|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Krckanje zvuka
Stvarno nisam znao gdje da stavim topic, pa sam stavio ovdje... Već neko vrijeme mi krckaju zvučnici čak i kad ništa ne slušam, užasno iritantno. Čak i pri bootanju sustava. Deinstalirao zvučnu, očistio DC-om, i opet. Očistio cijeli komp od prašine, ništa. Spajao zvučnike na drugi komp, sve uredno radi. Konfa je slijedeća: CL Live! 5.1 Creative Inspire 5.1 abit nf7 ploča i... ...maxtor disk. Pored toga imam i wlan karticu pa možda dolazi i do nekakvih interferencija s njom, jer je prije krckao centralni, a sad krckaju samo prednji. Any ideas? Odgovore tipa očisti jackove i provjeri spojeve ne trebam, jer sam sve već pokušao i na drugom kompu sve radi uredno, i zvučna i zvučnici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
spoji zvucnike na neki discman il neko drugo slicno sranje, komp mora bit ukljucen a wlan radit. potrudi se da taj discman il sto vec bude svojim izlazom sto blize izlazima od zvucne. ak krcka, otisla je zvucna. jos moze bit i to da kabel i steker gube kontakt il cak da je kabel slucajno napol precvikan. drmas i naginjes kabel i steker dok je ukljuceno. ak su kabeli ispravni, promjena u zvuku nesmije biti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
E sad...snjeg je prestao padati, ne puše vjetar i ljulja mi antenu. Vrlo malo vjerojatno, ali mislim da je do toga... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako imaš daljinac na žici provjeri njega! Čest slučaj kod creativea je da se unutar daljinca nešto poremeti pa ti "šuškaju" i pucketaju zvučnici. Napravi jedan manji remont daljinca, znači odšarafi ga, rastavi, malo očisti i vrati sve nazad.
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A jeste zabrijali... Jel čovjek lijepo reko da na jednom kompu pucketa, a na drugom ne. Nego, ja mislim da tu ima neke interferencije među hardverom. Jel klokano šta? Moguće da je neki napon izbio na kućište pa zeza. Pokušaj sve spojit bez kućišta, ak ti se da, ili spojit na drugu zvučnu karticu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Hvala ipak svima...čim je prestao padat snijeg i puhat vjetar, prestalo. Interesantno, ali čulo se kako se njiše wlan antena na krovu i paralelno s tim i krčanje zvučnika. Mislio sam da se driveri, pa sam reinstalirao. No prije reinstalacije je krckao centralni, a poslije prednji lijevi i desni. Hvala još jednom. Javim se opet kad bude puhalo i padao snijeg ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Imam na poslu takav slucaj..jedino sta je zvucna onboard CMI , Via chipset i pentium II 1 GHZ. jedno vrijeme sam se rijesio toga sa potpunom deinstalacijom i instalacijom drivera, sad je opet prisutno. Siguran sam da nisu zvucnici (isprobano) Fizicki nisam karticu vadio karticu, al posto je dulje radilo nakon reinstalacije sklon sam vjerovat da je softverski.Iako nisam siguran jer se nemam vremena s tim igrat a komop je spoooor pa sve traje...
__________________ |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Inače moji zvučnici su dobri radari što se tiče mobilnih poruka i signala, odma čujem kad je susjed dobio poruku ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Imaš li slučajno SkyStar 2 u kompu? Ako imas onda ti je to sigurno izvor problema. Live i SS2 se nevole ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|