|
![]() |
#1171 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Nitko nije rekao da nije, ali ako netko želi BAŠ nVidiju, kao što i sama tema kazuje "koju NVIDIA karticu kupiti", neka slobodno dade 700-800-900 kn za GTX 970. 3,5 GB je u biti najveća stvar bila u marketingu i lošoj reklami. Nije da se osjetilo u gamingu, osim bolne činjenice onima koji su je kupili prije nego se to otkrilo ![]() Bespredmetno je raspravljati koji je bolji best buy za 800-1000. Svakako da je to refreshed Polaris. |
![]() |
![]() |
#1172 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo ja imam već 4 godine ovu 970 gaming i baš jučer sam guštao u BF V SP, i radi sve kako treba, još nigdje mi nije probleme pravilo 3,5+0,5 Gb RAM. Konfa pod moj komp, igram se na 1080p, na sada većinom ne na ultra engo na high detaljima. Ugl, ja zadovoljan. Ovo je grafa koja mi je najduže u kompu, a i komp cijeli općenito od kad se igram, prije max 2 godine ili kraće... |
![]() |
![]() |
#1174 | |
Guest
|
Citiraj:
-koji auto da kupim? -cuj kupi e klasu, a6, insigniu ili neki tako dobar auto. netko te ispravi kako insignia nije i ne moze biti klasa ova dva, i ti sam potvrdis da je tako no nastavljas po svome, pisati nesto nesuvislo i braniti se. pokrij se usima i promijeni stajaliste o tom. imalo se 1070 i 1080, stvar je sto zbilja ne trebaju samo bzvz izdatak kad se igra i planira igrati samo bf3 i doom 2016 koje gtx1060 tjera na max 1440p 70+fps. |
|
![]() |
#1177 | |
Guest
|
Citiraj:
elon bude uskoro na marsu |
|
![]() |
#1178 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
#1179 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Dobro.Sad trenutno najisplativija kartica za 1080p gaming je rx 580 8gb. Ide za 1000kn+,ovisno o modelu i opet je dosta jača od 1060 3gb.Ako se hoće nvidia 1060 3gb je zicer! Za pošteni 1080p gaming, i po meni sada sweet spot za 1440p rezu je 1070,koje su oko 2000kn.Vrhunska za 1080p i odlična za 1440p. Sve ostalo je li,la trenutno. 1080 su 1000kn u prosjeku skuplje od 1070,a opet ne toliko brže da bi se to isplatilo.1080ti još 1000kn gore,pa ako nemaš 4k ,nema neke svrhe. Vege nisu ništa jeftinije. Da,možda je dobra kupnja i 1070ti do 2500kn.Blizu je 1080,a cijena negdje na pola puta,tako da nije loše! Rtx ice su preskupe!
#1180 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Polovne da. No ako pričaš o novim imaš SAMO rtx-ice u nekim segmentima (gtx 1080ti i gtx 1080 ne viđam po shopovima neko vrijeme), a i rtx-ice imaju bolju cijenu nego što su imale iste pred nestanak. |
![]() |
![]() |
#1181 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Sve je to relativno. Best buy je onaj buy za koji imaš para. Ako imaš 1000-1200 kn budžet za grafu, best buy ti je RX580. Ako je budžet 5000 kn, pa jebogaotac, neš sigurno kupiti 3x RX580, a još manje 3x 1060, nego ćeš ići na best buy za 5000 kn, koji god da to je - dakle RTX 2080. Nezahvalno je govoriti o cijenama polovnih kartica jer 1060 ima ko dreka i naravno da su im cijene konkurentne, no 1070, a još manje 1080 ima po oglasnicima pa drže više cijene pa ispada da je 1070 100% skuplja od 1060 3GB iako je, prema nekima, samo 50% brža. Dakle, sve prema potrebi. Netko igra 2 igre i dovoljno mu je 1060 na 4K rezoluciji. Netko voli svaku igru nabit do jaja i da mu tako nabijena vozi u 60/144 FPS locku. |
|
![]() |
![]() |
#1182 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() |
#1183 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
#1184 |
Antimićanin
|
Kao što rekoh, sve ovisi o pojedincu ![]() Sada kada su kod crvenih driveri bolji, sad pak nemaju HW koji kunkurira u segmentu za koji imam budžet, pa sam opet osuđen na zelenjavu. Best buy je ono za što želiš dati novce. I to je to. Sent from Usreo Mobara |
![]() |
![]() |
#1185 |
Guest
|
a jesi se snasao da te covjek ne moze niti blokirati? zbog ovako osebujnih i cestih nisko-kvalitetnih izjava kad sad posljednja recenica koje imam poriv demantirati i spolovila/psovki u svakom postu odlucih te ne vidjeti vise kad ono vBulletin poruka Sorry Drug Brko is a moderator/admin and you are not allowed to ignore him or her. |
![]() |
#1186 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
I ja tebe volim. Pusa. |
|
![]() |
![]() |
#1187 | |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Citiraj:
