|
![]() |
#2221 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
McLaren je prešao točku nakon koje nema povratka. Do 2021 od njih nema ništa, a i 2021 će moći nešto napraviti samo ako krenu svoj motor razvijati. A navodno da od toga ništa. Sad slijede godine lutanja kao od 1992 do 1996 (malo Pežo, pa Ford, pa Mercedes), ali bez svog motora nula bodova. Renault teško da će napraviti motor koji će moći konkurirati Mečki i Ferrariju. Može se potući sa Hondom jedino, ali sa onim u Toro Rossu. Red Bull bude klasa za sebe. Iza ovog dvojica ali daleko ispred ostalih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2222 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2223 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Iskreno, nakon odlaska Alonsa, zaboli me više ona stvar za njih traljavce, nek budu zadnji. Izvlači ih jedino cestovni odjel, inače bi bili ko williams i zicali novce okolo. Navodno bi Williams uzeo Ocona ako donese 20mil eura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2224 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Ali istina je kako govorite par postova prije, na Vettelu se nakako vidi da se predao, i svi vidimo Leclerca kao spasitelja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2226 |
Antimićanin
|
Čini mi se da nisu krenuli dolje nego ih je Mečka preskočila. Od Monze su imali 2 aero upgradea, jedan "big" + jedan manji. Navodno su nešto kemijali i sa ovjesom što se vidi oko potrošnje guma. Ferrari je u Rusiju doveo isto kao veliki aero update, no za Mercedes nedovoljno dobar nažalost. I ovo je najgora faza prvenstva kako za ljubitelje sporta tako i za Ferrari. Kao i lani, u Mexicu bude gotovo. Sad ispada da bi bilo isto da se nije dogodila Njemačka ili Italija, ali ne bi. Čisto zbog psihe jer bi Vettel bio znatno "gladniji" i stabilniji, dok bi Lujo lelujo. Ovako je obrnuto. Nadao sam se da će Soči donijeti smanjenje prednosti. Na kraju kao i Singapur, prednost se povećala. Čak i kao "optimist" kako me Dejo naziva, čini mi se da je gotovo. Ne zbog matematike nego zbog činjeničkog omjera snaga, što bolida što vozača (pod vozača mislim na stanje u glavi kod oba). Sent from Usreo Mobara |
![]() |
![]() |
![]() |
#2227 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Nekak mi se čini da je ova sezona bila zadnja šansa Vettelu da uzme još jedno prvenstvo. Dogodine čak i da imaju konkurentan bolid mučit će se s Leclercom. Al eto, budemo vidli, mali se mora dokazat u ferkanu, a ak se dokaže, lako se uloge vodonoše okrenu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2228 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2229 |
Lika u mom srcu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2230 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Navodno da je otkriven razlog pada forme Ferrarija. FIA je postavila dodatni senzor kod svih Ferrarijevih motora jer imaju 2 baterije. Šta mislite o tome? ![]() Zanimljivo, zanimljivo!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2232 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#2234 |
Antimićanin
|
Istina je da je Ferrari osjetno slabiji bio u Rusiji. Singapur nebi komentirao kad je to staza koja pogoduje samo onom tko je na broju 1. Ferrari je bio zvijer u Spa i Monzi. Mečka je imala veliki aero update u Monzi koji je neke stvari fixao. Ako izuzmemo Singapur, kao što sam i najavio nakon Singapura, za očekivati je bilo da će Ferrari "bounce-back" jer je to power circuit koji bi trebao pogodovati njima po viđenom u Spa i Monzi. Još k tome, Ferrari je donio veći aero update u Sochi. I smrdi mi da je u Ferrariju stvar. Ne mogu vjerovati da je Mečka preko noći našla pola sekunde već i je izgledno da je Ferrari izgubio to jer nekako olako je Hamilton prvo ulovio Vettela na startno ciljnoj, a onda vrlo brzo ga i prestigao. Tekst svakako ima smisla. Nekakav "downtuning" se dogodio. Vidjeti ćemo zašto. Možda je zbog uštede motora, možda zbog FIA senzora na bateriji, možda je zbog nećeg trećeg. Ako se vratimo na Singapur, overtake Vettela nad Maxom. Vettela kao da je kojot iz looney toonsa ispucao iz pračke kakvo je ubrzanje imao. U Monzi i Kimi i Vettel iz zavoja su krenuli ko rakete. Kimi dok su mu gume držale, svaki puta je Hamu pobjegao