|
![]() |
#631 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Stednji ili zaradi ? To kako pises vise se svodi na to da bi ti rado oboje, e pa nemoze... ili stedi ili muvaj gdje ces obrnuti pare. Ako je stednja onda prebacuj u Devize.., recimo GBP bi u dogledno vrijeme mogla biti zanimljiva stednja/investicija kad se Brexit realizira, moze misliti tko sta hoce ali Englezi nisu mutavi makar ostatak €u to misli... Nakanda za vodjenje tekuceg racuna: 7kn Clanarina PBZ 365 : 8kn Clanarina Digitalno Bankarstvo : 12kn Cnararina za SMS : 3kn Naknada za vodjenje Ziro: 3.50kn Devizni racun: 0kn ( uzet u nekoj akciji valjda ) Popusti 9.90kn ============= Ukupno za sve: 23.60kn Pa i nije tako strasno...
![]() |
#632 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
svojim načinom poslovanja, zgadila mi se erste banka otvorio bi tekući račun u nekoj drugoj banci + ugovorio sam net banking + neku prepaid/debitnu karticu da je paypal approved davno sam koristio pbz, visa od tekućeg računa mogla se ujedno koristiti i za paypal (ako se dobro sjećam) i imali su dosta lijepo riješen UI netbankinga s obzirom na to koliko erste vrti love i koliko je profitabilna, barem su to mogli srediti kako treba... ne sviđa mi se ni onaj balance od 40,00kn koji mora biti na visi electron, a da bi se tek onda moglo shoppingirati preko paypala/ebaya itd. i erste i pbz ima svugdje kod nas poslovnica i bankomata, to im je kao najvećim bankama plus kako volim CRO stvari, razmišljam o HPB, ali nemam pojma šta oni nude pa da pitam... koristi li tko to ovdje?
![]() |
#633 |
Premium
Datum registracije: Dec 2017
|
Imam HPB kao drugu banku, aktivirao bez odlaska u banku i ne placam mjesecnu naknadu. https://www.hpb.hr/gradanstvo/e-bank...mart-hpb-racun Ako netrebaš kredu, odobreni minus... |
![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Premium
|
fora... dobio si mastercard za tekuci? sa njom bez beda povezes i placas preko paypala i ebaya, jelda? ove gluposti, dopusteni minus i kreda mi ne trebaju... ...ako otvorim tekuci preko neta ne placam mjesecnu naknadu? koliko dugo? imas i netbanking, kako si zadovoljan uslugom i koliko placas? hvala!
![]() |
#637 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Kako je tu Erste kriv ako imaš orvhu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
to je drugi par rukava, mozes isto tako reci da hpb ima najvecu kamatu po dopustenom minusu, najmanju mrezu poslovnica (ako ne racunas urede poste) i sl.
K: 7950GX2, 8800 Ultra, GTX295 Zadnje izmijenjeno od: fran123456. 06.11.2018. u 17:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
sve je to isto...svaka banka zna kako posluje i što nudi druga tako da kod ovih banaka u HR ti je to pretakaje iz šupjeg u prazno... i ja sam htio preć iz PBZa u Erste i slučajno napomenem nekim ljudima koji su bili kod mene i oni odma za glavu da nema potrebe jer su u erste koma i spori i naknade za vođenje računa i sl... tak da sam osto u PBZ... al uz sve to način rada šaltera je koma u svim bankama...6 il i7 mjesta a rade 2 ili 3 šaltera--čekam po 30 minuta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Premium
|
Citiraj:
Nema mjesečne naknade, dok ne uzmeš minus ili kredu. Da dobiš i net banking. NULA KUNA, ništa se ne plača free je, eto već godinu dana koristim. Izvod ti dolazi na mail svakog 1 u mjesecu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#641 | |
Premium
|
Citiraj:
zanimljivo ![]() online kupovina - preko paypala/ebay - sve u kunama skida?
