|
![]() |
#212 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Pa je no u tom slucaju se ne kupuje Ryzen sa base clock 3.0GHz jel... 1700X ili 1800X pa bi oba vozao na 4.0GHz i onda bi kolege na Intelu imali ne vise 30/40 nego 10/20 fps-a vise tj. oni 200fps-a a ti 180 ![]() U globalu Ryzen je tebi dosadan i nije proc kojem ti mos mast vaditi... ko te neza, skupo bi te platio ![]()
![]() |
![]() |
#213 | |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#214 |
bu
|
Inicijalno testiranje sa Scythe Mugenom 2 koji mi je pri ruci - jbg, čekam mounting kit za Noctuu kad sa šugavom AM4 edicijom dolazi samo za AM4 4.7GHz na 1.275V namješteno u BIOS-u, HWMonitor pokazuje drop na 1.254V u loadu, temperatura oko 85° u primeu Memorija bez jebemti na 3600MHz Probao PUBG, definitivno veći framerate barem onako za 30, ako ne i više s time da igra puno ljepše i glađe radi, nema framedropova i stutteringa Izvrtio Unigine Superposition, prije s Ryzenom nije išlo iznad 19200 score, sada 23200 s time da je minimalni FPS za 20 veći Oduševljen, što reći Kroz 2 dana bi trebao stići mounting kit pa onda idemo 5+ GHz probati dobiti stabilno ![]()
![]() |
#217 |
Guest
|
nice, kazi ovim ryzen zagovornicima da razlika nije nista niti nezamjetna, onda ga jos digni na PET ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
@maXonja Bez obzira na trkeljanja i doskočice Intel fanbojčeka koji o istom može samo maštati, govori i piše se to od prvih dana, dakle tamo negdje od travnja 2017 (skoro 2 godine), da za fast paced igre i naganjanje 1080Ti a sada i 2080Ti na Gsync/FreeSync monitorima 144/165/240 MHz se uzima Intel platforma (7600K/7700K, 8600K/8700K i sada 9000 serija). Tako da maXonja, nisi ti pao pod hype, nego nisi dovoljno čitao ![]() Ryzen je za nas koji trkeljamo na 1080/1440P @ 60/75 Hz. Za sve high FPS pizdarije, sa Ryzenom nije da se ne može, ali je Intel osjetno brži. No i za još osjetniju razliku u cijeni ![]() I čestitam na prinovi ![]() Pozdrav iz Moskve. Sent from Usreo Mobara |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Guest
|
vrlo blizu sam odluci da rasprodam sve ovo i lijepo kao maksonja prijeđem |
![]() |
![]() |
#220 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Da, za Maxonju nije sporan prelazak, ipak ima gtx 1080Ti + igra PUBG čiji engine nema aspolutno nikakve AMD optimizacije Citiraj:
https://www.techspot.com/article/153...pu-benchmarks/ *mada opet 1080p i very low. Ali ovo priznam, jer ovu igru igraju likovi ovako in real life jer je totalno neoptimizirana Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 18.02.2019. u 09:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Za ovo što on želi i treba, nebi. Dobio bi bolji, možda i osjetniji porast zbog tih 300-400 MHz, ali i to bi bilo opet osjetnije manje od ovog što je uzeo (9600K). Eventualno u nekim suludim i nebuloznim scenarijima da bi uzeo 2700X koji bi radio ispod ledene vode na 4.5GHz all core sa 1.5V, ali samo u nekim igrama, ali ni tada nebi mogao prebaciti 9600K koji sa ne baš puno muke ide na 4.8GHz. Dok u PUBGu Ryzen da je i na 6GHz nebi mogao ganjati tolike FPSove zbog optimizacije igre. Tako da njegove želje i potrebe Ryzen ne zadovoljava. Sent from Usreo Mobara |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Zato jer je @maXonja vidio 8/16 sto je bolje izgledalo nego 6/12 pa je mislio joj... sad kad tih 8/16 nafrljim na 4.0GHz ![]() Ryzen je ok ali za gaming iz svih testova sto se moglo tu procitati ili po bespucima interneta najbolje prolaze oni primjerci/modeli koji imaju veci base clock jer malo koja igra treba vise od 6 jezgri... tu i tam koja. Eto, ja sam sad u situaciji da levitiram na odronu s775 od Xeona, imam am4 plocu, imam Coffe lake plocu i nemam ni jedan proc. Sandy moj otisa u mirovinu i nisam pametan niti cu biti... jer za recimo 1800kn od intela ja mogu kupit sam neki ŽNJ i5 koji sporije encodira od Ryzena 7 a to mi treba, encodiranje... da je gaming onda jos ima smisla neka i-petica ![]()