upravo na izlasku iz zavoja. U Sočiju je ta "pračka" nestala. Možda baš zbog baterije... živo me zanima. Suzuka je već ovaj vikend. Iskreno se nadam Vettelovoj pobjedi i malom kiksu Mečke ![]() @Dejo Ferrari nema 2 fizičke baterije. Ima 1 ali softver koji "glumi" da ima 2 baterije. Bilo je neko štivo o tome ali ga ne mogu naći. Ako nađem, linkam ti ga. Po pravilima ne smiju biti 2 baterije koliko znam. Iz tog razloga je i skrivan volan sa onim "hlađenjima" elektronike u kameri, prvo sa vrećicom iz Keruma, a onda kasnije i Hi-tech coolerom kakvog se nebi postidili i overclockeri ![]() BTW, za nevjerne tome koji kažu kako Ferrari nikad nije bio BOLJI od Mercedesa ove sezone ![]() ![]() Sent from Usreo Mobara Zadnje izmijenjeno od: Brko. 02.10.2018. u 18:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2235 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Ahaa... Pojma nemam. Negdje sam pročitao da imaju 2 baterije i da su ih podijelili zbog boljeg hlađenja i veličine tog sklopa. Pojma nemam. Ali ako imaju 1 bateriju, ne vidim razlog zašto samo Ferrari ima 2 senzora za mjerenje snage. To onda nije pošteno. Isto tako sam uvjeren da je FIA uhvatila Ferrari u varanju i da je to to za ovu godinu od Ferrarija. Naravno da je Ferrari do Italije bio najjači ako su varali. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2237 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Onaj aero paket za Rusiju su maknuli jer nisu mogli naći dobar setup gdje bi gume dobro radile. Morali su staviti puno veće zadnje krilo nego Merc da bi našli neki ok setup (koji je još uvijek bio loš u zadnjem sektoru). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2238 | ||
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() ![]() Evo malo točnije: LINK Citiraj:
![]() ![]() ![]() Kakva politika, pa ovo je jače nego našeg domaćeg kazališta ![]() Nebi ja ovo nazivao varanjem nego snalaženjem. Mečka je imala onaj aktivni ovjes koji je kao zabranjen ali nisu mogli ga izregulirati kad su ga napravili tako da se sam podešava u odnosu na masu goriva koje nosi, pa je sad kao semi-active što se vidi kako Mečka sada henlda gume, a na početku sezone su bile krokodilske suze Tote Wolfa da su gume u kurcu i da ne valjaju ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2240 |
Antimićanin
|
Zadnje izmijenjeno od: Brko. 05.10.2018. u 12:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2241 |
Premium
|
Kako loše od Ferrarija, još ovo Vetelovo lagano izlijetanje na kraju je sve sumiralo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2243 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Nisu imali kaj za izgubiti i isli su se kockati...dodje im na isto, ovo sto nisu 3 i 4 ionak ce u utrci prestici, a da im se kocka isplatila bili bi 1/2 pa bi mogli stopati merc. Da su izasli na SS kao i merc iz aviona se vidjelo da im ne mogu parirati, merc je na softu radio bolja vremena od ferkana na SS...
![]() |
#2245 |
Premium
|
Ides na reddit motorsport streams. Uvik bude dobrih linkova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2246 |
Lika u mom srcu
|
Prije valjda 2 mjeseca sam govorio da je sezona gotova. Jel vam sada jasnije ![]() Samo traljavci iz Ferrarija mogu poslat bolid na intermedijama na suhu stazu ahahahaha Onda vratit na slickove pa okrene kiša Aaaa koja provala. Bravo Honda. Bravo McLaren |
![]() |
![]() |
![]() |
#2247 |
Freelancer
|
Vidim da neki i dalje misle da je Honda nesto kao jako napredovala? Jednostanvo Torro Roso ima bolju sasiju od McLarena i to je to, da je Hodna tako dobra odna bi TR mazao i RedBull bez problema, da je motor tako bitan/presudan onda bi Williams bio treci u poretku ili se borio sa Ferrariem za drugo mjesto jer ima najoblji/najkonstantiji Merc motor a nebi bio na dnu poretka..... McLarne je sjebo sasiju i to je to, nepomaze njima ni Hond ai Renault a bogami ni Mercedes dok ne rjese sasiju kako treba.
![]() |
#2248 |
Lika u mom srcu
|
O čemu ti. Toro roso sa renolom corak stave Hondu di su sad Honda je napredovala strava Bio bi McLaren ove godine ko toro roso ili bolji da su ostali s hondom Ali tko to može znati |
![]() |
![]() |
![]() |
#2249 | |
Freelancer
|
Citiraj:
https://www.racefans.net/2018/04/07/...ected-hartley/
![]() |
![]() |
|