Život je nepravedan, jelda? ![]() Nego, šalu na stranu, AMD stvarno nema konkurentan proizvod na tržištu tako da su ljudi koji ciljaju na veće reze i detalje osuđeni na nVidiu. U mojem slučaju, stvarno se nemogu požaliti da sam imao ikakvih problema sa nVidia karticama ili driverima što se ovdje spominje, a probao sam od GTX960/970/980 preko 1060 3/6GB, 1070 i sada sam na glavnom kompu na 1070 Ti i naravno iduća kartica će opet biti nVidia
![]() |
#1188 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
..valjda sam ja u gnjurcu, odrastao uz manli pcchips i matsonic pa mi nista nije jasno kaf vidim kakvi vas "veliki" problemi s driverima muce ![]() PS Manuel, mislis da sam reinstalirao win kad sam presao na ryzena? U međuvremenu mjenjao ploče, grafičke itd. Radi komp ko Casio sat ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
#1189 | |
Guest
|
Citiraj:
-crveni ekrani u igrama -ne drzanje boost takta -totalno gubljenje boost takta nakon alt tabanja i shodno pad perfomansi -SPORO ALT TABANJE! osobno mi je ovo toliko vazno a nitko ne spominje, dosta alt-tabam iz igara u windows i bitno je da se radi trenutno. na amd rx470 je bilo 3sec crnog zaslona dok graficka / driveri prebacuju 3D <> 2D (sto apsolutno ubija uopce volju za time) dok Nvidia to radi instantno, evo kratak video kako to instantno na nvidiji izgleda, iz battlefielda na browser i nazad: ako netko moze uraditi isti test sa AMDovom karticom sa bilo kojom igrom, bas me zanima kako sad ovaj postupak amd odraduje, jel i dalje sporo. Zadnje izmijenjeno od: trpi. 03.01.2019. u 17:39. |
|
![]() |
#1191 |
Premium
|
Meni sa hd7850 alt taba instantno... Naravno pod uvjetom da postoji tab na koji mogu altat ![]() Zašto misliš da to ima veze sa gpu? Možda si imao sporiji cpu, malo rama (pogotovo ako ga igra pojede), a možda ovisi i od igre... Što se tiče ovog sa "držanjem boosta" puno puta smo već razglabali o tome, no to variranje boosta (barem na stock postavkama) je normalno ponašanje tih kartica i kao takve su recenzirane i kao takve imaju performanse kakve imaju... Jer je neki tip non stop tvrdio da je to neisplavnost gpu, razlog za reklamaciju itd. pa sam mu našao u švapskoj recenziji da gpu iz recenzije ima iste clockove kao njegova u istoj igri... Radi se o tome da AMD gpu uspoređujete po nvidijinim kriterijima. To je kao kad bi netko tvrdio da su štajaznam nvidia gpu lošije jer im treba veći clock za iste performanse i sl. Bez veze primjer, ali tako nešto. Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 03.01.2019. u 17:51. |
![]() |
![]() |
#1192 |
Guest
|
ma ne, koliko se sjecam vise amd grafickih kartica sam promijenio kroz tri platforme (am2+>am3>1155) uvijek je isto bilo, sporo alt tabanje iz igara... presao na nvidiu gtx770 i preporod, instant. dakle kazes da ti instantno odraduje to? hajde snimi video ovako kratak bas me zanima, mobitelom za cas, youtube aplikacija upload i puknes link ovdje, ako se stidis ili nesto moze i na pm |
![]() |
#1194 | |
Premium
|
Citiraj:
Odlučio sam to napraviti i prije nego što si me pitao ![]() https://1drv.ms/v/s!An-vqZZjGKCkgT4-leW4X3z0K5Ia ![]() Još sam odabrao najzahtjevnije džubre koje imam - AC3 (moja gpu to ne može terat konstantno 60 fps na 1080p). Ako uopće ima veze (isto mi u 3 igre koje sam probao) Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 03.01.2019. u 19:22. |
|
![]() |
![]() |
#1196 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() hahaha, carmina burana , ahahaha ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
#1197 |
..starija garda
|
..evo i moj prilog.. BF1 alt tab video ![]()
link: https://youtu.be/WjOS_Uudi9k
![]() |
![]() |
#1198 |
Premium
|
Alt-tabbing contest ![]() + malo si nas počastio sa gameplayom Nego moraš imati dva prozora, jer u suprotnom moraš birati između više prozora kad alt-tabaš, a onda ne može doći do izražaja amd superior altabbing speed feature ![]() Iako se jasno vidi da instantno izađe i uđe kad odabereš odgovarajući prozor |
![]() |
![]() |
#1199 |
Guest
|
hajde fino, znaci popravljeno je to. da se moze uzimati i amd grafe u obzir onda Zadnje izmijenjeno od: trpi. 03.01.2019. u 20:50. |
![]() |
#1200 |
Premium
|
Možda je bilo nešto individualno do tvog sitema ili ovisi do igre kao što kaže smartic. Ne sjećam se da sam primjetio tako što, osim eventualno u doba kad mi je pc bio krš, tipa singlecore, a igra bi voljela i duplo jače. No onda sam imao i nvidiju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|