![]() |
![]() |
#642 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja u Zabi nikad ne čekam na šalteru nego odem kod osobnog bankara, makar bio u nekoj sporednoj poslovnici, ali za to plaća mora biti veća. Ne znam točno koliko, raspitaj se u banci, ima to i kod PBZ-a.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#643 | |
Premium
|
Citiraj:
Transakcije preko aplikacije su 2kn ako plačaš nešto, PP/ebay preracunava u kune. 0800 472 472 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
ima li neka banka koja daje tekući kunski i devizni, žiro, netbanking (Ne mbanking, samo net) , debitnu i prepaid internet karticu, za manje od 35kn mjesečno? kod online plaćanja da je cijena naloga max 1kn, kao i to da nema nikakvih godišnjih naknada za pakete/kartice/nešto šesto. OTP je nedavno povećao sa 25 na 35kn zbog nekakve orix asistencije, zaboli me, ali nedaju nazad na 25kn. dođe mi da uzmem taj gratis paket u hpb-u, i u otp-u otkažem sve osim žira i tekućeg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
Premium
|
Citiraj:
e, da, još jedno pitanje koje mi pada sada napamet - pošto i nema previše hpb poslovnica, je li poslovnica pošte ekvivalent banci? (npr. podizanje novaca, i nemam pojma, bilo šta drugo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#648 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Je li istina da se u PBZ ne može uzeti internet bankarstvo BEZ mobilnog bankarstva? Žena išla ugovoriti internet bankarstvo i rekli joj da se ne može uzeti bez mobilnog... Možda ima još netko slično iskustvo?
![]() |
#649 | |
Premium
|
Citiraj:
Jedino ako nemaju više fizički token već moraš prkeo mobilne aplikacij, ali to mi nema smisla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ja imam internet bankarstvo i to bez mobilnog, najprije sam imao fizički token a kasnije sam nadoplatio za mobilni token jednokratno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#652 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
nemaju vise fizicki token, namjerno sam htio internet banking za pc jer cesto mijenjam software na mobu i ne, sad je sve objedinjeno u jednu mobilnu koja ti generira token za logiranje u pc..nazalost mtoken za placanje online nije u toj aplikaciji tako da treba imati jos posebnu za to ali ne naplacuje se |
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
49%winner
|
Bilo bi odlicno da omoguce redistribuciju mtokena kroz novo internet bankarstvo, sad je moguce samo app redistribuirati. Ili da nadograde postojeci app s funkcijom pravog mtokena
![]() |
![]() |
#655 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
To mi je šit, jer koristim taj AMEX već full dugo i svašta sam plaća na njega na rate, svi su ga primali... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
ja sam također na amexu ja asm shvatio da neće više izdavat nove licence, a da nama ostaje sve isto, a sad dal će to bit tak pitanje je u svakom slučaju neda mi se prelazit na ništa novo
![]() |
#657 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Koliko sam shvatio, mijenjati će se samo fizička kartica ("plastika"), zvati će se nekako drugo, a svi uvjeti/pogodnosti/otplate na rate koje si imao putem AMEXa ćeš i dalje imati putem nove kartice, kako god se zvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#658 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Što naše trgovine više prihvaćaju? Mastercard sa odgodom plaćanja ili Visa Classic s odgodom plaćanja ili pak nešto od revolving kartica? Jel to ono kad biraš koliko ćeš nešto otplaćivati? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Ne vidim razlog za prijeći na neku drugu karticu, jer ako si sa AMEXom zadovoljan, vjerujem da ćeš biti i sa njegovim nasljednikom. Ako si u PBZu, vjerojatno imaš debitnu VISA-u kao karticu tekućeg računa. Pa ako baš hoćeš još neku karticu, uzmi MasterCard da imaš trifecta kartica. ![]() Revolving kreditne kartice su one kod kojih biraš koliko ćeš plaćati (mislim da je minimum 5% glavnice mjesečno), ali na neplaćeni dio plaćaš neku kamatu koja nije baš niska. Sam prosudi koliko ti se isplati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Ali da stvar bude bolja ove kartice koje sam naveo u prethodnom postu nemaju plaćanje na rate? Barem po tablici na usporedbi na pbz.hr... PA ta zamjena će biti nekakva kineska kartica? ko će to u početku primati? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|