![]() |
#227 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
bu
|
Jučer stigao mounting kit za Noctuu 4.8GHz prime stable sa 1.3V, temperatura se kreće oko 80° 5.0GHz sa 1.35V ruši prime odmah nakon par sekundi, a i temperatura ode na 90° nakon tih par sekundi, znači da bi išla i više da radi Jel moguće da je Noctua preslaba da ohladi i5 9600K pod tim naponom na tom taktu? ![]() Aida stress test sam vrtio 2h i radio je bez problema na 5GHz i 1.35V, možda bi mogao i manje, moram probati, a max temperatura ~70° Čitao sam na par mjesta kako ljudima tako odmah ruši prime tako da ga niti ne vrte nego se oslanjaju na 12-24h aida stress testa ili ima neka naredba za prime da se ugasi stress na AVX ekstenzije ili spuštaju AVX na -1 ili -2 Memorija na 3733MHz CL16 i 1.4V prolazi prime VCCIO na 1.2V VCCSA na 1.235V Na početku sam za probu bio loadao neki 5GHz profil što ploča već ima po defaultu u BIOS-u i XMP2 pa mi je nabilo voltaže u nebesa (vcore na 1.4V, VCCSA i VCCIO isto tako otprilike). Još mi nije bilo jasno što se dešava sa voltažama, jel HWmonitor krivo pokazuje pa sam ostao WTF ![]() Neznam jel ima smisla da otpustim na CL17 ili 18 pa probam ciljati na 4GHz memu?
Nvidia u očima Intel u duši Alfa Romeo u srcu Zadnje izmijenjeno od: maXonja. 22.02.2019. u 10:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
bu
|
Ma znam za OCCT odnekada još, ali mi je prime draži Glavno pitanje je zapravo bilo, dal je stabilnost bez AVX-a dovoljna? Pa jel nebi u 9. generaciji trebao IHS biti zalemljen na jezgru? To sam pročitao, nisam istraživao u detalje Ali bez obzira na sve, delid nije opcija zbog garancije ![]() Zašto HWinfo umjesto HWmonitora?
![]() |
#231 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
AVX ti je zapravo nebitan, ako ne koristiš aplikacije koje su u stanju iskoristiti sve pogodnosti koje AVX priža. Uzalud ti testiranje i pucanje tijekom testiranja, a na kraju dana ni jedna aplikacija ti ne koristi AVX. Tak da po tom pitanju kak hoćeš. ![]() IHS + TIM je ovaj put zalemljen, ali tak jasno da se čudo i dalje grije više od očekivanog, ali i tome se da doskočiti. HWiNFO je u svakom pogledu bolji i detaljniji od HWMonitora, pa čisto radi toga, ako ništ drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Guest
|
Je, stara kuko ![]() ... Btw, 'si prodao Ryzena? |
![]() |
![]() |
#234 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Gledam razliku između i7 9700k i i9 9900k, razlika je samo u threads 8 naspram 16 i 4 MB cache više za i9. Base clock je isti 3.6 Ghz, u čemu je onda fora sa i9 ? ne vidim zašto se onda on uopće kupuje kad su razlike mizerne. Da li ima negdje link da se vidi usporedba njih dvoje za poslovne korisnike (softveri) i gamere? |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
9600K ima zalemljen IHS i tu se nažalost možeš slikat. Slabiji 9xxx procesori imaju pastu. Ja sam baš nedavno radio delidding svog 8600K i dobio 17°C niže temperature. Znao sam da će biti razlike, no moram priznati da nisam očekivao ovolike. S tim da nisam stavio tekući metal unutra nego običnu pastu. A po pitanju frekvencije za 24/7, nakon svega što sam probao, odlučio sam ga držati na 4.6 GHz na cca 1.17 V. Obzirom da imam ITX case, to mi se pokazalo optimalnim setupom. Za mjerenje temperatura - dobri stari Core Temp. Za detaljnije informacije - po preporuci McG-a ( ![]() Po pitanju mrcvarenja, koristim Prime95 bez AVX-a. Osobno mi (više ne ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Guest
|
ne moras satima, 5-10min linxa i ako prolazi dobro je, bolje nego sat vremena neceg blazeg. |
![]() |
![]() |
#240 | |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |