kompletne podatke za R1). U tom slučaju idem na bilo koju drugu, ali točim samo "bolji" dizel. Nisam primijetio razlike u potrošnji ili da auto "bolje ide". Evo Spritmonitor rezultata od 11.12.2018. do danas Megane IV dCi 90 ![]()
|
|
|
#44178 |
|
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Sve pumpe kod nas dobijaju uglavnom gorivo od Ine, rijekto kada dobiju iz neke druge rafinerije. Samo što u gorivo idu različiti aditivi, ali isto ih Ina mješa. Gledaj noviju pumpu na kojoj ima dosta prometa i to je to. I nemoj sipati ako je cisterna priključena, ja sam se jednom zajebo i točio na Lukoilu dok je cisterna bila priključena, motor mi je čarobno rondao.
|
|
|
#44179 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
|
#44180 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
LukOil na Av. Dubrovnik, valjda 95% tankanja je odrađeno tamo, ostalo na Tifonu i jednom na INI na Zagrebačkoj cesti (nikad više). |
|
|
|
|
|
|
#44181 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Momci, trebao bih auto od staraca odvesti na mali servis (ulje, filteri + kočiona tekućina) tu negdje u Zg. Radi se o mondeu mk3, 2.0 benzinac. Ne znam baš kako s fordovima stvari stoje pa trebam preporuku servisa i par informacija. Može i neki lokalno meho. Pretpostavljam da se kod nekog mehe prođe u pol' cijene i odnosu na neki ovlašteni, a kod tako starog auta se ne isplati davati više para. Materijal da kupujem sam ili? |
|
|
|
|
|
#44182 |
|
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
#44183 | |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
zasto ne uzmes telefon u ruke i zovnes prvi ovlasteni Ford servis i pitas ih koliko bi te doslo? Cesto i ovlasteni imaju pakete za starije aute, i cijenom te dodje isto ko da sam ides kupovati materijal, pa ides traziti nekog lokalnog mehu, pa riskiras kakav je, posto ocito nemas pojma za nekog pouzdanog... a i ako ti netko preporuci, ne mora biti da ces biti zadovoljan... vw ima akcije tih malih servisa za doslovno trosak koliko me kostalo da sam idem traziti i raditi okolo. a ustedjeni novac i zivci i komocija - neprocjenjivo. |
|
|
|
|
|
|
#44184 |
|
Guest
|
rekao bih da ce prije ovlasteni sfusati posao nego neki lokalni meho. |
|
|
|
#44185 | |
|
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
. A imam auto star 18 godina. Kod mehe odem i kaze bit ce gotovo sutra, sutra kaze sutra i tako tjedan dana. I onda mi jos sjebe tri stvari "jer je to star auto pa je zapeklo...". Odem u ovlasteni, kazu auto ce biti gotov do 14h, u zovu u 13:00 da slobodno dodjem u 14:00. Rad platim 75 kn vise po satu i dobijem racun i mogu platiti karticom jer mi se neda ici do bankomata .Kupis svoje ulje i filter i rad te nece puno ispasti.
|
|
|
|
#44186 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Koju terapiju uzimaš i zašto ju nisi uzeo danas?😂😂 Dobro kolega gore kaže, često imaju akcije za starije aute ,toliko dobre da se ne isplati ni ići dalje od ovlastenog ali za ovo što on kaže može i lokalni Meho ali ne slažem se sa trpimirom oko ovog da će prije ovlašteni zeznuti nešto... Do sada sam imao xy situacija da Meho zajebe a puuuuno manje da ovlašteni zezne. Jbg ipak oni svaki dan rade na toj marki auta a Meho mora znati sve marke i često propusti nešto.. Npr Mondeo mk3 odzracivanje sistema nakon promjene filtera goriva... bio sam kraj mehe kad je zvao okolo i guglao kako da ga odzraci jer nije mogao upaliti😂😂 Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#44187 |
|
Guest
|
do osobnog iskustva je onda, losi su vam mehe. |
|
|
|
#44188 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Ma ovisi i šta radiš i na kojem autu. Npr golfa 5 zna popraviti svaka susa... A odvedi npr accord cl7 na stelanje ventila nekom Random mehi... Za neke stvari tipa promjena ulja ne idem u ovlaštene ali za ista kompliciranije idem jer je ušteda mala a meni puno znači to što oni vec imaju u malom prstu sve bubice i specifičnosti mog modela auta jer su se vec susreli xy puta sa istom stvari. Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#44189 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
A gle, s obzirom da vozim hondu (benzinca osme generacije), mislim da nije teško biti puno jeftiniji od Rutinga. Doduše, nisam bio kod njih od 2015. kad sam mijenjao diskove. Ovako u Pegazu riješim ulje i filtere za 500 ili 600 kn, nisam ni sam siguran, i miran sam. Ne radim puno kilometara, a auto ima lanac. Mislio sam ako ima netko takav za fordove, bio bi mi idealan deal. Zadnje mislim da sam ga vozio u autohrvatsku i bili su super profesionalni. Zvao tad i ove u grand autu, ali nisam ih mogao dobiti koliko god se trudio. |
|
|
|
|
|
#44190 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Po meni, ako imaš stari auto koji malo vrijedi onda ideš kod lokalnog majstora koji će to skrpati, bolje ili gore. Ako pak imaš auto pod garancijom, skuplji/bolji onda bi bilo bolje otići u ovlašteni. Često isto znaju zeznuti no imaš se barem kome žaliti čitaj generalnom zastupniku koji koliko toliko gleda na to da se ljudi ne žale i ima nekakve mehanizme obeštećenja. Lokalnom majstoru možeš staviti soli na rep. I da, također pitanje rokova, osobno sam alergičan na kašnjenje, i iz iskustva mogu reći da, ako u ovlaštenom kaže da će auto biti tad i tad onda i bude. Kod majstora skoro pa nikad nije (osobno iskustvo). Ali, da vozim neki auto koji vrijedi par k kn ili eura razmislio bi o lokalnom majstoru. |
|
|
|
![]() |
|
|